Sizde yine cumbus var kop kop var desene :) valla bende kiskanc degilim ama bebegimle aramizda olusacak bagi incitecek turden bi davranisa karsi asiri hassas olabilirim. Benim bebegim annemlerin ilk torunu, kayinvalidemlerin 5.Çok istemiyorsun
Az bile istedin...
Bizim her iki tarafın ilk torunu.
Eşimde 1 abla,2 kız kardeş var.
Bende 2 abla,1 kız kardeş.
Eee hepsi de bekar
Şimdi sen düşün curcunayı.
Anneleri de katmadım daha.
Kimseden bana kalmaz çocuğum
Eşimi ailemden ve ailesinden kıskanmam ama çevreden durum çok farklı.
Çocuğumu herkesten kıskanırım ama sanırım =))
Allah sonumuzu hayır etsin.
Bizde de her iki tarafın ilk torunu.yandım ben.eşime dedim ki doğumdan sonra psikolojim nasıl olacak bilmiyorum.kimseyi kırmak istemiyorum.sen beni idare edersin dedim.işime karışılmasını hiç sevmem.bakalım nasıl geçecek doğum sonrası :18::18:
Bu arada bebişimin odası geldi.anneciğim bi güzel sildi.mobilya kokusu çıksın da yerleştireyim.gerçi daha doğru düzgün bişeyi yok yavrumun.odasının gelmesini bekliyorduk almak için.çok heyecanlandım odası gelinceallahım hepimize sağ salim kucağımıza almayı , odalarında yatırmayı nasip etsin.
28. haftadan beri kasılma yaşayan bi hamiş olarak sie yasadıklarımdan biraz anlatayım kızlar; kasılma karnın biyerinde toplanmayla oluyor böyle orası şişiyor yumurta gibi ve içi uyuşuyor rahatsızlık hissi veriyor karın semsert oluyor böyle olduğu zman idrara sıkışıklık hisside olabiliyor 15-20 sn kadar sürüyor sonra gevşiyor rhatlıyorsun bu kasılmaların artık bu zmandan sonra olması normalmış dr öyle söyledi rahim doğuma hazırlanmaya çalışıyormuş ben kaç defa acile gittim ilk bebğim olduğu için pek bilgili değildim artık hastaneye gide gele öğrenmiş oldum kasılmalarım devam ediyor ama artık hastaneye gitmiyorum 1 haftadır kasık ağrısı böyle adet olucakmış gibi sancımda oluyor bu da yalancı doğum sancısıymış dr bunada öyle söledi artık hep olurmuş ama önemli olan sancıların şiddetinin artması bebeğin suyunun vs kanlı akıntının gelmesiymiş eğer öyle olursa doğum başlıyormuş artık fazla iş güç yapmamak gerek kendinizi yormayın dinlenin bol bol... ben zaten hamileliğimin en başından beri yatarak geçiriyorum riskli gebeliğim var yürüyemiyorum kasılmalarınız sancınız şiddetli ve düzenli aralıklarla olursa doktora gidersiniz benim kasılmalar bi keresinde dk da 1 e düştü hastaneye gittim nst soktular biraz sancım çıktı hatta yatıralım dediler ben istemedim orda kalsam daha çok strese giricem sancım çoğalacak diye eve geldim stresde çok etkiliyor sakin olun bebişinizi düşünün inşallah allahın izniyle sağsalim yavrularımızı kucaklayacağız...
eğer çalışmıyorsan yatıp istirahat et derim. Benimde 1 ay önce nst de sancım çıkımıştı. Karnımda hala sertleşmeler oluyor. Dinlenmek gerekiyor. Magnezyumu almak bide bol su içmek lazım.
Rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin
Ebenin önerdiği gibi, eğer sıklaşırsa ya da kanama&lekelenme olursa pazartesini beklemeden doktora gidersin canım. Rahim ağzını kontrol eder açıklık-yumuşama var mı diye. Bende de 1 haftadır var adet ağrıları, ama ben 35. haftayı bitirdim; normal artık.
Sertleşmeyi genellikle bebeğin başını-ayağını karnın bir yerine dayaması gibi algılarız. Ama alında rahmin kasılmasıdır, 30-60 sn kadar sürebilir. Karında özellikle göbek deliği çevresinde sertleşme hissedersin ve nefesin daralır, sanki bebek oraya toplanmış gibi; bu esnama idrar kesen dolu ise altına yapacakmış gibi his de olur. Ortalama 1 dk içinde geçer.
Doğum sonrası için allah karşımızdakilere anlayış versin.yoksa biz bu hormonlarla ortalığı toz duman edebiliriz.
kızlar görüyorumki hemen hemen herkes aynı şeyleri yaşıyor. bende bu zamana kadar deli gibi yemek yerken son 4 gündür falan bi iştahsızlık başladı canım istemiyor kahvaltı falan etmek midem zaten bulanıyo bugünde biraz ütü yapayım dedim birden başım döndü yattım hemen bulantı halsızlık bi üşüyorum bi terliyorum çok kötü oldum kendime geldim sonra alah sabırlar versin herkese.
Ya kizlar cok istememe ramen hic bir dogum kursuna katilmamis olmam ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadigimi dusunmem sizce normal dogum icin engel teskil eder mi? Nefes egzersizleri, sanci geldiginde yapilmasi gerekenler filan... Bunlarla ilgili yazilar okuyorum, okudukca kendimi daha da bilgisiz hissediyorum. Ne zaman ikinmam lazim, ne zaman dinlenmeliyim, ne zaman hastaneye gitmem gerek?? Hepsi birbirine girdi yaabi de esimin de doguma girmesini cok istiyorum ama o normal doguma girmeyi katiyyen reddediyo. Belki birlikte bi egitime katilsaydik farkli dusunurdu diyorum. Bu arada baharatli acili yiyecekler dogum basladiktan sonra yendiginde dogumu hizlandiriyomus, duyan var mi boyle bisey?
Sizde yine cumbus var kop kop var desene :) valla bende kiskanc degilim ama bebegimle aramizda olusacak bagi incitecek turden bi davranisa karsi asiri hassas olabilirim. Benim bebegim annemlerin ilk torunu, kayinvalidemlerin 5.ama esim tek erkek, en buyuk cocuk ve kayinvalidemin gozunde haala 6 aylik bebek :) bu benzetme bizzat kayinvalidem tarafindan soylenmistir ve pesine de su yorum eklenmistir; sen de 6 yasindasin gozumde o yuzden oglunun cocuguna karsi da asiri hassas olacagindan eminim.
Ay evet ben de simdiden esimi bu konuda uyarmaliyim aslinda. Gerci benim kayinvalidem bende kalamaz ama gunubirlik de olsa gelir gider muhakkak. Gelsin, basimin ustunde yeri var tabi, ama eli kolu duramaz da bebegimi bana guvenemezse oturur aglarim herhalde :/
Odaniz da hayirli olsun. Gule gule guzel gunlerde saglikla buyutun bebisinizi o odada :)
kızlar görüyorumki hemen hemen herkes aynı şeyleri yaşıyor. bende bu zamana kadar deli gibi yemek yerken son 4 gündür falan bi iştahsızlık başladı canım istemiyor kahvaltı falan etmek midem zaten bulanıyo bugünde biraz ütü yapayım dedim birden başım döndü yattım hemen bulantı halsızlık bi üşüyorum bi terliyorum çok kötü oldum kendime geldim sonra alah sabırlar versin herkese.
kızlar ben bişey sorucam .. bugün doktora gittik 35+3 üz prensesimizin kilosu 2.600 boyu da 42 cm miş .. sizce nasıl ??? bana boyu da kilosu da biraz az gibi geldi ama
canım 32+0 da gıtmıstım bende 1937 gr 42 cm dı boyu bı hafta gerıdendı senın kının kılosunu bılmıyorum ama sanırım boyu geriden cunkı benım kı bıle geriden gelıodu bende kısa boyluyum zaten
boyunu yanlış yazmışım canım yaa 44 cm miş ama diğer 35+3 olan arkadaşlara baktım da hepten moralim bozuldu sankibende çok uzun değilim
selamlar canım yaa sanki beni anlatmışınbulantı, ani baş dönmesi, iştahsızlık, ara ara böyle aşırı bi ateş basması ...... Rabbim hepimize kolaylıklar versin ..
sen kaçıncı haftadasın ???
drun verdıgı ultrasyonm görüntüsünün altında yazıo ya kac hafta gosterıo
Ya kizlar cok istememe ramen hic bir dogum kursuna katilmamis olmam ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadigimi dusunmem sizce normal dogum icin engel teskil eder mi? Nefes egzersizleri, sanci geldiginde yapilmasi gerekenler filan... Bunlarla ilgili yazilar okuyorum, okudukca kendimi daha da bilgisiz hissediyorum. Ne zaman ikinmam lazim, ne zaman dinlenmeliyim, ne zaman hastaneye gitmem gerek?? Hepsi birbirine girdi yaabi de esimin de doguma girmesini cok istiyorum ama o normal doguma girmeyi katiyyen reddediyo. Belki birlikte bi egitime katilsaydik farkli dusunurdu diyorum. Bu arada baharatli acili yiyecekler dogum basladiktan sonra yendiginde dogumu hizlandiriyomus, duyan var mi boyle bisey?
Valla aynen benim durumumu anlatmışsın.Ben de normal doğum istiyorum sürekli doğum hikayeleri, doğumla ilgili bilgiler okuyup hevesleniyorum ama dediğin gibi ne zaman ne yapıcam becerebilecek miyim bilmiyorum.Ben de doğum kursuna gidemedim maalesef ve korkuyorum sancı yada suyum geldiğinde elim ayağıma dolaşır ne yapacağımı bilemem diyeSancı aralarında nefes almamız gerektiğini ve Ikınma hissi gelince ıkınacağımızı biliyorum, doğumu hurma yemenin hızlandırdığını biliyorum ama acı ya da baharatlı yiyeceklerle ilgili bir bilgim yok.
Bence doğum kursuna katılmış olmaktan çok doktorumuzun normal doğum konusunda bizi destekliyor olması daha önemli diye düşünüyorum. Biz istediğimiz kadar eğitim alalım doğumu yaptıracak insan en ufak zorlukta sezeryan die tutturursa ya da doğum başlar başlamaz suni sancı verelim, epizyo yapalım derse işimiz zor.Ben son gittiğimde doktoruma "sancı başlayıp hastaneye geldiğimde hemen beni yatırıp damar yolu açıp nst ye bağlamalarını istemiyorum"dedim, adamın verdiği cevap şu :"ee ya napacaklar?" :S Umarım senin doktorun bu konuda daha cesaretlendirici davranıyordur.Ben de eğer nişan ve sancı önce gelirse dayanabildiğim kadar evde çekicem sancımı, mümkün olduğunca evde hareket ederek açılmanın olmasını beklemek en mantıklısı ilk normal doğumun baya uzun sürdüğünü göz önünde bulundurduğumuzda.Hastaneye gidince de o anki durumuma göre dayanamıyacak durumdaysam epidural alırım ya da devam ederim diye düşünüyorum. Tabii bu benim hayalimde olan şey :) Ama önce suyum gelirse ve sancı başlamazsa o zaman naparım hiç bilmiyorum 😟Allah hepimize yardım etsin inşallah ....
33+3 üm cnm hayatım çok zorlaştı canım sıkıldıkça dışarı çıkar alışveriş falan yapardm korkuyorum artık evden cıkmaya bazen bi enerji geliyo evi bi süpürüyorum siliyorum falan sonra hooop bitmişim:s
35+3
34+2
33+2
36+4
32+6
bunların başında değişik değişik terimler yazıyo
hangisi neyi gösteriyo bilmiyorumki
Snowyy kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Ebenin önerdiği gibi, eğer sıklaşırsa ya da kanama&lekelenme olursa pazartesini beklemeden doktora gidersin canım. Rahim ağzını kontrol eder açıklık-yumuşama var mı diye. Bende de 1 haftadır var adet ağrıları, ama ben 35. haftayı bitirdim; normal artık.
Sertleşmeyi genellikle bebeğin başını-ayağını karnın bir yerine dayaması gibi algılarız. Ama alında rahmin kasılmasıdır, 30-60 sn kadar sürebilir. Karında özellikle göbek deliği çevresinde sertleşme hissedersin ve nefesin daralır, sanki bebek oraya toplanmış gibi; bu esnama idrar kesen dolu ise altına yapacakmış gibi his de olur. Ortalama 1 dk içinde geçer.
.
HERKESE HAYIRLI VE GÜZEL ANILARLA DOLU DOĞUMLAR DİLİYORUM.32 HAFTALIK HAMİLEYİM. YUKARIDA YAZILANLARIN AYNISINI YAŞADIM BEBEK BİR TARAFIMDA TOPLANDI.YATAKTAN KALKARKEN SAĞA SOLA DÖNERKEN ÇOK ZOR DÖNDÜM KARNIMIN TAM ORTASINDA BİR SANCI OLUŞTU. HİÇ BİRŞEYM YOKKEN SABAH KALKMAMLA BERABER BU SANCI BAŞLADI VE BEN BİR GÜN SONRA DOKTORA GİTTİM. NTSYE BAGLADI BEN ZANNEDİYORUMKİ BEBEK DÖNÜYOR ONUN AĞRISI ,BU HAFTADAN SONRA BU TÜR ŞEYLER NORMAL FALAN DİYECEK NTS SONUCUNA BAKTI DİREK BANA BİLE SORMADAN HASTANEYE YATIRDI.DOĞUM SANCISIYMIŞ BENİM YAŞADIĞIM.ŞU AN HASTANEDE İKİNCİ GÜNÜM SÜREKLİ SERUM TAKIYORLAR,HAP VERİYORLAR SANCILARI DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR.SANCIM AZALDI YARIN TABURCUYUM İNŞALLAH. SİZLERDE DİKKAT EDİN KENDİNİZE ŞAKA GİBİ HALA KULAKLARIMDA ÇINLIYOR DOKTORUN DEDİKLERİ. SANCIYI DURDURAMAZSAK DİREK MÜDAHALE EDİP ALICAZ DEDİ BEN O DAKKADA ŞOK GEÇİRDİM TABİ ÇÜNKÜ RAHAT BİR HAMİLELİK GEÇİRDİM BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUM AMA OLUYOR DEMEKKİ.BU ARADA BEBEK DOĞARSA DİYE CİĞER GELİŞTİRİCİ İĞNE OLDUM. YAN ETKİSİ FALAN YOKTUR İNŞAALLAH.ERKEN DOĞUM YAPANLAR VE BU SÜRECİ ĞEÇİRENLER VAR ARANIZDA BİLİYORUM İNŞAALLAH YAVRUNUZ EN KISA SÜREDE GELİŞİMİNİ TAMAMLAR VE KÜVEZDEKİ BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA TEZ ZAMANDA ALIRSINIZ. RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN BANADA DUA EDİN ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?