- 30 Ocak 2009
- 1.221
- 574
- 323
- 41
BENDE öyle sanıyordum canım ya .. bence kontrol et arada tansiyonunu.Benim de basim donuyor kulaklarim ugulduyor bazen ben de tansiyonum dusuyor sanirdim bunlar dusuk tansiyon belirtileri degil mi?
?
kuzum kaçırmışım ya .. geçmiş olsun.. dikkat et sende.. aynen yavrum benim sabah kızım uyanmış tansiyon aletini getirmiş annem bi ölçelim diye.. korkumdan neredeyse hiç bişey yiyemiyorum .. doktorum protein ağırlıklı beslen dedi.. bende yazıyorum tansiyonumu.. bakalım ne olacak.. benimde akşamları çok yükseliyor.. ama sabahları aç karnına uyansamda hiç düşük görmüyorum..ah buketcım ben geçen çarsamba bu yüzden 3 gun hastaneden yattım tansıyonum 16/10 kadar cıktı halada yuksek kücük 9/10 düşmüyor erken doğum rıskım bıle varmış tuzu kestım bol su ıcıyorum elimde tansıyon aletıyle geziyorum haftaya ölçtüklerimi not alıyorum doktor bakacak cok cıkınca sarımsak cıgnıyorum bır tane belkı bu hafta ızne ayrılırım benım özellikle akşam fırlıyor
kızımda 22 kilo almıştım çok şişim vardı.. burnum üç burun büyüklüğündeydi.. ama tansiyon sıkıntısı yoktu .. bundada bacaklarımda şişler var.. dikkat ediyorum daha 8 kilo aldım.. hoş 86 kiloyum ya .. az da değil.. ne bileyim dikkat etmemiz lazım.. çok saol uyarıların için ..korkutmak istemem ama bu en tehlikeli durumlardan beiri hem anne hem bebek için. çok dikkat etmelisin. bunu yaşayan arkadaşlarım var Allah korusun. dr gerekiyorsa daha sık git. çok geçmiş olsun. ben baya şişmanım diye ilk bebkte hep diken ustundeydim. şimdi de dikkat ediyorum şişmelere falan. örneğin sabahları gözlerim yuzum şiş kalkmaya başladım.
tatlım çok geçmiş olsun çok çok dikkat et kendine tansiyon önemli bişe sakın ihmal etme, suay da geçen hafta böyle bir rahatsızlık geçirdi, Allah korusun sakın ihmal etme, takibini sürekli yap
Tembellik yaptın yani bugün ohh miss gibi uyusaydın tadını çıkarsaydın, bu arada eşin ile ne yaptın düzelmiştir inşallah, benimki sabah kaldırıyor kalk kahvaltı hazırladım, hadi işe gidelim, özür dilerim diyor :)
Bu tansiyon neye göre belirleniyor benim hep 8/5 çıkıyor, değiştiğini değişmediğini de anlamam sanırım ben, bazı yemekler sonrası başıma ağrı çöküyor ağırlaşıyorum, esneyip duruyorum, gözlerime kaşlarıma ağrı giryor, bunun tansiyon ile alakası var mı?
)
Cnm seker hastalarinin sekerinin yuksek cikmasinin sebebi pankreastan yeterli insulin salgilanamamasi oldugu icin bebekle ayni dolasim sistemini kullandigimizdan bebegin pankreasi fazla calisip insulin salgiliyormusevet canım Allah esirgesin bebektede şeker olması ihtimali artıyo bide tam tırnak içinde veremicem affola doktor şey demişti annenin kan şekeri düzenli olmazsa bu sefer bebek kendi şekerinide annenin kanına karıştırıyomuş galiba tam bu şekilde olmayabilir malum tıp jargonu hakim değilim ama bu tarz bişeyde anlatmıştı neticede zarar yaa şeker iyi bişey değil bide ben bi evde düşmüştüm canım, gece lavaboya kalktım yatağa yatayım derken küt yere uzandım iki seksen, 16.haftadaydı sanırım o zaman ben tansiyonum düşmüştür diye düşünmüştüm ama demek ki o zamanda şekerimde bi oynama olmuş, diyete başladım başlayalı daha bi cin gibiyim sanki tatlı yiyememek zul geliyo orası ayrı ama daha sağlıklı beslendiğimi biliyorum
10 un ustune cikamadimsenin hemoglobin kaç çıkıyor?
geçmiş olsun...ben de pek ölçtürmüyorum tansiyonumu ama ellerimin ayaklarımın şişmesini de tuzlu yediğim zaman olduğu için başka bir şeye bağlamadım...ama yemekten sonra af edersin mal gibi oluyorum...sanki ayakta rüya görüyorum sallıyor bayağı beni...
sanada geçmiş olsun canım...inşallah yarın iyi haberlerle gelirsin...
Benim de basim donuyor kulaklarim ugulduyor bazen ben de tansiyonum dusuyor sanirdim bunlar dusuk tansiyon belirtileri degil mi?
Esmerim bu sirt ve bel agrilarinin sebebi nedir yahu?
Daha 30lu haftalara gelmeden curuge ciktim resmen :)
:)
Ben koysam da ayni koymasam da hatta yatinca da yattigim tarafin etleri agriyor
İllaki fark edecek cok yorulacaksin 2 si de bebek :)
Allahim guc kuvvet versin
Bence sekerin de yeme icmeyle alakasi yok
Haftasonu moralim bozuktu kahvalti haric birsey yemedim sayilir aclik bile 100 lerde cikiyor simdi
Simdi de buna moralim bozuldu artik hic dusmez ne yapcam ben ya uff
Baska bir yardim yok degil mi cnm dogum yardimi disinda?
kızlar kalsiyum için doktorunuz bişey dedi mi süt ve yoğrutta kalsiyum miktarı aynıymış. çökelek ve kaşar peynirindeki kalsiyum miktarı süt ve yoğurttan daha fazlaymış. ben hiç süt içemiyorum yoğurt yiyorum. calsiyum hapı kullanmıyorum içim dışım hap oldu zaten sizin doktorlarınız kalsiyum hapını öneriyor mu acaba.
teşekkür ederim tatlım bununda notunu aldım,
Maşallah tatlım nazar değmesin kilosu felan çok iyi
magnezyum kalsiyum ne varsa kullanıyorum yoğurt süt, kramplar bazı geceler yokluyor can acısı ile bağırarak kalkıyorum, ama bunun dışında kemiklerim ağrıyor 2-3 gündür enlemesine açılmış gibi hissediyorum kendimi, gün arasında da uykum geliyor
ayy canımm yengenin allah yardımcısı olsun çok zor rahim dikmesini felan düşünemiyorumNasıl korkuyorum düşündükçe kendimde allah bağışlasın bebeğinide sende harika bir hala olacaksın maşallah benimde yeğenlerim var çok tatlı oluyor yeğenler şimdi kendi çocuğum olacak bilemiyorum neler hissedeceğimi herkes çok daha ileride bir duygu diyor evlat için bakalım yaşayınca görecem
tatlım çok geçmiş olsun çok çok dikkat et kendine tansiyon önemli bişe sakın ihmal etme, suay da geçen hafta böyle bir rahatsızlık geçirdi, Allah korusun sakın ihmal etme, takibini sürekli yap
Tembellik yaptın yani bugün ohh miss gibi uyusaydın tadını çıkarsaydın, bu arada eşin ile ne yaptın düzelmiştir inşallah, benimki sabah kaldırıyor kalk kahvaltı hazırladım, hadi işe gidelim, özür dilerim diyor :)
Bu tansiyon neye göre belirleniyor benim hep 8/5 çıkıyor, değiştiğini değişmediğini de anlamam sanırım ben, bazı yemekler sonrası başıma ağrı çöküyor ağırlaşıyorum, esneyip duruyorum, gözlerime kaşlarıma ağrı giryor, bunun tansiyon ile alakası var mı?
simcacım maşallahhhçok tatlı görünüyor cidden çok samimiyim, ama inanamıyorum ya bu göbüş 22 kilo almış olamaz diyorum, göründüğü kadarı ile allahım nazar değmesin de
ostram diye kalsiyum ilacı ( tadı iğrenç tiksinerek içiyorum, değiştirecem bir dahaki kontrolde) , Magnorm diye de magnezyum ilacım var, ( bunun tadı allahtan diğerine göre daha iyi )
Ben belki yanlış telafuz ettim ben anlatayım olayı sen yorumla
Şimdi bizim bikere 20 haftalık düştü kese de sarkma oldu bebeği hissetmiş tuvaletteyken hastaneye gittik hemen kese yukarı dikildi ama üstten zedelenmiş sabah karşı suyu geldi. suyu gelince normal doğum gibi 10 saatte doğurttular meleğimiziyengeme yazık tabi çok zorlandı bebeğin bi çıkma çabası olmadığı için.
Tekrar hamile kaldı 20 hafta gene aynı gibi oldu ama daha erken anladık bu sefer rahmi dikildi.
Yani açılma oluyormuş yengem de doktor öyle dedi. Şimdi sadece yatıyor . Kızımız halası gibi yatmayı sevecek
bizden de kaynaklanıyor sanırım...herşeyide erkeklere yüklememek lazım ama...başlarda erkek istiyordu kız olduğunu duyduğu için ilgisizleşti diyordum kendi kendime...bende çirkinleştim...kilo falan... ihtiyaçlarınıda göremiyorum...içimden gelmiyor...masrafları arttı tabi bebek eşyaları falan filan ve doğduktan sonrada giderek artacak...geçim sıkıntısı yetişememek korkusu...sorumluluk...aslında gayet normal belkide...çünkü ben kendi eşim adına konuşayım... şimdiye kadar pek sorumluluk almamış hayatında ve bu durum onu '' ne yapacağım'' a getirmiş olabilir... konuya yokmuş gibi davranmak ,ilgisiz kalmak erkekleri bazen iyi hissettiriyor galiba..sorunu çözmese de kendilerini kandırıyorlar...ama ellerine viyaklayan bebekleri verince görecekler 9 ay onlaramı bebeğimizemi sabrettiğimizi...
dün bende sizlere sorduktan sonra araştırdım biraz evet sanırım doğumada yardımcı oluyormuş ama çokta çekiniyorum yani ağrılar sıklaşıncamı yapıyorlar hastaneye gelir gelmezmi insan hayal edemiyor ya :) çok teşekkür ederim
selam kızlar.. herkes iyidir inşallah .. haftasonu giremedim.. dünde doktordaydım..
ne yazıkki tansiyonum yükseliyor.. yemeklerden sonra başımoda dönme ve kulaklarımda uğultu oluyordu .. şekermi diyordum şekerim temiz çıktı.. tansiyodnumu ölçtürüyorum 12-8 12-9normal diyorum...tabi düşünmediğim benim tansiyonum hiç 9-6 nın üstüne çıkmazdı..
oğluşumda büyümüş.. 28+0 dık... 29+1 göründü dün...1375 gr.. bi sağlıkla atlatsaydık,,
başka tansiyon sıkıntısı yaşayan varmı doktorlarınız bu durum için ne diyor..
Selam kızlar...
Bugün yine doktora gidecektim idrar enfeksiyonu için, sırt ağrısından yataktan kalkmadım iyi mi
Yarın gideceğim artık.
Ağrılar artık başladı sanırım bacaklarında uzanınca kopacak gibi ağrıyor.
Az daha sabır
Miniğim Doğduğunda poposundan ısırıcam =)
Annesinin canını yakıyor diye...
kızlar hangı bebek bezinden almayı düşünüyorsunuz ben prima premıum care alayım dıyorum esımde molfıks al turk malı dıyor bana:)
Geçmiş olsun canım, bu enfeksiyon da yakanı bırakmadı bir türlü. İnşallah bu sefer tedavi edebilir doktorun.
Snowyim ismine karar verdiniz mi?
Senin tabirinle maasallah *1000000 :)
Sizin askiniz da roman olur arkadasim 2014 best seller :)
29+422 kg
kızlar kalsiyum için doktorunuz bişey dedi mi süt ve yoğrutta kalsiyum miktarı aynıymış. çökelek ve kaşar peynirindeki kalsiyum miktarı süt ve yoğurttan daha fazlaymış. ben hiç süt içemiyorum yoğurt yiyorum. calsiyum hapı kullanmıyorum içim dışım hap oldu zaten sizin doktorlarınız kalsiyum hapını öneriyor mu acaba.
annem 2 ay kadar hastanede yatmıştı bizden şişe şişe serum istediler el mahkum aldık tabi demek ki gerek var dedik, annem hastaneden çıkarken 10 şişe daha duruyodu helali hoş olsun kime kullandılarsa suyuna pilav yapacak değiller ya hoş elbet bi ihtiyaç sahibine kullanılmıştır
bana yanlış geldı devlet hastanesınde hatta kendılerının takması lazım ılk bezı bebeğe fıkrındeyım:)
bide zamanla insan neye nasıl tepki verdiğini kendide anlıyo canım mesela ben bala inanılmaz tepki veriyorum ama arada kahvaltıda helva yiyorum mesela o en fazla 125 yapıyo şekeri ama yanılıpta bal yedim bi kere 143 çıktı
ilk aylarda kullandık prima beyaz sonra yeşil paketlere geçtim. hugieste super kampanya yakaladım 1 yaş civarı baya kullandım. ama 1.5 yaşta çiş kaçmaya başlayınca yine prima yeşil pakete geçtim. manyak bir kampanya yakalayıp, bez derdinden kurtulduk. aralarda tum bezleri denedim ama...
selam kızlar izin başladı istanbula geldik ailemin yanına kontrolleri olduk kızım 2 kg olmuş doktor bütün vitamin balık yağı herseyı kestirdi böyle giderse tosun olur zor doğar dedi10 kg da ben almıştım çok dedi halbuki eski doktorum sürekli normal diyordu demek ki doğunun standartıyla ist ki farklı:) doğum fiyatlarınıda aldım normal 1200 sezaryan 1500 tl imiş başka soran varmı acaba ?
arkadaşlar engelli öğretmeni bir arkadaşımız vardı...bebeğinde bir problemi olan...bir ara yazıyordu ...hiç haberi olan varmı?...yazdı da ben mi kaçırdım...
ben hala sekerin bebeğe direk zararının ne olduğunu anlamadım. bebek iri olur, tamam zaten nerdeyse %80 sezeryan olacak anneler. buyuk olmasının sıkıntısı ne acaba. bana dr boş kof kg olur dedi bebekte. zaten anne sutu ile beslenen bebeklerde oyle bir ahım şahım kg olmuyor. tam çözemedim yani. bebek seker hastalığı tohumları atılıyor muş deniyor çunku henuz belli değil net değil anladığım.
selam kızlar izin başladı istanbula geldik ailemin yanına kontrolleri olduk kızım 2 kg olmuş doktor bütün vitamin balık yağı herseyı kestirdi böyle giderse tosun olur zor doğar dedi10 kg da ben almıştım çok dedi halbuki eski doktorum sürekli normal diyordu demek ki doğunun standartıyla ist ki farklı:) doğum fiyatlarınıda aldım normal 1200 sezaryan 1500 tl imiş başka soran varmı acaba ?
buda benım çirkin oğluşum29+5 1475kg normal dogumda sıkıntı olabılr ddı doktor kordondan dolayı resme bakıp duruyorum ıkı gundur içimde boyle bısey varr ama cook zoomlamıslar cocugumu ya
sen tecrübelisin canım ben daha hayatımda alt bile almadım .
bol bol alacaksın hiçççç uzulme. hatta öyle olacakki bebek ayaktayken almaya başlıyorsun o derece...
İyi aksamlar kizlar. Soyle bi gecmise goz atayim dedim ama masallah topigin bereketi ustunde, valla oku oku bitiremedim. Syf ..40a anca geldimsoyle bi selam verip donus yapacagim geriye dogru. Umarim herkesler iyidir, kimsede problem yoktur. Biz gayet iyiyiz kuzumla. 32+0 olduk bu gun, epi topu 8 haftamiz kaldi dolu dolu. Sonlara geldik, cok heyecanli. Hazirliklar da tamamlandi. Simdi de bebek sekerleri bilmem neleri derdine dustum, hastaneye ayri, eve ayri mi ayarlamak lazim, hastaneye kim gelcek ki zaten, hic orayi dusunmesem mi? Bebek sekeri hic mi yapmasam, sadece uzeri figurlu cikolatalardan mi siparis versem? Hem hastanede hem evde gelen misafirlere ikram ederim. Offf kirk fikiriz annemle, soyle olsun boyle olsun diye :) tatli telaslar bunlar
Azime nickli arkadaşımız değil mi? Benim de ne zamandır aklımda, ama hiç uğramadı ne zamandır...
Temel başlıklar halinde aşağıda ekledim gülüm.
Diyabetik gebeliklerde bebekte artan riskler:
- Doğumdan hemen sonra solunum sıkıntısı (respiratuar distres)
- Bebeğin iri olması (makrozomi)
- Daha nadiren bebeğin normalden küçük olması (SGA)
- Bebekte doğumdan sonra hipoglisemi (şekerin düşmesi), polisitemi, hipokalsemi, hiperbiluribinemi (sarılık)
- Kalp anomalileri (VSD, TGA, kardiyomyopati...)
- Beyin ve santral sinir sistemi anomalileri (Anensefali, spina bifida, kaudal displazi)
- Böbrek anomalileri
- Sindirim sistemi anomalileri
- Kulak anomalileri
Maşallah prensesine
Maşallah çok yakışıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?