kızlar 6.ayda emzıremeyıp mama kullanan arkadaşlar ek gıdaya başladılar mı aceba başladılarsa günde kac kez mama verıcekler bu aydan sonra
Ne guzel iste. Bol sevgi icinde hem de aevildiginin farkinda olarak buyuyor. Sunek nedir bn de bilemedim :)Varsın haşin olsun :) uyuşuk olmasında :))))))) ya bu ufaklık bize acaip şirin geliyor hemde şipşirin :) içimize sokucaz herseferinde :)) ağlarken bile yiyorum ben onu , sıkıştırıyorum :)) babasıda benimle dalga geçiyor çok öpme sünek olacak diyor , sünek neyse :)))
Yok canim. Ben degildim. Sanki patee kullaniyodu ama emin degilim :/Brujav
Sterilizator aldigini soyleyen sen miydin? Diger arkadaslar arasında da varsa onerdiginiz bir marka var mi? Kullanışlı oluyor mu
cok gecmis olsun canim. Huysuzlugu atesi filan var miydi ki? Neden olabileceginhakkinda hic bi fikrim de yok ki, yardimci olmaya calissamGeçmiş olsun bebişe... Evet, çok istekli görünüyorlar ama belki de her şeyi ağızları yoluyla tanıma isteklerini biz yanlış yorumluyoruz. Şu anda bebekler oral dönemde, yani dünyayı tatlarla tanıyorlar. Ellerine ne geçerse ağızlarına sokmaları bundan. Sofraya poşet de koysam uzanıyor zaten. Ağzını şapırdatması da taklit, öğreniyor çiğnemeyi. Ama 6. ay bile tam bir öğün katı gıda için erken bence. Daha dış dünyaya alışamadılar, onlar için çok zor buraya ait düzene ayak uydurmak. Öyle birden bire nefes almaya başla, ışığa maruz kal, etrafta bir sürü yeni şey olsun ve onları gör.. Zor bunlar.. Hepimiz bunları atlattık ama neyse ki hatırlamıyoruz =D
Ceku pazar günü bizi "demek atta gideceksiniz ha! o zaman doğru hastaneye!" diyerek korkuttu. Yani, ben korktum. Babası ve babanesi daha soğukkanlıydı. Kakasında kırmızı pul biber gibi lekeler görünce, 1.5 aydır mukuslu olunca... benim ayarlarım bozuldu tabi. Gittik sağlık ocağına, doktor "olur öyle ama emin olmak için doktora gösterin" dedi. Oradan 2.5 saat yol tepip merkeze gittik, acilde tahlil yapıldı. Kana rastlanmadı. Doktor "inek sütü alerjisi olabilir, haftaiçi getirin detaylı test yapalım" dedi. Ben doğumdan beri hep süt ve ürünlerini tüketiyorum zaten. Birden alerji olamaz ya! Zaten sonra aynısı olmadı. Demir damlası mı? Sindirememiş olabilir mi?, dedim. Öyle olsa rengi siyah olur, dedi. Bu pazartesi kısmetse götüreceğim ancak. Bu hafta hızlandırılmış kurslar yüzünden sabah çıkıyorum, Ceku'nun uyku vaktine ancak eve dönüyorum. Kan değil, dedikleri için rahat ettim sanırım böyle "aman canım, götürürüm bi' ara" şeklinde gevşedim.
Gunaydn dogum gunu annesi. Kuzunla ilk dogum gunun, daha niceleri olsun :)
Anladim canim. Ayaklarini oynatabildigine gore au an sorun yok. Takip edeceksin. Peki ne zamana kadar? Kendi kendine gececek mi yoksa iltihap kapmasini mi bekleyeyeceksin mudahale icin. Belli bi yasta iltihap kapmadan mudahale edilmez mi? İcinin rahat olmasina sevindim. Ayni sekilde ben se rahatladim.teşekkür ederim canım...hepimize nice mutlu yıllara...
eskisi gibi değil okulların sistemi...sende beraber gitmek zorunda kalıyorsun...eskidenmi yorucuydu uoksa şimdimi bilemedim...çocuklar nezaman okula başlayacak nereye gidecekler çok karışık...önceden 7 yaşına girince siyah önlükle 1. sınıfabaşlardık... şimdi doğar doğmaz biryerlere yadırıyorlar bebeleri..
eğer deliklerd eintihap varsa..ayak hareketlerini yapamazmış ve yürüyemzmiş... bacak hareketlerini ve deliğin durumunu gözlemle sürekli d edi...dün baktım hoppidi hoppidi kaldırıp kaldırıp indiriyor bacaklarını...kabızlıktan çok ıkınmaktan çıkabilirmiş delikler...bazı şeylere anlam veremesemde mutlaka vardır bilimsel açıklaması..yara bere olmadan oradan delik çıkmasını hala anlamış değilim...ama durumu iyi şimdi ve bir aksilik çıkmayacağı için içim rahat...
dün benim kız biberonu görünce deli gibi bağırıyordu hele ağzına sürmeye çalıştım mama damlasın ağzınada yesin diye.... sabaha kadar beni emdi....göğsümden okadarda süt gelmiyorki..tabi doymadığı için yarıms aatte bir kalktı... dün yanıma yatırmıştım yine gece o huggis olacak bez bozuntusundan çiş dışarı çıkmış altına serdiğim çarşaf yatağın üzerindeki çarşaf ve mekan çişle ıslanmış sildim gece ama çarşaflar neyse yıkanır çıkarda mekanı sildim ne kadarı çıktı bilmem... annem bebeğin çişinden bir şey olmaz diyor yani idrar sonuçta necasetin üzerindemi yatacağız..
benim gözümün bebeği yeğenim bu pirinç unlu muhallebi görünümlü mama yüzünden şu an obez ...hemde benim yüzümden...kendi ellerimle yaptım kuzumu...
canım keçi sütü inek sütüne nazaran daha kolay sindiriliyor....kuzucuk dediğin gibi ilk tattı ya...bağırsakları tepki vermiştir...
geçmiş olsun canım...normal bir durum değil yani hergün gözlemlediğimiz bir şey d eğil kırmızı leke...telaş yapman normal...neyseki korkulacak bir şey yokmuş...tekrar geçmiş olsun
günaydın...nefis görünüyor...iyi ki de doğmuşsun...
bizimkide dün başladı bakalım bu gece nasıl olacak...
canım alerji olunca senin yediğin süt ürünlerinden ,bebeğin içtiği anne sütüne geçiyor... alerjisi varsa senin yediklerinden bile dokunur...
herşeyin bir doğal akışı var ...kendi kendilerine geliştikçe doğrulup ayağa kalkacaklar...
yok mu ki? 2014 kasim anneleri diye aramissindir. Olmasi lazim ama bilemedimben nasipse kasım da doğum yapıcam kasım ayı topiği yok mu
canimcim hayirki olsun bakiciniz. Buyuk sknti valla, icine sinen birini bulmak oldukca zor. Zoru basarmissiniz, gozunuz ayin. Darisi da basimiza.Selam herkese
Bugün bakıcımızı buldum,içime sindi,oh rahatladım.inşallah hayırlı olur
Kızım 2 saatte bir uyanmaya devam ediyor gece,ama bu sefer 2 kere 3 saatte bir de uyandı,inşallah eski düzenimize döneriz.
Nice mutlu,sağlıklı,huzurlu,aşklı meşkli,paralı yıllara güzel ailenle
Kuzummm bu arada senin de geçmiş doğum günün kutlu olsun... Ela nasıl... Ben de bu akşam sma alacaktım.. Inşallah beğenir bizim yavru... Bu arada popodaki delik ne durumda
Selam herkese
Bugün bakıcımızı buldum,içime sindi,oh rahatladım.inşallah hayırlı olur
Kızım 2 saatte bir uyanmaya devam ediyor gece,ama bu sefer 2 kere 3 saatte bir de uyandı,inşallah eski düzenimize döneriz.
Nice mutlu,sağlıklı,huzurlu,aşklı meşkli,paralı yıllara güzel ailenle
Kizlar selamlar. Bugun arkadasin ikizlerini gormeye gittim. Bitane yetmiyo, arada da onlari sevmeye gidiyorum. Ozluyorm yoksa. Onlar ek gidaa basladilar. Yogurt yiyolardi. Hazir taze mayalanmis yogurt bulunca bi deneyeyim dedim soyle ucundan. Nasil tepki verecek cadim diye. Beni hayal kirikligina ugratti. Obur bu ne versen yer dedigim kuzum yogurdun tadini alinca ogurdu ve suratini eksitip sekilden sekile girdi. Yogurt eksi de degildi halbu ki. Uzuldum yaaa
Ben de yogurtsuz yapamam. Oncelikle laktozsuz sut&sut urunleri kullanabilirsin canim. Bulamazsan yesil yaprakli sebzelerde kalsiyum var ayrica vitamin takviyesi de alabilirsin.
Ceku 3.5 aydan beri uzanıyor. Özellikle mavi ve kırmızılara...
KİZLAR yanitlarsanizz sevinirm..bebekleriniz ne zaman uzandi yafa tam uzanan varmi.mesela nesneyi gosterince ekinizden aliyolarmi
ben markette lactozsuz süt yazan pastörize sütler görmüştüm.bir bak istersen büyük marketlerde lactozsuz sütden yapılan peynirlerde olması gerek.ama pınarın içinde domuz jelatini var diyorlardı ne yicez bilemedim bendeEvet, önce light'lara bakayım. Önerin için sağol
Teşekkür ederim, canım. Hiçbir huysuzluğu yok(tu). Sağlık durumunu da kontrol ettiler, ateşi iyi. Karnını kontrol ettiler, sorun yok. Çok şükür. Belki de dedikleri gibi inek sütüyle ilgilidir. Mukus olayı bir aydan beridir var. Ebe "olur öyle" dedi. Babasının tarafındaki bebeklerde de görülüyormuş, babanesi ve onun annesi öyle dedi. Sindirim sisteminde hassasiyet var, o belli. Mama kullandığım ilk 1.5 ayda çok belli oluyordu hazmedemediği. Hemen tepki veriyor. Genel anlamda bir şikayeti olmadıkça sorun etmemeye çalışıyorum ben de.. Büyüyünce geçer =P...
cok gecmis olsun canim. Huysuzlugu atesi filan var miydi ki? Neden olabileceginhakkinda hic bi fikrim de yok ki, yardimci olmaya calissam
..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?