2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
ellerine sağlık... bebeğin iyi günelrde kullansın...maşşallah kuzucuğunda uyuyuvermiş keyifli keyifli...

Gunaydin, guzel&kolay bir gun olur insallah

Tesekkurler canim insallah.

Bakan kisi cok farkediyor canim. Kizin sagligi ile oynadilar/oynuyorlar. Onlarin yuzunden bebegin hem kilo alip gelisemiyor, hem yanlis besleniyor hem de kotu bir bebeklik geciriyor (hatirlamayacak ama ileride kisiligini etkileyecek). Cok uzuluyorum goz gore gore cocugun her turlu hakkini hice sayiyorlar; elimden birsey gelmiyor...

Maharetli bir annenin de hali baska oluyor canim Benim hayatta dikis yapmisligim yoktur. Alet edavatim bile yok. Benim gibiler ancak hazir alir, kenari kosesi hasar gorse atar yenisini alir. Beceri yok ki

günaydın annecikler oğluşla ben kahvaltı keyfi yapıyoruz siz de keyifler nasıl?patee yer minderin müthiş görünüyor eline sağlık güle güle kullansın bebişin snowyy senin de ameliyatın güzel geçer inş canım.

oğluşunun kafası hada düzelir inşallah... kalısada büyüdükçe farkedilmiyor...kaç tane çocuk yetiştirdinizde diyorlar... bir şey olsa doktora gitsem pimpiriklisin ne var çocuk böyle büyür diyorlar... ya bırakında bende anneliğimi yaşayım..endişe ediyorsam bir durduk yere değil heralde... hele şu kuyruk sokumundaki delikler için nekadar çok konuştular yaaa... elbet bir şey olsa dinlemem dediklerini ama herkes uzman mübarek...

Sağol cnm 10 dk sürmüyor yapmak :) Şimdi çektim onu uyuyor şekerliğim :)
bende üzerine bir nevresim daha geçirip seriyorum yorganı katlayıp... senin yaptığın daha derli toplu olmuş...

sorma snowyy içime kocaman bir öküz oturdu... sağa sola debinip duruyor... öküz gibi böğüre böğüre suratlarına bağırasım var... onlar için önemsiz şeyler benim düşündüklerim...üzeri yemek yağı olmuş salçalı domatesli yani bir bebek için asiti bol bir fasulye yemeğinin suyunu ekmeğe basıp nasıl veriyorsun... ben biliyorum verdiğini... senin yediğin yemek bebeğin boynunun altına nasıl dökülsün... üstü başı yemek lekesi... beraber yiyoruzda kucağımda ondan dökülüyor diyor...koskoca kadınada yalanmı söylüyorsun diyemem...yoğurt hele... dün gördüm...en adi marka market yoğurdu içinde yoğurttan başka neler var kimbilir...sabah eşime söyledim ... annesini savundu hemen... iyi niyetliymiş... ne olacakmış yoğurt verdiyse...geçen doğum günümde pastanın kremasından veriyorlardı son anda aldım elelrinden...o gün tartıştık hepsiyle zaten..uyuyan çocuğu alıp getirmişler salona neymiş özlemişler seveceklermiş...saat olmuş 10 buçuk...gözüm döndü resmen...görümcem falan hemen gittiler öyle sinirlendimki... o günden beri ne kendi geliyor nede kızını getiriyor...işindende kovulmuş duyduğuma göre...
işe gelince tatlı dille tekrar konuştuk eşimle telefonda...anladı sanırım...benden önce sen uyar gördüğünde annnene izah et durumu...illa yoğurt yedirecekse ben yoğurt mayalarım onu yedirsin dedim...ki bunu kaç defa konuştuk

HIRSIZI Durumunuzu bilemiyorum ama bakıcı tutsan daha güzel bakar gibime geliyor. Belli, kadın yorulmuş hayattan. Kolayına ne gelirse öyle takılıyor. Bizim yörenin anası olsa "aman oğlumun evladı" der, gözünden sakınırdı. Benim de annem bu şekilde: aman, n'olcak!
Anne, bebek dediğin uyur tabi, nasıl büyüsün? diyorum
Aman, n'olcak? Siz gündüz 1-2 saat uyuyordunuz, bi' şey mi oldu?, diyor.
4 ay emzirdin artık yeter, ben sizi 1 ay bile emzirmedim, diyor.
İlk aylarda (hani şu 5. ve 8. hafta ataklarında) annem yanımdaydı. Çocuk doymuyor, sezaryenden çıkmışım, yetiştiremiyorum sütü. Tutturdu: "Senin sütün yaramıyor, çocuğun kakası ishal gibi, sarı, ben böylesini görmedim"
Anlatana kadar dilimde tüy bitti: anne sütü alıyor, o yüzden sarı..
Ben ve kardeşim anne sütü almamışız gibi bir şey. Mama çocuklarıyız. Annem de ne bilsin işte, tutturabildiğine. Bir gün öyle sinirlendim ki (lohusayım daha) "Kaynanam senin ettiğin lafları etmez!" diye çıkıştım. Bu defa kız kardeşim arabuluculuğa girişti.

Kocanın annesi olunca yine "elin anası, ne anlar benim halimden" dersin belki. Ama kendi annen olunca kafanda nereye oturtacağını bilemiyorsun. Önümüzdeki hafta annemler geliyor, kayınvalidem gidiyor. Bakalım ne maceralar bekliyor beni yine sit-com annemle..

belki verdiğin şeylerden huzursuz oluyordur kız diyorum... ben ne veriyorumki kızım tövbe diyor...bu lafın üstüne birşey söyleyemiyorum...mama yemiyor 2 gündür kıvranıyor ağlarken... kakada yapmadı henüz...sadece ben konuşunca o kadar kişi içinde.... abartıyormuyum acaba diyorum...her bebek böyle büyümüş falan dediklerinde...ben çocuk doktoru değilim gelişim uzmanıda değilim ama hepsi uzman...
sözlerime dikkat etmeye çalışıyorum... kaç defa anlattım ...
benim yerimde başkası olsa sanırım takmazdı..zehir vermiyorya sonuçta derdi... bebeğimi besliyor kadıncağız derdi...onların derdi karnı doysunda neyle doyarsa doysun...eşim aradı şimdi annesine dünkü yoğurdu sormuş kendine ayran yapmış bebek kaşığıda içinde kalmış...kadın doğrumu söylüyor acaba...
sanada kolay gelsin canım...hayırlııs bakalım daha neler görcez...
kendi doğrularını değiştiremiyoruz onların...

Son düzenleme:
Ben de olmadim. Bekliyorum :) vitamalt iyiydi de maltana icmistim ben. O cok gaz yapmisti
anladim canim. Arastimak lazim o zaman. Ben normal ogununu verecegiz, o kendi yiyecek-dokecek-sacacak saniyorum. Alternatifler biraz yaraticilik istiyo herhalde. Zamani gelince burda da paylasiriz menuleri
Ellerine saglik
Hey Allah immmm eline alip sorsaydin anne bu ne diye?? Bardakta bebek kasigiyla ben yiyorum demez heralde daha neler..! Ya kafasina gore is yapmasin mumkunse yaaa. Tamam o da onun torunu, kotulugunu istemiyor ama iyi bisey yapmaya calisirken cocuga zarar verecek. Yogrut 4. Aydan itibaren verilebiliyo, onda sorun yok ama market yogurdu..!!! Ben olsam oyle bi soguk ruzgar estiririm ki evde. Kimseye cemkiremem ama direk tavrimdan herkes tutusurr. Burda biraz kocanin da payi var. Cunku benim esim hep benden tarafdir, kararlari birlkte aliriz, ben dillendiririm ve kimse aksini yapmaya cesaret edemez.

Gunaydin kizceler. Sabah kizim ishal oldu. Kakasi yogurt kokuyodu. Dun yedirmeye calisip da yediremedigim 2 cay kasigi yogurt kizimi ishal yapmis olabilir mi? Eger ishale sebep yogurtsa bu ne anlama gelir? Yogurt niye ishal yapsin ki..!

Yok be tatlım bizimkide yokluktan çare üretmek işte :)) ameliyat bugünmü tatlım

Gunaydin kizceler. Sabah kizim ishal oldu. Kakasi yogurt kokuyodu. Dun yedirmeye calisip da yediremedigim 2 cay kasigi yogurt kizimi ishal yapmis olabilir mi? Eger ishale sebep yogurtsa bu ne anlama gelir? Yogurt niye ishal yapsin ki..!

Geçmiş olsun cnm yaa (

Canın kendi çıktıktan sonra gördüm fırının üzerinde kaldırmadımda öylece duruyor...eşim sormuş ayran yaptım kendime kaseye,bebek kaşığıyla çırptım demiş...düşünüyorum düşünüyorum olmuyor ...kocaman kadın sürekli yalan söyleyecek halide yok diyorum ama inanasımda gelmiyor...minnacık kaşıkla ne çırpıyorsun...eşimede bir kamyon laf edince aklına giriyor...yemek suyu falanda vermiyormuş delirdinmi oğlum diyormuş...ben uyduruyor gibi oldum ... eşimden , ondan cesaret alıyorlar...benim kimseyle bir alıp veremediğim yok... tartışırken bile sesimi yükseltmem ..dikkat ederim konuşmalarıma... kv min bir dediğini 2 etmem...o gün görümce gitti ama utanadığından gitti ...

geçmiş olsun canım... belki bu defalıktır devam etmez belki ishal hali...yoğurda tepki vermiştir ..yoğurdu iyi sindiremediği için olduğu gibi çıkmıştır... yeğenleriminde öyle mesela ıspanak yediya rengi bile değişmemiş nasıl yediyse öyle çıkardı bezine...ne yerse yesin başlarda sindirilmeden çıkıyor...belki bağırsağı dışarı atabilmek için ishal gibi olmuştur...daha sonraki kakasına bak diycem ama Dolunay günlerce kaka yapmıyor değil mi...

selam kızlar,
nasılsınız kuzularınız nasıl?
ben artık işe başladım ancak yazıyorum şimdi geçmişi okuyacağım umarım herkes iyidir kendinize iyi bakın öptüm hepinizi.

supapatya da yok ne zamndır işemi başladı acaba...kelebekim de işten ayrıldı galiba...en çok merak ettiğim filiz in bebeği nasıl oldu,okuyorsan bir haber ver bize... esmerim de yok dünden beri...

Esin de o kadar kasik varken bebek kasigiyla ayran yaptigina inaniyor yani. Kv nin yalan soyledigi cok asikar da surekli kendini kurtarmak icin yalan soylemesini isimlendiremiyorum. Yapiyosan yaptim dersin, niye yalan soylene ihtiyaci duyuyosun. Cunku yaptiginin dogru olmadiginin farkindasin. E o zaman yapma. Ne istiyosun el kadar bebekten. Hirsizi yemin ederim ankarada olsam kizina bn bakardin kendi kizim gibi. Para filan da istemem, Elosum kizima arkadas olurdu. Ya cidden baska bi alternatif bulman lazim. Beklemekle olmuyo, biseyler yapmalisin. Belli ki kv ne yaparsan yap duzeltmeyecek kendini ve yalan soyleyip inkar edecek. Esin de ona inanacak. Sen sinir oldugunla kalacaksin. O zaman bul bi bakici. Ya da cik isten. Kocan baksin size. Bi kadin ekonomik ozgurlugunu elinde tutmali fakat ayni zamanda cocugunu belli bi yasa kadar getirme hakki da olmali. Bunu da esin saglayacak, devlet saglayamiyo maalesef
Cok yemedi ki. İki cay kasigi denedik. Zaten ogurup cikardi, tukurdu. Zorlamadim ben de. Amacim yedirmek degildi, tepkisini merak etmistim. O arada yuttuklarinin etkisiyle bugun ishal olmus olabilir mi valla Dolunay artik ne zaman kaka yapcak muamma. Sabit bi duzeni yok. 9 gun 5 gun 3 gun ertesi gun. Ne cikarsa bahtimiza. Ama ishalse beklemez herhalde o kadar.

Aynen aynen..
Tamam biz de büyüdük, ölmedik ama o dönemden kaynaklı kronik kaç rahatsızlığımız var, değil mi? Bende sürekli bağırsak sorunu var mesela. Ver yemeğin salçalı suyunu, ölmez. Ama bu işin sonrasını düşünmüyorlar. Ölmez ya... Ölmez tabi.. Yok bi' de- Tövbe tövbe =)))

Yoğurdu sindirememiştir bence de. Endişe etme. Sen de benim gibi kakoş nöbetindesin demek =D Ay e zaman, ay nasıl, ay ne renk? HAHAHA! İşten telefon açıyorum, eve dönüyorum, hep aynı soru "Kakoş geldi mi?"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…