2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
dişiniz hayırlı olsun canım
iş için de hayırlısıysa olsun, değilse olmasın.
sağol canım inşallah...

Sanırım en cok kullandıgım kelime "gel". Sıpa elinin dizinin üzerinde durmuş yaylanıyor bir yandan da "ge ge ge" diyor:)

İnsanın eli ayagına dolaşıyor. Allah esirgesin hepsini.
bende sürekli gel gel diyorum...benim kız gıh-biç diyip duruyor...dünde öksürüp gülüyordu öksürüp sesini dinliyor sonrada gülüyor...

sağol canım...yarık damak demişlerdi elaya doğduğu gün... sonra çocuk doktoru baktı birşeyi yok sadece , kazma gibi dişleri olacak demişti...yarık damak olmasından sa kazma dişli olsun yeterki demiştim..kibar kibar çıkıyor bakalım büyüyünce nasıl olacak dişleri...
normal ağlasalar insan dayanacakta...feryat figan edince insan kıyamıyor...herşey istediğin gibi olur inşallah canım

özel yemekleri çoğumuz hazırlamıyoruz canım.. benim kızım 6 buçuk aylık daha senin verdiklerinin yarısını bile veremedim.. tadımlık dönemler bunlar... saati saatine şunu vereceksin bunu yedireceksin diye bir şey yok... tattırıp bebeğini verdiğin gıdaya hazırlayacaksın.. yemek suları besleyici değil ama onun dışında bence çok çok iyi gidiyorsun...

canım senin kız nasıl gazı oluyor mu bu verdiklerinden sonra...
hatırladığım kadarıyla acı yavşan otu muydu yanlış hatırlıyorsam düzeltirsin, önermiştin kızında işe yaramışmıydı gaz problemi için...

Canım dengeli besledikten sonra özel hazırlamana gerek yok. Ben de aynı tencerede pişiriyorum yemeklerimizi. Anne sutunden alıyor ihtiyacını zaten. Sen de yavas yavas tartır herseyı, olur biter

Bak kendi kendine de oyun yaparmış, masallah. Kaydet bu anları ileride beraber gulersiniz

Benimki o komikligi namaz kılarken yapıyor. Gelip yanıma oturuyor, egilip alttan yuzume bakıp guluyor. Secdedeyken o da yuzukoyun uzanıyor yere halıyı kemiriyor:) Gülmemek için kendimi öyle zor tutuyorum ki
Büyüdüler bize sebeklik te yapıyorlar

yarın sen secdeye eğilirken tepene çıkar dakikalarcada inmez... ben annemin yeğenim sırtında ,yarım saat yerde öyle kaldığını hatırlıyorum...almaya çalışıncada bağırıyor tosbaa..annemde kızardı çocukları engelleme diye...kabak yerken tiksindi babasıda videoya çekti... baya pütürlü parçalardı ama yuttu verdiklerimi...kusacak gibi oldu...aklımıza geldikçe çekiyoruz...Allah kabul etsin canım...darısı başıma...anneme de bir sıkıntımı söylesem..namaz yok abdest yok tabi olur sıkıntın,iyice yoldan çıktın sen deyip duruyor...:) maşşallah Kerem e ...taklit ediyor annesini...desene erkenden başlamış namaza...

Merhaba kızlar

Uzun zamandır okuyupta yazamayanlardanım bende:)Dün 6.ay kontrolümüz ve aşımız vardı.Çok şükür herşey yolunda ama rutin idrar ve kan tahlili sonucunda bizim cimcimede idrar yolu enf.çıktı biraz doktor ilaç verdi birde burun kıntımız ve hapşuruğumuz vardı doktor ilaç verdi onun içinde sağolsun babamızdan kaptık oncada odaya sokmadım ama aynı havayı solumak bile şifayı kapmasına yetti.Çok şükür bugün daha iyiydi burun akıntısı ve hapşuruk yoktu keyfide maşallah yerindeydi.Aşılarda ateş yapmadı ama çok mıy mıy oldu gece sürekli uyanı benide uyutmadı haliyle uykusuzluktan başım çatlıyor bunada şükür tabi bunuda atlattık Allah'ın izniyle.Bir dahaki aşı 9.aydaymış.Onu da sağlık bakanlığı kızamık vakaları arttığı için ek aşı olarak koymuş gerek yok eddikleri zaman yapmayada bilirlermiş.

Diğer önemli konu özellikle kız çocukları için.Lütfen 6.aydaki kan ve idrar tahlillerini ihmal etmeyin.Bizim hiçbir şikayetimiz olmamasına rağmen(Ateş,kusma,iştahsızlık,huzursuzluk vb.)tahlilde idrar yolu enf.çıktı.Doktorum kız çocuklarında sık rastlanan bir durum önem verilmeli çünkü Allah göstermesin böbrek rahatsızlığına kadar gidebilir dedi.Allah göstermesin tabi ki.O yüzden muhakkak doktorunuz yaptırmasa bile muhakkak tahlil isteyin.Bu arada kan değerleride güzl çıktı şuan için ilaç vermedi gerçi tamda konuşamadım ama telefonda eşime kan değerleri güzel demiş.İlaç verir mi vermezmi bugün belli olur.Bizden haberler böyle umarım sizlerde kuzucuklarda iyidir:)

HIRSIZI aklıma geldi belki senin kızınında huzursuzluğu idrar yolundan kaynaklı olabilir çiş yaparken yanma acıma hissediyor olabilir.Tahlil yaptırdın mı canım?

çok geçmiş olsun canım kızına... düzeliyor demekki keyfi yerindeyse.. canım ateş kusma demişsin.. ateşi kaçlardaydı...her yediğini mi çıkarıyordu...biz henüz yaptırmadık tahlil falan... ama benim kızın ateşi kusması yok... benimde dönem dönem aklıma geldi bu huzursuzluukları sırasında... görümcemin kızıda bebekliğinden idrar yolu enfeksiyonu kapmış ama hala üşüttüğünde tekrarlıyor...iyi tedavi edilmesi lazım...çok geçmiş olsun canım...

Gecmiş olsun canım. Eşim de diyordu herkeste soguk algınlıgı var kapıma geleni kovuyorum bana bulaştırmasınlar diye. Asının huzursuzlugu da bugun gecer sanırım

Özensin bize, ailede alsın egitimini de hiç inmesin tepemden sorun degil. Ehli sunnet yetişir inşallah, hamileyken hep öyle dua ettim.

Darısı senin de basına

Cnan ile patee gırmıyor bayadır ikisi de hasta idi. Nasıl oldular acaba?

Canım zaten bizde de hiç belirti yoktu.İştahı maşallah gayet yerinde ateş yok kusma yok huzursuzluk vs yok.Ya bizim kız canı tez değil ya da o kadar ileri derecede bir durum değil.Ama benden tavsiye muhakkak yaptır canım her zaman erken teşhis çok önemli belkide dediğim gibi elanın huzursuzluğu ondan olabilir bizlen idrar yolu enf.geçirdiğimizde o yanmaya dayanamıyoruz el kadar bebeler nasıl dayansın.ve sana tavsiyem muhakkak iyi bir doktor edin kendine sürekli herşeyini danış.Ben çok şükür doktorumdan çok memnunum hatta bana bu ay gelişim testi verdi.Bunu Kocaeli civarında yapan tek doktorum dedi.gelişim ileriliği yada geriliği varsa üniversite hast.yönlendirme yapıyorum dedi.Geçenlerde evlerden uzak bir çocuk gelmiş 3,5 yaşında yönlendirmiş çocuk otizm çıkmış.Allah göstermesin evlerden uzak yarabbim.

çok şükür bizim hiç gaz problemimiz olmuyor benim kız çok hareketli belki ondan belki de tamamn yapıyla alakalı. ilk iki ay biraz olmuştu ondada tamamen benim hatamdı bebeği emzirip gazını çıkarmadan yatırıyordum sonra eşim bebeği hareket ettirmem gerektiğini söyledi egzersiz yaptırmaya başladık ondan sonra bitti. gaz sıkıntımız olduğu dönemde bi kaç kez verdim acı yavşan o zaman kızım hemen sakinleşip uyudu ve gülücüklerle uyandı. bir de ayva dene mi ne varmış onu çok tavsiye etmişlerdi. biz çok fazla tititzlik yapmıyoruz çocuk üzerinde daha 4 aylıkken örümcek aldık sürekli değil ama bikaç dakika bindiriyorduk artık çok seviyor kızım örümcekle çok neşeli. şimdilerde de yerde sürünerek emekliyor. herşey yolunda gidiyor. kuru fasülyenin suyunu bile verdim gaz yapmadı yaptıysa da kendi çıkardı :)

amin canım inşallah...bende anneannemden öğrenmiştim...ilk süpaneke yi o öğretmişti rahmetli...karikatür fırat varya onun yaptığı dua gibi '' supaneke dinimiz amin'' :)
evlilik beni bozdu...kendime şart koşuyorum ..şu işim olursa yeniden başlıycam.. bu işim biterse yeniden başlıycam diye oyalanıyorum... kızmıda bu konuda iyi yetiştirmemin tek yolu senin yaptığın gibi görerek öğrenmesi...hayırlısı inşallah....

evet benim dünürle , saçını oğlu için süpürge yapan patee düzelemediler galiba... Hepsine acil şifalar olsun...

aman gazı falanda olmasın canım.. dediğin gibi yapı meselesi galiba ..bende çok hareketliyim ama gazımı bilmem neyimi çıkarmak için daha fazla hareket etmem gerekiyor.. kzımda bana çekmiş bu konuda...
maşşallah kuzuna...

inşallah en kısa zamanda seninki de düzene girer canım ya yoksa en güzel anların tadı bozuluyor.

Allah korusun canım .. şifasız dert vermesin... haklısın bu konuda... .... bence iyi doktorların alnına yazsınlar iyi doktor bu diye de millet kötü doktorlara gitmesin... benim hastaneyede doktorlarada inancım kalmadı ..sanki hasta olsam hastane doktor bana şifa olamayacakmış gibi hissediyorum...illa benim mid emem gerekiyor doktora idrar enfeksiyonu olabilirmi bir tahlil yapsanız diye... kızım 2 gülüyor diye bir şeyi yok diye teşhis koyuyor... nazlı bu çocuk diyor... inşallah nazdan yapıyordurda, sana gelmemin sebebi başka yoksa nazlıdır diye senin koyduğun teşhisi kv bile söylüyor...ben o kadar parayı sen kızıma nazlıdır diye geçiştirmen için mi veridim... gerek yok merek yok... gırtlağına da yapışamam ya idrar al kan al diye .. çıkıp gidiyorsun mecbur...
sen şanslıymışsın canımdoktor konusunda... kızının sorununu bulmanda çok sevindirici... ve bu hastalığın tedavi edilememesi geç kalınması ilerde de sıkıntılara yol açıyor.. hem acısınıda bilirim dediğin gibi bebeklerin dayanamayacağı bir durum.. inşallah değildir ama zaten tahlil için bir şeyi olmasıda gerekmez bence... kontrol için değilde tahlil için geldim diycem bu sefer...belki başka doktora giderim...

kızının çişi kokuyormuydu yani bariz farklı kötü bir koku varmıydı...hiç farkettinmi

Canım benim kızın poposu maşallah çok çalışıyor haliyle havalar soğuyunca sürekli poposunu yıkayamıyorum temizliğine dikkat ediyorum tabikide altını değiştirene kadar olan oluyordur.Son zamanlarda biraz koku vardı ama öyle ahım şahım değildi çok işediği zaman yapıyordu genelde.Birde bol bol su ver elayada su çok önemli ben zaten veriyordum ama biraz daha sıklaştırdım.Doktor konusuna gelincede umarım gönlüne göre bir doktor bulursun bizim doktorda yaşlı çok konuşan bir tip değil ama işinin ehli.Allah hepimizi iyi insanlarla iyi doktorlarla karşılaştırsın:9

Sanırım en cok kullandıgım kelime "gel". Sıpa elinin dizinin üzerinde durmuş yaylanıyor bir yandan da "ge ge ge" diyor:)

İnsanın eli ayagına dolaşıyor. Allah esirgesin hepsini.
Acep ben ne diyorum ki benim kizim o pozisyonda abbwwwwweh diyor :)
Anladim canim. Yok ben dedigim gibi elmayi armutu havucu filan veriyorum eerline. Ama genek olaak klasik yontem gidiyoruz biz. Muhallebi hic vermedim. Dedigin sekilde omlet yapilabilr. Kisik ateste yavas yavas piserse anca yumusar herhalde ispanaklar. Ama yutabilecekse pismese de olur yani. Cig daha faydali bence.

Canim salca tuz ve baharatlar ilk etapta pek onerilmiyor. Ama kizinin bi sikayti yoksa bisey diyemem. Afiyet olsun diyebilirim ancak. :)
kazma dis. Halt etmis o doktor. İnci gibi olcak kuzunun disleri :) olmazsa iyi bi ortodontis arastiririz artik el birligiyle

Gecmis olsun canim. Kiyamam kuzuya. Neyse ki cok sorun yasamadan darkedilmis. Dogru soyluyosun. Kan tahlili yapacagimiz zaman idrar da isteyelim doktordan.

benim kzızın az yapsada çişi kokuyor kavrulmuş çekirdek gibi... suyu günlük bir yarım litre içiyor....24 saat için az mı acaba...bir devlet hastanesi var oradaki çocuk doktorları çok iyi diyorlar... belki bu defa oraya giderim...

artık öyle yapacağız bir doktor ayarlarız hep beraber...

Evet, sonra bir ebe tanıdık aklıma geldi, ona danıştım. Ciprasid kullanmak zorundayım, augmentin sistit için uygun değilmiş. Sağıp döküyorum, yazık =(

Aynen Teşekkür ederim iyi dileğin için. Dolunay'ı da öperim!

Teşekkür ederim.
Antibiyotik ateş ve terleme yapıyor. Dolorex de çok fantastik bir hap. Bir tanesi halüsünasyon benzeri ışıklar görmeme yetiyor. Sabah güç bela bir şeyler yedim, işe gittim. Yolda soğuk soğuk terliyordum. Merdivenleri çıkarken de iki adımda bir basamak gidiyordum. 2 günlük rapor aldığım için (doktor da antibiyotik iyi eder, rapora gerek yok dediği için) ikna edici olmak zorundaydım hastalığıma. Muhasebeye "alın buna ihtiyacınız varmış" dedim. Bön bön bakıyorlar. "Hocam, iyi misiniz?" Değilim! Belli olmuyor galiba. Patron yokmuş, ortağı varmış. "Gidin biz idare ederiz, bu halde derse giremezsiniz zaten" dedi. Yok, gireydim. Herhalde ilk derste tahtanın önüne yığılırdım.

Eve gelince terleme kesildi biraz, ama ateş arttı. Halen öyle gidiyor. İşin ilginci gece yatmadan şase de aldım. Bana mısın demiyor bakteriler anlaşılan.

İki bira+iki şarap+3 tekila kafası yaşamak ama alkolden sakınmak isteyenlere dolorex öneririm. Dolor'unuz sahiden ex oluyor. Hatta ex almış gibi ediyor.

Belki benim metabolizmam doğum, emzirme ve yetersiz beslenme yüzünden güçsüz kaldı ki bu kadar yan etkiyle boğuşuyorum.

İyi olurum umarım. Yarın izin günüm.

Hepinize selamlar ve öpücükler. Bol uykulu akşamlar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…