Kaçak için ister randevunu bekleyip doktoruna söyle, istersen doğrudan özel bir hastanenin aciline git. "Suyumun geldiğini hissediyorum, kontrol eder misiniz?" de. Özel bir ped ile önce bakarlar gerçekten amnion sıvısı mı değil mi. Değilse, akıntı örneği alıp enfeksiyon olup olmadığını araştırırlar (bu haftalarda akıntıda artış çok normal). Ama kendi doktoruna gidersen, sadece "su iyi, az, idare eder" gibi sözlerle geçiştirmesine izin verme. Mutlaka kontrol etmesini iste.
bacaklarımda şişme çok .. ellerimdede var ama bacaklarım kadar değil.. korktum resmen ya..
zorluyor beni yükseldiğinde.. hani öle 14 15 olmasına gerek yok ben 12 olunca bile ayakta duramıyorum nasıl olcak bilmiyorum..
Canım benimde hamileliğin başından beri tansiyonum hep 12/6- 12/7 civarında seyrediyor.benim bildiğim bu değerler normal 14/9 üve üzeri değerler tehlikeli kabul ediliyor.Dikkat et kendini çok yorma sakın
He evet ben düşük tehlikesi dedim açıklaması bu sanırım.
Çok saol Allah hepinize yardım etsin
geçmiş olsun...ben de pek ölçtürmüyorum tansiyonumu ama ellerimin ayaklarımın şişmesini de tuzlu yediğim zaman olduğu için başka bir şeye bağlamadım...ama yemekten sonra af edersin mal gibi oluyorum...sanki ayakta rüya görüyorum sallıyor bayağı beni...selam kızlar.. herkes iyidir inşallah .. haftasonu giremedim.. dünde doktordaydım..
ne yazıkki tansiyonum yükseliyor.. yemeklerden sonra başımoda dönme ve kulaklarımda uğultu oluyordu .. şekermi diyordum şekerim temiz çıktı.. tansiyodnumu ölçtürüyorum 12-8 12-9normal diyorum...tabi düşünmediğim benim tansiyonum hiç 9-6 nın üstüne çıkmazdı..
sanada geçmiş olsun canım...inşallah yarın iyi haberlerle gelirsin...Selam kızlar...
Bugün yine doktora gidecektim idrar enfeksiyonu için, sırt ağrısından yataktan kalkmadım iyi mi
Yarın gideceğim artık.
Ağrılar artık başladı sanırım bacaklarında uzanınca kopacak gibi ağrıyor.
Az daha sabır
Miniğim Doğduğunda poposundan ısırıcam =)
Annesinin canını yakıyor diye...
Bir suru is yapmissiniz.
Lekeleri gecirebildin mi ne yaptin?
Amanin dus al cnm sonra sur kremini daha iyiymis
Hos geldin cnm
Bende de sirt,bel agrisi oluyor
Si rtımı boş bırakmıyorum ne demek cnm?
Günaydın:107: Dün bir arkadaşı görmek için üni hastanesine ER'a gittik. Gördüklerim bana "iyi ki özel hastaneler var" dedirtti. Kanlı sedyeler, kendini durumunun acil olduğu konusunda doktoru ikna etmek zorunda hisseden hastalar ve hastalara sen diye hitap eden burnu havada intörnler. Allah devlet hastanelerine gitmek zorunda olanlara yardım etsin...
Makat gelişli olduğunda, aynı senin anlattığın gibi ayakları çok rahatsız ediyor canım. Doğum pozisyonu aldığında bu rahatsızlık olmuyor ama bu seferde vajinada baskı artıyor. Ben ikinciyi tercih ederim, daha kolay:107:
geçmiş olsun...ben de pek ölçtürmüyorum tansiyonumu ama ellerimin ayaklarımın şişmesini de tuzlu yediğim zaman olduğu için başka bir şeye bağlamadım...ama yemekten sonra af edersin mal gibi oluyorum...sanki ayakta rüya görüyorum sallıyor bayağı beni...
sanada geçmiş olsun canım...inşallah yarın iyi haberlerle gelirsin...
selam kızlar.. herkes iyidir inşallah .. haftasonu giremedim.. dünde doktordaydım..
ne yazıkki tansiyonum yükseliyor.. yemeklerden sonra başımoda dönme ve kulaklarımda uğultu oluyordu .. şekermi diyordum şekerim temiz çıktı.. tansiyodnumu ölçtürüyorum 12-8 12-9normal diyorum...tabi düşünmediğim benim tansiyonum hiç 9-6 nın üstüne çıkmazdı..
sonra saolsun ADAM OLACAK KIZ dı sanırım 12-8 hamileler için normal tansiyon değil demişti takibe başladım.. geçen perşembe 14 ü gördü.. aklım başımda olmuyor resmen..ya dün de doktor tehlike atlatmışsın dedi.. farkında değilmişim..
şimdi takibe aldım sabah akşam ölçüyorum yorgunluk tetikliyor.. hemen çıkıyor tansiyonum.. yemeğide çok azalttım tuz yok baharat yok.. karbonhidrat yok.. sabahtan beri başım dönüyor..
oğluşumda büyümüş.. 28+0 dık... 29+1 göründü dün...1375 gr.. bi sağlıkla atlatsaydık,,
başka tansiyon sıkıntısı yaşayan varmı doktorlarınız bu durum için ne diyor..
selam kızlar.. herkes iyidir inşallah .. haftasonu giremedim.. dünde doktordaydım..
sonra saolsun ADAM OLACAK KIZ dı sanırım 12-8 hamileler için normal tansiyon değil demişti takibe başladım.. geçen perşembe 14 ü gördü.. aklım başımda olmuyor resmen..ya dün de doktor tehlike atlatmışsın dedi.. farkında değilmişim..
şimdi takibe aldım sabah akşam ölçüyorum yorgunluk tetikliyor.. hemen çıkıyor tansiyonum.. yemeğide çok azalttım tuz yok baharat yok.. karbonhidrat yok.. sabahtan beri başım dönüyor..
oğluşumda büyümüş.. 28+0 dık... 29+1 göründü dün...1375 gr.. bi sağlıkla atlatsaydık,,
çok saol canım canım.. düşük tansiyon herzaman iyi. ama benim şuana kadar hiç tansiyonum 10 olmamıştı az önce ölçtürdüm yine 136-74 yine yüksek bişey de yemedim düzgün ya korkuyorum böle olunca..canım çok geçmiş olsun normal insanda 12/7 12/8 ideal tansiyon ama hamileler için dahada düşük olması makbulmüş benim 9/6 10/7 falan çıkıyodu ayyy düşük çıktı diyodum doktor hep yok yok gayet iyi hamilelerde en sevdiğimiz şey düşük tansiyon diyodu
Canım benim 21. Haftada detaylı ultrasonda plesantaya bağlı damarda direnç gördü doktor.ileride yüksek tansiyon riski olabilir dedi.tansiyonumu her gün ölçüyorum o günden beri.hep 10-6 civarı çıkıyor.ancak o zamandan beri coraspin kullanıyorum.doktorum bunun önlem amaçlı olduğunu söyledi.belki hiç çıkmayacaktı ama riske atmaya gerek yok dedi.tuz kesinlikle yok dedi.hatta yediğin peyniri bile bir gece önceden suya koy dedi.maden suyu içme dedi.ben onları da yaptım ama tansiyonum 5e düştü rahatsız etti.şimdi sadece tuzu az kullanıyorum.maden suyu da içiyorum.kasılmalara iyi geliyormuş.tabi bunların hepsini doktorumla konuşarak yapıyorum.onun söylediğinin dışına hiç çıkmadım.allah bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin.dikkat et kendine.
Dogumdan sonra yuruyus falan yaoacak zmnmiz ve mecalimiz olmayacak zannimca :)
Ben de braun almayi dusunuyorm uygun bulursan haber verir msn?
Ben atlet aldim yazin bile usurum ben birde cok terleniyormus emzirirken
Ozellikle yataginiza bayildim iyi gunlede kullanin
Yatak icin ne oneriyorsun cnm sunger,pamuk,ortopedik?
Bilemedim ki
Supper :)
Toplamda kac aldin?
Bebegin buyumesi icin
1) protein
2)nefes egzersizi
3)sol tarafina yatma
Demislerdi bana cnm
Allah yardimcin olsun ama uzulme caresi var cok sukur
Maasallah :)
Arasi cok kisa degil mi?
Allah bagislasin 2 yavrunu da cnm
5 degil 3 haftayi aktarabilisin
37ye kadaar calisirsan 5 hafta aktarabilirsin
Sendika izni ne cnm?
Hay massallah :)
Yahu bir tembel ben miyim icinizde?
Off off o kadar sey geldi ki dilimin ucuna
Cnm fiyati ne?
İnternetten aldiysan linkini de atar msn
Senin 70 fobin vardi dimi?
Emegine saglik cnm
Mehtap hnm cok iyi bir dr oldugunu ben de cok duydum ama sezeryanci mi dediler emin degilim tskler
az önce internetten alışveriş yaptım kızıma huggies bez ve unibaby ıslak mendil aldım en son eksiğide tamamlamış oldum...
yıkama yerleştirme çanta hazırlama işleri duruyor tabiki:)
Bu ay kızkardeşimin doğum günü var ne alsam bana azıcık fikir verin kızlar...
saol canım benim.. senin normal kendi seyrinde devam ediyor benim sorunum hiç bukadar yüksek olmaması..çok geçmiş olsun canım...maşallah oğluşuna...ama benim tansiyonum öncesindede hep 12-8 hamileliktede aynı çıkıyor...hem kadın doğumcum hem endokrincim normal olduğunu söylüyolar:44:
tansiyon işi birazda bünyeden bünyeye değişiyo galiba annemle ara ara eczanede ölçtürürdük çok düşük çıkardı anneminki abla nasıl ayakta duruyosun derdi ordaki kızlar ama annem pire gibi seker dururdu ama bende az biraz bile oynasa yükselse ya da düşse başıma ağrılar girer kafamı kaldıramam
Benim de yattigim yerin etleri agriyor cnmKizlar karnimin etleri çok agriyor içten yaniyo resmen özellikle yürürken basina gelen varmi Dr gitsemmi iki gündür çok aciyorrr
Snowyim ismine karar verdiniz mi?İki gündür onlinesın bir tane mesajın yok. Bir iyiyim de lütfen...
Pozisyonundandır gülüm. Soluna yat biraz göbeğini okşa&konuş, dönerse rahat hissedersin. NST tecrübesi yaşamıştım ben. Yaramazım ne zaman benim ve babasının sesini duysa hem kalp atışları hızlanıyordu hem de tekmeliyor&dönüyordu. Sesinizi duysun biraz bakalım, işe yarar inşallah.
Raziyiz ne kelime tekmelemesini istiyoruz :)aynen canım ben de birkaç gün çok çok hafif hissediyorum sonra tüm gün kıpır kıpır oluyor ama genelde sabah namazından sonra kesintisiz hareketli uyutmuyor o zaman rahatlıyorum oh diyorum tüm gün hareket etmese de iyiymiş aaah ah anne mi oluyoruz ne şimdiden uyutmuyorlar ama ona bile razıyız...
Cnm odem yapmistir vuvudun tuzu azalt,yuruyus yapben son haftalarda çok hızlı kilo almaya başladım her zamanki gibi yiyorum gerçekten ya çikolata bisküvi filan da yemiyorum hep ev yemekleri ve az az ama gel gelelim 13 kilo oldu toplamda birden bire... bir öneriniz var mı ne yapabilirim?
diğer sorunum ise ellerim ayaklarım yüzüm feci şiş acaba su mu topladı vücudum ondan mı bu kilo artışı? ellerimde şişlik dışında feci bir ağrı oluyor bazı geceler uyutmayacak kadar böyle bir şey yaşayan var mı?
bir de şu kramp anında ne yapıyorsunuz da geçiyor? dün gece ilk ciddi krampımı yaşadım ben acıdan kıvranırken eşim uykusunda gülüyordu yanında doğum yapsam haberi olmayacak :)
Albumini ne cnm?benimde ellerim şişiyo komsumuzda hamile onun her yeri şişti albumini artmış doktor tuzu kesmiş sende tuzu kesebilirsin . kramp bende geceleri felaket tam uykudayken cimcikliyorum ovuyorum anca geciyo .
Maasallah cnm o tipler sadece filmlerde var sanirdim hani su gercek hayat ve kisilerle kesinlikle alakasi yoktur diye etiket cikar ya filmlerden once ondanBenimki öyle değil işte...benle birlikte sabahlar
Yok cnmçift yönlü kullanımı varmı?
Ne dogum izniymis arkadas :)MADDE 104- (Yeniden düzenlenen madde: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/106 md.)
A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
işaretli yerle ilgili bikaç şey yazmıştım bugün, doğumun erken gerçekleşmesi ibaresi genel bi ibare yani sezryan ya da normal farketmiyo erken doğurduğunuz için doğum öncesi kullanamadığınız izinlerde doğum sonrasına ekleniyo lakin aktarın bahsettiği sendika izni nedir bilemiyorum bizim kurumda da işçiler var lakin uygulamada şahit olmadım böyle bi şeye bilenler bizi aydınlatsın lütfen
Senin tabirinle maasallah *1000000 :)Düşüncesi bile beni güldürmeye yettiSoğuk alsalar bile sanki ölümcül hastalıkları var gibi ilgi alaka istiyorlar, hamile olsalar düşünemiyorum bile; 9 ay kalkmazlar yataktan artık Bence eşleriniz de en az sizin kadar heyecanlı ama ya gösteremiyorlar ya da aşırı stresten hatalarının farkında değiller.
Benim sevgilim sabırsızlıkla bekliyor doğumu. Sabahları eli karnımda uyanıyorum, dokunuyor hissetmeye çalışıyor. Akşamları ben sevip konuştukça, "doğduğunda artık benim kucağımda yatacak; sen yeterince ilgilendin" diye sitem ediyor
Maşallah sana da beğine de canımVar canım birkaç aydır o tarz ağrılar, giderek te artıyor. Vücut doğuma hazırlıyor kendini eklemler arası açılıyor; endişe etme.
Cnm postlarini okudum ne kadar ilgili bir halasin yegeninn cok sansli!Ben belki yanlış telafuz ettim ben anlatayım olayı sen yorumla
Şimdi bizim bikere 20 haftalık düştü kese de sarkma oldu bebeği hissetmiş tuvaletteyken hastaneye gittik hemen kese yukarı dikildi ama üstten zedelenmiş sabah karşı suyu geldi. suyu gelince normal doğum gibi 10 saatte doğurttular meleğimiziyengeme yazık tabi çok zorlandı bebeğin bi çıkma çabası olmadığı için.
Tekrar hamile kaldı 20 hafta gene aynı gibi oldu ama daha erken anladık bu sefer rahmi dikildi.
Yani açılma oluyormuş yengem de doktor öyle dedi. Şimdi sadece yatıyor . Kızımız halası gibi yatmayı sevecek
Suppermis aferin yaramaza :)kızlarrr nassınız bakeemmm
yaa işler yoğun bakıp çıkıyom hep, maşallahh epey aktifleşmiş forum
dün gece 1 saatte en az 30-40 kere tekmik attı kuzum yaaa ayy çok şaşırdım
Benim de yattigim yerin etleri agriyor cnm
Snowyim ismine karar verdiniz mi?
Raziyiz ne kelime tekmelemesini istiyoruz :)
Cnm odem yapmistir vuvudun tuzu azalt,yuruyus yap
Albumini ne cnm?
Maasallah cnm o tipler sadece filmlerde var sanirdim hani su gercek hayat ve kisilerle kesinlikle alakasi yoktur diye etiket cikar ya filmlerden once ondan
Yok cnm
Ne dogum izniymis arkadas :)
Bu arada dogum parasi bir de bebek parasi sanirim ya da hangi odeneklerden faydalanacagiz?
Bunlari memurlar aliyor mu ne kadar?
Senin tabirinle maasallah *1000000 :)
Sizin askiniz da roman olur arkadasim 2014 best seller :)
Cnm postlarini okudum ne kadar ilgili bir halasin yegeninn cok sansli!
Suppermis aferin yaramaza :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?