2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

burda bazı arkadaşlar kramp falan diyince bende doktora sormuştum bana da magnezyum kalsiyum falan yazacakmısınız diye, krampların var mı dedi yok dedim o zaman ilaca gerek yok dedi, zaten elevit ve decavitte bir miktar var sende günde 2 şişeye kadar maden suyu iç bol bolda yoğurt ve peynir ye demişti sonrasında zaten bende şeker çıkınca bol bol süt ve yoğurt tüketir oldum peynirde bol bol yiyorum diyet gereği

aynen canım çokşükür yavrumun herşeyini tamamladım

benim doktorum bana calsiyum vermedi...gerek görmüyorum şimdilik süt ve yoğurt tüket dedi...magnezyum verdi sadece

benimkide magnezyum verdi. magnezyumu bazen unutuyorum ertesi gün hemen kasılmalarım başlıyor. benimki de çökelek ve kaşar peynirde daha çok kalsiyum var dedi. günlük ceviz yiyorum ondada azda olsa kalsiyum varmış. yeşil nane ondada kalsiyum varmış. nohutta da kalsiyum fazla dedi. pekmezde ve asma yaprağında da çok kalsiyum varmış. bunlar tüket dedi.

bende magnezyumu bazen unutuyorum...calsiyum bulunan yiyecekleri söylediğin iyi oldu...çok sağol

vitamin hapını bıraktım canım ben. çok kilo alıyorum çünkü. yine de magnezyum önemli diyorlar. özellikle son haftalardaki kasılma sancıların rahat atlatılmasını sağlıyormuş. bende 2 güne bir maden suyu tüketiyorum. bendede şeker çıkmıştı güya ama bu nasıl şekerdir ki reçel bal falan yedim kahvaltıda gittim tokluğumu ölçtü 84 çıktı. açlığı ölçtü 68 çıktı. şeker yüklemende hata olmuş dedi. yinede sağlığın için fazla şeker ve ekmek yeme dedi gönderdi. arada ölçüyorum en fazla 120 oluyor. ama ben 1 çay kaşığı nar ekşisi tüketiyorum şekerli bir şey yediğimde dengelesin diye.

KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25
SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram
olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

bende kasılma başlamadı henüz, canım senin yüklemen kesinlikle yanlış olmuş ben kahvaltıda bi bal yiyeyim dedim 143 çıktı hemen fark etti

canım ben chicco litway alıcam arabamızın bagajı kucuk 7 kılo bu araba kullanımı cok kolay fıyatıda 380 lira
teşekkür ederim tatlım bununda notunu aldım,

benimkide az biraz iri gibi, doktor normal diyo ama bence maşallahı var son kontrolde yani 28.haftada 1230 gramdı aradan tam 1 hafta geçti acaba kaç oldu
Maşallah tatlım nazar değmesin kilosu felan çok iyi

aynı şeyleri yaşıyordum magnezyum kullandım 4 gün sonra geçti şükür
magnezyum kalsiyum ne varsa kullanıyorum yoğurt süt, kramplar bazı geceler yokluyor can acısı ile bağırarak kalkıyorum, ama bunun dışında kemiklerim ağrıyor 2-3 gündür enlemesine açılmış gibi hissediyorum kendimi, gün arasında da uykum geliyor

Doktor birdaha hamile kalırsan 3. ayda dikeceğim rahmini dedi :26:

ayy canımm yengenin allah yardımcısı olsun çok zor rahim dikmesini felan düşünemiyorum Nasıl korkuyorum düşündükçe kendimde allah bağışlasın bebeğinide sende harika bir hala olacaksın maşallah benimde yeğenlerim var çok tatlı oluyor yeğenler şimdi kendi çocuğum olacak bilemiyorum neler hissedeceğimi herkes çok daha ileride bir duygu diyor evlat için bakalım yaşayınca görecem

tatlım çok geçmiş olsun çok çok dikkat et kendine tansiyon önemli bişe sakın ihmal etme, suay da geçen hafta böyle bir rahatsızlık geçirdi, Allah korusun sakın ihmal etme, takibini sürekli yap

Tembellik yaptın yani bugün ohh miss gibi uyusaydın tadını çıkarsaydın, bu arada eşin ile ne yaptın düzelmiştir inşallah, benimki sabah kaldırıyor kalk kahvaltı hazırladım, hadi işe gidelim, özür dilerim diyor :)

Canım benimde hamileliğin başından beri tansiyonum hep 12/6- 12/7 civarında seyrediyor.benim bildiğim bu değerler normal 14/9 üve üzeri değerler tehlikeli kabul ediliyor.Dikkat et kendini çok yorma sakın

Bu tansiyon neye göre belirleniyor benim hep 8/5 çıkıyor, değiştiğini değişmediğini de anlamam sanırım ben, bazı yemekler sonrası başıma ağrı çöküyor ağırlaşıyorum, esneyip duruyorum, gözlerime kaşlarıma ağrı giryor, bunun tansiyon ile alakası var mı?

simcacım maşallahhh çok tatlı görünüyor cidden çok samimiyim, ama inanamıyorum ya bu göbüş 22 kilo almış olamaz diyorum, göründüğü kadarı ile allahım nazar değmesin de

ostram diye kalsiyum ilacı ( tadı iğrenç tiksinerek içiyorum, değiştirecem bir dahaki kontrolde) , Magnorm diye de magnezyum ilacım var, ( bunun tadı allahtan diğerine göre daha iyi )

et tavuğu gibi benim oğlum kim demiş bizde şeker var diye

en çok annenin babanın nazarı değermiş dilini ısır :) maşallah yaa yanaklar öyle doğsa varya ben hep sıkarım o yanakları öperim böle hırpalayarak allahım esirgesin

amin canım cümlemizinkini, bakma ben dalgaya vurarak kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama haftasından daha dobik olduğunun farkındayım ve korkuyorum şeker onu da etkilicek diye şükür ölçümlerim iyi gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…