- 3 Haziran 2014
- 424
- 801
- 128
akaşam diyorlarki uyutmaya çalışacağına yürüteçte yoruldunda uykuya bayılsın diyorlar :):)
kaç defa dedim..siz uykunuz gelince ağlıyormusunuz... ama uykunuz geldiğinde ben sizi yatırmazsam uykusuz bırakırsam ağlarsınız değil mi dedim... yatağınız varken ,neden sağda solda koltukta bilmem nede uyumaya çalışasınız ki...hem herkesin uykuya dalma şekli vardır...kimi tv izler kimi koyun sayar...kimi müzik dinler kimide kendiliğinden dalar bilmem ne... bebeklerde aynı...
gezip durdu evin içinde bağıra çağıra...keyfi iyide ,keyfini bozmasalar...gündüzde azıcık uyumasa mızızklansa hemen vaz geçiyorlar... her akşam gittiğimde bugün hiç uyumadı ...bu gün hiç uyumadı... ya uyutmaya çalıştınmı ki... elbette ağlayacak tık diye uyuyan bebek yokki...dişinden galiba bir kaç gece dir uyandığında tekrar uykuya zor dalıyor... benide otobüste hep biri dürterek uyandırıyor...1 saat falan uyuyorum otobüste...
canım yaaa.... yanlış demişiz o zamn senin oğlanlar 4 taneymiş... baş tacısın sen ... boy boy çocukları dizi vericen karşına... ilerde elini sıcak sudan soğuk suya sokturmazlar...bu günleri anlatsanda innamazlar.. Annelerin hakkı ödenmez... gecelerin gündüzlerin dakikaların hep onlarla geçiyor... büyüklerimize bir offff demek bile günah ...sebebini daha iyi anlıyorum...Atak geçti sanirim güzel uyuyo bikaç gündür, genede uyanmıyo.ama Babamız gece beni deli etti.yapışarak uyuyan bi kocam var.gece emzirirken diyodu diğer tarafı emzirir arkadan satılacak illa önümde bebek arkada koca bebek.dün gece uyumadım onun yüzünden kalıyorum oğlanla çile kaldırıyorum sonra yatağa usulca kırılıyor uyanıp sarılmasını dıye hop uyanıyo hemen. Ses çıkardığını an oğlan da uyanıyo.dun gece iyice daraldım. Şimdi de küçüğü sebebini koydum oc aga evi toplıycam oturmuş buralarda geziygeziyom puff
Atak geçti sanirim güzel uyuyo bikaç gündür, genede uyanmıyo.ama Babamız gece beni deli etti.yapışarak uyuyan bi kocam var.gece emzirirken diyodu diğer tarafı emzirir arkadan satılacak illa önümde bebek arkada koca bebek.dün gece uyumadım onun yüzünden kalıyorum oğlanla çile kaldırıyorum sonra yatağa usulca kırılıyor uyanıp sarılmasını dıye hop uyanıyo hemen. Ses çıkardığını an oğlan da uyanıyo.dun gece iyice daraldım. Şimdi de küçüğü sebebini koydum oc aga evi toplıycam oturmuş buralarda geziygeziyom puff
Canım inşallah bende Oğlanlar büyüyünce gidip koyunlarına giricem onları uyndıracam diyom gülüyo yusuf arda artık bişiler fark ediyo.sekiz yaşadı çabuk büyüyor lar tadını çıkarın hergün ünKiskaniyor hepsi ilgini canim. Bogucu ama yine de guzel bence. Pasalarin buyuyup yuvadan ucunca, edi ile budu basbasa kalacaksiniz. Hep boyle seversiniz birbirinizi insallah:)
biz anlıyoruz canım... hemde anlatmadıklarını bile anlıyoruz...gece üstlerimi açıldı ...çişemi gidecekler... uykularımı kaçtı ...üşüdüler mi...okulda neler yaşadılar ...dersleri nasıl gidiyor...yemeklerini yedir...üstlerini gitdir ...yıka ütüle... okula yetiştir...hepsi ayrı ilgi istiyor.. temel ihityaçları dışında birde manevi ihtiyaçları var..öp sar sarıl sev...seni güçlü yapanda onların bakılmış bir fidan gibi büyüdüklerini görmek...bir gün çıkarlar bir laf ederler... bütün yorgunluğunu unutuverirsin... şarj olursun...annelerde bitmeyecek bir pil var gönlüne kazınmış....Tablet akıllı beni deli ediyo sebze koydum oc ağa diyecektim gece oğlanları çişe kaldırıyom diyecektim bide
mememin bri dışarda sabaha kadar bir sağ bir sol evire çevire dönüşümlü olarak... sürekli ağzında... ben uyusamda o bulup emiyor... gece 3 de ve sabah 6 da mama içiyor... sütüm yetmiyor emzik gibi damla damla işte...Gece emzirme olayi yoruyor ikinizi de sanirim. Ela da derin uyuyamiyor. Biraz emip daliyor.
Sen ne kadar anlatirsan anlat gulum, karsindakilerin kapasitesi yetmiyor seni anlamaya. Oyle boyle gecti 6 ay, bir bakmissin dogum gunu gelmis. Cabuk buyuyorlar...
bu sıralar bütün nisan babaları aynı galiba bu kaçıncı kıskançlık vakasıAtak geçti sanirim güzel uyuyo bikaç gündür, genede uyanmıyo.ama Babamız gece beni deli etti.yapışarak uyuyan bi kocam var.gece emzirirken diyodu diğer tarafı emzirir arkadan satılacak illa önümde bebek arkada koca bebek.dün gece uyumadım onun yüzünden kalıyorum oğlanla çile kaldırıyorum sonra yatağa usulca kırılıyor uyanıp sarılmasını dıye hop uyanıyo hemen. Ses çıkardığını an oğlan da uyanıyo.dun gece iyice daraldım. Şimdi de küçüğü sebebini koydum oc aga evi toplıycam oturmuş buralarda geziygeziyom puff
Hic durmadan agladi ve kolu yaninda oylece kaldi . Koluna dokununca daha cok agladi ve elini hic kullanamadicanım çıkık olduğunu nasıl anlıyordunuz. ben kolundan tutup kaldırmıyorum ama kendi çok aktif eli kolu hiç durmaz mesela çıkık olsa anlamam herhalde
bu sıralar bütün nisan babaları aynı galiba bu kaçıncı kıskançlık vakasısaka bi yana sikayet etmeyin bence kızlar eşim askerde keske diyorum olsa da o da sırtımdan sarılıp uyurdu ah ah
canım ben çalışmasaydım kızıma kendim baksaydım şöyle yapardım böyle yaaprdım diyorum ama sizleride görüyorumki öylede olmuyormuş...belki tam tersidir.. müzik onu 1 saat sonra uyandırıyordur... tamamen sessiz bir ortam olsa belki daha uzun uyuyacak.. yani sürekli bir uyaran olunca derin uykuya dalmıyor zaten... o yüzdende her çıtta uyanıyordur...canım ayaklarına yazık... kızı sallamayı bırakıp ayağa bile zor kalkıyorsundur.. nasıl acıyordur topukların ... afedersin insanın poposuna kan gitmiyor otura otura... uyuşuyor heryeri...canım sen kendini nezamn hazır hissedersen o zamn aklına yatan şekilde kızını başka birşeye alıştır... 2 saat sallardım tam uyusun diye bıraktığımda hemen uyanırdı..haliyle insanın sinirleride geriliyor... gittim sallanan beşik aldım işe başladığım ilk gün ...oda biraz idare etti...birşeye alışınca oda kar etmiyor...Tekrar uyku saati geldim. SNOVVY HIRSIZI SELDURSEL canlar tavsiyenize tesekkür ederim işin aslı 4. ay uyku eğitimi yaptık hersey cok guzeldı sallamadan yanına yatarak uyuyordu gecede 2 kez yada 1 kez kalkıyordu ama 1 , 1bucuk ay sürdü tekrar hırsızı dediğin gibi ilk aylara döndük ama sürekli sallamıyorum uyuyunca duruyorum hemen gürültü olup gözünü açınca tekrar sallıyorum müzik olayıda zaten sallasam bıle muzık nınnı bısey açmazsam ağlıyor uyumuyor muzık olmadan araba yolculugu bıle yapmıyorbi ara yanına bılgisayarı bırakıp gidiyordum 1 saatten fazla uyuyordu bu sıralar ole de uyumuyor ya ben bişeyleri yanlıs yapıyorum yada bu kızın bi sıkıntısı var tekrar bi uyku eğitimine başlamam lazım ama kendimi hiç o enerjıde hissetmiyorum başka tavsiyeleriniz varsa alabilirim
4 ayımız kaldı canım geçmiyo valla çok daralıyorum. çok haklısın canım bi annemler bi kayınvaldeler deyım herkesın duzenı gelenı gıdenı var her kafadan farklı bi ses çıkıyor sabır diyorum bi evime gitsem daha kolay rutın olusturacam ama o zaman da 10 aylık olmus olacak daha zorlasacak hayırlısı artıkSayili gun cabuk gecer canim, az kaldi degil mi?
Uyku duzeni sart canim. Ikiniz de rahat edersiniz. Kendi evinizde olmadiginiz icin de sikintili oluyor anliyorum ama sen yine de enerji bulunca tekrar basla canim
ahh canım yaaa... bizimki askerde değil yanımda da ne yapıyorki... kız cik cik der demez arkasını döner uyur...inşallah hayırlısıyla gelirde...kızın sen eşin sarıla sarıla doya doya uyursunuz... benim kız çok gazlıydı o yüzden kesilecek yaparsan deseler ,amuda kalkıp bile sallardım yani o derece zorluyor insanı.. alıştırma dediler de... gel bir çare bulda alıştırmayım... yani insan 5 dakika uyusun çocuğu diye herşeyi yapıyor... görümcemde akşama kadar bebek sallayanlardan.. düşün akşam eşi devralıdı sallamayı sürekşi ayakalrında... diğeri gidip uyurdu... şimdi 4 yaşına girecek ve hala sallayarak uyur... @Snowyy dediği gibi bir düzen şart...yoksa onlar bizi kendi düzenine sokacak...bu sıralar bütün nisan babaları aynı galiba bu kaçıncı kıskançlık vakasısaka bi yana sikayet etmeyin bence kızlar eşim askerde keske diyorum olsa da o da sırtımdan sarılıp uyurdu ah ah
canım oğlun nasıl şimdi ...genel durumu nasıl...koluna dokununca ağrısı oluyormu...Hic durmadan agladi ve kolu yaninda oylece kaldi . Koluna dokununca daha cok agladi ve elini hic kullanamadi
canım ben çalışmasaydım kızıma kendim baksaydım şöyle yapardım böyle yaaprdım diyorum ama sizleride görüyorumki öylede olmuyormuş...belki tam tersidir.. müzik onu 1 saat sonra uyandırıyordur... tamamen sessiz bir ortam olsa belki daha uzun uyuyacak.. yani sürekli bir uyaran olunca derin uykuya dalmıyor zaten... o yüzdende her çıtta uyanıyordur...canım ayaklarına yazık... kızı sallamayı bırakıp ayağa bile zor kalkıyorsundur.. nasıl acıyordur topukların ... afedersin insanın poposuna kan gitmiyor otura otura... uyuşuyor heryeri...canım sen kendini nezamn hazır hissedersen o zamn aklına yatan şekilde kızını başka birşeye alıştır... 2 saat sallardım tam uyusun diye bıraktığımda hemen uyanırdı..haliyle insanın sinirleride geriliyor... gittim sallanan beşik aldım işe başladığım ilk gün ...oda biraz idare etti...birşeye alışınca oda kar etmiyor...
bir böcek varmış uyku böceği... annem anlatmıştıda köyde yapanı duymuş... böceği sarıp bebeğin yastığının altına koyuyormuşsun ...zaten böcek sürekli uyuyormuş o uyudukça bebekte uyuyormuş...
böcek korkum var ama böyle bir böcek varsa ve işe yarasa alır öperim o böceği ben...:)
kızına uykuyu çağrıştıran tek şey müzik mi... yani banyo yaptıktan sonra yada odasına gidince yada perdeler kapanınca ortam kararaınca uyku vakti geldiğini anlıyormu...ha şimdi annem beni uyutacak dediği birşey yap ... nebilim ya aklıma birşey gelmiyor... ben yeğenimi uyuturken michael jacson şarkıları açardım hem oynardık hem şarkısını söylerdik... hani michael şarkı söylerken çığlık atarya oralarda bende çığlık atınca çok keyiflenirdi... öyle yorulurduki omuzlarımda kafamın üzerine başını koyar uyurdu tepinsemde uyanmazdı....
oturacak hepimiizn düzenide... inşallah kendileri ayaklanıp yataklarına gidene kadar uzun sürmez...
ahh canım yaaa... bizimki askerde değil yanımda da ne yapıyorki... kız cik cik der demez arkasını döner uyur...inşallah hayırlısıyla gelirde...kızın sen eşin sarıla sarıla doya doya uyursunuz... benim kız çok gazlıydı o yüzden kesilecek yaparsan deseler ,amuda kalkıp bile sallardım yani o derece zorluyor insanı.. alıştırma dediler de... gel bir çare bulda alıştırmayım... yani insan 5 dakika uyusun çocuğu diye herşeyi yapıyor... görümcemde akşama kadar bebek sallayanlardan.. düşün akşam eşi devralıdı sallamayı sürekşi ayakalrında... diğeri gidip uyurdu... şimdi 4 yaşına girecek ve hala sallayarak uyur... @Snowyy dediği gibi bir düzen şart...yoksa onlar bizi kendi düzenine sokacak...
aynen canım totom uyusuyor resmen ya asıl sorun snowyy nın dediği gibi kendı evımde olmamam sessızlıkte guzel uyuyor yada karanlık olunca mesela gece sallamadan uyutuyorum ama gunduz olmuyor gelen gıden bıtmıyor sureklı ses bende dısarıdakı sesı duymasın dıye muzıgı açık bırakıyorum ortamı annemlerde kırmızı perde var cekıp karartıyorum ama kaynanaya ellı kere dedım bı kalın perde alın dıye yok butun yaz sabah 5 te gunes gozumuze vurarken uyandık hatta yandık ama almadılar allahım ya hatırladıkça sınırlenıyorum gerçekten böyle bi insan olmam dıyordum evlenmeden önce ama oldum yani kaynanamın yüzünü bile
görünce cinlerim tepeme geliyo her yaptığı batıyo sanki kız tam uyuyo balkona cıkıyo komsularıyla bağıra bağıra konusuyu ya telefonla konusuyo olmadı radyodan türkü açıyo deli ediyo beni konu nerden nereye geldi sonuçta evim evim güzel evim ah ah
aynen canım totom uyusuyor resmen ya asıl sorun snowyy nın dediği gibi kendı evımde olmamam sessızlıkte guzel uyuyor yada karanlık olunca mesela gece sallamadan uyutuyorum ama gunduz olmuyor gelen gıden bıtmıyor sureklı ses bende dısarıdakı sesı duymasın dıye muzıgı açık bırakıyorum ortamı annemlerde kırmızı perde var cekıp karartıyorum ama kaynanaya ellı kere dedım bı kalın perde alın dıye yok butun yaz sabah 5 te gunes gozumuze vurarken uyandık hatta yandık ama almadılar allahım ya hatırladıkça sınırlenıyorum gerçekten böyle bi insan olmam dıyordum evlenmeden önce ama oldum yani kaynanamın yüzünü bile görünce cinlerim tepeme geliyo her yaptığı batıyo sanki kız tam uyuyo balkona cıkıyo komsularıyla bağıra bağıra konusuyu ya telefonla konusuyo olmadı radyodan türkü açıyo deli ediyo beni konu nerden nereye geldi sonuçta evim evim güzel evim ah ah
Oyy canım benim orası öyle tabi. Inşallah tez zamanda sağlim kavuşursun kocana.bu sıralar bütün nisan babaları aynı galiba bu kaçıncı kıskançlık vakasısaka bi yana sikayet etmeyin bence kızlar eşim askerde keske diyorum olsa da o da sırtımdan sarılıp uyurdu ah ah
Eline sağlık ben yiyebilirim bu aralar felaket tatlı istiyor canım:)zayıflayım dedikçe olmadık şeyler yemeye başladım..Helva kavuruyorum, 15 dk ya hazir olur. Gelin agziniz tatlansin:)
Canim kendi evin olmazsa duzen cok zor. Ben memlekete gidince gun sayiyorum donmek icin. Yatmasi kalkmasi hepsi sikinti. Cok iyi anliyorum seni. Gunu kurtarir cozumler buluyorsun suan.10 aylik gec olmaz. Kurarsiniz duzeninizi. Gec olsun guc olmasin demisler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?