[
Valla aynen benim durumumu anlatmışsın.Ben de normal doğum istiyorum sürekli doğum hikayeleri, doğumla ilgili bilgiler okuyup hevesleniyorum ama dediğin gibi ne zaman ne yapıcam becerebilecek miyim bilmiyorum.Ben de doğum kursuna gidemedim maalesef ve korkuyorum sancı yada suyum geldiğinde elim ayağıma dolaşır ne yapacağımı bilemem diyeSancı aralarında nefes almamız gerektiğini ve Ikınma hissi gelince ıkınacağımızı biliyorum, doğumu hurma yemenin hızlandırdığını biliyorum ama acı ya da baharatlı yiyeceklerle ilgili bir bilgim yok.
Bence doğum kursuna katılmış olmaktan çok doktorumuzun normal doğum konusunda bizi destekliyor olması daha önemli diye düşünüyorum. Biz istediğimiz kadar eğitim alalım doğumu yaptıracak insan en ufak zorlukta sezeryan die tutturursa ya da doğum başlar başlamaz suni sancı verelim, epizyo yapalım derse işimiz zor.Ben son gittiğimde doktoruma "sancı başlayıp hastaneye geldiğimde hemen beni yatırıp damar yolu açıp nst ye bağlamalarını istemiyorum"dedim, adamın verdiği cevap şu :"ee ya napacaklar?" :S Umarım senin doktorun bu konuda daha cesaretlendirici davranıyordur.Ben de eğer nişan ve sancı önce gelirse dayanabildiğim kadar evde çekicem sancımı, mümkün olduğunca evde hareket ederek açılmanın olmasını beklemek en mantıklısı ilk normal doğumun baya uzun sürdüğünü göz önünde bulundurduğumuzda.Hastaneye gidince de o anki durumuma göre dayanamıyacak durumdaysam epidural alırım ya da devam ederim diye düşünüyorum. Tabii bu benim hayalimde olan şey :) Ama önce suyum gelirse ve sancı başlamazsa o zaman naparım hiç bilmiyorum 😟Allah hepimize yardım etsin inşallah ....
Canim iyi olmaya calisiyorum.yine sikintilari var ama iyi bakiliyor insallah onlari da atlatacak.
Sancilari olup hastaneye yatan arkadaslar. Tek tek alinti yapamadim, telefondan girincecok gecmis olsun. İnsallah kasilmalariniz sancilariniz gecer, son zamanlari dinlenerek gecircez artik demek ki. Bebekler uygun ve guzel zamanda gelsinler insallah.
Ya doktoruma normal istedigimi soyleyince en guzeli dedi. Ama cok da destekleyen bi tavri var mi dersen, onu henuz anlayamam herhalde. Emin olamiyorum. Zmani gelince gorcez sanirim. Ben de ondan cekiniyorum acikcasi, en ufak bisyde hooop sezeryan derse diye odum kopuyo. Cunku sezeryan olman gerek derse itiraz edemem, sonucta risk alabilecegimi sanmiyorum. Bu noktada da ortada gercekten bir risk olup olmadigi konusunda doktoruma guvenmem gerekiyo. Karisik yani. Ama normal istedigimi biliyo ve her kontorlde buna yonelik olarak konusuyoruz. Acikcasi sezeryandan korkuyorum benama normal dogumu da nasil becercem diyorum hikayeleri okudukca. İste karisik mevzular. Ben bunlari dusunurken kizim da eziyet pesinde. Kaburgami itmeyi de gecti artik delmeye calisiyo :) yerimmmm
yeter mi sence 1 haftaonlar da çok hevesli kıyamam, annem şimdiden aldığı herseyi boş bi odası var oraya sermiş gidip glip seviyorum diyo. kayınvalidem de 5 ay sonra torunu tam sevilmelik olunca alıp doğu görevine gitcez diye şimdiden üzülüyo. bakalım nasıl çıkcaz işin içinden, annemle anlaşırım bi şekilde de kayınvalidem yabancı biri sonuçta, dengeyi korumak lazım. ne kırayım ne kırılayım. o hassas dönemde ani çıkış yapıp kırıcı olurum diye korkuyorum. artık kocacım arayı bulur inşallah:18:
sen paylaşmıştın ya çokbilmiş bebek duayenleri. okudum hazırlandım şimdidensütün zehirli diyen de vardı orda, yaramıyo yine masumane kalıyo onun yanında şaka bi yana, karşılaşcaz böyle durumlarla. doktorlar bile diyomuş yaramıyo heralde mama yazalım diye. herkese ramen biraz istikrarlı olmak lazım, inatla emzirmek için uğraşmalı ve sabırlı olmalıyız.
aman amannn, benim kayınvalidem de kesin alınır. gerçi kayınvalidem çekinir benden, içinden çok gelse de cesaret edemez. pek sıcak bi gelin sayılmamoldukça mesafeliyim. ben severim kalabalık ama kimse bana karışmasın. gelsinler otursunlar, pişirsinler, yesinler içsinler. ama bebeğimle beni başbaşa bıraksınlar. bi tek bebebğimin babasıyla muhattap olmak isterim, gerisi ihtiyaç duyduğum yerde fikirlerini benden esirgemesin ama ben sormazken de bana fikir sunmasın. çok mu şey istiyorum, evet istiyorum
Çok istemiyorsun
Az bile istedin...
Bizim her iki tarafın ilk torunu.
Eşimde 1 abla,2 kız kardeş var.
Bende 2 abla,1 kız kardeş.
Eee hepsi de bekar
Şimdi sen düşün curcunayı.
Anneleri de katmadım daha.
Kimseden bana kalmaz çocuğum
Eşimi ailemden ve ailesinden kıskanmam ama çevreden durum çok farklı.
Çocuğumu herkesten kıskanırım ama sanırım =))
Allah sonumuzu hayır etsin.
Saol cnm ilk 4 ay asiri bulanti ve kusmam oldu geçmişti
İki uç gündür geri başladı
Bu arada bebişimin odası geldi.anneciğim bi güzel sildi.mobilya kokusu çıksın da yerleştireyim.gerçi daha doğru düzgün bişeyi yok yavrumun.odasının gelmesini bekliyorduk almak için.çok heyecanlandım odası gelinceallahım hepimize sağ salim kucağımıza almayı , odalarında yatırmayı nasip etsin.
Anormallik yok canim, ne guzel iste normal doguma hazirlamissin psikolojini. Amaninnn, hayatta yapamam evde dogum annemle bi basima. Saglik ekibi olsun, bi ebe kontrolunde olsun o zaman belki. Ama risk alamam, ya bise olursaBen geçen paylaşılan evde doğum hikayesine çok kaptırdım sanırım.
Anneme evde doğum yapıcam dedim, sen kafayı mı yedin dedi
Hiç korkmuyorum nedense doğumdan en ufak bir endişem yok.
Ne çekilen sancıdan, ne kesikten v.s
Bende bir anormallik var bu konu da sanırım.
Evet dedigin gibi. Ben de 1 hafta 10 gun sabir istiyorum herkesten. O insanlar da islerini guclerini birakip bize yardim etmek icin gelcekler sonucta. Ustelik ben kendime acayip guveniyorum dogumdan itibaren tek basima bakarim ben bu cocuga diye. Ama tecrubeliler oyle demiyoGünaydın hanımlar... Eşlerinizle keyifli bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle; benim aşkım kendini uykuya verdi:107:
İlk hafta aşırı korumacı ve kıskanç oluruz diye düşünüyorum, sonra yavaş yavaş birilerinin yardımını kabul edebilir hale geliriz. Bizim her iki taraf ta bebeği Adana'ya götürme derdinde. Annem bebek kendini toparlasın alır giderim, herkes görmek istiyor diyor:107: Kayınpederim inşallah işe girersin de çocuğu bize verirsin biz bakarız diyorÜzülmüyor değilim onlar adına. Emekli olmuşlar, olgunlaşmışlar; çocuk sevmek yetiştirmek istiyorlar ama artık çocuk sahibi olamıyorlar. Kırmamak lazım ama nereye kadar ]
Ya kizlar cok istememe ramen hic bir dogum kursuna katilmamis olmam ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadigimi dusunmem sizce normal dogum icin engel teskil eder mi? Nefes egzersizleri, sanci geldiginde yapilmasi gerekenler filan... Bunlarla ilgili yazilar okuyorum, okudukca kendimi daha da bilgisiz hissediyorum. Ne zaman ikinmam lazim, ne zaman dinlenmeliyim, ne zaman hastaneye gitmem gerek?? Hepsi birbirine girdi yaabi de esimin de doguma girmesini cok istiyorum ama o normal doguma girmeyi katiyyen reddediyo. Belki birlikte bi egitime katilsaydik farkli dusunurdu diyorum. Bu arada baharatli acili yiyecekler dogum basladiktan sonra yendiginde dogumu hizlandiriyomus, duyan var mi boyle bisey?
kızlar ben bişey sorucam .. bugün doktora gittik 35+3 üz prensesimizin kilosu 2.600 boyu da 42 cm miş .. sizce nasıl ??? bana boyu da kilosu da biraz az gibi geldi ama
boyunu yanlış yazmışım canım yaa 44 cm miş ama diğer 35+3 olan arkadaşlara baktım da onların bebişlerinin boyunu ve kilosunu görünce hepten moralim bozuldu sankibende çok uzun değilim
HERKESE HAYIRLI VE GÜZEL ANILARLA DOLU DOĞUMLAR DİLİYORUM.32 HAFTALIK HAMİLEYİM. YUKARIDA YAZILANLARIN AYNISINI YAŞADIM BEBEK BİR TARAFIMDA TOPLANDI.YATAKTAN KALKARKEN SAĞA SOLA DÖNERKEN ÇOK ZOR DÖNDÜM KARNIMIN TAM ORTASINDA BİR SANCI OLUŞTU. HİÇ BİRŞEYM YOKKEN SABAH KALKMAMLA BERABER BU SANCI BAŞLADI VE BEN BİR GÜN SONRA DOKTORA GİTTİM. NTSYE BAGLADI BEN ZANNEDİYORUMKİ BEBEK DÖNÜYOR ONUN AĞRISI ,BU HAFTADAN SONRA BU TÜR ŞEYLER NORMAL FALAN DİYECEK NTS SONUCUNA BAKTI DİREK BANA BİLE SORMADAN HASTANEYE YATIRDI.DOĞUM SANCISIYMIŞ BENİM YAŞADIĞIM.ŞU AN HASTANEDE İKİNCİ GÜNÜM SÜREKLİ SERUM TAKIYORLAR,HAP VERİYORLAR SANCILARI DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR.SANCIM AZALDI YARIN TABURCUYUM İNŞALLAH. SİZLERDE DİKKAT EDİN KENDİNİZE ŞAKA GİBİ HALA KULAKLARIMDA ÇINLIYOR DOKTORUN DEDİKLERİ. SANCIYI DURDURAMAZSAK DİREK MÜDAHALE EDİP ALICAZ DEDİ BEN O DAKKADA ŞOK GEÇİRDİM TABİ ÇÜNKÜ RAHAT BİR HAMİLELİK GEÇİRDİM BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUM AMA OLUYOR DEMEKKİ.BU ARADA BEBEK DOĞARSA DİYE CİĞER GELİŞTİRİCİ İĞNE OLDUM. YAN ETKİSİ FALAN YOKTUR İNŞAALLAH.ERKEN DOĞUM YAPANLAR VE BU SÜRECİ ĞEÇİRENLER VAR ARANIZDA BİLİYORUM İNŞAALLAH YAVRUNUZ EN KISA SÜREDE GELİŞİMİNİ TAMAMLAR VE KÜVEZDEKİ BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA TEZ ZAMANDA ALIRSINIZ. RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN BANADA DUA EDİN ...
aynı şekilde 34+5 teyken kontrole gittim ve normaldir sandığım bel ağrılarının doğum sancısı olduğunu söylenince şok oldum.benimde herşey yolundaydı ama sancılarım 2dk da bir gözüktü ve muayenede de2 cm açıklıkla hemen hastaneye yatırıldım. 3 kez ciğer geliştirici vuruldum ve 6 saatte bir nidilat veriyorlar. 3. günümde taburcuyum evde devam edicekmiş sonrası. yan etkiler beni de çok endişelendiriyo. ama erken doğup küvezde kalmasından iyidir inşallah.ayrıca muayeneden sonra biraz kanamamda oldu,umarım hepsi geçer ve sağsalim kavuşuruz
Ben geçen paylaşılan evde doğum hikayesine çok kaptırdım sanırım.
Anneme evde doğum yapıcam dedim, sen kafayı mı yedin dedi
Hiç korkmuyorum nedense doğumdan en ufak bir endişem yok.
Ne çekilen sancıdan, ne kesikten v.s
Bende bir anormallik var bu konu da sanırım.
Evet dedigin gibi. Ben de 1 hafta 10 gun sabir istiyorum herkesten. O insanlar da islerini guclerini birakip bize yardim etmek icin gelcekler sonucta. Ustelik ben kendime acayip guveniyorum dogumdan itibaren tek basima bakarim ben bu cocuga diye. Ama tecrubeliler oyle demiyoilla ki bi destege, yardima ihtiyac duyuluyo, kacinci cocuk olursa olsun diyolar ki bizim ilk. Valla bizimkilere de versen kapisirlar cocugumu, simdiden annem bana birakir siz tatile gidersiniz diyo. Kayinvalidem zaten ona versem de o buyutse hayir demez. Annem "o hastanede senin bebekligini alip yeniden ellerime verecekler" diyo. Sanirim dedigin gibi olgunluga erisip herseyi daha bilincli yapma ve bizlere yapamadiklari hevesleri giderme psikolojisi. Ay boyle dusununce de cok uzuldum. Simdi bu psikolojideki insanlara da ne denir ki... Valla kolay bise olsa birer tane de onlara yapardim
Canım İngilizce biliyorsan tavsiye edeceğim bir site var. A'dan Z'ye videolar ile anlatılıyor herşey. Üye olduktan sonra izlemeye başlayabilirsin
http://www.babycenter.com/childbirth-class-view?isNotLoggedIn=false&isNotSubscribed=true
Boşuma demiyorum ben işte 3-5 tane olsa bir kerede dağıtır kurtuluruz, karışanımız olmaz
bebk olduğunda o kadar yorgun hissettim ki yanımda ordu olsa sorun etmezdim. elbette yardım eden ve moral veren bir ordu. en azından 1-2 kişi yemeğe ve bebek uyuduğunda anne ve bebeğe göz kulak olacak biri sart bence. bizim oralarda(çanakkaleliyim ben) bebek ve anne 40 gun yalnız bırakılmaz. biraz batıl da olsa aslında bir mantığı var. yani 1 kişiyi bebek duzene girene kadar inşallah yanınızda tutarsınız. sonra zaten hep berabersiniz.Günaydın hanımlar... Eşlerinizle keyifli bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle; benim aşkım kendini uykuya verdi:107:
İlk hafta aşırı korumacı ve kıskanç oluruz diye düşünüyorum, sonra yavaş yavaş birilerinin yardımını kabul edebilir hale geliriz. Bizim her iki taraf ta bebeği Adana'ya götürme derdinde. Annem bebek kendini toparlasın alır giderim, herkes görmek istiyor diyor:107: Kayınpederim inşallah işe girersin de çocuğu bize verirsin biz bakarız diyorÜzülmüyor değilim onlar adına. Emekli olmuşlar, olgunlaşmışlar; çocuk sevmek yetiştirmek istiyorlar ama artık çocuk sahibi olamıyorlar. Kırmamak lazım ama nereye kadar
Allah yardımcın olsun gülüm, o kadar bayanın arasında sana zor kalır o çocuk ama
Canım teorik olarak doğuma birkaç hafta kala bulantı ve kusmanın yeniden başlaması normal. Ama senin vaktin var daha. Takip edebildiğin kadarı ile rahim kasılmaların başladı mı? Ağrı olmasa bile rahim kasılmaları bebeği mideye doğru itiyor ve bu da mide bulantına neden oluyor olabilir. İnşallah geçicidir, tekrar geçmiş olsun.
Hayırlı olsun canım, güle güle kullanın:107:
Amin canım =)Günaydın hanımlar... Eşlerinizle keyifli bir pazar günü geçirmeniz dileğiyle; benim aşkım kendini uykuya verdi:107:
İlk hafta aşırı korumacı ve kıskanç oluruz diye düşünüyorum, sonra yavaş yavaş birilerinin yardımını kabul edebilir hale geliriz. Bizim her iki taraf ta bebeği Adana'ya götürme derdinde. Annem bebek kendini toparlasın alır giderim, herkes görmek istiyor diyor:107: Kayınpederim inşallah işe girersin de çocuğu bize verirsin biz bakarız diyorÜzülmüyor değilim onlar adına. Emekli olmuşlar, olgunlaşmışlar; çocuk sevmek yetiştirmek istiyorlar ama artık çocuk sahibi olamıyorlar. Kırmamak lazım ama nereye kadar
Allah yardımcın olsun gülüm, o kadar bayanın arasında sana zor kalır o çocuk ama
Anormallik yok canim, ne guzel iste normal doguma hazirlamissin psikolojini. Amaninnn, hayatta yapamam evde dogum annemle bi basima. Saglik ekibi olsun, bi ebe kontrolunde olsun o zaman belki. Ama risk alamam, ya bise olursayoksa agri kesik benim de gozumu korkutmuyo.
Canım İngilizce biliyorsan tavsiye edeceğim bir site var. A'dan Z'ye videolar ile anlatılıyor herşey. Üye olduktan sonra izlemeye başlayabilirsin
http://www.babycenter.com/childbirth-class-view?isNotLoggedIn=false&isNotSubscribed=true
Maşallah bebeğine canımSağlıklı olduktan sonra kilosu-boyu haftasını yakalar, hiç endişe etme.
Geçmiş olsun arkadaşlar. İnşallah bebekleriniz vaktinde ve sağlıklı doğar, dualarımız sizlerle.
Ben de büyük bir merak ve heyecanla bekliyorum
Midesi bulanan var mi diyodunuz. Artik ben de varim. Psikolojik olarak herhaldebu sabah hafif bir bulantiyla uyandim, istahsizligima ek olarak. Hep sizin yuzunuzdennn
Hayirli olsun cnm Rabbim güle güle kullanmayi nasip etsinBu arada bebişimin odası geldi.anneciğim bi güzel sildi.mobilya kokusu çıksın da yerleştireyim.gerçi daha doğru düzgün bişeyi yok yavrumun.odasının gelmesini bekliyorduk almak için.çok heyecanlandım odası gelinceallahım hepimize sağ salim kucağımıza almayı , odalarında yatırmayı nasip etsin.
Midesi bulanan var mi diyodunuz. Artik ben de varim. Psikolojik olarak herhaldebu sabah hafif bir bulantiyla uyandim, istahsizligima ek olarak. Hep sizin yuzunuzdennn
öncelikle herkese hayırlı huzurlu mutlu güzel pazarlarburda iyi veya kötü bi şekilde birbirimizden gerçekten çok etkileniyoruz sanırım malesef benimde bi kaç gündür bulantım var
hmm ben evi artık süpürüp silemiyorum bile .. hatta bi ara senin gibi dışarı çıkmaya korkar olmuştum çünkü ani bi baş dönmesi geliveriyo,başımdan aşağı bi sıcaklık sonra birden bire bi üşüme ve nerde olursam oluyum (alışveriş merkezi bile olsa) uzanmadan geçmediği için çok sıkıntı oluyodu ama şimdi kendimi az bişey iyi hissettiğimde hemen kendimi dışarı atıyorum iki üç adım atsam bi nefeslik bile olsa temiz hava alsam o bile kar diye düşünüyorum ... Ama gerçekten iyi geliyo tavsiye ederim ...
merhaba kızlar..günler yaklaşıyor heyecan dorukta inş hayırlısıyla hepimiz yavrularımızı kolaycana kucağımıza alırız..cuma günü elimin uyuşukluğu ve his kaybından ötürü dr a gittim ve maalesef karpal tünel(sinir sıkışması)yaşıyormuşum..parmaklarımı hissetmiyorum sizlerde de var mı?b,i de bunun üstüne doğum yapacağım hastane satıldığı için doğum kabul etmiyorlar(resmen son dakka gölü yedim)şimdi ne yapıcam onuda bilmiyorum..
medipol de betül hanıma gidenleriniz var mı?
bi de bu sıkıntıların üstüne sonunda dün Mehlika Betül'ümüzün alışverişini havuzluhan dan tamamladık şüküüür..
hepinize iyi pazarlar
bebk olduğunda o kadar yorgun hissettim ki yanımda ordu olsa sorun etmezdim. elbette yardım eden ve moral veren bir ordu. en azından 1-2 kişi yemeğe ve bebek uyuduğunda anne ve bebeğe göz kulak olacak biri sart bence. bizim oralarda(çanakkaleliyim ben) bebek ve anne 40 gun yalnız bırakılmaz. biraz batıl da olsa aslında bir mantığı var. yani 1 kişiyi bebek duzene girene kadar inşallah yanınızda tutarsınız. sonra zaten hep berabersiniz.
Gecenin 01.30 unda yatip sabahin 05.30 unda kalkan uyku magduru bir anne adayi olarak tum anne adaylarina keyifli pazarlar dilerim. Maaagdurum da maagdurum, cok magdurum maagdurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?