saol canım benim.. senin normal kendi seyrinde devam ediyor benim sorunum hiç bukadar yüksek olmaması..
Benim de basim donuyor kulaklarim ugulduyor bazen ben de tansiyonum dusuyor sanirdim bunlar dusuk tansiyon belirtileri degil mi?selam kızlar.. herkes iyidir inşallah .. haftasonu giremedim.. dünde doktordaydım..
ne yazıkki tansiyonum yükseliyor.. yemeklerden sonra başımoda dönme ve kulaklarımda uğultu oluyordu .. şekermi diyordum şekerim temiz çıktı.. tansiyodnumu ölçtürüyorum 12-8 12-9normal diyorum...tabi düşünmediğim benim tansiyonum hiç 9-6 nın üstüne çıkmazdı..
sonra saolsun ADAM OLACAK KIZ dı sanırım 12-8 hamileler için normal tansiyon değil demişti takibe başladım.. geçen perşembe 14 ü gördü.. aklım başımda olmuyor resmen..ya dün de doktor tehlike atlatmışsın dedi.. farkında değilmişim..
şimdi takibe aldım sabah akşam ölçüyorum yorgunluk tetikliyor.. hemen çıkıyor tansiyonum.. yemeğide çok azalttım tuz yok baharat yok.. karbonhidrat yok.. sabahtan beri başım dönüyor..
oğluşumda büyümüş.. 28+0 dık... 29+1 göründü dün...1375 gr.. bi sağlıkla atlatsaydık,,
başka tansiyon sıkıntısı yaşayan varmı doktorlarınız bu durum için ne diyor..
Esmerim bu sirt ve bel agrilarinin sebebi nedir yahu?Selam kızlar...
Bugün yine doktora gidecektim idrar enfeksiyonu için, sırt ağrısından yataktan kalkmadım iyi mi
Yarın gideceğim artık.
Ağrılar artık başladı sanırım bacaklarında uzanınca kopacak gibi ağrıyor.
Az daha sabır
Miniğim Doğduğunda poposundan ısırıcam =)
Annesinin canını yakıyor diye...
:)yani koltukta otururken demek istedim sırtıma yastık koyuyorum olmuyor,koymuyorum ağrıyor onu demek istedim :)
İllaki fark edecek cok yorulacaksin 2 si de bebek :)öncelikle teşekkür ederim cevapların için arası az evt doğru ama yaşımız geçiyor birde 3. yüde düşündüğümüz için ilk 2si hemen aradan çıksın dedik nasıl olsa kısıtlanıyor insan o yüzden ha1 tane ha 2 tane fark etmiyor..
Bence sekerin de yeme icmeyle alakasi yokkuzum tansiyon ille yeme içmeyle olmayabiliyo çok yorulunca ya da sinirlenince de fırlayabiliyo
Baska bir yardim yok degil mi cnm dogum yardimi disinda?DOĞUM YARDIMI ÖDENEĞİ:
Madde 207 - (Değişik fıkra: 20/06/1984 - KHK 241/11 md.) Devlet memurlarından çocuğu dünyaya gelenlere 2500 gösterge rakamının aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktarda doğum yardımı ödeneği verilir.
(Değişik fıkra: 20/06/1984 - KHK 241/11 md.) Ana ve babanın her ikisi de Devlet memuru iseler ödenek yalnız babaya verilir. Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği yapılan doğum yardımı ödeneği daha yüksek ise, memur olan eşe ayrıca doğum yardımı ödeneği ödenmez, daha düşük ise yalnız aradaki fark ödenir.
Mahkemelerce verilen ayrılık süresi içinde doğan çocuklar için bu yardım anaya verilir.
Doğum yardımı Ödeneği hiç bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ve ödeme emri aranmaksızın saymanlarca derhal ödenir. Bu yardım borç için haczedilemez.
yakın olmaz mı bana kuzum eltimler gelmiş cuma günüde gidecekler bizde perşembe akşamından gidicez cuma günüde kontrolden sonra teyzeme geçicez biraz orda kalıp işleri halledip eve geri gelicem temizlikten sonra tekrar gidicem teyzeme ama bu defa inş. doğum için gitcemizmir merkezde doktorum çünkü
Ben belki yanlış telafuz ettim ben anlatayım olayı sen yorumla
Şimdi bizim bikere 20 haftalık düştü kese de sarkma oldu bebeği hissetmiş tuvaletteyken hastaneye gittik hemen kese yukarı dikildi ama üstten zedelenmiş sabah karşı suyu geldi. suyu gelince normal doğum gibi 10 saatte doğurttular meleğimiziyengeme yazık tabi çok zorlandı bebeğin bi çıkma çabası olmadığı için.
Tekrar hamile kaldı 20 hafta gene aynı gibi oldu ama daha erken anladık bu sefer rahmi dikildi.
Yani açılma oluyormuş yengem de doktor öyle dedi. Şimdi sadece yatıyor . Kızımız halası gibi yatmayı sevecek
selam kızlar.. herkes iyidir inşallah .. haftasonu giremedim.. dünde doktordaydım..
ne yazıkki tansiyonum yükseliyor.. yemeklerden sonra başımoda dönme ve kulaklarımda uğultu oluyordu .. şekermi diyordum şekerim temiz çıktı.. tansiyodnumu ölçtürüyorum 12-8 12-9normal diyorum...tabi düşünmediğim benim tansiyonum hiç 9-6 nın üstüne çıkmazdı..
sonra saolsun ADAM OLACAK KIZ dı sanırım 12-8 hamileler için normal tansiyon değil demişti takibe başladım.. geçen perşembe 14 ü gördü.. aklım başımda olmuyor resmen..ya dün de doktor tehlike atlatmışsın dedi.. farkında değilmişim..
şimdi takibe aldım sabah akşam ölçüyorum yorgunluk tetikliyor.. hemen çıkıyor tansiyonum.. yemeğide çok azalttım tuz yok baharat yok.. karbonhidrat yok.. sabahtan beri başım dönüyor..
oğluşumda büyümüş.. 28+0 dık... 29+1 göründü dün...1375 gr.. bi sağlıkla atlatsaydık,,
başka tansiyon sıkıntısı yaşayan varmı doktorlarınız bu durum için ne diyor..
kızlar bi sorum olacak..normalde benim bebiş hep sağ tarafımda durup devamlı tekmeliyordu dünden beri kasığımın orda tekmeliyor ama eskisine göre daha az tekmeliyor normal midir?
kızlar bi sorum olacak..normalde benim bebiş hep sağ tarafımda durup devamlı tekmeliyordu dünden beri kasığımın orda tekmeliyor ama eskisine göre daha az tekmeliyor normal midir?
hmm şimdi anladım dınlen yat keyfıne bak sen herşeyı bıtırdın nede olsa
canım ya cok geçmiş olsun bu bebeğini sağlıkla kucağına alsın ınsallah
ah buketcım ben geçen çarsamba bu yüzden 3 gun hastaneden yattım tansıyonum 16/10 kadar cıktı halada yuksek kücük 9/10 düşmüyor erken doğum rıskım bıle varmış tuzu kestım bol su ıcıyorum elimde tansıyon aletıyle geziyorum haftaya ölçtüklerimi not alıyorum doktor bakacak cok cıkınca sarımsak cıgnıyorum bır tane belkı bu hafta ızne ayrılırım benım özellikle akşam fırlıyor
Benim de basim donuyor kulaklarim ugulduyor bazen ben de tansiyonum dusuyor sanirdim bunlar dusuk tansiyon belirtileri degil mi?
Esmerim bu sirt ve bel agrilarinin sebebi nedir yahu?
Daha 30lu haftalara gelmeden curuge ciktim resmen :)
:)
Ben koysam da ayni koymasam da hatta yatinca da yattigim tarafin etleri agriyor
İllaki fark edecek cok yorulacaksin 2 si de bebek :)
Allahim guc kuvvet versin
Bence sekerin de yeme icmeyle alakasi yok
Haftasonu moralim bozuktu kahvalti haric birsey yemedim sayilir aclik bile 100 lerde cikiyor simdi
Simdi de buna moralim bozuldu artik hic dusmez ne yapcam ben ya uff
Baska bir yardim yok degil mi cnm dogum yardimi disinda?
çok geçmiş olsun benim hamilelikte en korktuğum olay bu tansiyon bazen gözümün önünde mor noktacıklar uçuşuyo ama normal çıkıyo ölçümlerde bende anlamadım...neyseki doğuma az kalmış hayırlısıyla sonunuda görmek nasip olur kucağına alınca bunların hepsini unutacaksın zaten:)))
Benim de basim donuyor kulaklarim ugulduyor bazen ben de tansiyonum dusuyor sanirdim bunlar dusuk tansiyon belirtileri degil mi?
Esmerim bu sirt ve bel agrilarinin sebebi nedir yahu?
Daha 30lu haftalara gelmeden curuge ciktim resmen :)
:)
Ben koysam da ayni koymasam da hatta yatinca da yattigim tarafin etleri agriyor
İllaki fark edecek cok yorulacaksin 2 si de bebek :)
Allahim guc kuvvet versin
Bence sekerin de yeme icmeyle alakasi yok
Haftasonu moralim bozuktu kahvalti haric birsey yemedim sayilir aclik bile 100 lerde cikiyor simdi
Simdi de buna moralim bozuldu artik hic dusmez ne yapcam ben ya uff
Baska bir yardim yok degil mi cnm dogum yardimi disinda?
bacaklarımda şişme çok .. ellerimdede var ama bacaklarım kadar değil.. korktum resmen ya..
zorluyor beni yükseldiğinde.. hani öle 14 15 olmasına gerek yok ben 12 olunca bile ayakta duramıyorum nasıl olcak bilmiyorum..
Benim de yattigim yerin etleri agriyor cnm
Snowyim ismine karar verdiniz mi?
Raziyiz ne kelime tekmelemesini istiyoruz :)
Cnm odem yapmistir vuvudun tuzu azalt,yuruyus yap
Albumini ne cnm?
Maasallah cnm o tipler sadece filmlerde var sanirdim hani su gercek hayat ve kisilerle kesinlikle alakasi yoktur diye etiket cikar ya filmlerden once ondan
Yok cnm
Ne dogum izniymis arkadas :)
Bu arada dogum parasi bir de bebek parasi sanirim ya da hangi odeneklerden faydalanacagiz?
Bunlari memurlar aliyor mu ne kadar?
Senin tabirinle maasallah *1000000 :)
Sizin askiniz da roman olur arkadasim 2014 best seller :)
Cnm postlarini okudum ne kadar ilgili bir halasin yegeninn cok sansli!
Suppermis aferin yaramaza :)
kızlar kalsiyum için doktorunuz bişey dedi mi süt ve yoğrutta kalsiyum miktarı aynıymış. çökelek ve kaşar peynirindeki kalsiyum miktarı süt ve yoğurttan daha fazlaymış. ben hiç süt içemiyorum yoğurt yiyorum. calsiyum hapı kullanmıyorum içim dışım hap oldu zaten sizin doktorlarınız kalsiyum hapını öneriyor mu acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?