cnm boyuta çok takılma kesinliği yol o ölçülerin, bence. sen yalnızca buyumenin istikrarını dusun ki o bile bu haftalarda muhim değil diyorlar. sen bol bol kuruyemiş, et sut protein tuket 250-300 gr alıyorlarmış haftada. sağlığı yerinde olsunlarda kilo alınır. dertlenme, bol dinlenme bol kaliteli yemek.
Snowyy kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Ebenin önerdiği gibi, eğer sıklaşırsa ya da kanama&lekelenme olursa pazartesini beklemeden doktora gidersin canım. Rahim ağzını kontrol eder açıklık-yumuşama var mı diye. Bende de 1 haftadır var adet ağrıları, ama ben 35. haftayı bitirdim; normal artık.
Sertleşmeyi genellikle bebeğin başını-ayağını karnın bir yerine dayaması gibi algılarız. Ama alında rahmin kasılmasıdır, 30-60 sn kadar sürebilir. Karında özellikle göbek deliği çevresinde sertleşme hissedersin ve nefesin daralır, sanki bebek oraya toplanmış gibi; bu esnama idrar kesen dolu ise altına yapacakmış gibi his de olur. Ortalama 1 dk içinde geçer.
.
HERKESE HAYIRLI VE GÜZEL ANILARLA DOLU DOĞUMLAR DİLİYORUM.32 HAFTALIK HAMİLEYİM. YUKARIDA YAZILANLARIN AYNISINI YAŞADIM BEBEK BİR TARAFIMDA TOPLANDI.YATAKTAN KALKARKEN SAĞA SOLA DÖNERKEN ÇOK ZOR DÖNDÜM KARNIMIN TAM ORTASINDA BİR SANCI OLUŞTU. HİÇ BİRŞEYM YOKKEN SABAH KALKMAMLA BERABER BU SANCI BAŞLADI VE BEN BİR GÜN SONRA DOKTORA GİTTİM. NTSYE BAGLADI BEN ZANNEDİYORUMKİ BEBEK DÖNÜYOR ONUN AĞRISI ,BU HAFTADAN SONRA BU TÜR ŞEYLER NORMAL FALAN DİYECEK NTS SONUCUNA BAKTI DİREK BANA BİLE SORMADAN HASTANEYE YATIRDI.DOĞUM SANCISIYMIŞ BENİM YAŞADIĞIM.ŞU AN HASTANEDE İKİNCİ GÜNÜM SÜREKLİ SERUM TAKIYORLAR,HAP VERİYORLAR SANCILARI DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR.SANCIM AZALDI YARIN TABURCUYUM İNŞALLAH. SİZLERDE DİKKAT EDİN KENDİNİZE ŞAKA GİBİ HALA KULAKLARIMDA ÇINLIYOR DOKTORUN DEDİKLERİ. SANCIYI DURDURAMAZSAK DİREK MÜDAHALE EDİP ALICAZ DEDİ BEN O DAKKADA ŞOK GEÇİRDİM TABİ ÇÜNKÜ RAHAT BİR HAMİLELİK GEÇİRDİM BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUM AMA OLUYOR DEMEKKİ.BU ARADA BEBEK DOĞARSA DİYE CİĞER GELİŞTİRİCİ İĞNE OLDUM. YAN ETKİSİ FALAN YOKTUR İNŞAALLAH.ERKEN DOĞUM YAPANLAR VE BU SÜRECİ ĞEÇİRENLER VAR ARANIZDA BİLİYORUM İNŞAALLAH YAVRUNUZ EN KISA SÜREDE GELİŞİMİNİ TAMAMLAR VE KÜVEZDEKİ BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA TEZ ZAMANDA ALIRSINIZ. RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN BANADA DUA EDİN ...
Canım çok ama çok geçmiş olsun..
HERKESE HAYIRLI VE GÜZEL ANILARLA DOLU DOĞUMLAR DİLİYORUM.32 HAFTALIK HAMİLEYİM. YUKARIDA YAZILANLARIN AYNISINI YAŞADIM BEBEK BİR TARAFIMDA TOPLANDI.YATAKTAN KALKARKEN SAĞA SOLA DÖNERKEN ÇOK ZOR DÖNDÜM KARNIMIN TAM ORTASINDA BİR SANCI OLUŞTU. HİÇ BİRŞEYM YOKKEN SABAH KALKMAMLA BERABER BU SANCI BAŞLADI VE BEN BİR GÜN SONRA DOKTORA GİTTİM. NTSYE BAGLADI BEN ZANNEDİYORUMKİ BEBEK DÖNÜYOR ONUN AĞRISI ,BU HAFTADAN SONRA BU TÜR ŞEYLER NORMAL FALAN DİYECEK NTS SONUCUNA BAKTI DİREK BANA BİLE SORMADAN HASTANEYE YATIRDI.DOĞUM SANCISIYMIŞ BENİM YAŞADIĞIM.ŞU AN HASTANEDE İKİNCİ GÜNÜM SÜREKLİ SERUM TAKIYORLAR,HAP VERİYORLAR SANCILARI DURDURMAYA ÇALIŞIYORLAR.SANCIM AZALDI YARIN TABURCUYUM İNŞALLAH. SİZLERDE DİKKAT EDİN KENDİNİZE ŞAKA GİBİ HALA KULAKLARIMDA ÇINLIYOR DOKTORUN DEDİKLERİ. SANCIYI DURDURAMAZSAK DİREK MÜDAHALE EDİP ALICAZ DEDİ BEN O DAKKADA ŞOK GEÇİRDİM TABİ ÇÜNKÜ RAHAT BİR HAMİLELİK GEÇİRDİM BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUM AMA OLUYOR DEMEKKİ.BU ARADA BEBEK DOĞARSA DİYE CİĞER GELİŞTİRİCİ İĞNE OLDUM. YAN ETKİSİ FALAN YOKTUR İNŞAALLAH.ERKEN DOĞUM YAPANLAR VE BU SÜRECİ ĞEÇİRENLER VAR ARANIZDA BİLİYORUM İNŞAALLAH YAVRUNUZ EN KISA SÜREDE GELİŞİMİNİ TAMAMLAR VE KÜVEZDEKİ BEBEĞİNİZİ KUCAĞINIZA TEZ ZAMANDA ALIRSINIZ. RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN BANADA DUA EDİN ...
sağol cnm yaa içim birazda olsa rahatladı diyebilirim .. dediğin gibi sağlıklı olsunlarda ... sanırım yememe daha dikkat etmem lazım ... cevap verdiğin için ayrıca teşekkür ederim .. Rabbim bebişlerimizi hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşallah da burda o güzel haberlerimizi de paylaşalım
Dualarimiz hepinizle arkadaslar...ciger gelistirici ignenin herhangi bir yan etkisi yok aksine yararli.insallah zamaninda gelir bebegin.
aynı şekilde 34+5 teyken kontrole gittim ve normaldir sandığım bel ağrılarının doğum sancısı olduğunu söylenince şok oldum.benimde herşey yolundaydı ama sancılarım 2dk da bir gözüktü ve muayenede de2 cm açıklıkla hemen hastaneye yatırıldım. 3 kez ciğer geliştirici vuruldum ve 6 saatte bir nidilat veriyorlar. 3. günümde taburcuyum evde devam edicekmiş sonrası. yan etkiler beni de çok endişelendiriyo. ama erken doğup küvezde kalmasından iyidir inşallah.ayrıca muayeneden sonra biraz kanamamda oldu,umarım hepsi geçer ve sağsalim kavuşuruz
Canım sana da geçmiş olsun.
Umarım şimdi iyisinizdir.
Benim de bel ağrılarım ara ara oluyor, iki büklüm geziyorum düzelene kadar evde.
Bende normal gözüyle bakıyordum sen şimdi anlatana kadar :26:
Bel ağrım var deyince doktorum hemen çağırmıştı ama bana doğum sancısıdır falan demedi.
Demek korkutmak istememiş.
Öncelikle her ikinizinde bebekleri hayırlı olsun umarm en yakın zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız, tıp her geçen gün gelişiyor doktorlar eminimki bebeklerinize çok iyi bakıyordur endişe etmeyin güzel düşünün güzel şeyler olsun. Tekrardan geçmiş olsun
E supermis :) :)yok ya benimki çok iyidir allaha şükür ben işteyim oda bende bugün ütülerimi falan yapacak akşama yemek yapacak. Hakkını ödeyemem yani :)
cnm geçmiş olsun inşallah yoluna girecek herşey. Allah yardımcınız olsun.
teşekkür ederim,her an herşey olabiliyor sağlıklı olsunlar kilosu zamanı doğum şekli önemli değil.inşallah onları kucağımıza aldığımızda hepsini unuturuz.nst ye girmeseydim asla sancım var demezdim,çünkü yazılanları hep okuyorum, sanki ağrı normalmiş gibi hissediyordum. sanırım adet sancısına benzer olması ayırt edici olabilir.yalnız doğumum kolay olsun diye hergün hurma yiyip yürüyüş yapmaya özen gösteriyordum belki de bu doğumu başlatmış olabilir diye düşünüyorum.şimdi nerdeyse hiç kalkmıyorum, ilk defa hamile gibi davrandığımı farkettim.bel ağrınız varsa nst ye girmenizi tavsiye ederim
Nst ye girdim canım bir şey çıkmamıştı, sadece ufak tefek sancılar vardı.
İyi yapmışsın yat dinlen, bende senin gibi hareketli olduğum zamanlarda aynısı başıma geliyor.
Mesela dün yatak odamı temizledim, avizelere kadar sen düşün artık.
Şimdi belim ağrıyor.
Akıl işi değil şu son aylarda yaptığımız ama durulmuyor böyle de.
aynı şekilde 34+5 teyken kontrole gittim ve normaldir sandığım bel ağrılarının doğum sancısı olduğunu söylenince şok oldum.benimde herşey yolundaydı ama sancılarım 2dk da bir gözüktü ve muayenede de2 cm açıklıkla hemen hastaneye yatırıldım. 3 kez ciğer geliştirici vuruldum ve 6 saatte bir nidilat veriyorlar. 3. günümde taburcuyum evde devam edicekmiş sonrası. yan etkiler beni de çok endişelendiriyo. ama erken doğup küvezde kalmasından iyidir inşallah.ayrıca muayeneden sonra biraz kanamamda oldu,umarım hepsi geçer ve sağsalim kavuşuruz
kesinlikle dikkat etmek lazım ,ben rahat bir hamilelk geçirdiğim için hiç dikkat etmiyodum desem yeridir. ama şimdi istemesemde birsürü hap almak zorundayım,ama buna da şükür tabi ki Allah beterinden saklasın.bence bundan sonrası sadece hafif hareketler olmalı yazık yavrularımıza
Filiz canım benim.
Nasılsın? iyi misin...
Meleğin nasıl? gelişimi olumlu yönde ilerliyor mu?
Sigortan necnm?Ben memorial sisli de dogum yapacaktım dogum yapacagim gun diger memorial e gecip degistirdik hastaneyi.8.800 tl fiyat vermislerdi.saglik sigortasi olanlar icinde 1750 tl vermislerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?