2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
bende ilk gebeliğimde çok merak ederdim. Eşimde belki kalp atışlarını duyarım diye steteskop almıştı, arada karnımı dinliyordum, hoşuma gidiyordu. kalp atışalarına benzer bişeylerde duyodum sanki.

akşam eşimle konuştuk bizde... steteskop alalım diye.. şimdidem bebeği dinlemeye çalışıyoo kulağını karnıma koyuyoo..

sağlık ocaklarında hemşireler ilerleyen aylarda steteskopa dinliyormuş.. öyle duymuştum..

hayırlı olsun hoşgeldin canım

seni hatırlamaz mıyım canım benim:) diğer topicde daha çok tüp bebek tedavilerine yeni başlayan arkadaşlar çoğunlukta konuşuyor, siteyi kurcalarken bugün bu topiği keşfettim seni de görünce burada devam etmeyi düşündüm canım.
annemin de ablamın da hiç bulantısı olmamış o yüzden içim biraz rahat o konuda, tek kafama takılan lekelenmeler. yatınca bişey olmuyor, bulaşık yıkamaya kalkıyorum azcık geliyor:) çok sinir yaa, bi de 9 ay böyle geçerse yandık. walla kız olursa adını nazlı koyacam:))

benim de göbeğim vardı canım normal halimden kilolu hamile kaldım ama şimdi göbeğim daha sert sanki. benim annem de yeni emekli olduğundan benim de işe giyebileceğim kıyafetleri var. şimdilik 1-2 onlardan aldım işte. hatta şuan eteği üzerimde ama kışın kaban sıkıntımız illa ki olacak. artık genişçe birşey alacağız mecbur.

hoşgeldin. belirtinin olmamsı çok güzel bence. hayat daha kolay oluyordur öyle. lekelenmelerin de kesilir inşallah, gerçi risk yaratmadıkça problem değil ama senin aklına takilır belki. yat yat bu arada keyfini çıkar bu zamanların

inmiyo o göbek.. kızlar hep gaz falan diyince dedim benimki de gazdır ama yok... sabah akşam aynıı...

sorma, geçen hafta sabah daha az oluyordu sanki, ama bu hafta ı-ıh olmuyo ne giysem belimi sıkıyo. sanırım başlıyoruz büyütmeye göbekleri

steteskopla kalp atışı duyulur mu diye google'a yazdım. bazı topiclerde 5. ayda anca duyulur diyo.

Mrb arkadaşlar ben 9 hafta 2 günlük hamileyim. Dün ilk defa bebişin kalp atışlarını dıuduk:)) bebiş 3.11cm, uzun bi bebek olcak diodu doktor:) eşimle ben de uzunuz. Ancak önceki testlerimde şeker değerim yani glukoz 104 çıktı. Biraz yüksek çıktığı için şimdiden 50gr şeker yükleme testini istedi. Normalde 20. Haftalarda yapılıomuş. Böyle bir durumla karşılaşan yada duyan var mı? Umarım bi zararı olmaz. Zaten idrarda da üreme çıktığı için bir hafta sabah akşam antibiotik kullandım. Yeni bitti. Paylaşımlarınızı bekliyorum. Bu arada kaçıncı haftadan itibaren insanlara hamile olduğunuzu söylediniz?

Son düzenleme:
Canim lekelenmen nasil oluyo kirmizi mi kahve mi.aman dikkat et dinlen.
Ben iki gundur fensyim lekeler asiri kanamaya dondu..dedim bebek gitti

Rapor aldim igne oldum yatiyorum.gecti cok sukur.dikkat et sen zeynepcim 12 haftayi atlatslim rahatlcaz inşallah.

Ama lekelerin kahve ise hiic korkma.

çocuklar içeride eylem yapacak hiç özelimiz kalmadı yeter artık bi rahat bırakın diye :)

Son düzenleme:
Ben progestan jel kullaniyordum ama az grldi sanirim k kanamam oldu.

Buradaki doktor da igne ve ilac verdi progestan.ama tup bebek doktorumla knustum jel kullan digerlerini alma demis.
Ama igne olunca kanamam kesildi.bende olmak istiyorum acikcasi 12.haftaya kadar.zaten haftada bir yapiliyo.

Dr kafsmi karistirdi ne yapsam.sen ne kullaniyorsun.

Steteskop ta iyi fikirmis
Kalbini duysak yeter
Bunu da dusuneyim ben

eşim 5 liraya falan almış, şimdi benim diğer uşağın elinde oynayıp duruyor. arada beni muayene ediyor. ama karnının içindeki sesleri falan gayet güzel duyuluyor. Bizim sağlık ocağında hemşireler bir cihazla kalp atışlarını dinliyorlar. belli bir aydan sonra sağlık ocağında da bebeğin kalp atışlarını dinletirler, her zaman doktora gitmenize gerek kalmaz.

Maşallah canim bebisine

Bu arada aclik sekerin mi 104 cikti..yuksek degilki aslında. Bana da bakildi sınır 110 diyor seninki 104.
Benimde 85 cikti.

Son düzenleme:

dün giydiğim pantolon sıkmaya başladı.. açtım düğmesi otururken.. gömlekleri de bu yüzden pantolonun üzerine indiriyorum.. üst kata arkadaşın yanına çıkıyordum.. çocuk karşıdan gülmeye başladı.. dedimm noluyooo.. bi de baktım ki..düğmeyi açık unutmuşum..benim fermuar açılmış kendiliğinden pantolon düşmeye başlamışş... :26:

canım çok zayıfsın ya ben fazla kilolarımı sana versem ne güzel olur:)

kızlar kan testinden hamilelik sonucu kaç gün sonra çıkıyor sonuç tam çıkıyor mu yardımunuz lütfeeencı olurmus

ben 2 saatte almıştım

kolay değil Allah metanetinizi artırsın fakat bence bebiş konusunda psikolojin bozulduğu için böyle düşünüyorsun kanaman vs olmadı ise kötü bir şey olmamıştır hemen dr. git bence canım hem de bir şey olmadığını görür dikkat etmen gerekenleri öğrenir rahatlamış olursun

kızlar bu arada milupaya girip üye olmanızı tavsiye ederim eve küçük küçük hediyeler yolluyolar insan çok seviniyo.doğduğunda bile yolluyorlar.

ben ne memnun edilemeyen müşteriyim paketleri hiç beğenmemiştim bu sefer üye olmayacağım müstelanın eğitimlerde dağıttıkları fena değildi ama yine bir takip yaparız birlikte

Ayyyy canım aynı ben, benim de geceleri çok kötü midem bulanıyor, sürekli yemek mi yiyeceğiz böyle? Yakında file döneceğim diye korkuyorum

ahhh sorma gece gece yediklerimin haddi hesabı yok senden önce ben olacağım dobişko

slm kızlarr nasılsınız
ben bi tuhafım yaa ıkı gundur mıdem akşama doğru bulanmaya basılıyo yemeği zor yedim tavuk vardı allahım affetsın nımete laf edılmez ama tıksındım resmen

merhaba canım banada oluyor daha hiç birşeyden tiksinmedim geçsin artık bu günler diye gün sayıyorum

Hayırlı olsun canım sağlıcakla al kucağına, bende sana ve arkadaşlarıma kolay ve güzel bir hamilelik dilerim

inşallah canım ne güzel düşünüyorsun heyecanın beni de heyecanlandırdı

süper tebrik ederim şöyle güzel haberlere çok seviniyorum

Kizlar benimde bugun saat 11 : 20 de randevum var
Korku heyecan birbirine karismis durumda insallah
Hersey yolundadir dua edin nolur . Allahim kimseyi
Korktugu korkuya ugratmasin amin.

amin canım korku ve kaygı hamileliğin doğasında var bir şey olmamıştır merak etme:)

maşallah canım çok sevindim bende şimdi haftaya cumartesi randevu alacağım inşallah bende hareketlerini görebilirim

ben çok sabırsızım yani inşallah bende haftaya kadar sabredebilirim:) Cinsiyet konusunda Allah kalbine göre versin canım

Kizlar eve ultrason mu alsak yaaa olmayacsk boyle
Zaten burada ha deyince dr da yok..
Tv izler gibi bakariz her gun.

Ilaclsr fazla geldi bana sanirim aklimi yitiriyorum

iyi fikir birde kullanmayı öğrenmek lazım:) birleşip alalım bir cihaz

Ne iş yapıyorsun canım çok kıskandım benim çocuğum hasta olduğu halde bugün işe gelmek zorunda kaldım Herşeyin yolunda gitmesi çok güzel sağlıcakla al kucağına

birde 2013 nisan annesi yazmıştı " iyi dilekler için teşekkür ederiz"

2 hafta önce açlık kan şekerim sınırda çıktı ..doktorum takip edicez dedi.. ama başka bişi söylemedi... 24 ünde kontrolümüz var bakalım o zaman ne diyecek :44::44:

şekerin sınırda çıkmış ondan istemiş sanırım hamilelik şekeri varsa yediklerine daha da dikkat etmen gerekiyor sanırım...
Ben daha yeni birkaç kişiye söyledim genel olarak kimse bilmiyor diyebiliriz:) ikili testten sonra söylüyeceğim kısmetse

senin kaç çıktı canım benim tam hatırlamıyorum ama 95 normaldi galiba

canım sonucu almadım ben doktorumu aradım o söyledi.. aslında arayıp e postama isteyeyim.. sizede söylerim.. ben çok korkuyorum hamilelik şekerinden... hamilelik öncesi oturur yarım kilo baklava yerdim... hamile kaldıktan sonra tatlıya düşkünlüğüm bitti.. haftada bir 1 tane sütlü tatlı belki yiyorum... şeker ihtiva eden meyve yiyorum o kadar.. nasıl oldu anlamadım

"taş devri diyeti-doğru beslenmenin başucu kitabı" diye bi kitabı okuyorum bu ara bir prof. yazmış. çok faydalı bilgiler var. diyabet kontrolünün 24-28. haftalarda yapılması çok geç olduğu için doğru değil diyor. organ gelişimi ilk 3 ay içerisinde olduğundan bu süre içerisinde izlenmeli, hatta hamile kalmadan önce takip edilmeli diyor. tedbir amaçlı olduğu için bence endişelenme, doktorun en iyisini bilir, benim bir arkadaşımın da erken dönemde yükleme testi yaptığını hatırlıyorum. ama o, şeker hastasıydı zaten. idrar yollarında bende de bakteri çıktı, bol su iç demişti doktorum.
benim arada bi lekelenmelerim olduğu için akrabalara daha söyleyemedim hamileliğimi, 3. aydan sonra söylemeyi düşünüyorum.

senin kaç çıktı canım benim tam hatırlamıyorum ama 95 normaldi galiba

Aclik kan sekeri deger araligi 70-110canim 95 gayet iyi bir deger.

Benim tokluk kan sekerim yuksek cikmisti 2 saat sonunda 120 nin alti da cikmaliymis benimki 3.saatte 130 cikmisti.

Aclik kan sekeri daha onemliymis ona bakildi 85 cikti neyseki.iyi dedi dr.

evet evet pazar gününden beri hiç taze kan gelmedi çok şükür, hep kahverengi. bi 17-18 gün önce ciddi adet kanamsı gibi olmuştu, iğnelere başlamıştım 1 gün sürdü kesildi sonra. şimdiki azar azar rahatsız edici değil ama psikolojik olarak sinir bozucu:) sana da çok geçmiş olsun, yat dinlen, bana yemek bile yapma yorma kendini dedi doktorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…