2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

İyi etmişsin doktora gitmekle gülüm. İlaç ile dengelersiniz inşallah, geçmiş olsun yeniden.

Yüzüstü yatmak benim tek hayalim:107:
Ama hamilelikle ilgili de özleyeceğim şeyler var. Doğumdan sonra elimi koyduğumda bebeğimin kıpırtılarını hissetmeyi ve adet sancısı&kanaması olmadan geçirdiğim ayları özleyeceğim

Bende madde 1 i bekliyorum hasretle :)

Basa gelen cekilir diye bir soz var ya bosxlaf degilmis!!
Oyle bir uyuyorsunki diyete

Supersiniz kizlar
Manken gibi hamile kalmissiniz :)

Sırtüstü yatma balım.
Nefes alamıyor bebek.
Ben uyurken sırtüstü geliyorum nefessiz kalmış bir vaziyette uyanıyorum ve göbeğim kemiklerime baskı yaptığı için ertesi gün bel ağrısından iki büklüm geziyorum.

Canım çok geçmiş olsun.
İnşallah ilaçlarla normale döndürürler.

Benimde çok yürüyünce, ayakta sabit kalınca hemen ağrılarım artıyor.
Bende yüzüstü yatmayı özledim inan
Ama regl dönemlerimin olmamasını, bu ağrıyı çekmemeyi daha çok özleyeceğim sanırım

Cnm hem tansiyonun var hem de iğne kullaniyorsun acilman veya sancin yokken durduk yere suni sanci alma derim ben yinede sen bilirsin hakkında hayirlisi cnm
Az kaldi gününsaglikla sihhatle kucagina alirsin insallah
Kızlar aranızda kan pihtilasmasi için iğne kullanan var mi. Ben kullanıyorm dr m doğumdan sonrada kullanacaksin dedi. Hiç duymadım ben sonra kullanıldığıni bilgisi olan varmi bu konuda.
Bende kullanıyorum ddoğumdan sonra kullanmiyacam ama doğumdan sonra 40 gün kullananlar var

Cnm çok geçmiş olsun saglikli sihhatli haberlerini aliriz insallah

İyi aksamlar hanimlar
Bacakları agriyan varmi valla çok agriyor kalsiyum magnezyum aliyorum sut yoğurt tuketiyirum banamisin demiyor agirlastim valla zor yürüyorum 12 kilo aldim
Evde penguen gibi dolasiyorum

İyi aksamlar hanimlar
Bacakları agriyan varmi valla çok agriyor kalsiyum magnezyum aliyorum sut yoğurt tuketiyirum banamisin demiyor agirlastim valla zor yürüyorum 12 kilo aldim

ben de aynı senin gibiyim cnm belimin sağ tarafında da bi ağrı var eğilip doğrulmak çok zorlaştı kasıklarım da ağrıyor bir de uykudan gözümü açamıyorum ne olacaksa halimiz oğlum da maşallah çok hareketli yüzüstü yatmayı çok özledim ya

kızlar bir de ben su içmekten bir hal oldum sürekli içim yanıyor tuzlu ya da bahartlı yemeyle hiç alakası yok ne yersem içim yanıyor su içiyorum ondan sonra da gün boyu wc deyim yoruldum ya

Supersiniz kizlar
Manken gibi hamile kalmissiniz :)

süperdik:) hamilelikten sonra da eski formumuza kavuşuruz umarım:)

kızlar bir de ben su içmekten bir hal oldum sürekli içim yanıyor tuzlu ya da bahartlı yemeyle hiç alakası yok ne yersem içim yanıyor su içiyorum ondan sonra da gün boyu wc deyim yoruldum ya

benim de senin gibi içim yanıyor cnm. ben de sürekli su içiyorum yani günde en az iki litre...uyurken de ağzım kuruyor sürekli uyanıyorum hemen su içiyorum. evet sonra hep wcdeyiz...

İyi aksamlar arkadaslar doktor yatis verdi simdi hastaneye yattim tansiyonum hala dusmedi dua edin.. Ben hepinize ediyorum..
😔

kızlar bebeklerın emzıklerını bıberonlarını kullanmadan once nasıl yapıcaksınız kaynatıcakmısınız
Ben normal yikadim canim. İlk kullanimdan once yikayin yaziyodu, kaynatmaya gerek yok diye dusundum ben de
evet canım ben kaynatırım doktor brawns biberon bu arada gaz yapmıyomuş şiddetle tavsiye olunur
Dr. Browns in o filtresi temizlenmiyo, aralarindaki tirtiklarda artiklar kaliyo hijyenik olmuyo dedile almadim ben de. Kullaninca haber verir misin? Belki yanlis istihbarat almisimdir olmazsa biz de aliriz
Cnm yurumek neden yasak??
Benim dr da yuru diyor
Canim benim sag bacagim uyusuyo, dermani kesiliyo resmen. Hatta evde salondan mutfaga giderken bile oluyo kisacik mesafede. Zorlama dedi doktorum. Bi de kasiklarim agriyiii hemen :)
Begendim ve de katiliyorum
Ben deeee :) bazen ortasi delik yatak hayal ediyorum, hamis yatagi. Gobegi assagi sarkitip sirtustu uyumak icin
İyi aksamlar hanimlar
Aynennn :) bacak agrisi penguenn yuruyusu bizde de mevcut
İyi aksamlar arkadaslar doktor yatis verdi simdi hastaneye yattim tansiyonum hala dusmedi dua edin.. Ben hepinize ediyorum..
😔
Canim gecmis olsun. İnsallah duzelir tansiyonun da istirahate evde devam edersinz. Ama hastanede de kalsan onemli olan sagliginiz. İnsallah toparlarsiniz.
ben en çok çikoata yemeyi özledim. hastane çantama 10-15 tane tadelle koyacağım :)
Ben de hastaneye kokorec siparisi vermeyi planliyorum doktorum sakatatlari yasaklarken bundan once nasil yasiyorsan hamilelikte de oyle ysa dedi. Ama hesaba katamadi, ben sakatat seven bayanlardanim

merhaba herkese
bugün hayatımın en kötü günlerinden birini geçirdim birkaç gün önce yürüyüşe çıktım başım döndü e tabi o kadar hızlı yokuş çıkarsam olacağı buydu eczanenin birine girip tansiyonumu ölçtürdüm 14/9 çıktı yürümektendir dediler çünkü hep 12/6 filan çıkıyordu neyse eczacının eşi de yeni doğum yapmış korudaymış sonra etimed e gitmiş hem daha ucuz hem daha ilgililer diye bir saat anlattı son haftalarda nasıl değiştiririm filan derken biz de öyle yaptık nolur git dedi neyse eve geldim küçük bir araştırmanın ardından muhteşem yorumlara sahip mesut bayraktara randevu aldım velhasıl kelam bu sabah gittik ilgi alaka sıfır odaya girer girmez bebek büyüdü artık net görmeyi beklemeyn neyse geçtik ultrason a görüntü o kadar bulanık ki neresi neresi anlamak mümkün değil neyse doktor anlıyordur deyip eyvallah ettik aman ya Rabbim adam bir açtı ağzını suyun çok çok az çentik var kesin tansyon hastasısın hayır diyorum yok bebek de çok geri bilmem ne ama diyorum her şey normaldi yok takibe almak lazım falan filan e en kötü nolur diyorum napmak lazım bebek ölür diyor tövbe tövbe tövbe neyse tahliller nst verdi odadan çıktık eşim kolumdan sürükleyerek hastaneden çıkardı bu adama inandın mı kesinlikle bir şey bilmiyor dedi ama tabi benim içime kurt düştü tüm gün ağladım kendi doktorumuza ancak akşamüstü 17.30 a randevu bulabildiğimiz için akşamı zor ettim neyse gittik doktorumuza suyu çok normal dedi tabi biz söylemiyoruz başka doktora gittiğimizi yalnız bebeişim doğum pozisyondaydı dönmüş şu an sezaryen görünüyor 4 hafta bekleriz dönmezse alırız dedi iki kötü haber verdi bir kendisi 2 hafta sonra ayrılıyormuş il dışına gidiyormuş son iki hafta kala yeni doktor! kaderin cilvesi sen yeni doktor dener misin al sana! ve ben kilo almaktan korktuğum için izne ayrıldığımdan beri sözde dikkat ediyordum ve bilin nolmuş 24 günde hiç kilo almamışım belki de kilo kaybetmişim çünkü bir dünya su içip gitmiştim! sonuç bebeğim bir hafta geriden geliyor ((( doktor çok kızdı ekmek de yiyeceksin her şey yiyeceksin dedi beyin glişimine yardımcıymış kızlar aklınızda olsun çok üzüldüm benim gibi yapmayın doktor kilolu bayanlara bile son ayda yemelerini söylüyoruz dedi bebeğin minyon olacak dedi 34+3 te 2033 gr (( bana yardım edin ne yesem bebeğim kilo alır????

canım üzülme sonuna kadar gelmişsin şükret önce...bazı doktorlar böyle işte naparsın bebeğin kilo alması için çok özel bişe yapmana gerek yok biraz daha fazla yersin olur biter sık ye ekmek arası köfte ekmek ye :)benim doktorum öyle dese gömülürüm galiba:)1 hafta bişe değil takma minyon doğar sonra alır kilolarını hiiiiiiiiiiç dert etme bebeğini sağlıkla al kucağına inş.tabi hepimiz

Canım öncelikle bi sakin ol.Bebek ne kadar kilolu olursa o kadar sağlıklıdır die bişey yok öncelikle. Bebeğinin kilo alması değil ikinizin sağlıklı beslenmesi önemli olan. Günde 2 posiyon meyveni, yemeklerin yanında salatanı ve her gün bir öğünde et/tavuk ya da balık, diğer öğünde sebze yemeğini ye, kahvaltını süt ve yumurtayla yap güzelce, ne kadar yersem o kadar iyi olur die düşünme doyana kadar yesen yeter.
Doktor değişimine gelince inan bu sadece senin başına gelmiyor, son hafta dr degistirmek zorunda kalan çok insan var.Druna sana başka bi dr tavsiye etmesini söyleyebilirsin ya da arkadaş tavsiyesiyle netten araştırarak bi dr bulabilirsin belki de simdikinden çok daha iyi olur.Ben 35.haftadayım ve bu 3. Doktorum ki eşim kızmasa 4.bile olabilirdi :) Sık dr değiştirmek elbette çok iyi değil ama panik yapmana hiç gerek yok eminim bulunduğun şehirdeki tek iyi dr seninki değildi daha çok memnun kalacağın ya da doğumdan sonra iyi ki bu dr a gelmişim diyebileceğin çok doktor vardır. Allah bize ve bebeklerimize sağlık versin, dua edelim.Hastane ya da dr sadece vesile, insanlar en iyi doktora hastaneye gidip çok büyük sıkıntı da cekebiliyorlar ya da sıradan bir doktorla sıradan bir hastanede çok güzel bir doğum da gecirebiliyorlar.Sen gönlünü ferah tut, araştır içine sinen bir doktora git gerisini de Allaha bırak inş çok iyi bi doğum yaşarsın. Bebeğin de son ana kadar dönme ihtimali var hiç sıkma canını

Canım çok geçmiş olsun sıkma sakın kendini tamam mı?
Bebeğin inşallah eski pozisyonuna döner.

Bende şimdi son haftalar da bebeğe kilo aldıracak gıdaları araştırıyordum.
Paylaşayım seninle de.

SÜT : Süt ve süt ürünleri bebeğin kemik gelişimi açısından oldukça önemlidir. Günde 1-2 bardak içeceğiniz süt hem sizin vücudunuzdan kalsiyum çekilmesini önleyecek hem de bebeğin kemiklerini kuvvetlendirecektir. Bu, özellikle bebeğin kilo almaya başladığı aylarda oldukça gerekli. Süt içemiyorsanız bunun yerine ayran, yoğurt, bol miktarda beyaz peynir tercih edebilirsiniz.

İYİ KALİTE PROTEİN : En iyi protein kaynakları ET, BALIK, TAVUK, YUMURTAdır. Ama bunların yanında başta YEŞİL MERCİMEK olmak üzere SOYA FASULYESİ, BULGUR, NOHUT ,CEVİZ , FINDIK, BADEM ve YER FISTIĞI da iyi kalite protein kaynakları sınıfına girmektedir. Sabah kahvaltılarında tüketeceğiniz 1 yumurta bebeğin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Yine yemeklerinizde pirinç yerine bulgur, çorbalarda kırmızı mercimek yerine yeşil mercimek tercihi de bebeği besleyen olumlu adımlardan bir diğeridir. Sebzeler iyi birer protein kaynağı değildir. Bu sebeple hamileliğinizde sebzeleri yemek olarak tüketmek yerine, proteinli besinlerin yanında salata şeklinde tüketmeyi tercih etmeliyiz.

PEKMEZ : Özellikle sabah kahvaltısında alınan pekmezin, bebeğin vücudunda kan yapımına çok olumlu etkisi var. Bebeğin vücudundaki kan akışı, onun dokularına oksijen taşınmasını sağladığı için gelişimine de katkı yapıyor. Tabii pekmezi tercih ederken iyi kalite olanlarına yönelmek gerek. Yani saf üzüm veya duttan yapılmış, içine yapay şeker girmemiş olanları bulunmalı. Aksi taktirde bebeğin vücuduna gereksiz yere şeker alınmış olur.

TAM TAHILLI GIDALAR : Tam tahıllar, bebeği besleyen ve bebeği beslerken anneye kilo aldırmayan bir diğer besin kaynaklarıdır. Adından da anlaşılacağı gibi TAM BUĞDAY EKMEĞİ, YULAF EZMESİ, MÜSLİ, KAHVERENGİ PİRİNÇ, KEPEKLİ MAKARNA iyi birer tam tahıl kaynağıdır. Bunlara karşılık beyaz pirinç, beyaz ekmek, kuskus, makarna, şehriye, mısır gevreği uzak durulması, olabildiğince az tüketilmesi gereken besinlerdir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…