Bizim de dogum tarihimiz 21 nisan gecen hafta cok huzursuzdu emmesi uyumasi degisti, bu hafta normale donduk eller daha faZla agizda salyalar gol oluyo:) birde bu 2gundur bidir bidir konusuyo dolu dolu agzi surekli soyleniyormus gibi hali var:)
kızlar 6.ayda emzıremeyıp mama kullanan arkadaşlar ek gıdaya başladılar mı aceba başladılarsa günde kac kez mama verıcekler bu aydan sonra
benim yanımda vermeye cesaret edemezler işte ne oluyorsa ben yokken oluyor...ayıp gerçekten ben başkasının bebeğini bile alıp sevemem ki bırak ağzına bir şey atıcam yesin diye...asla karışmam aklıma bile gelmez...Offf bende gıcıgım birileeinin bebeklere müdahale etmesine benimde görümcem yemegin patatesinden verdi kucagındaydı müdahale edemedim abla yemek acı verme dedim ( bişey olmaz havine verdim yıyor dedi) kudurdum sinirden benim minnakım erken dogdu onunla bu birmi hem o zamanında doğmuş bundan 1 ay buyuk sen niye çocuğuma müsahale ediyorsun ki anlamıyorum bu insanları
sen işe başlayacağın içinmi gelecek annen canım..mesele kaynana meselesi değil kendi annem dese biz böyle büyüttük birşey mı oldu diye.olanlara nasıl olmuş.yüz kişiye olmaz birine olur.o da bize denk gelirse diye cevap veririm.sinir oluyorum.anne nasıl istiyorsa öyle bakılır sallamayın der birakirdim anneme izmirde sallamazdi dilim azcik sivri korkardi valla.anneyi düşünen yok.al kucağa anne yalnız kalınca nasıl iş yapacak.o yaşta insan yalan söyler mı ya.hiç vermesin daha iyi.allah sabir versin.benimki uzakta karışmıyor zaten oğlum dogunca baristik.daha gelmedi gelince göreceğiz bakalım nasıl olacak.allah kimseyi yavrusu ile sinamasin.mecbur kalınca bırakmak zorundasın demek maddi imkan oolsa keşke hepimiz kendimiz baksak
sağol canım...göstericem canım..şimdilik deliklerin bir sıkıntısı yok... kızızmın ayak hareketleri haddinden fazla iyi..selam kizlar
benim oglan akillanir sizinkilere benzer uykusu,duzeni derken sizunkileri de yoldan cikarmis :)
hirsizi cnm elaya cok gecmis olsun dedigin deligi kafamda canlandiramiyorum yani hic normal gelmiyor bir baska dra daha goster bence
snowy gecmis olsun kereme alejisi nasil oldu?
sen de bugun bir operasyon gecirecekmissin gelmis gecmis olsn tatlim
ru
bakıyorum canım benim.. bir taraftanda iş bakıyorum... evde yapabileceğim yada erken eve gidebileceğim...aşırı sakinimdir..o yüzden patlamalarım çok büyük oluyor... yani eğer patlarsam o insanla bir daha görüşmem asla... dün tarhana malzemesi almış kv onları doğruyorum mutfakta oda bir sandalye çekti oturdu...yine sakince konuştum anne yoğurt yada başka şeyler veriyorsan verme kız huzursuz anlayamıyorum neyi olduğunu verdiklerinmi dokundu başka birşeymi anlayamıyorum dedim...veriyorsanda vermekten vazgeç daha çok küçük hem o yoğurtlar bize bile zararlı ki sen minacık bebeğe veriyorsun dedim... 6. aya girelim ben günlük mayalarım hem sen hem ela yersiniz,dedim... pekmezdi reçeldi herşeyden tatırıyormuş kahvaltıda...ama 1 damla dedi...olsun verme anne dedim...tamam dedi...kız kaç gündür gazdan kıvranıyor...ondanda korktu galiba benmi yaptım diye tırstı...vermez inşallah ...sağol canım benim düşünmesen böyle iyi olalım diye yol gösterirmisin... haklısın işte biraz sert konuşmak lazım... ama işte ben gemileri yakarım ayarım yok...dururum dururum sonra pis konuşurum etrafımda kimse kalmaz... pişmanda olmam yaptığımdan...Aynennn :) hatta artik annem bile her telefonda soruyo kakasini yapti mi diye. O da benle beraber nobette. Kaka yaptigi gun de evde bayram havasi oluyodu ilk zamanlarmesajla kime mujdeleyecegimizi sasiriyoduk.
Sadee sabah yapti. Henu baska bi vukuat yok.
Bende kronik faranjit var. Azicikk sirtim ususe ben anlamasam da bogazim gicik yaparr hemen. Ordn anlarim havaya gore ustum ince. Hatta bazen terlerim mesela ama demek ki sirtim usuyo ki gicik yapiyo. Ben de bir haftadir pikeyi sirtima aliyorum. Kizimi da ona gore giydiriyorum. Farkinda olmasam da ben usumussem o da usur diyorum. Uzun alt ama ince penyeden, kisa kollu ustle yatiyor. İcinde citcitli zibin. Uzerine de penye battaniye muhakkak orterim. O acar. Ben de mumkun oldugunca duzeltirim.
İnsanin aceba mi diye dusunup guvenememesi ne kadr buyuk sorun :/ evde yapabilecegin bir is imkani yok mu? Gercekten kv kizin icin cok ciddi bi yehlike. Seviyodur, iyiligini istiyodur her neyse. Ama kafasina gore davranip kendi insiyatifini olusturma sansi yok. Kusura bakmasin... Ben yerinde olsam naapardim diye dusunuyorum da seni fazla sakin buluyorum. Ben daha fevriyim. Sonunu dusunmeden o sinirle herseyi yapabilirim. Sonunda da cogu kez zararli cikmisimdir. Sakin olmak her zaman olaylari daha dogru degerlendirmeyi saglar. Ama artik fvri olma zamanin geldi. Ben ayran yaptim derse "he he ben de yedim" demen lazim. Yalan soyluyorsun sana inanmiyorum ve guvenmiyorum demen lazim. Esin de yaninda olmuyo mu, keyfi bilir. Ona da sari karti gostermen lazim. Ne cok biliyom di mi? Senin yasadigin hayati ben yasamiyom ya ahkam kesmek kolay oluuo bana. Alinma lutfen, Elosuma kiyamiyorum yaaa. İcim gidiyo kv nin yaptiklarina
ben veriyorum canım günde 4 damla...Herkese merhaba. Sonunda bitirdim geçmiş okumayı. Bizim kız resmen gunduz uyuyor gece uyuyamıyor. Uyamasın diye oyalıyorum oynuyorum ama gözleri kıpkırmızı oluyor ağlıyor uyut diye.. Sonra gece ıııı ııı ıhhhh...
Geçen yağmur yağdı hava hep kapalıydı o gün şaşırdı gece ile gündüzü..
Geçen konuşuldu ama ben kan ilacını vermiyorum.. Herkes veriyor mu acaba.
Yer yatağı süper olmuş patee..
Bizde bir ay önce yaptık her defasında halıya kadar çıkıyor ama olsun :) :)
anne korsan geçmiş olsun...SelamlarEvimize geldik nihayet. Oldu bitti sukur. Kolaydi diyemem, bitmesine sevindim. Gozumde beyaz da olsa bandajla ben de anne korsan oldum
Odaya alinirken sezaryenden yeni cikmis bebis gordum, o kadar tatliydi ki:)
geçmiş olsun canım...bugün yeni doktora gittik.iyi ki gittik akşam üstü zor tuttuk valla çığlık atarak ağlıyordu.gaz varmış cook fazla.gaz damlasını artık bırakın demişti diğer doktor ben yine de akşamları 8 damla veriyordum.doktor bu koca adama 8 damla yetmez ki dedi.4*15damla dedi gözlerim fırladı günde 60 damla eder.ama çektiği agri öyle çok ki birde bağırsak düzenleyici sürüp 4*yarım ölçek bir ay böyle yoğurt verme bir ay sadece meyva dedi onda da bir çay kaşığı günde.meyve ile baslamasin sonra sebze yemez dedim sebze ağır geldi şimdi yoğurt yok kaldik meyveye ya bu çocuk sonra sebze yetmezse ne olacak.o kadar ilaç verdik hala geçmiyor uyumuyor emmiyor gaz çıkarıyor hala ağlıyor.doktor bu hafta bu ilaclar da az gelebilir gerekirse fitil dedi.içimden bunları içinde 3gün uyur ne fitili dedim ama 4 saat oldu hala aynı.fitili attik öyle yatisti uyudu iki saat sonra uyandı eme eme bir yandan durmadan gaz çıkarıyor kuzum komik görünüyor ama nasıl canı yandı bütüngün kiyamam şakır şakır gözyaşı aktı resmen ilk defa.hastaneyi de birbirine kattık ikiz kız vardı on yaslarinda biri sağ biri sol tarafina geçmiş buna bakıyorlar.bu bir sağa baktı döndü bir sola aynı kız bastı cigligi durmadan bir sağ bakıyor çığlık bir sola bakıyor çığlık aynı kızı görünce şaşırıyor çok komikti..nasıl cazgirlik yaptı ilk kez böyle oldu hemşirelerin saçlarını yoldu doktor un burnunu tuttu birakmadi çok fena olacak eşşek
Selam herkese
Bugün bakıcımızı buldum,içime sindi,oh rahatladım.inşallah hayırlı olur
Kızım 2 saatte bir uyanmaya devam ediyor gece,ama bu sefer 2 kere 3 saatte bir de uyandı,inşallah eski düzenimize döneriz.
Nice mutlu,sağlıklı,huzurlu,aşklı meşkli,paralı yıllara güzel ailenle
canım ya benimki de öyle bir ayağı yastık üzerinde biri ayıcık üzerinde bir onunla boğuşuyor bir ötekinle.gazdan bence azıcık da simarik mi ne:) emzigi zor buluyorum besigin içinde çarşafini üzerinde yatarken çekip yüZüne örtüyor.besigin yanındaki örtüler var ya elyaftan onu çıkarıyor elini araya sokup öyle yatıyor.hele ayaklarını doksan derece havaya kaldırıp pat pat diye vuruyor ya uyandırıp sevesim geliyor
minder on numara olmuş.severim el işi ile uğraşmayı..oyun halısı yapacaktım.güzel kumaş bulamadım parlak desenli.oyun matı aldım boyutu büyük 1.50 1 metre kocaman büyüyünce de üzerinde durursa oyuncakları ile oynar dedim internet. aldım adı büyük ev resimli bir hali aslında hiç özelliği yok ama ucuza gelsin dedim oyuncak asma yerlerini kendim yaptım diktim terzide makine geçtim bağlantı yerini.sonuçta asmak için bi sürü oyuncak aldık 5-6 tane ama bi sürü para tuttu sonuçta 200 tl patladı ama farkı oyun halimiz aşırı büyük ve oyuncaklarimiz oldu öteki halıların oyuncakları çok uyduruktu haliyi oyuncak asma yeri hariç makineye atıyorum hemen kuruyor.evde olsam çok şey yapardım vakit yok ki.saat 12.30 da işten cikiyorum.9 da anca oturuyorum
benim yanımda vermeye cesaret edemezler işte ne oluyorsa ben yokken oluyor...ayıp gerçekten ben başkasının bebeğini bile alıp sevemem ki bırak ağzına bir şey atıcam yesin diye...asla karışmam aklıma bile gelmez...
sen işe başlayacağın içinmi gelecek annen canım..
sağol canım...göstericem canım..şimdilik deliklerin bir sıkıntısı yok... kızızmın ayak hareketleri haddinden fazla iyi..
bakıyorum canım benim.. bir taraftanda iş bakıyorum... evde yapabileceğim yada erken eve gidebileceğim...aşırı sakinimdir..o yüzden patlamalarım çok büyük oluyor... yani eğer patlarsam o insanla bir daha görüşmem asla... dün tarhana malzemesi almış kv onları doğruyorum mutfakta oda bir sandalye çekti oturdu...yine sakince konuştum anne yoğurt yada başka şeyler veriyorsan verme kız huzursuz anlayamıyorum neyi olduğunu verdiklerinmi dokundu başka birşeymi anlayamıyorum dedim...veriyorsanda vermekten vazgeç daha çok küçük hem o yoğurtlar bize bile zararlı ki sen minacık bebeğe veriyorsun dedim... 6. aya girelim ben günlük mayalarım hem sen hem ela yersiniz,dedim... pekmezdi reçeldi herşeyden tatırıyormuş kahvaltıda...ama 1 damla dedi...olsun verme anne dedim...tamam dedi...kız kaç gündür gazdan kıvranıyor...ondanda korktu galiba benmi yaptım diye tırstı...vermez inşallah ...sağol canım benim düşünmesen böyle iyi olalım diye yol gösterirmisin... haklısın işte biraz sert konuşmak lazım... ama işte ben gemileri yakarım ayarım yok...dururum dururum sonra pis konuşurum etrafımda kimse kalmaz... pişmanda olmam yaptığımdan...
ben veriyorum canım günde 4 damla...
anne korsan geçmiş olsun...
geçmiş olsun canım...
maşşallah kuzucuğuna...çok tatlı bebğine...
haftayada düğün var makyaj falan yapmanda bir sakınca varmıymış...seni rahatsız ediyormu ağrın var mı...Gunaydin, hayirli cumalar
Sabah kontrole gittim. Bandaj cikti artik korsan degilim. 1 hafta su degmeyecekmis, abdestsiz gezecegim iyi mi:)
Masallah kuzuna ne kadar hareketliymis. Sabaha dinlenmis kalkiyor mu?
Sana da ayrica masallah ne kadar maharetlisin canim. Her eve lazim senden. Aylar oldu annem mutfak sandalyelerine minder yuzu yaptirmis. Kumasciya git icine sunger yapip diksinler dedi. Oyle duruyor:)
Insallah laftan anlar gulum. Bak diger arkadaslarda da gaz olayi hortlamis yeniden. 5 aylik cocukta durduk yere gaz mi olur. Hazir degil bagirsaklar daha, prebiyotigi de alinca cosuyor. Mama olayini ne yaptiniz? Yemiyor diyordun ondan merak ettim
maşşallah kuzuna...bu dönemde neslerin adlarını söyleyin diyor doktor... yüzünüze elini değdirip işte u burun bu ağız bu kulak diye sürekli bir şeylerin isimlerini telaffuz etmeliymişiz...frly
benim oglumda 3 aydır uzanıyor kollarını kaldırıp beni alın der gibi yapıyor nesneleri elimden alıyor
geçmiş olsun canım... burnu akmasa çok daha kötü olur akması iyi yinede...çok bunalıyordur burnundan emerken falan...bir an önce sende bebeğinde düzelirsiniz inşallah...benimde beynim uyuşuk gibi oluyor uykusuzluktan... gerçi dolu dolu 2 saat uyuyabiliyorum oda yetiyor...Günaydın kızlar
Son 2 gündür kızla uğraşıyorum burnu akıyor üşüttü mü yoksa dişten mi yapıyor bilmiyorum(diş çıkarma evresinde grip gibi oluyorlarmış)Ama gerçekten bebeğin hastalanması çok zor.Ağzı yok ki buram ağrıyor şuram ağrıyor desin.Çok şükür burun akması haricinde başka bir huzursuzluğu yok ama işte annelik böyle bir şey 2 gündür sabaha kadar nöbet tutup üstünü açtıkça örttüm üşütmesin diye yavaş yavaş düzeliyor inşallah atlatır biran önce aklım hep onda işteyken biliyorum ki annem benden daha iyi bakıyor ama annelik duygusu işte insanın içini kemiriyor yanında olamayınca.Birde bende artık 10 gündür uykusuzluktan hastalanmaya başladım.Boğazım çok fena biran önce düzelmem lazım kızım için
haftayada düğün var makyaj falan yapmanda bir sakınca varmıymış...seni rahatsız ediyormu ağrın var mı...
işte yediklerinden oluyor... tamam 6. ayda ek gıdaya başladığımızda yine gaz olucak ama ozamn senin minik korsan gibi evde gezebilecek duruma gelecekler gazı a rtsada hareketleride artacak bağırsaklarıda biraz daha gelişmiş olacak...
mama yemesi dün düzeldi...gazdan dolayı yemiyordu galiba...
Günaydın kızlar
Son 2 gündür kızla uğraşıyorum burnu akıyor üşüttü mü yoksa dişten mi yapıyor bilmiyorum(diş çıkarma evresinde grip gibi oluyorlarmış)Ama gerçekten bebeğin hastalanması çok zor.Ağzı yok ki buram ağrıyor şuram ağrıyor desin.Çok şükür burun akması haricinde başka bir huzursuzluğu yok ama işte annelik böyle bir şey 2 gündür sabaha kadar nöbet tutup üstünü açtıkça örttüm üşütmesin diye yavaş yavaş düzeliyor inşallah atlatır biran önce aklım hep onda işteyken biliyorum ki annem benden daha iyi bakıyor ama annelik duygusu işte insanın içini kemiriyor yanında olamayınca.Birde bende artık 10 gündür uykusuzluktan hastalanmaya başladım.Boğazım çok fena biran önce düzelmem lazım kızım için
Supersin cnm valla fikrine de sipana da bayildimminder on numara olmuş.severim el işi ile uğraşmayı..oyun halısı yapacaktım.güzel kumaş bulamadım parlak desenli.oyun matı aldım boyutu büyük 1.50 1 metre kocaman büyüyünce de üzerinde durursa oyuncakları ile oynar dedim internet. aldım adı büyük ev resimli bir hali aslında hiç özelliği yok ama ucuza gelsin dedim oyuncak asma yerlerini kendim yaptım diktim terzide makine geçtim bağlantı yerini.sonuçta asmak için bi sürü oyuncak aldık 5-6 tane ama bi sürü para tuttu sonuçta 200 tl patladı ama farkı oyun halimiz aşırı büyük ve oyuncaklarimiz oldu öteki halıların oyuncakları çok uyduruktu haliyi oyuncak asma yeri hariç makineye atıyorum hemen kuruyor.evde olsam çok şey yapardım vakit yok ki.saat 12.30 da işten cikiyorum.9 da anca oturuyorum
snowyy
canım çok geçmiş olsun şuan iyisin inşallah
hayirli cumalar cnm ise baslamissin sanirim kacta gidip geliyorsun?günaydın kızlar
hayırlı cumalar
Günaydıınn kızzlaarr
Snowyy ...........canım çok geçmiş olsun tekrar. Nasıl oldun
Seldursel...........bırak gündüz istediği kadar uyusun gecede güzel uyur benimki 3-4 saat uyur gündüz gecede acıkınca uyanır..gündüz iyi uyuyan bebiş gecede güzel uyur...
Mavis01............hemde nasıl çekiyor yaa :)) işk 20 gün yemedim ama sonra 2 dilim pasta yedim:) bugünde yiyeeceeğiimmm:) ..canım yorgan elyaf ama öyle puf puf kof elyaflardan değil ... iyi elyaf var içinde...polar dikmemin sebebi elyaf yorgan kaymasın diye şimdi kaymıyor...
Benim bebiş süt isteyince ya garip bi ses var ya onu çıkarıyor yada açsa dudağını büzüyor uyandığında uyanıksada hemen sağına dönüp ağzıyla aranıyor :) kucağımdaysa zaten kıyafeti tutup kendine çekiyor üzerinden emmeye çalışıyor :)))
Morganapril.........hemde ne gareketli :)) ses çıkarmaz ama uyuyor :) anası kılıklı yatakta dönme konusunda o yüzden hamilelikte çok zorlandım herşey yasakya yatarken bile :)))
Cnan-1988 .......... Ben direk meyve ile başladım hatta püre şeklinde 1 elma yada armutun yarısını rendeleyip verdim... Çorbayı 2 kez sulu sonra onuda blendeedan geçirip veriyorum... Sorun olmadı.... Belki yogurt süt vs sindirmek zordur bebişler için , geçmiş olsun cnm...
Sorma o uyumalarına hastayım bende :)) ısırasım geliyor benimde :)
Güle güle kullanın oyun halınızı canım iyi düşünmüşsün :)) çok beğendim cnm harika olmuş ellerine sağlık :) kuzunada maaşallah :) yerleerrr onuuu :))))
Kuzunada geçmiş olsun cnm .. Bizede gazı olmaz dedi 4 aylık kont de , zaten gazlı bi bebek değildi SNOOOOOWYYYYYYYsağolsuuuuunnnnn şükür .. Oluyorda kendi çıkarıyor
Gunaydin, hayirli cumalar
Sabah kontrole gittim. Bandaj cikti artik korsan degilim. 1 hafta su degmeyecekmis, abdestsiz gezecegim iyi mi:)
çorbayı sindiriyor mu tatlım hangi sebzelerden koyuyorsun sonra sebze yemez die korkuyorum yoksa meyve yiyor
Masallah kuzuna ne kadar hareketliymis. Sabaha dinlenmis kalkiyor mu?
Sana da ayrica masallah ne kadar maharetlisin canim. Her eve lazim senden. Aylar oldu annem mutfak sandalyelerine minder yuzu yaptirmis. Kumasciya git icine sunger yapip diksinler dedi. Oyle duruyor:)
kalkmaz mı kalkıyor beni alın oyun oynayalım nerdesiniz lan 12 saat oldu yeter diye çığlıklar atıyor yada öksürük numarası yapıyor.
Insallah laftan anlar gulum. Bak diger arkadaslarda da gaz olayi hortlamis yeniden. 5 aylik cocukta durduk yere gaz mi olur. Hazir degil bagirsaklar daha, prebiyotigi de alinca cosuyor. Mama olayini ne yaptiniz? Yemiyor diyordun ondan merak ettim
eve 12:30 da gidiyorum ama ev daha yorucu iş yerinde o kadar yorulmuyorum..ev hanımlığı zor zanaatSupersin cnm valla fikrine de sipana da bayildim
haline de sukret ise gittigin halde 9:30 paydos ben ise gitmedigim halde o saatte paydos falan yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?