2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Kizlar ikili test icin randevu gu aldim ama 12+4 yada 6 da gitmek istiyordum.doktor yokmus

11+6 oldu randvu gunu sizce erken mi iyi mi..

Canim 3 hafta sonra cagirdiginda tam kac gunluk oluyo acaba. Bende randvu aldim ama 11+6 oluyo erken mi acaba ikili icin

Bu srada masallah bebisne.resim koy bakalim

Aslında o zamana kadar şekerli hiçbirşeyi yemiyordum bile hamileliğimde, gofret bile ancak 2 tane tüm 7 haftalık hamileliğim boyunca! Tiroid nodüllerim olduğu için sürekli takibim var,Mart gibi de çok su içme ihtiyacı hissettğim için endokronoloji doktoruma kan şekerine mi baksak demiştim. Normal çıkmıştı dedi. Jinekolog Doktorum ne istersen yiyebilirsin diyince arada sevdiğim kurabiyelerden emeğe başladım sadece ...Nasıl böyle bişi çıktı anlamadım Ki o değer daha şeker yemediğim dönemde yapılmıştı umarım bir sorunum olmayacaktır...

Dediğin kitabi inceleyeceğim cnm. Kimileri ilk 3 ay bebek bir keseden zaten besleniyormuş gibi bişi duydum, yani çok da yenilenler için evhamlanmamak gerek gibi dediler ilk 3 ay için, ama ne kadar doğru bilmiorum, ki doktorum bile ne istersen ye dio bu ara. Ancak yoğurdu evde yapın dio sadece:)))

Kizlar ikili test icin randevu gu aldim ama 12+4 yada 6 da gitmek istiyordum.doktor yokmus

11+6 oldu randvu gunu sizce erken mi iyi mi..

Bana doktorum dün 2 hafta sonra 2li teste gel dedi.O zaman 11+1 olacağım. Baika bi doktora görünmüştüm (içime sinmedi, tekrar gitmeyi düşünmüyorum aslında) o bana tam 12. haftam bittiğinde 2 li test iöin randevu verdi. Sanırım çok farketmiyordur...

Son düzenleme:

Bende 11+6 oluyorum yani 12.haftam bitmis oluyor neredeyse ozaman problrm olmaz sanirim.

canım şeker için telefonda görüştük doktorumla.... ara ara kontrol edicez dedi şekerini.. tekrar test yapacakmış... ama şeker yüklemesi vs. o konuda hiç bişi sölemedi... diğeri karaciğer ile ilgiliymişş..

Evet Zerdalım bekledik bekledik, bir taşla 2 kuş vurduk, Allah tamamına erdirsin inşallah hepimizi. Sabah kalp atışlarını duyduk biz de, bambaşka bir duygu, çok duygulandım...
Dediğin gibi bebeğini alan gitmiş topiklerde. Tentonun ikizleri olmuştu evet, aylinin de üçüzleri... Napıyorlar acaba? Vakit bulamıyorlardır buralara bakmaya...
Oğluşu büyütmüşsün maşallah.. Çok ara vermediğin iyi olmuş canım, birlikte büyürler böylece.
Ben de çok yiyorum, az az sık sık ye dedi doktor böylece mide bulantım da az olurmuş... Ama bulantılar bile güzel ya, hamileliğin tuzu biberi

selam ben geldimm çok şükür bebişim iyi gördüm minik fasülyeyii kalbi pıt pıt atıyordu kalp atımı 120 çıktı...
herşey normal dedi doktorumuz 15 gun sonra kontrol verdi...
bizden haberler böyle 9 hafta 4 günlük çıktık toplamda 1 kilo almışım başından bu yana..
içim biraz rahatladı

Herkesi 2 li test için endişeli gördüm.
Ben kendii ve eşimin kararı ile 2 li test yaptırmamayı düşünüyorum.
Allah korusun sonuçlar olumsuz çıktığında aldırmayı düşünenler var mı ?
Yok o test yok bıu test
bunların çoğu ticari amaçlı
allah bir canın yaşamına izin vermeyecekse vermiyor
1. Gebeliğimde bebeiğimi kucağıma sorunsuz bir şekilde alırken 2. Gebeliğim bebeişimin kalbi durdu.3. Gebeliğim allah ne derse o olacak.
Allah engelli bir bebeiğiniz olmaısnı istiyorsa, doğduktan sonra da allah korusun bir engel bir sakatlık koyar ve o zaman ölümüne karar veremediğiniz gibi , şimdi de 2 li test yaptırarak bunun üzerine kalbinizde tartışma açmayın bence.

En iyi doktorlar bile muayeneye gittiğinizde
şu şu testleri yaptırdınmı diye uzun bir liste soruyor.
Ben kafadan hepsini yaptırdım diyorum
o zaman getirde bakayım demiyorlar.
Herhalde çok test yaptıran doktor çok pirim alıyor :)

Evet canim ben butun testleri yaptiracagim.blk onceden bilinmesi grreken bir durum olur caresine tedavisine ne bakilir
Ki bende bi cok sey cikti dikkat ediyorum oldukca.
Yaptirmazsam rshat edemm ben.
Belki ilk gebelik oldugundan boyleyim bilmiyorum ama yaptiricam.

Gozunaydin cnm bizde 9+5 ciktik sukurler olsun canim
Bende yarim kilo zayiflamisim bebegim iyi olsunda

YAPTIRMANıza ne ben ne de başka bir anne karışamaz.
ama malesef mantık yok.
VE TEDAVİSİ OLANLAR İÇİN BAHSETMİYORUM.AMA BU 2 Lİ TESTİN SONUUCU Olumsuz çıkarsa , anne karnında tedavisi yok. ve bu testi yapmanın tek anlamı kalıyor.
peki soruyorum
doğumda sağlıklı bir bebeğiniz oldu. Allah tarafından sonraki günlerde Allah korusun ya hastanede ya evde bir kaza sonucu sakatlık oldu ölümüne evet dyecek misiniz ?

çünkü Allah ölmesini isteseydi ilk 3 ayda bebeğimizi kaybederdik. yaşamasına izin verdiyse akat yada sağlıklı fark etmez yaşatmalıyız.

ilk hamileliliğimde de yaptırmamıştım. benim ailemde yada çevremde bilinçli düşünen çoğu anne yaptırmıyor. gebelerin en çok sömürüldüğü ülke ne yazıkki bizim ülkemiz.

eltim doktora diyorki yaptırmıcam ben
doktor diyorki siz bilirsiniz.
kimi endişeli yada korkulu görürse ona daha çok yanaşıyor doktorlar.
ben gebeliğimi 3. haftamda öğrendim.
tahmin edemeyeceğiniz kadar endişeliydim. erken öğrenince hemen doktor dış gebelik olabilir bilmem ne korkutarak bir sürü test önerdi.yaptırmadım. korkarak haftaların geçmesini bekledim. ve ultrasonda gördük bitti. yaptırdınmı dedi kan tetlerini hayır deidm bişey demedi. herşeyi doktorlara bırakacağımız zaman geçti artık ne yazıkki. erken gebelik öğrenildiğinde doktorlar daha çok korkutuyor. genelide böyle. ayrıntılı bir kaç fazla cümle kurup sadece önlem amaçlı diyen doktor çok az.

bu kadar stresi biz kaldırabiliriz. ama içimizdeki bebeişlerimiz kaldıramıyor. doktorlarınızın sizi bu kadar etkilemelerine izin vermeyin . benim 2. gebeliğim kalbi durduğundna ber bu gebeliğimde çok koruyorum. 3. ayımın bitmesini sağlıkla hayırlısıyla bekliyorum. ama bu pssikolojimden faydakandırmıyorum . tabiki herkes kendisi içn en iyisini bilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…