2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Hareket serbestligi olsa rahat donse otursa kalmaz sıkıntısı sanırım. Ne kadar soylesen de sen, onların anlayacagı yok. Rabbim korusun ne diyeyim. Ek gıdayı ne yaptın, basladı mı yeniden?

hayırlı olsun güle güle otursun koltuğunda...gerçi başımızın üstünde yerleri var ama ..araçta baş üstünde taşımak tehlikeli koltuk şart...dişler çıktıkça amacını aşmaya başladı artık...ee doğal olarak anne denilen şey bebekler için meyveden de sebzeden de tatlı ısırmaları normal...
bu arada benimde ilk regimde ve sonrakilerde hiç ağrım olmadı..normalde ağrılı geçirirdim

Kizlar ek gidaya geçenler sebzeyi sevmiyor miraç Nasil sevdirebilirim ilk basta sevmeyipte sonra alişan oldumu moralim çok bozuluyor
canım hiç sevmese bile ilerde sevdirmenin yollarını bulursun.. oyun moyun derken bakmışsın yiyivermiş ...

alıştırmak ne demek acaba.. etraflarında alcakları yer varda senden mi istiyorlardı...diğerleride evli çocuk sahibi diyorsun ama nedense sen düşünüyorsun başkalarının çocularını...demekki annelikten ziyade yürek lazım insana....bol bol anne duası almışsındır...eminim dediğin gibi nelerle karşılaşmışsındır...

Hayirli olsun güzelim dariai agrisi sizisiz basima bi olsam belki kgler daha rahatgider yani en azindan hamilelik öncesi rwglden önce diyette dikkat edersem güzel kg verirdim

Benim oglanda ilk defa tadiyorsa 1 ck ancak yiyiyor ayni öğünü öğleden sonra da veriyorum alismis oluyor daha fazla yiyiyor
Ama bu bebislerin saati saatini tutmuyor neşeli zamanini kollayacagim diye cnm cikiyo
Yedigide 1 lokma
Aaaaa bu arada ben adet oldum... Ağrısız sancısız.. Çok şaşırdım

Kizlar ek gidaya geçenler sebzeyi sevmiyor miraç Nasil sevdirebilirim ilk basta sevmeyipte sonra alişan oldumu moralim çok bozuluyor

Hareket serbestligi olsa rahat donse otursa kalmaz sıkıntısı sanırım. Ne kadar soylesen de sen, onların anlayacagı yok. Rabbim korusun ne diyeyim. Ek gıdayı ne yaptın, basladı mı yeniden?
yok daha bir şeye başlayamadım.. işte ne yersem ucundan tatırıyorum.. daha önce verdiklerimden... üzüm ..patates... armut falan ama minnacık parçalar...sebzeye falan geçmem lazım... ama içimdende gelmiyor...yapmak için elim kolumda kalkmıyor... kv ye bırakacağım için... nasıl yedirir nasıl bakar ...eşim bu gün alış veriş yapacak... çorba falan hazırlıycam akşam... yarın azıcık içirsin diye...
gelin in anneside torun bakıyormuş...geldiklerinde kadının sesi çıkmıyordu... kısılmış ağlamaktan... kapı önünde komşusuyla konuşurken.. 1,5 yaşındaki torunu kadını arkasından ititrdiği gibi dış kapıyıda arkasından kapatıvermiş... çocuk içerde kalmış kadın dışarda... çilingir çağırmışlar ama ... kadın çilingir gelene kadar helak olmuş ağlamaktan sesi kısılmış...çocuğunda umurunda değil içeride bulduğu kıyafetleri yerlerde sürükleyerek geziyormuş.... sesi çıkmadığı için korktum dedi.. ağlasa ne yaptığını nerde olduğunu duyacağımda diyor.. hiç sesi çıkmamış...
bir komşumuza da omuştu... kapının bir adım önüne çıkmış çöp koymaya ve içerden cereyan yaptığı için kapı güm diye kapanmış...aman kapının önüne terlik falan bir şey koyun çıktığınızda kapanmasını engellesin....

İçim biraz da olsa rahat.. Ne dersem onu yapıyorlar.. Herşeyi açıklıyorum tek tek mantığını oturtsunlar .. Sözümden çıkmasınlar.. Eşim pazar günü alıp kv ye gitti çocuğu. Ben de işlerimi yaptım evde. Biraraya geldiğimizde anlattı nasıl baktıklarını.. En küçük börülce ben ne dersem onu harfiyen uyguluyormuş. Benden görmedikleri ya da duymadıkları bir durum varsa annesine Soralım diyormuş ne yapmamız gerektiğini.. Birlikteyken bol bol gözlemliyorum haliyle herşeye müdahale ediyorum.. Doğumdan 3-5 gün sonra bazı tatsızlıklar olmuştu eşime de onlara da söyledim taşınır giderim istifa eder çocuğuma bakarım diye.. Işe yaramış.. Hayırlısı artık canım.. Şimdilik iyi gibi ama yine de insanın içi tam anlamıyla rahat olmaz hiçbirzaman sanırım.

Bu arada ela nasıl daha iyi mi.

Ben 36 bedenden küt diye 34 e düştüm regl olunca

İyi düşünmüşsün corba işini. Lüzumsuz şeyler yedirecegıne corbayı yedirir.

Torun da iyiymiş Nasıl terbiye aldı ise kapıyı acmayı bırak cevap ta vermiyor:) Büyükannesini baya seviyormuş:)

iyi maşşallah nazar değmesin.. bazı insanlar kontrol edilmeyi severler.. sonraki adımları için hep bir müdehale beklerler.. eninde sonunda kendi torunu ve yeğenide olsa... emanet onlara... dolayısıyla kimse istemez kötü bir şey olsun ...

ela da iyiymiş aradığımda yeni uyanmış..gaz ilacından sonra uyumuş...iyi oynuyor dedi kv

çocuk daha kapıdan girer dirmez mutfağa girdi ve direk fırının düğmelerini çevirdi... 1 saniye durmuyor yerinde asla laf dinlemiyor... besili gibi maşşallah... ne kadar düğme ,oda,kapak,dolap varsa hepsini bir elden geçirdi...9 gibi yoruldu da uyudu artık... babaannesi diyorki bu çocuk doğduğunda mal gibiydi ...ne ağladı ne sesi çıktı öyle yer içer bakardı dedi.. ayaklanınca bir canavar oldu yenemiyoruz dedi...zaten kızarken azarlarken direk döverim s eni diye başlıyorlar cümleye...oda alışmış olacakki tınlamıyor bile.. sağa sola çarpmaktan kafasının heryeri şişmiş yumru yumruydu morarmış alnı yanakları çenesi dizleri...kontrolsüz yürüdüğü için koltuğun ahşap yerine kaç defa ağzını çarptı dişlerini kıracaktı nerdeyse...

Masallah diyeyim, hiç eleştirmeyeyim basıma gelir Allah muhafaza.

Zor oyle cocugu da zaptetmek ama evde oyun alanı yok. Nereye elini atsa aman yapma dur elleme... Cocugu güzel aktivitelere yonlendirmek lazım. Hem sosyal olsun hem enerjisini atsın. Kaplanı eve kapatmak gibi onların yaptıgı. Dogasına aykırı ne yapsın...

haklısın...dün sabah kv nin diğer torunu yemek yemedi...2 gündürde sudan başka birşey girmemiş midesine... artık sinirlendiler bağıra çağıra yedirmeye çalıştılar...masanın altına saklandı oradanda çıkmadı... bende aldım elime çorba kasesini ve yemek tabağını... masanın altına girdim... komşu evinde çok güzelmiş misafirliğe geldim dedim... sana hediye getirdim çay demlede içelim diye başladık laflamaya... gülüştük konuştuk derken bir yandanda yemekten yedi... elimle aldım makarnaları ağzıma attım ...oda öyle eliyle yedi , bitirdi tabağını,çorbasını...oynamak istiyor çocuk ..hemen bilgisayarda bir çizgi film açıp karşısına oturtuyorlar...herkesin gönlü rahat....

Cok yazık. Anlattıgın gibi o kadar cok cocuk var ki...

Bayramda Kerem'in eline ipad verdiler. Yapmayın ne yapıyorsunuz dememe hiç aldırmadılar. Teknoloji çagında imişiz, cocugu ne kadar uzak tutabilirmişim vs. Elinde kaşık yemek yediremedigin zaman tv yi acıp karsısına oturttugunda bizi hatırlarsın diye de eklediler:)

Benim evimde hiç karşılacakları bir manzara degil. Teknolojiden korkmuyorum, cocugumu da izole etmiş degilim ama cocugu bilgisayarı acıp kapayınca 2 tusa basınca "yavrum cok zeki" diye böbürlenen ebeveynlere cok üzülüyorum...

çok üzülüyorum yaa... herkes aynı şeyi söylüyorsa benmi yanlış düşünüyorum diyorum.. onlarınki kolaya kaçmak...görümcemin kızınada çok üzülüyorum... karnı sırtına yapışmış açlıktan... birde telefon almışlar kıza oyun oynasın sussun diye...benim şimdiye kadar hiç öyle telefonum olmadı...elada reklamları çok seviyormuş... sevdiğinden değil görüntüler hızlı olduğu için ilgisini çekiyor...tv konusunda benim yapabileceğim bir şey yok...mecbur izleyecek...
sende abartıyorsun diyorlar bana da...nelerden kansolojen alıyor nelerden radyasyon aluyor hangi birini önleyeceksin... oldu olacak fanusta besle kızıznı diyorlar... dün 23 kişi vardı 23 tane telefon masanın üzerindeydi inanırmısın...1 taneside kv nin torunun elinde 24 tane

İletişimin öldüğü bir cagdayız canım. En azından yanlışları görüyoruz. Biz yapmayalım diyoruz. Cabalamak ta önemli. Ben bebegimi elimden geldigince "dogal" yetiştirecegim. Sen de aynı niyettesin ama aile olarak bir başınıza bırakmıyorlar sizi.

Ben 36 bedenden küt diye 34 e düştüm regl olunca
hoşgeldin canım çok geçmiş olsun düğününüz hayırlı olsun cenazenıze allah sabırlar versın bu kısa zamanda neler yasamıssın böyle. ağrısız regl olman ne guzel darısı basıma insallah ama 34 beden nedir yahu arkadas tasıyıcı anne mı tasıdı sızın bebeklerı bu arada araba koltugu hangı marka aldınız

ilerde kendim akmadığım için vicdan azabı çekermiyim diye her gün düşünüyorum... hepi topu 1 tane bebeğim var... hani 10 tane olsada farketmezdi bu his için ama ...1 tanecik evladım başkada olmayacak...seme gibi çocuk büyüt diyorlar... sesi soluğu çıkması uslu uslu oynasın.. biz oğlana ne kadar oyuncak aldıysak kırdı diyor... kıymet bilmiyormuşşş..dedim çocuk oyuncağın kıymetini bilmediğinden değil oyuncakla ne yapacağını bilmiyor... nasıl oynanacağını göstersen oynasan onunla oda oyuncağı ne yapacağını bilir... işim gücüm yokta akşama kadar onunlamı uğraşayım diyor.. işin gücün vardıda ne demeye çocuk yaptın...

ah canım ah nedir bizim bu gazlı kızlardan cektiğimiz hanı erkek cocukları gazlı olurdu bızımkıler hepsini geçtı. neyse allah baska sıkıntı vermesın yavrularımıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…