2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Benim de basim donuyor kulaklarim ugulduyor bazen ben de tansiyonum dusuyor sanirdim bunlar dusuk tansiyon belirtileri degil mi?
?
BENDE öyle sanıyordum canım ya .. bence kontrol et arada tansiyonunu.
kuzum kaçırmışım ya .. geçmiş olsun.. dikkat et sende.. aynen yavrum benim sabah kızım uyanmış tansiyon aletini getirmiş annem bi ölçelim diye.. korkumdan neredeyse hiç bişey yiyemiyorum .. doktorum protein ağırlıklı beslen dedi.. bende yazıyorum tansiyonumu.. bakalım ne olacak.. benimde akşamları çok yükseliyor.. ama sabahları aç karnına uyansamda hiç düşük görmüyorum..
kızımda 22 kilo almıştım çok şişim vardı.. burnum üç burun büyüklüğündeydi.. ama tansiyon sıkıntısı yoktu .. bundada bacaklarımda şişler var.. dikkat ediyorum daha 8 kilo aldım.. hoş 86 kiloyum ya .. az da değil.. ne bileyim dikkat etmemiz lazım.. çok saol uyarıların için ..

çok saol canım benim

Cnm seker hastalarinin sekerinin yuksek cikmasinin sebebi pankreastan yeterli insulin salgilanamamasi oldugu icin bebekle ayni dolasim sistemini kullandigimizdan bebegin pankreasi fazla calisip insulin salgiliyormus
İnsulinin gorevi de kandaki glikozu hucrelere gondermek oldugundan bebegin vucudu hucreleri depo yapiyor ondan iri oluyorlar zaten

senin hemoglobin kaç çıkıyor?
10 un ustune cikamadim
Senin kac?

Çok sağol canım.

Doktorum ağrılar için vücudun ağırlaşınca artar demişti öyle de oluyor =)

Maşallah valla canım
Çok tatlısınız =)

Yoğurtta sütten daha çok kalsiyum var canım.
Öyle biliyorum bende.

Eşim geldi özür diledi.
İşlerimi daha çok yoluna koymam lazım bu saatten sonra, seni ihmal ediyorum ama düzelecek diyor.
Yine aldı yani gönlümü =)
Dün kardeşiyle konuşmuştum, k.valideme söylemiş.
Eşimi arayıp oğlum seninle ciddi bir konu hakkında konuşmam gerek dedi.
Sonra beni tele istedi, sıkma canını kızım ben konuşacağım düzelecek dedi.
Beklemedeyim =)

Eki Görüntüle 963066
bakınız et tavuğu

bakınız benim oğlum ve tombik yanakları
Eki Görüntüle 963067

Maşallah canım paşana
Yahu kızım olacak ama erkek çocuk özlemi şimdiden çekiyor gibiyim
İkiz doğuraydım 1 kız-1 erkek ne olurdu sanki

Çok geçmiş olsun canım, inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alır

Beğendim x100000:107: (yeni düzenleme aynı kişiyi aynı gün içerisinde 2 defa beğendirtmiyor, "söylentiye" göre millet rep kazanmak için hile yapıyormuş (aramızda bir çok sayıda çocuk var anlaşılan) o nedenle bu yola başvurmuşlar. Amenna ama belki ben 5 ayrı kişiyi değil de aynı gün içinde bir kişiyi 5 kere beğenmek istiyorum; olmaz ki ama

Açılma olurken yapılıyor canım, yani hastaneye gittiğinde ilk yapılan işlemler arasında. İnsan zaten bilmediği şeylerden korkar. Korkularının üzerine git. İnternet bulunmaz nimet, ne ararsan videosu bile var. İnsan ne olacağını nasıl olacağını önceden görüp öğrenebiliyor, korkuya hiç gerek yok

Maşallah sana da bebeğine de canım Suay arkadaşımızın tansiyon sorunu başladı geçen hafta. Doktoru onu haftaya izne ayıracak sanırım ama uygulanan tedaviyi bilemiyorum. Sana da çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun canım, bu enfeksiyon da yakanı bırakmadı bir türlü. İnşallah bu sefer tedavi edebilir doktorun.

kızlar hangı bebek bezinden almayı düşünüyorsunuz ben prima premıum care alayım dıyorum esımde molfıks al turk malı dıyor bana:)

bende ilk bezi kaliteli olsun prima premıumla başalayım diyordum ama kuzenım yenı doğum yaptı doktoru molfixin yeni doğan göbek oyuntuluusunu önermış göbeğe mandal takılı oldugu için bezın göbeğin ustune gelmesı bebeğin canını yakıyormus bn aldım bir paket üstelik kaç tane yenı cocugu olan anne prima premıumlar sızdırıyo alacaksan yesilini al dediler artık tercih senın

Geçmiş olsun canım, bu enfeksiyon da yakanı bırakmadı bir türlü. İnşallah bu sefer tedavi edebilir doktorun.

Çok sağol cancazım...
Bir geçti oh be diyorum yine başlıyor lanet şey.
İnşallah dediğin gibi kurtulurum.

Snowyim ismine karar verdiniz mi?

Senin tabirinle maasallah *1000000 :)
Sizin askiniz da roman olur arkadasim 2014 best seller :)

Kerem olacak Allah izin verirse canım.

Sorma, karayip korsanım o benim; ilk göz ağrım, canımın içi, gözümün nuru&yaşam kaynağım. Arım&balım&peteğim

Maşallah gülüm, çok tatlısınız

Doktorumun bu ay verdiği demir ilacı kalsiyum katkılı. Ama Ca bir tek süt ve süt ürünlerinde yok, aşağıdaki listeyi bir incele. Ben her gün bol bol ıspanak yiyorum, salatalarım da hep tahinli. Sen de damak tadına uygun besinleri seçerek günlük Ca alımını ayarlayabilirsin.
http://www.jinekoloji.net/kalsiyum.htm

selam kızlar izin başladı istanbula geldik ailemin yanına kontrolleri olduk kızım 2 kg olmuş doktor bütün vitamin balık yağı herseyı kestirdi böyle giderse tosun olur zor doğar dedi 10 kg da ben almıştım çok dedi halbuki eski doktorum sürekli normal diyordu demek ki doğunun standartıyla ist ki farklı:) doğum fiyatlarınıda aldım normal 1200 sezaryan 1500 tl imiş başka soran varmı acaba ?

herşey olabilir siz iyi niyetle bırakmışsınız sonunda 9 gitmemişse 1 ihtiyaca gitmiştir elbet, bebeklerde kesin daha çogu ihtiyacı olana zor durumda olana kullanılır umarım. ben geçen yıl 1 yıl cerrahpaşa da çalışmıştım.

gerçekten çok kötü ortamları çalışanların hastaların bu kadar göz ardı edilmeleri çok uzucu hastanelerin. abuk sabuk uygulamalar var.oysa eminim duzenlemeler yapılıp yeterli ödenek sağlanabilir hastanelerin ihtiyaçları için ama "neremiz doğru ki" diyeceğim....

bal beni de ucurdu anlamadım. aynı kahvaltı bir tek ekmek tam tahıllı iki dilim yerine 2 dilim alman ekmeği(yok yok için de tahıl kuruyemiş falan filan) uzerine bal surdum 1 tatlı kaşığı falan birden 150 kusur çıktı kahvaltı tokluk. bir gun önce 115 civarıydı.

sen tecrübelisin canım ben daha hayatımda alt bile almadım .

maşallah bebeğine de sanada

arkadaşlar engelli öğretmeni bir arkadaşımız vardı...bebeğinde bir problemi olan...bir ara yazıyordu ...hiç haberi olan varmı?...yazdı da ben mi kaçırdım...

Azime nickli arkadaşımız değil mi? Benim de ne zamandır aklımda, ama hiç uğramadı ne zamandır...

Temel başlıklar halinde aşağıda ekledim gülüm.

Diyabetik gebeliklerde bebekte artan riskler:
- Doğumdan hemen sonra solunum sıkıntısı (respiratuar distres)
- Bebeğin iri olması (makrozomi)
- Daha nadiren bebeğin normalden küçük olması (SGA)
- Bebekte doğumdan sonra hipoglisemi (şekerin düşmesi), polisitemi, hipokalsemi, hiperbiluribinemi (sarılık)
- Kalp anomalileri (VSD, TGA, kardiyomyopati...)
- Beyin ve santral sinir sistemi anomalileri (Anensefali, spina bifida, kaudal displazi)
- Böbrek anomalileri
- Sindirim sistemi anomalileri
- Kulak anomalileri

Maşallah prensesine

buda benım çirkin oğluşum 29+5 1475kg normal dogumda sıkıntı olabılr ddı doktor kordondan dolayı resme bakıp duruyorum ıkı gundur içimde boyle bısey varr ama cook zoomlamıslar cocugumu ya

Maşallah çok yakışıklı

İyi aksamlar kizlar. Soyle bi gecmise goz atayim dedim ama masallah topigin bereketi ustunde, valla oku oku bitiremedim. Syf ..40a anca geldim soyle bi selam verip donus yapacagim geriye dogru. Umarim herkesler iyidir, kimsede problem yoktur. Biz gayet iyiyiz kuzumla. 32+0 olduk bu gun, epi topu 8 haftamiz kaldi dolu dolu. Sonlara geldik, cok heyecanli. Hazirliklar da tamamlandi. Simdi de bebek sekerleri bilmem neleri derdine dustum, hastaneye ayri, eve ayri mi ayarlamak lazim, hastaneye kim gelcek ki zaten, hic orayi dusunmesem mi? Bebek sekeri hic mi yapmasam, sadece uzeri figurlu cikolatalardan mi siparis versem? Hem hastanede hem evde gelen misafirlere ikram ederim. Offf kirk fikiriz annemle, soyle olsun boyle olsun diye :) tatli telaslar bunlar

bizim kuzen bu hafta doğurdu hastanede bir sürü sepet hem kurabiye hem figürlü çikolata hem bebekli sabun hemde helva adeti vardır bizde helva yaptırmış benımde gözüm korktu hepsini mi yapsam birazını mı yapsam bilemedim::)

teşekkur ederim bilgiler için

bu kadar buyuk sorunlar varsa sanırım 24-28 hafta yerine daha önce yapılmalı bence yuklemeler. ama sanırım 24 haftadan sonra pankreas çalışıyor. ama bahsedilen bazı anamolilere detaylı ultrasonda bakılıyor 21-24 haftalarda. ay bilemedim. bazı dr çok dikkat ederken kimi çok önemsemiyor. neyse dikkat edelim biz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…