Canım sırtüstü yatmamaya özen göster.Çünkü kan akışı vede oksijen fazla gitmiyor bebeğe doktorlar bu konuda uyarıyorlar.Ben sürekli sola yatacam diye sol kolum ve bacağım çürüdü resmen.En güzel kan akımı sol yatışta olurmuş ve bebek beslenirmiş.Zaten en çok özlediğim 3 şey var.
1.Yüzüstü bacaklarımı açarak uyumak,
2.Pastırma,salam,sucuk sosis vb.şeyleri yemek
3.Gece çişe kalkmamak
Canım sırtüstü yatmamaya özen göster.Çünkü kan akışı vede oksijen fazla gitmiyor bebeğe doktorlar bu konuda uyarıyorlar.Ben sürekli sola yatacam diye sol kolum ve bacağım çürüdü resmen.En güzel kan akımı sol yatışta olurmuş ve bebek beslenirmiş.Zaten en çok özlediğim 3 şey var.
3.Gece çişe kalkmamak
kızlar bebeklerın emzıklerını bıberonlarını kullanmadan once nasıl yapıcaksınız kaynatıcakmısınız
güldürdün beni ya valla sucuk sosis yiyorum arada gazlı içecek içtiğim oluyo inanırmısın hiç diyet tutamıyorum doktor şeker sınırda dikkat dedi 1 gün dikkat sonra gelsin helvalar poğacalar:)ilginçtir son kontrolümde gayet normal çıktı şekerim çivi çiviyi söker galiba:)yinede 10 kilo aldım bu zamana hayret ediyorum ama benim veled kilolu o alıyo kiloları nolcak bakalım sezeryan olcam zaten kilolu olsun varsın tombişim:)))))))))))))
3.Gece çişe kalkmamak
kızlar bebeklerın emzıklerını bıberonlarını kullanmadan once nasıl yapıcaksınız kaynatıcakmısınız
Kilo olayını açma çok dertliyimCumartesi itibariyle 11.kilomu almış bulunmaktayım.Allahtan zayıf hamile kalmışım yoksa vay halime.52 ile hamile kaldım şuan 63 olmuşum.Son 1 ay içinde 3 kilo almışım gerçi 1 kg kızıma ait Doktor bana da karbonhidrattan uzak dur dedi ama nerdeeee birde bilseki tatlı canavarı olduğumu Allahtan şekerim yok yoksa bende uyamazdım sanırım diyete
SUAY - cnm bence suni sancı taraftarı olma... hem tansiyon problemi var en risksiz sezaryen bence. tabi doktorun en iyisini bilir. daha vaktin var daha düşünür taşınır karar verirsin! hangi yöntem senin ve bebeğin için iyiyse öyle alırsın inş bebeğini kucağına...
ben de bu maddelere katılıyorum ve bi tane daha ekliyorum
4. Doya doya kola ve Türk kahvesi içmek:)
ben kaynattım cnm. kullanma klavuzlarını okudum kaynatılabiliyor diyordu. mis gibi oldu tertemiz:)
hiç dert etme... 11 kilo ne ki...ben de 54le hamile kaldım şimdi 73üm:) açlığa dayanamıyorum hiç. hamile olmadan da açlığa hiç katlanamzdım.
Evet seni görünce takmamaya karar verdim gerçektenNeyse bebişler sağlıklı olsunlar da varsın 100 kg olayım önemli değil.Doğumdan sonra veririz Allahın izniyle..
bişey olmaz cnm ya... sonra zaten ister istemez bence kiloları vericez. ben hamilelikten önce çok zayıftım 36 bedendim hatta bazen 36 beden kıyafetler bile tam oturmayabiliyordu bana:) zaten hamilelikten önce olmam gereken kilom 60 falandı. boyum da uzun, kilolar çok da dert olmadı bana.
Canım bende epiduralden korkardım ama ablam sezeryan oldu 2 ay önce.O kadar iyi çıktı ki ameliyattan normal olsa daha harap olurdu sanırımVe sonrasında da hiçbir şikayeti olmadı 1 haftaya tamamen iyileşti.Sanırım birazdan bünye ile ilgili tabi birde kimi insanın canı çok kıymetlidir kendini çok dinler ağrıyacak bir yer bulabilir her zaman.Eğer doktorum bana da sezeryan derse bende epidural düşünüyorum.Herşeyden önemlisi hakkımızda hayırlısı neyse olsun.
bende normalde olsa sezaryanda olsa doktorum epidurale teşvik ettiği için epidural düşünüyorum, benim çevremdede epidural olupta şikayet eden yok tek korkum düşük tansiyonlu olduğum için sezaryan epidural olursa mide bulantısının olması :/
bide kızlar yüksek tansiyonu olan anneleri normal doğuma almıyorlarmış duyduklarım doğru mu var mı aranızda bunu duyan???
kızlar hepinize günaydın evet doktora gittik ve 10 mart pazartesi hastaneye yatıyorum yani tam 37+0 oluyoruz ogün bebeği alacaklar 34+5 de 2.730gr olmuş kızımız kılosu ıyı dedi 37 kadar 3.300-3.400 gr. olur dedi gerçi sağlıkla gelsınde önemlı değil tansıyon ilaç kullandığım halde yuksekmiş küçük 8-9 oynuyor risk e atmayalım dedi önce 2 kez sunı sancı verıp normal denıyecekler olmazsa sezeryan alacaklar bu hafta cuma günü ızne ayrılıyorum duanızı eksık etmeyın kızlar cok korkuyorum
pazar günü kızlarla buluşup kahvaltı yaptık cok güzeldi aysunayy canım oda geldı cok eğlendık fotograf cekıldık bol bol ınanın gelmeyenler uzulsun dıyorum başka bırsey demiyorum 6 kişiydik ama eğlenceliydi hepimiz tombık tombık
sağol canım benım
canım ciğer geliştirici iğne neden vurmuyorlar bana vurdular kuveze girmesin diye 33 haftalıkken bende 10 mart dadoğum ıcın hastaneye yatıyorum rabbım yardımcımız olsun
canım benım kesınlıkle başka bır doktora gıt ya ınsallah önemlı bırsey yoktur sen ıcını ferah tut tatlım
canım geçmiş olsun artık bebekler sıkıldı sanırım gelmek ıstıyorlar
canım benım 16/10 cok yuksek zaten bebeğin hareketını etkılemez ben 15/10 hastaneye gittim hemen yatırdılar bende senın gıbı sarımsak lımonla düşürmeye calışıyordum ama ıhmal edılmemesı gerekiyor bebek ölümlerıne bıle sebep oluyor hemen ılaca başlaman lazım ben ilaçla bıle zor düşüyor artık zaman ılerledıke sıkıntı oluyor kafana göre hareket etme sakın
Kilo olayını açma çok dertliyimCumartesi itibariyle 11.kilomu almış bulunmaktayım.Allahtan zayıf hamile kalmışım yoksa vay halime.52 ile hamile kaldım şuan 63 olmuşum.Son 1 ay içinde 3 kilo almışım gerçi 1 kg kızıma ait Doktor bana da karbonhidrattan uzak dur dedi ama nerdeeee birde bilseki tatlı canavarı olduğumu Allahtan şekerim yok yoksa bende uyamazdım sanırım diyete
3.Gece çişe kalkmamak
:)hamile kaldığımda 37 giyen ben artık 40 numara giyiyorum:)ama zormuş bazı markaların 40 ı 38 gibi olmuyo ayağıma
Ben sirtustu hic yatamiyorum tansiyonum dusuyor hemeniyi uykular valla oh ne güzel ben yatsam uyuyamıyorum nefes darlığından bacak arama bi yastık,kucağıma bi yastık,kafamın altına 2 yastık olmadı dön sağa olmadı sırtüstü ha bide ben sırtüstü cok rahat uyuyorum niyekine acaba?
Dra gitmekle cok iyi yapmissin cnmKizlar tek tek alinti yapamadim kusura bakmayin hastanedeyim suan.. Hastanede 18/10 cikti hemen kardiolojiye yonlendirdi doktorum ekg cekildi simdi sirami bekliyorum dua edin 😔
bebegin durumu iyiymis cok sukur suyum da yerinde ama iste bu tansiyon korkutuyor beni sanirim ilac verecek
Cnm yurumek neden yasak??Ben de uyuyabilmek istiyorum. Gece uyuyamiyorum saga don sola don, uykusuzluktan gozlerim acilmiyo, tuvaletin yolunu gozlerim kapali duvar surerek buluyorum ama sabah 6 da gozlerim faltasi ve gun icinde uzansam da bisey durtuyo. Ben ki hamile kalmadan once aksam 9 sabah 10 arasi uyurdun gun icinde de iki saat kestirirdim evdeysem. Bi de usengecin tekiyim normalde ama mirt mirt gezesim var. Yasak olmasa yuriicem yaniannem dogumdan once asiri bi enerji gelirmis diyo, korkutuyo beni
Aynen ben de. Hayir kizim da rahat. Saga donsem tepikliyo, sola donsem kimil kimil ama sirtustu yatinca hic sesi cikmiyo. Ben nefes darligi cekiyorum ama iki yastigim olursa degmeyin keyfimize :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?