2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
canım yoğurt da yapmış olabilir belki ağır gelmiştir ama ishal dediğin bir defa mı yoksa sayıca fazla mı.bir kere olunca doktorlar ishal demiyor ondan dedim.yoğurt yüzünden mı bilmem.iki gecedir boğuşuyor yavrum ya aşırı gaz yoğurt ta gaz yapar dediler.ama bir tatlı kaşığı verdim.ya süt alerjisi gibi.mide ve bağırsak kısmında birşey doktora götürcem işten çıkayım öğleden sonra.farklı bir doktor bu kez eski tip doktor dediler ama anlasırmıyım bilemem.bi doktor sevemedim ya.devlette herkes hasta sıra kalabalık orda grip filan olur diye götürmüyorum.yoksa özellerin de farkı kalmamış.yoğurt tan mı böyleyiz yoksa üşüttük mü acaba.akşamları yatarken çıt çıt lı badi şort ve tisort giydiriyorum.ayağında çorap üstü açık çoğu zaman ayakları durmuyor ki açıyor çarşafı sıpa.siz ne giydiriyorsunuz yatarken bebek uzun kollu uzun alt ile yatmalı dediler yoksa soğuk alır üşür gaz olurmuş ama bu halde sırtı hep terliyor bez koyuyorum.üsüyor olsa terler mı.çevre illerden cevap bekliyorum.hava şartları aynı oluyor sonuçta

Pratik zeka, pek de şık olmuş..
Üstünde sağ sol dönebiliyor mu?

Biz de yer minderi yaptık ama ince. Annem yatak boyutlarında battaniye almış Ceku'ya. Onu önce eski bir çarşafla kapladık ki çok sıcak olmasın, sonra penye başka bir çarşafla yüzledik. Ceku çarşafı çekiştirip ağzına sokmasın diye de sırıdık güzelce. Biz, diyorum ama babanesi yaptı tabi. Bende nerde o maharet!

Evet, Ceku da üşüttü geçen hafta şortla yatırdığım için. Ki biz İzmir'in de güneyindeyiz. Artık Eylül geldi, dikkatli olmak gerek. Uzun giydir geceleri. Polardan fermuarlı kundaklar var ikea'da mı ne görmüştüm. Onun gibi bir şey iyi olur geceleri bu aydan sonra. Ben artık odanın penceresini kapatıyorum mesela. Bana göre hala sıcak ama onlar hala bebecik.

eşim annesine inanıyordan öte acaba o mu uydurdu annesine karşı kötü birşey hissetmeyim diye bile düşündüm... yapıyor bazı öyle ...açıklarını kapatmak için...canım sağol...1 sene beklemem lazım... kendi evimizi alırsak çalışmam ama ozamana kadarda kız büyüyor zaten...akşam ben bir tekrar konuşmam lazım...kocam bize bakamaz.. maaşı ancak borçlara yetiyor...kv min bu yalan konusunda başkalarınada yaptığını biliyorum özellikle eşine çok sık yalan söyler...aslında yalan derken inkar eder...açık açık konuşuyorum her zaman ... .yapsada yapmasada ona kızım için ek gıdaya geçince yapacakalrımı anlatıyorum...onaylıyor beni...

canım eğer ishalse gün içinde bir kaçd efa daha yapar... azıcık bile yoğurt gitmiş olsa midesine..yoğurttan önce emdimi seni...anne sütü alıyorya onunla bile yoğurttaki bakteriler ürüyor mayalanıyor gibi...belki onun kokusudur...

evet ne alırsa şu 1 yaşına kadar...bende de bağırsak sorunum var annem benide 1 ay bile emzirmemiş...yemek suları-muhallebiyle büyümüşüm... (muhallebi çocuğuyum)...bir şeylerin kökten dengesini bozuyoruz

Son düzenleme:
Offf bende gıcıgım birileeinin bebeklere müdahale etmesine benimde görümcem yemegin patatesinden verdi kucagındaydı müdahale edemedim abla yemek acı verme dedim ( bişey olmaz havine verdim yıyor dedi) kudurdum sinirden benim minnakım erken dogdu onunla bu birmi hem o zamanında doğmuş bundan 1 ay buyuk sen niye çocuğuma müsahale ediyorsun ki anlamıyorum bu insanları

mesele kaynana meselesi değil kendi annem dese biz böyle büyüttük birşey mı oldu diye.olanlara nasıl olmuş.yüz kişiye olmaz birine olur.o da bize denk gelirse diye cevap veririm.sinir oluyorum.anne nasıl istiyorsa öyle bakılır sallamayın der birakirdim anneme izmirde sallamazdi dilim azcik sivri korkardi valla.anneyi düşünen yok.al kucağa anne yalnız kalınca nasıl iş yapacak.o yaşta insan yalan söyler mı ya.hiç vermesin daha iyi.allah sabir versin.benimki uzakta karışmıyor zaten oğlum dogunca baristik.daha gelmedi gelince göreceğiz bakalım nasıl olacak.allah kimseyi yavrusu ile sinamasin.mecbur kalınca bırakmak zorundasın demek maddi imkan oolsa keşke hepimiz kendimiz baksak

Şu meseleye ben de çok sinirleniyorum bu arada. Pek hoş bir görüntü elinde bir şeyler geveleyen bebekler, evet. AMA zamanı değil.
Babanesi de 3-5 kez ekmek verdi kahvaltıda falan. Ben gözetliyorum, dedi. Ama ne kadar da olsa muhabbet ediyorsun, ekmek kabuğu sert de olsa tükürükle yumuşuyor. Genizine kaçacaktı, elinden aldım birkaç kez. Sonuncusunda "Anne, artık vermeyelim ekmek, yutamaz daha, gözümüzden kaçar" dedim. O da korktu, baya lokma girmiş ağzına.
Sonra, diş etlerini rahatlatmak için köy biberi verdik eline. 5-6 defadan sonra artık biberi göbek tarafından patlatır oldu Ceku. Tohumlarını ağzından yüzünden topladık.
Hele elma deneyişi var! Elinden aldık diye kıyameti kopardı. Tadını beğendi tabi, sıpa! Emiyor ha emiyor!
Ben sütüm bitmediği sürece 6. ayın sonuna dek tam anlamıyla katı gıdaya geçmem. Şu anda deneme bile yapmıyorum. 5. ay pazar günü doluyor. Daha 1 aydan fazla var yani.

Keşke

selam kizlar
benim oglan akillanir sizinkilere benzer uykusu,duzeni derken sizunkileri de yoldan cikarmis :)
hirsizi cnm elaya cok gecmis olsun dedigin deligi kafamda canlandiramiyorum yani hic normal gelmiyor bir baska dra daha goster bence

snowy gecmis olsun kereme alejisi nasil oldu?
sen de bugun bir operasyon gecirecekmissin gelmis gecmis olsn tatlim

ru

Morganapril bende henüz bişey vermiyorum denemiyorum dediğin gibi şuan 4 buçuk aylık 15 gün sonra 5. Ayını dolduruyor ki daha 1 ay var 6 . Ayının ortalarında ufak tefek başlamak istiyorum

Benim minnakım erken doğdu bırdan takıp ettıgım kadarıyla söylediklerininin çogunu yapamıyor küçük daha en basıt örnegi 2 kilo dogdum kilosuna göre normal ama 3 kilo doğan bir bebeğe görede zayıf kalıyor oyuzden her bebek kendine göre değerlendirilmelü diye düşünüyorum bebeğimi kimseyle kıyaslayıp erken başlamak istemiyorum canım ....

Kesinlikle katılıyorum , bendede var bağırsak sorunu... Üstelik sormuştum anneme gaz maz çıkarmamışlar hiç yedirip yatırmışlar sonrada niye ağlıyor susmuyor :))) Allam yaaa :))) madem bilmiyonuz karışmayın bari , yada bir bilene sorun ....

benım oğlumda 18 nısanda dogdu bende bır haftadır meyve suyu ve yoğurt tattırdım 6.ayda çorba falan verıyorlarmıs ben mama hıc vermedim emzırıyorum ama ilaç kullanmam gerekiyor ondan dolayı emzırmeyı bırakmam gerekebılır

Bak, mesela o gaz meselesini bilenler de varmış. Kayınvalidem diyor ki onlar bebeklerin altına ısıttıkları toprağı bir örtüyle kaplayıp koyarlarmış. Yedir, yatır, sıcak olduktan sonra çıkıyormuş gazı o sayede..

Ben artık şort giydirmiyorum gece örtü tutmuyor diye , sadece kolları açık yatıyor.. Sırtındaki tülbenti de sık sık değiştiriyorum ...

Dönüyor benim zorumlada olsa :) tembel birazcık :) herşey ayağıma gelsin istiyor :) sadece 3 gündür kendini yan yan geri kıvırarak etrafta ne varsa uzanmaya çalışıyor haşin haşin :)

Şükür benim oğlan bu dark tranquillity nin of melancholy burning şarkısını çok sevdi 2 dir bununla uyuyor ağlamadan bacağımda sallayarak ve ninnide söylemeden :)hemde şarkı bitmeden :)

Yoğurdu sindirememiştir bence de. Endişe etme. Sen de benim gibi kakoş nöbetindesin demek =D Ay e zaman, ay nasıl, ay ne renk? HAHAHA! İşten telefon açıyorum, eve dönüyorum, hep aynı soru "Kakoş geldi mi?"
Aynennn :) hatta artik annem bile her telefonda soruyo kakasini yapti mi diye. O da benle beraber nobette. Kaka yaptigi gun de evde bayram havasi oluyodu ilk zamanlar mesajla kime mujdeleyecegimizi sasiriyoduk.
Sadee sabah yapti. Henu baska bi vukuat yok.
Bende kronik faranjit var. Azicikk sirtim ususe ben anlamasam da bogazim gicik yaparr hemen. Ordn anlarim havaya gore ustum ince. Hatta bazen terlerim mesela ama demek ki sirtim usuyo ki gicik yapiyo. Ben de bir haftadir pikeyi sirtima aliyorum. Kizimi da ona gore giydiriyorum. Farkinda olmasam da ben usumussem o da usur diyorum. Uzun alt ama ince penyeden, kisa kollu ustle yatiyor. İcinde citcitli zibin. Uzerine de penye battaniye muhakkak orterim. O acar. Ben de mumkun oldugunca duzeltirim.
İnsanin aceba mi diye dusunup guvenememesi ne kadr buyuk sorun :/ evde yapabilecegin bir is imkani yok mu? Gercekten kv kizin icin cok ciddi bi yehlike. Seviyodur, iyiligini istiyodur her neyse. Ama kafasina gore davranip kendi insiyatifini olusturma sansi yok. Kusura bakmasin... Ben yerinde olsam naapardim diye dusunuyorum da seni fazla sakin buluyorum. Ben daha fevriyim. Sonunu dusunmeden o sinirle herseyi yapabilirim. Sonunda da cogu kez zararli cikmisimdir. Sakin olmak her zaman olaylari daha dogru degerlendirmeyi saglar. Ama artik fvri olma zamanin geldi. Ben ayran yaptim derse "he he ben de yedim" demen lazim. Yalan soyluyorsun sana inanmiyorum ve guvenmiyorum demen lazim. Esin de yaninda olmuyo mu, keyfi bilir. Ona da sari karti gostermen lazim. Ne cok biliyom di mi? Senin yasadigin hayati ben yasamiyom ya ahkam kesmek kolay oluuo bana. Alinma lutfen, Elosuma kiyamiyorum yaaa. İcim gidiyo kv nin yaptiklarina

O fermuarlı dediğin şeyi yırtar benim oğlum üstüne balkondan atar :) yatarken etrafında daire çiziyor :) bacakları yukarı dikip pat kendini bırakıyor sağa yada sola , kollarınıda uçak misali yanda tutuyor :)

Cnm inş ciddi birşeyin yoktur geçmiş olsn

Herkese merhaba. Sonunda bitirdim geçmiş okumayı. Bizim kız resmen gunduz uyuyor gece uyuyamıyor. Uyamasın diye oyalıyorum oynuyorum ama gözleri kıpkırmızı oluyor ağlıyor uyut diye.. Sonra gece ıııı ııı ıhhhh...

Geçen yağmur yağdı hava hep kapalıydı o gün şaşırdı gece ile gündüzü..

Geçen konuşuldu ama ben kan ilacını vermiyorum.. Herkes veriyor mu acaba.

Yer yatağı süper olmuş patee..

Bizde bir ay önce yaptık her defasında halıya kadar çıkıyor ama olsun :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…