İyileşti canım.hatta 4.gün yüzüstü uyumaya bile başlamıştı.inanılmaz yenilenme kabiliyetleri var.yaralar çok çabuk kapanıyor.darısı Kerem'in başına.Ne guzel kendi kendine uyumus guzelinRutin olusturabilirsin canim. Ninniyi sadece uyuyacagi zamanlarda acarsan, yavas yavas alisir:)
Dusurdum kuzumu canim. Hem de yaninda otururken. Birsey konusuyorduk esimle. Saniyelik oldu, baktim yerde...cok sukur iyi ama omrumden omur gitti. Aman cok dikkat edin.
Tesekkurler canim. Senin kuzun nasil oldu, tamamen iyilesmistir insallah.
Bebis erken uyudu bu hafta ilk defa bende gieip bakayim dedim kimsecikler konusmuyoAaaa girip bir bakiyim dedim ne zamandir giremedim diye
Aksam muhabbeti yok galiba bu gece
güzel soru işin doğrusu bir aydır inek sütünden yoğurt yapıyorum elim alışşın diye ama istediğim gibi olmuyor hala yenecek kadar güzel kutudaki hazır yogurtlardan çok güzel ama en önemlisi süt bunu anladım.memleketimin sütünden olsaydı ne güzel olurdu..gelelim konuya tatlım.dün pastorize keci sütûnü ısıttım mayaladım kıvamı sıvı olmasın diye hazır inek yoğurdu mayası kullandım kıvamı sıvı oldu ama zaten ev yoğurdu normal yogurda göre sıvı olur biraz hazır yogurtlarda süt tozu filan var kıvam artırıcı var.ama paket sütle böyle oluyormuş keci yada inek sütü kaynatip suyu uçurmak gerekmis o zaman da besleyici değeri kalır mı tartışılır..akşam yine yaptım daha sulu olmuş.çünkü ev yogurdundan maya koymuştum.bugün sütü on dk kaynatip mama termosu içine mayaladim.sıcak tutuyor sarmaya gerek yok die o da daha koyu gibi olmuş sabah açacağım kasık vurmadim daha.işin özü eğer bulma imkanin varsa açık keci sütü al.ben bulamadım.dondurmacilara soracağım.genelde onlar alırmış keci sütünü.iki üç yemek kaşığı verdim ilk kez bugün.ama çok geldi sanki daha az vercem alisana kadar midesi.inek yoğurdu yiyebilir ama keci yogurdunu zor sindiriyor ötekine hiç cesaret edemem.tadına bak ayran gibi ise ver yoğurt tutmus zaten sulu yiyorlar alisana kadar süt tadı varsa tutmamış demektir. galiba esmer yapıyordu birde ona soralim doğru hatirliyorsam esmer..keçi yoğurdu yapan arkadaşlar yoğur çok mu sulu oluyor yoksa benim yoğurdum tutmadı mı
Brujav@Snowyy canim sana alinti yapmistim. Oylece kaybolmus :/ cok gecmis olsun kerem oglusa. Kazaa iste ne kadar dikkat de etsen bi anda oluveriyor. İnsanin da akli cikiyor. Allah beteriden saklasin canim.
Geçmiş olsun bebişe... Evet, çok istekli görünüyorlar ama belki de her şeyi ağızları yoluyla tanıma isteklerini biz yanlış yorumluyoruz. Şu anda bebekler oral dönemde, yani dünyayı tatlarla tanıyorlar. Ellerine ne geçerse ağızlarına sokmaları bundan. Sofraya poşet de koysam uzanıyor zaten. Ağzını şapırdatması da taklit, öğreniyor çiğnemeyi. Ama 6. ay bile tam bir öğün katı gıda için erken bence. Daha dış dünyaya alışamadılar, onlar için çok zor buraya ait düzene ayak uydurmak. Öyle birden bire nefes almaya başla, ışığa maruz kal, etrafta bir sürü yeni şey olsun ve onları gör.. Zor bunlar.. Hepimiz bunları atlattık ama neyse ki hatırlamıyoruz =Dek gıda üç gündür veriyorum üç gündür gece 2 saate bir kalkıyor ağlayarak emiyor zor uyuyor atakta bile böyle olmadık.normalde bir kez kalkardi.neden süte alışkın mide ve bağırsakları hazır değil fazla geldi ya gaz yada agri oldu.yedikçe verdim dün bir kasık yerine 5-6 kasık yedi.siz bu hatayı yapmayın.altıncı ay dolmadan başlamak yok die karar aldım sebze vermiyorum sadece bir kasık yoğurt alisana kadar artırmadan vercem.kendi hazır yutuyor ama organlari hazır değil demek ki.az az verin kızlar sonra kuzuların canı yanmasın
Kakasında kırmızı pul biber gibi lekeler görünce, 1.5 aydır mukuslu olunca... benim ayarlarım bozuldu tabi. Gittik sağlık ocağına, doktor "olur öyle ama emin olmak için doktora gösterin" dedi. Oradan 2.5 saat yol tepip merkeze gittik, acilde tahlil yapıldı. Kana rastlanmadı. Doktor "inek sütü alerjisi olabilir, haftaiçi getirin detaylı test yapalım" dedi. Ben doğumdan beri hep süt ve ürünlerini tüketiyorum zaten. Birden alerji olamaz ya!.
Günaydın kızlar
Ay valla uykusuzluktan bitap haldeyim ne olduysa 1 haftadır benim kızın içine birşey kaçıyor geceleri banyosunu yaptırıyorum karnını doyuruyorum gazını çıkarıyorum bir güzel uyu dimi yok dalana kadar sürekli mızıldanıyor beni pışpışla diye hadi yapıyorum gene dalıyor fırt 1 saat sonra gene ayakta geçsin artık şu 19.hafta yahu20 ye girdik ama bizd hala etkisi son gaz devam.Sizde nasıldı kızlar kendimi geçtim kızıma üzülüyorum gece uykusu çok önemli ama benikisi 3-4 kere kalkmazsa olmaz heleki birinde uykusu kaçarsa vay halimize
Canım kerem nasıldı peki?Yani bu haftalarda olması muhtemel ataktan mı dişten mi yapıyor kestiremiyorum şahsen.21 Nisan doğumluyuz biz tam huzursuzluk dönemi 19.haftaya girince başladı ama elide hep ağzında parmaklarını çiğniyor emziği çiğniyor sürekli.Birde 26.hafta demişsin o kadar sürmez dimiDayan canim, 22-26 haftalar arasi daha da "guzel" gececek:)
Canım kerem nasıldı peki?Yani bu haftalarda olması muhtemel ataktan mı dişten mi yapıyor kestiremiyorum şahsen.21 Nisan doğumluyuz biz tam huzursuzluk dönemi 19.haftaya girince başladı ama elide hep ağzında parmaklarını çiğniyor emziği çiğniyor sürekli.Birde 26.hafta demişsin o kadar sürmez dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?