valla ben normal doğum yapanların yanında bulunduğum kadarıyla pek ağlamak akılların agelmiyo o sırada korkutmak gibi olmasında:)))))))
ay öyleinsanlarla aynı gezende yaşamak bile istemiyo insan acayip sinir oluyorum 3 erkek olsa ya budamı erkek demezler ama maşallah tüh tüh derler..uyuzlar.bu bizim millette var bu cahiliye dönemi bitmedi hala naparsın
kızlar bugun dr kontrolüm vardı cok canım sıkıldı dr suyumu az kı bebegın dedı bacaklarını falan goremıyorum dedı sonra hee tamam dedı bebek ufak dedı zaten ılk 4 haftalık ken dr bır hafta falan gec döllenme olmuş demıstı bana fl hep kucuk çıkıyordu şimdide fl 26+2 cıktı son adet tarıhıne gore 29+3 olması gerkıyordu bpd 30+3 kilosuda 28+1 günlük cıkmıs zaten bırhafta gec gelmesını bas alırsakta fl yıne geriden gectıgımız aylardada bır hafta ıkı hafta gerıdendı hep bıde dr ıkı gun cok fazla hareket etmemıstı dedım 3 lıtre su ıc 10 gun sonra gel tekrar hareketlerıne bakalım dedı
Canlarım iyiyim çok şükür.
Eşimin kız kardeşleri bendeydi.
Sinemaya falan gittik bayağı keyifli ama yorucu 2 gün geçirdim.
Kan ve idrar tahlili vermiştim.
Çok şükür idrarda önemsenecek bir durum yokmuş.
Ama kan değerlerim düşükmüş.
Magnezyum, Elevit ve arada yaşadığım nefes darlığı için Ventolin fısfıs verdi doktorum.
Bunların dışında zaten Gynoferon kullanıyordum.
İlaçlarım çoğaldı =)
Hangisini ne ara içeceğim bende şaşırdım.
Ama kelebeğim iyi durumda çok şükür.
Gerisini de pek takmıyorum açıkcası
kızlar, annem gidince ben de hastane çantamızı hazırlayarak kendimi oyaladımhemen gidesim geldi sadece tarak, makyaj malz ve diş macunu koymadım. bebişimin de bezi yok haala teyzeleri onun dışında herşeyimiz tamam herhalde. biberon emzik filan yıkadım, kuruyunca onları da paketleyip koycam. aklıma gelirse extra bişey atarım artık valizin içine. yalnız "kocaman ya, hepsini dolduramam" dediğim valiz tıkış tepiş oldu bi de ekstradan eve küçük bi hurç hazırldım, içine iki takım giyecek(iç zıbını, eldiveni, şapkası, çorabı da dahil) ve bi tane de battaniye koydum. hani bi aksilik olursa evde bi köşede hazır beklesin, eşimi yollar aldırırım diye düşündüm
Selam arkadaşlar 28+5 günlük hamileyim son zamanlarda karnımın sağ tarafında sertleşme oluyor biraz ağrı yapıyor sonra geçiyor sanki bebek kendini oraya dayıyor orada toparlanıyor gibi yada başka bişi bu tarz şeyler yaşayanlar var mı?
güzel anneler.ben 30+3 teyim 7 kilo aldım
bebeğim iyi durumda ama bazıları.aaa sen daha kilo
almamışsın kız yoksa bebeişin küçük mü gelişmiyor mu
dediler ya bozuldum.
herkes ağrılarından bahsetmiş.
annem artık aylık sancıların olur diyo.
artık kızım gezmeme izin vermiyor 1 saat ayakta durduruyor.
dün çarşı gezeyim dedim kasılma başladı.taki dinlenmeye geçene kadar.
kızlarr magnezyum içen var mı ve günün hangi
saatinde içiyorsunuz. doktorum bana yatarken ,iç dedi
ben uyamıyorum.unutuyorum.
benimde üçüncü çocuğum olacak inşallah. banada bikaç kişi böyle söyledi ama ben sizin kadar sabırlı değilim maalesef tersledim. benim büyük bir aşkla yaptığım şeye insanlar nasıl bu gözle bakar bilmiyorum. benim bide üçüncü kızım olacak. aaa budamı kız diyenlerle ne yapıcam bilmiyorum. :)
Kızlar benim prensesim hickiriyoooooo
Yaklaşık 5-6 dk hiç durmadannnnnn
Bana yatarken iç dedi içip yatiyorumkızlarr magnezyum içen var mı ve günün hangi
saatinde içiyorsunuz. doktorum bana yatarken ,iç dedi
ben uyamıyorum.unutuyorum.
kızlar hazırlıklarınızı tamamladınız mı cantanızı ne zamn hazırlıcaksınız
MaşallahBenim her öğünümden sonra hıçkırıyor, tüm vücudu sarsılıyor yavrumun:107: Başının yerini anlayabiliyorum en azından, hala doğum pozisyonunda. Senin prensesin pozisyonu nasıl?
enemmm, benim kızım da çok fena gerinenlerdenkaburga idrar kesesi demeden ittirip kaktırma durumunda. bi de yatakta itiraz modumuz var, sağa yatıyorum pıtır pıtır ittiriyo, heralde diyorum rahatsız oldu, soluma dönüyorum yine aynı tepki. sırt üstü yatıyorum, bu sefer de dolaşıp duruyo
50 li günleri görünce artık hazırlanalım dedimmm :) sen de başlarsın yavaş yavaş tatloşumm
saol canım. Allah seni de kavuştursun
Kızlar benim prensesim hickiriyoooooo
Yaklaşık 5-6 dk hiç durmadannnnnn
kzılar nerdesiniz? nasılsınız,haberdar edin?
Merhabalar arkadaslar ben hergun hastaneye gidiyorum hem oglumu gormeye hemde doktorla gorusmeye.bagirsaklari disarida uc ay sonra iceriye alacaklar.kalbi ile ilgili sikinti devam ediyor hayati tehlikesi var hep dua ediyoruz...kilo henuz almadi 900 gr dan 750 gr a dustu simdi tekrar bi suredir 900 gr a yakin.insallah dualarimizla her derdi yenecegiz...allah razi olsun hepinizden...
Merhabalar arkadaslar ben hergun hastaneye gidiyorum hem oglumu gormeye hemde doktorla gorusmeye.bagirsaklari disarida uc ay sonra iceriye alacaklar.kalbi ile ilgili sikinti devam ediyor hayati tehlikesi var hep dua ediyoruz...kilo henuz almadi 900 gr dan 750 gr a dustu simdi tekrar bi suredir 900 gr a yakin.insallah dualarimizla her derdi yenecegiz...allah razi olsun hepinizden...
İlk defa hissettim bende sürekli seri bir sekilde zıplama tarzında birşey ama hıçkırık olduğu kesin anlaşılıyor yaniBenim kızda aynı canım, sağa dön yok sola dön yok.
Sırt üstü yatamıyorum sırtım ağrıdığı için.
Böyle devam eder bundan sonra sanırım =)
Maşallah tatlım
Nasıl hissediyorsun?
=)
Karsilma bende var bı kac gündür ama sancım yokohh kızlar cantalar hazırlanmıs masallah bende baslayayım artıktenbel olmayayım cogu kısını bebısı doum pozusyonuna gırmıs demekı normalmıs bende erken dogurucam dıye korktum artık kasılma ve sancılar basladı sızede var mı kızlar
Rabbim en kısa zamanda şifasını versin yavrununMerhabalar arkadaslar ben hergun hastaneye gidiyorum hem oglumu gormeye hemde doktorla gorusmeye.bagirsaklari disarida uc ay sonra iceriye alacaklar.kalbi ile ilgili sikinti devam ediyor hayati tehlikesi var hep dua ediyoruz...kilo henuz almadi 900 gr dan 750 gr a dustu simdi tekrar bi suredir 900 gr a yakin.insallah dualarimizla her derdi yenecegiz...allah razi olsun hepinizden...
Rabbim şifasını versin canım inşallah 3 ay sonra bodul bodul bi bebek olur kilo alır bol bol dualarımız seninle
canım benım allah sıfa versın malgın ınsllah hızlı kılo alır dualarımız senınle
İlk defa hissettim bende sürekli seri bir sekilde zıplama tarzında birşey ama hıçkırık olduğu kesin anlaşılıyor yani
Karsilma bende var bı kac gündür ama sancım yok
Yada ben anlamıyorum nasıl olduğunu hissettirecek galiba :26:
Rabbim en kısa zamanda şifasını versin yavrunun
Sana da sabır ihsan etsin cnm
Çok çok gecmis olsun dualarım seninle
İlk defa hissettim bende sürekli seri bir sekilde zıplama tarzında birşey ama hıçkırık olduğu kesin anlaşılıyor yani
Yuh ne manyaklar var yahu!böyle kötülük tellalı insanlara hayret ediyorum...tamam belki kötü niyetle de söylememiş olabilir ama bu adı üzerinde doğum...yani kadın şöyle bir şey mi zannetti...aman doğrursun haberin olmaz kızım ben seni uyarayım da...pırt diye çıkacak hali yok ya elbet haberin olur :)))))...belki kafaya takacaksın bu konuyu...sıkıntı yapacaksın...
dünde ben iş çıkışı otobüste bir yaşlı bayanın yanına oturdum...Allah kurtarsın dedi...elimde ki poşette de pırasa vardı akşam yemeği için... kadın birden bağırdı...''Allah belalarını versin bunların...zorla evleniyorlar,iş güç sahibi oluyorlar,herşeyleri yoluna koyunca çocuk yapıyorlar...siz kimsiniz Allah ın işine karışıyorsunuz.....erkenden yapsanıza bu çocuğu...''herkes bize baktı...kadın nereden anladı benimde öyle yaptığımı diyorum kendi kendime...''cinsiyeti ne dedi''...bağırırken kafamı soktuğum pırasaların arasından kaldırdım...kızım olacak inşallah dedim...adını ne koycan dedi...ela dedim..yok dedi..serra koy dedi...bende olur dedim...
Baslarina gelenlerden sonra hala ugrasiyorlar mi ablanla?ablamın öyle canını yakmışlar ki bir gün beddua etmiş yüzlerine karşı...kv sinin gözleri kör oldu ...görümcelerinin çocukalrının başlarına öyle şeyler geldi ki onlarla uğraşmak zorunda kaldılar...Alllah kimseyi kötü şeylerle sınamasın fakat,Allah can yakanın canını da yakıyor gerçekten...sonradan ablamdan özür dilediler...özellikle kv si ama eskisi gibi olamadılar hiç bir zaman ...Allah cümlemizi korusun böyle insanlardan...
Ay valla okurken bile yoruldum :)hayır yani sevdiğimde bi abla artık içini Allah biliyo ne amaçla söyledi bana bunu, genel olarak insanlar böyle hamile kaldığın gün başlıyolar aman dikkat et düşük olmasın bu haftalarda düşük çok yaygın, bebek büyür bu sefer vay erken mi doğurcan acaba doğar emzirirsin aaa sütün mü yetmiyo bu bebek niye sıska bebek iri olur bu bebek obez mi, her daim bi fikirleri var gerçekten bazen o kadar sıkılıyorum ki keşke iskandinav ülkelerinin birinde doğsaydım diyorum ne güzel herkes kendi işinde gücünde hayatında kimse kimseye karışmıyo
Cnm Meryem ananin eli var bende demissin ya o ne?kız umran nerelerdesın cadı çekiliş sitelerinden cık gel bırazda burayla ılgılen cadı
Allah yardimcin olsun cnm cok zormus isin! !bazen içim sıkılıyor doğum sonrasını düşününce.. sinirlerim geriliyor yemin ederim.. ilk doğum geliyor aklıma.. tüm ağrı sızılarla ağırlamaya çaılıştığım misafirler herkesten ayrı bir yorum.. şimdi birde kızım var onu ihmal etmek istemiyorm evim küçük.. offffffffff.. kayınvalidemi kesinlikle istemiyorum yanımda.. oturduğu yerden kalkmayışı geliyor gözümün önüne... annemin getirdiği yemekleri doldurup kendi evine yollayışı.. ki eltimle oturuyor sanki o yapamıyordu.. yatağını bile benim toplayışım..
onca kanama geçirdim onca sıkıntı kadın umursamadı bile .. şimdide her haftasonu bizde sanki ne var yoruluyorum anlatamıyorum.. gelincede nazik poposunu kaldırsa içime dert değil.. her hizmeti bekliyor bide çocuğumu sinir ediyor.. evdeki torunu melek.. benimki şeytan sanki.. sevmiyor çocuk kucakta oturmayı sıkıştırılmayı..
pazar günüde olmaya bunada zemzem vereceksiniz doğunca dedi..
bende vericez tabi dedim kıyamet koparırım dedi.. sinir oldum eşimde ağzı ıslansın yeter anne ne zararı var dedi.. olmaz diyo.. sünnet anne dedim.. hurafe bilmem ne diyip duruyo.. sahih hadis değilmiş kendide çok inançlıdır... sonra bir hışım sofradan kalktı bir surat gidene kadar..
ya insanlar garip çok garip .. kaynım kayınpederim cumartesi sabah 8 de bizdeler ne işleri var anlamıyorum... bi gün bornozla çıkacam karşılarına o olacak.. ki ben tesettürlüyüm kaynım kapıyı çalma gereksinimi duymaz.. biri geldimi hepsi gelir.. kaynanam yatıya gelir eltimlerede tembihler yarında yemeğe siz gelin.. bu kız hamile yorgun kimin umrunda.. yarında eşimin halası ile gelini gelecek yemeğe eminim kaynımdan kayınpederime hepsi yarın yemeğe bizde.. bilmiyorum benmi salağım yoksa bunlarmı çok açık göz.. kendileri yorulmasın yeterki.. bilmiyorum belki ben kötü niyetliyim,,
doğumdada aynısını yapacaklar topluca gelip oturacaklar ne dinlenebileceğim ne de çocuğumla ilgilenecem..
bişey diyemiyorum eşimin hatırı için.. o benim aileme bebek gibi davranıyor.. ama inanın benimde kötü niyetim yok.. asla.. kırmadım hiç kalplerini.. ama garipler alışamıyorum.. benim annem babam eşim evdeyse oturmuyorlarki inanın kızıma annemle babannem bakıyor eve bi gidiyorum herşeyim tam takır.. temizlik düzen.. anlayışları.. ne bileyim herkes farklı işte çok farklı..
Nailsin cnm?burdayım :) okuyorum ama pek yazmıyorum canım
Zemzemi ne yapiyorsunuz cnm?canım anlattıklarını okudum .Allah yardımcın olsun gerçekten zor.sana saygı duymaları gerek biraz olsun .bazı kaynanalar kıskandığından oğlunu boyle şeyler yapar .sen daha iyi bilirsin tabi kendisini .kendini bu sefer ilk bebeğindeki gibi yorma bu kadar.belim bacağım ağrıyo de ,her seye koşturma,her şeyi ben yapmalıyım çabasına girme ,çok yorulursun ,lohusalık zamanın da onemli ,rahat olmalısın sütün iyi gelsin ,hem bebeğe de yansır .,sen mutluysan o da neşeli bir bebek olur inşallah..
kayınvaliden yapsın ,yardım etsin birazcık ,mecbur olunca yapar o da.sen yapıyorsun ne de olsa diye yanaşmıyodur belki..yemeğe mi geliyorlar basit iki çeşit bişi yap sen hamilesin .isteyen ne düşünürse düşünsün .önemli olan senın huzurun ,sen iyi mutlu neşeli olursan eşin de mutlu olur evlatların da .dediklerini de çok kafaya takma .zemzem i ben de duydum .yapmayı da düşünüyorum ben de nasip olursa .
Nasil yapiliyor cnm?ilk doğumumda bol bol kayısı kompostosu içtim işede yaradı hiç gaz problemim olmadı bağırsak tembelliğim olmadı ki normalde bunların hepsi olur bende şimdi bunda yine içerim.. tavsiye ederim...
Kuzun bir an evvel toparlar cnm ins Allahim tez zmnda kavustursun siziMerhabalar arkadaslar ben hergun hastaneye gidiyorum hem oglumu gormeye hemde doktorla gorusmeye.bagirsaklari disarida uc ay sonra iceriye alacaklar.kalbi ile ilgili sikinti devam ediyor hayati tehlikesi var hep dua ediyoruz...kilo henuz almadi 900 gr dan 750 gr a dustu simdi tekrar bi suredir 900 gr a yakin.insallah dualarimizla her derdi yenecegiz...allah razi olsun hepinizden...
İnşallah hemencecik düzelir durumu sağlıkla alırsın kucağına paşanı
Rabbim yardımcınız olsun, inşallah yakın zamanda güzel haberler alırsın paşanla ilgili canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?