2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
İyileşti canım.hatta 4.gün yüzüstü uyumaya bile başlamıştı.inanılmaz yenilenme kabiliyetleri var.yaralar çok çabuk kapanıyor.darısı Kerem'in başına.

Aaaa girip bir bakiyim dedim ne zamandir giremedim diye
Aksam muhabbeti yok galiba bu gece

keçi yoğurdu yapan arkadaşlar yoğur çok mu sulu oluyor yoksa benim yoğurdum tutmadı mı
güzel soru işin doğrusu bir aydır inek sütünden yoğurt yapıyorum elim alışşın diye ama istediğim gibi olmuyor hala yenecek kadar güzel kutudaki hazır yogurtlardan çok güzel ama en önemlisi süt bunu anladım.memleketimin sütünden olsaydı ne güzel olurdu..gelelim konuya tatlım.dün pastorize keci sütûnü ısıttım mayaladım kıvamı sıvı olmasın diye hazır inek yoğurdu mayası kullandım kıvamı sıvı oldu ama zaten ev yoğurdu normal yogurda göre sıvı olur biraz hazır yogurtlarda süt tozu filan var kıvam artırıcı var.ama paket sütle böyle oluyormuş keci yada inek sütü kaynatip suyu uçurmak gerekmis o zaman da besleyici değeri kalır mı tartışılır..akşam yine yaptım daha sulu olmuş.çünkü ev yogurdundan maya koymuştum.bugün sütü on dk kaynatip mama termosu içine mayaladim.sıcak tutuyor sarmaya gerek yok die o da daha koyu gibi olmuş sabah açacağım kasık vurmadim daha.işin özü eğer bulma imkanin varsa açık keci sütü al.ben bulamadım.dondurmacilara soracağım.genelde onlar alırmış keci sütünü.iki üç yemek kaşığı verdim ilk kez bugün.ama çok geldi sanki daha az vercem alisana kadar midesi.inek yoğurdu yiyebilir ama keci yogurdunu zor sindiriyor ötekine hiç cesaret edemem.tadına bak ayran gibi ise ver yoğurt tutmus zaten sulu yiyorlar alisana kadar süt tadı varsa tutmamış demektir. galiba esmer yapıyordu birde ona soralim doğru hatirliyorsam esmer..

ne uzun olmuş yazıya bak..ınan günde 3 sefer yoğurt yaptım.yazmaktan daha zordu..sogusun derken tekrar ısıttım kaç kez fazla soğumuş

arastirdim pirinç unu pirinç gibi fazla besleyici olmayan sadece zayıf bebekler kilo alsın yada kıvamı yumuşak alerji değeri düşük tahıl diye veriyorlarmis.onun yerine yulaf unu daha besleyici ymiş. ama ilk aylarda yulaf olur mu bilmiyorum.benim düşüncem pirinç unu vermemek zaten kilolu obez olmasını istemiyorum.meyve suyu yerine de meyvenin kendisini. verin diyorlar rendeleyip püre gibi oluyor zaten.meyve suyu fazla şeker yüklemesi oluyormuş.sebze çorbası yerine de sebze püresi yada koyu çorba.mideyi şu ile doldurmayalim diye.herkes farklı düşünüyor tabi bence mantıklı.bebe buskivisi de gereksiz ve yanlış.besleyici değeri olan bebek keki yada ekmek yap daha iyi.hele o kahvalti karistirip veriyorlar yazık bebeklere ayrı ayrı verilmeli.bulamaç yapmaya gerek var mı.file soran arkadaşlar ben kullanıyorum yikamasi sıkıntı meyve boyuyor ama kullanisli mantıklı daha küçükler bir ay sonra daha bilinçli kullanır lar şimdi oynuyor çoğu zaman

@Snowyy canim sana alinti yapmistim. Oylece kaybolmus :/ cok gecmis olsun kerem oglusa. Kazaa iste ne kadar dikkat de etsen bi anda oluveriyor. İnsanin da akli cikiyor. Allah beteriden saklasin canim.
Brujav
Sterilizator aldigini soyleyen sen miydin? Diger arkadaslar arasında da varsa onerdiginiz bir marka var mi? Kullanışlı oluyor mu

ek gıda üç gündür veriyorum üç gündür gece 2 saate bir kalkıyor ağlayarak emiyor zor uyuyor atakta bile böyle olmadık.normalde bir kez kalkardi.neden süte alışkın mide ve bağırsakları hazır değil fazla geldi ya gaz yada agri oldu.yedikçe verdim dün bir kasık yerine 5-6 kasık yedi.siz bu hatayı yapmayın.altıncı ay dolmadan başlamak yok die karar aldım sebze vermiyorum sadece bir kasık yoğurt alisana kadar artırmadan vercem.kendi hazır yutuyor ama organlari hazır değil demek ki.az az verin kızlar sonra kuzuların canı yanmasın

Geçmiş olsun bebişe... Evet, çok istekli görünüyorlar ama belki de her şeyi ağızları yoluyla tanıma isteklerini biz yanlış yorumluyoruz. Şu anda bebekler oral dönemde, yani dünyayı tatlarla tanıyorlar. Ellerine ne geçerse ağızlarına sokmaları bundan. Sofraya poşet de koysam uzanıyor zaten. Ağzını şapırdatması da taklit, öğreniyor çiğnemeyi. Ama 6. ay bile tam bir öğün katı gıda için erken bence. Daha dış dünyaya alışamadılar, onlar için çok zor buraya ait düzene ayak uydurmak. Öyle birden bire nefes almaya başla, ışığa maruz kal, etrafta bir sürü yeni şey olsun ve onları gör.. Zor bunlar.. Hepimiz bunları atlattık ama neyse ki hatırlamıyoruz =D

Ceku pazar günü bizi "demek atta gideceksiniz ha! o zaman doğru hastaneye!" diyerek korkuttu. Yani, ben korktum. Babası ve babanesi daha soğukkanlıydı. Kakasında kırmızı pul biber gibi lekeler görünce, 1.5 aydır mukuslu olunca... benim ayarlarım bozuldu tabi. Gittik sağlık ocağına, doktor "olur öyle ama emin olmak için doktora gösterin" dedi. Oradan 2.5 saat yol tepip merkeze gittik, acilde tahlil yapıldı. Kana rastlanmadı. Doktor "inek sütü alerjisi olabilir, haftaiçi getirin detaylı test yapalım" dedi. Ben doğumdan beri hep süt ve ürünlerini tüketiyorum zaten. Birden alerji olamaz ya! Zaten sonra aynısı olmadı. Demir damlası mı? Sindirememiş olabilir mi?, dedim. Öyle olsa rengi siyah olur, dedi. Bu pazartesi kısmetse götüreceğim ancak. Bu hafta hızlandırılmış kurslar yüzünden sabah çıkıyorum, Ceku'nun uyku vaktine ancak eve dönüyorum. Kan değil, dedikleri için rahat ettim sanırım böyle "aman canım, götürürüm bi' ara" şeklinde gevşedim.

Canm geçmiş olsun bende mukuslu kakayı görünce hemen netten araştırdım genelde süt alerjisi yazınca doktorumuza telefon edip anlattık oda süt ürünlerini kes dedi kontrolde detaylı konuştuk..diyete başlayınca düzene girdi kakası ... Günde 7-8 kez mukuslu kaka yapmaya başlamıştı..
Bize doktorumuz genelde bu aylarda çıkar dedi 4 aylık kontrolümüzde...hemen ishali geçmeyebilir dedi şükür sıkı diyetle geçti 1 haftada 2-3 yaşına kadar sürebilir belli olmaz dedi yaşındada düzelebilir dedi...... İçinde süt olan herşeyi bıraktım sütle yapılan ne varsa içeriğine bakıyorum ben , laktoz yazıyorsa yemiyorum ....

Günaydın kızlar
Ay valla uykusuzluktan bitap haldeyim ne olduysa 1 haftadır benim kızın içine birşey kaçıyor geceleri banyosunu yaptırıyorum karnını doyuruyorum gazını çıkarıyorum bir güzel uyu dimi yok dalana kadar sürekli mızıldanıyor beni pışpışla diye hadi yapıyorum gene dalıyor fırt 1 saat sonra gene ayakta geçsin artık şu 19.hafta yahu20 ye girdik ama bizd hala etkisi son gaz devam.Sizde nasıldı kızlar kendimi geçtim kızıma üzülüyorum gece uykusu çok önemli ama benikisi 3-4 kere kalkmazsa olmaz heleki birinde uykusu kaçarsa vay halimize

Dayan canim, 22-26 haftalar arasi daha da "guzel" gececek:)

günaydın arkadaşlar morganapril benim oğlumun da kakasında pul biber gibi kırmızılık oldu ben önceki gün yedirdiğim eriğe bağladım tek sefer oldu daha sonra olmadı ben hiç süt ürünü de kullanmamıştım o zaman sadece anne sütü veriyordum

Dayan canim, 22-26 haftalar arasi daha da "guzel" gececek:)
Canım kerem nasıldı peki?Yani bu haftalarda olması muhtemel ataktan mı dişten mi yapıyor kestiremiyorum şahsen.21 Nisan doğumluyuz biz tam huzursuzluk dönemi 19.haftaya girince başladı ama elide hep ağzında parmaklarını çiğniyor emziği çiğniyor sürekli.Birde 26.hafta demişsin o kadar sürmez dimi

Dogumlarimiz arasinda neredeyse 1 ay var canim. Kerem 19. Haftada huysuz degildi. Cok sik uyanirdi gece ama emer hemen uyurdu. Parmaklarini 1 aydir o da cigniyor. 5 aylik olunca uykusu da duzensizlesti. Bu aralar vakitli uyuyor ama sik uyaniyor. Emmek icin degil de sanki uykusu bolunuyor. Kalkiyor bir iki donuyor mirildanip geri uyuyor. 22-26 haftalarda anneden (bakan kisiden) ayrilmak istemezmis, bir de onun stresi eklenirmis. Istahsizlik ve uykusuzluk ta gorulebilir diyordu nette.

Bu arada arkadaslar ben ilk defa bebek bakiyorum/gozlemliyorum. Oglan oturmayi kesfetmek uzere sanirim. Ellerinin dizlerinin uzerinde duruyor. Sonra sol dizini one dogru cekip onun uzerine dogru oturarak poposunu yere koyuyor. Ama eller hala yerde

snowyy Aras da oturmaya çalışıyor elleriyle yerden destek alıyor sonra sıkılıp kendini yere bırakıyor ya da yoruluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…