2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Ya kizlar cok istememe ramen hic bir dogum kursuna katilmamis olmam ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadigimi dusunmem sizce normal dogum icin engel teskil eder mi? Nefes egzersizleri, sanci geldiginde yapilmasi gerekenler filan... Bunlarla ilgili yazilar okuyorum, okudukca kendimi daha da bilgisiz hissediyorum. Ne zaman ikinmam lazim, ne zaman dinlenmeliyim, ne zaman hastaneye gitmem gerek?? Hepsi birbirine girdi yaa bi de esimin de doguma girmesini cok istiyorum ama o normal doguma girmeyi katiyyen reddediyo. Belki birlikte bi egitime katilsaydik farkli dusunurdu diyorum. Bu arada baharatli acili yiyecekler dogum basladiktan sonra yendiginde dogumu hizlandiriyomus, duyan var mi boyle bisey?

Sizde yine cumbus var kop kop var desene :) valla bende kiskanc degilim ama bebegimle aramizda olusacak bagi incitecek turden bi davranisa karsi asiri hassas olabilirim. Benim bebegim annemlerin ilk torunu, kayinvalidemlerin 5. ama esim tek erkek, en buyuk cocuk ve kayinvalidemin gozunde haala 6 aylik bebek :) bu benzetme bizzat kayinvalidem tarafindan soylenmistir ve pesine de su yorum eklenmistir; sen de 6 yasindasin gozumde o yuzden oglunun cocuguna karsi da asiri hassas olacagindan eminim.

Ay evet ben de simdiden esimi bu konuda uyarmaliyim aslinda. Gerci benim kayinvalidem bende kalamaz ama gunubirlik de olsa gelir gider muhakkak. Gelsin, basimin ustunde yeri var tabi, ama eli kolu duramaz da bebegimi bana guvenemezse oturur aglarim herhalde :/

Odaniz da hayirli olsun. Gule gule guzel gunlerde saglikla buyutun bebisinizi o odada :)

sağol canım bilgilendirdiğin için.

amin canım amin hepimize inşallah.

teşekkürler canım evet öyle yaparım zaten. ama çok şükür bugün daha iyiyim. allah razı olsun sizlerden iyiki varsınız.

kızlar görüyorumki hemen hemen herkes aynı şeyleri yaşıyor. bende bu zamana kadar deli gibi yemek yerken son 4 gündür falan bi iştahsızlık başladı canım istemiyor kahvaltı falan etmek midem zaten bulanıyo bugünde biraz ütü yapayım dedim birden başım döndü yattım hemen bulantı halsızlık bi üşüyorum bi terliyorum çok kötü oldum kendime geldim sonra alah sabırlar versin herkese.

çok geçmiş olsun canım. dikkat et aman salgın var.

=)))
Kesinlikle hassas olurlar, bizde de aynı durum geçerli ama ben kucağa alıştırmak istemiyorum çocuğu.
Şimdi kimse kucağından indirmez çilesi yine bana kalır =)

selamlar canım yaa sanki beni anlatmışın bulantı, ani baş dönmesi, iştahsızlık, ara ara böyle aşırı bi ateş basması ...... Rabbim hepimize kolaylıklar versin ..
sen kaçıncı haftadasın ???

kızlar ben bişey sorucam .. bugün doktora gittik 35+3 üz prensesimizin kilosu 2.600 boyu da 42 cm miş .. sizce nasıl ??? bana boyu da kilosu da biraz az gibi geldi ama

kızlar ben bişey sorucam .. bugün doktora gittik 35+3 üz prensesimizin kilosu 2.600 boyu da 42 cm miş .. sizce nasıl ??? bana boyu da kilosu da biraz az gibi geldi ama

canım 32+0 da gıtmıstım bende 1937 gr 42 cm dı boyu bı hafta gerıdendı senın kının kılosunu bılmıyorum ama sanırım boyu geriden cunkı benım kı bıle geriden gelıodu bende kısa boyluyum zaten

boyunu yanlış yazmışım canım yaa 44 cm miş ama diğer 35+3 olan arkadaşlara baktım da onların bebişlerinin boyunu ve kilosunu görünce hepten moralim bozuldu sanki bende çok uzun değilim

Son düzenleme:

33+3 üm cnm hayatım çok zorlaştı canım sıkıldıkça dışarı çıkar alışveriş falan yapardm korkuyorum artık evden cıkmaya bazen bi enerji geliyo evi bi süpürüyorum siliyorum falan sonra hooop bitmişim:s

Snowyy kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Ebenin önerdiği gibi, eğer sıklaşırsa ya da kanama&lekelenme olursa pazartesini beklemeden doktora gidersin canım. Rahim ağzını kontrol eder açıklık-yumuşama var mı diye. Bende de 1 haftadır var adet ağrıları, ama ben 35. haftayı bitirdim; normal artık.
Sertleşmeyi genellikle bebeğin başını-ayağını karnın bir yerine dayaması gibi algılarız. Ama alında rahmin kasılmasıdır, 30-60 sn kadar sürebilir. Karında özellikle göbek deliği çevresinde sertleşme hissedersin ve nefesin daralır, sanki bebek oraya toplanmış gibi; bu esnama idrar kesen dolu ise altına yapacakmış gibi his de olur. Ortalama 1 dk içinde geçer.

.
HERKESE HAYIRLI VE GÜZEL ANILARLA DOLU DOĞUMLAR DİLİYORUM.32 HAFTALIK HAMİLEYİM. YUKARIDA YAZILANLARIN AYNISINI YAŞADIM BEBEK BİR TARAFIMDA TOPLANDI.YATAKTAN KALKARKEN SAĞA SOLA DÖNERKEN ÇOK ZOR DÖNDÜM KARNIMIN TAM ORTASINDA BİR SANCI OLUŞTU. HİÇ BİRŞEYM YOKKEN SABAH KALKMAMLA BERABER BU SANCI BAŞLADI VE BEN BİR GÜN SONRA DOKTORA GİTTİM. NTSYE BAGLADI BEN ZANNEDİYORUMKİ BEBEK DÖNÜYOR ONUN AĞRISI ,BU HAFTADAN SONRA BU TÜR ŞEYLER NORMAL FALAN DİYECEK NTS SONUCUNA BAKTI DİREK BANA BİLE SORMADAN HASTANEYE YATIRDI.DOĞUM SANCISIYMIŞ BENİM YAŞADIĞIM.ŞU AN HASTANEDE İKİNCİ GÜNÜM SÜREKLİ SERUM TAKIYORLAR,HAP VERİYORLAR SANCILARI DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR.SANCIM AZALDI YARIN TABURCUYUM İNŞALLAH. SİZLERDE DİKKAT EDİN KENDİNİZE ŞAKA GİBİ HALA KULAKLARIMDA ÇINLIYOR DOKTORUN DEDİKLERİ. SANCIYI DURDURAMAZSAK DİREK MÜDAHALE EDİP ALICAZ DEDİ BEN O DAKKADA ŞOK GEÇİRDİM TABİ ÇÜNKÜ RAHAT BİR HAMİLELİK GEÇİRDİM BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUM AMA OLUYOR DEMEKKİ.BU ARADA BEBEK DOĞARSA DİYE CİĞER GELİŞTİRİCİ İĞNE OLDUM. YAN ETKİSİ FALAN YOKTUR İNŞAALLAH.ERKEN DOĞUM YAPANLAR VE BU SÜRECİ ĞEÇİRENLER VAR ARANIZDA BİLİYORUM İNŞAALLAH YAVRUNUZ EN KISA SÜREDE GELİŞİMİNİ TAMAMLAR VE KÜVEZDEKİ BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA TEZ ZAMANDA ALIRSINIZ. RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN BANADA DUA EDİN ...

hmm ben evi artık süpürüp silemiyorum bile .. hatta bi ara senin gibi dışarı çıkmaya korkar olmuştum çünkü ani bi baş dönmesi geliveriyo,başımdan aşağı bi sıcaklık sonra birden bire bi üşüme ve nerde olursam oluyum (alışveriş merkezi bile olsa) uzanmadan geçmediği için çok sıkıntı oluyodu ama şimdi kendimi az bişey iyi hissettiğimde hemen kendimi dışarı atıyorum iki üç adım atsam bi nefeslik bile olsa temiz hava alsam o bile kar diye düşünüyorum ... Ama gerçekten iyi geliyo tavsiye ederim ...

35+3
34+2
33+2
36+4
32+6
bunların başında değişik değişik terimler yazıyo
hangisi neyi gösteriyo bilmiyorumki

cnm boyuta çok takılma kesinliği yol o ölçülerin, bence. sen yalnızca buyumenin istikrarını dusun ki o bile bu haftalarda muhim değil diyorlar. sen bol bol kuruyemiş, et sut protein tuket 250-300 gr alıyorlarmış haftada. sağlığı yerinde olsunlarda kilo alınır. dertlenme, bol dinlenme bol kaliteli yemek.

cnm geçmiş olsun inşallah yoluna girecek herşey. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…