2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Evet biraz sıcak su ile şişer, sonra kıyma ile iyice yogurulursa güzel olur sanırım. Yiyecegi 1 lokma zaten. Tadını alsın

Kıymanın içine girmez sanırım mercimek canım.

Masallah annen ne kadar merhametli imiş. 20 yas, hala hızmet Gecen yabancı bir arkadasla konuşuyoruz. Kültürler farklı oldugundan fikrini ögrenmek için "ne zaman bu cocuk kendi işini görecek, ben eski düzenime dönecegim" diye sordum. Evlenip evden gidince "mecburen" bırakacaksın dedi. Neden öyle konuştun dedim. Siz kadınlar cocukların size bagımlı olmasına bayılıyorsunuz. Siz hep arkasından koşturuyorsunuz. Şikayet etseniz de bunu asıl isteyen sizsiniz. Cocugun size ihtiyacı olmadıgı fikrine katlanamıyorsunuz dedi:)

Yag Muslu diye bi marka alıyorum. Okaliptüs yeni alırdım suphan diye bi marka.şimdi bişe daha diyecem kantaron çiçeği zeytinyağına beklentilere yapılıyor, bilindik bi çiçek karşı komşumuz annesi ılıcaya gitmişti bu sene o yapmış.bitsin elimdeki onu alıcam.balkabağı evet kocaman bence bişe olmaz zaten kesilmediği müddetçede çürümüyo başka türlü küçük yok.ama annem ekmişti önceki sene.kestik dilimleri dondurucya atmıştık. Öyle yapılabilir.

amin canım allah korusun evlatlarımızı
nasıl bir test bu?

Canım 2 sayfalık bir test var.Testte çocuğun aylara göre yaptığı şeylere göre sorular sorulmuş.Örneğin;Sırtüstü yattığında ellerini izler mi?Mama ye da meme emerken sesler çıkarır mı?Gıdıklamadan güler mi? vs.tarzında sorular.Evet veya hayır olarak işaretliyosun ve doktor onu değerlendirmeye alıyor.Az gerilik ya da az ilerilik önemli değil açık kapatılır diyor fakat bariz derecede ilerilik ve gerilik varsa 1 yaşında üni.hastanesine yönlendirme yapıyormuş.Allah hepimizin evlatlarını korusun.Evlerden ırak olsun hastalıklar.

Hepimizin kuzusu maşallah aceleci herşeyi vaktinden evvel yapıyor Ama yine de test etmek isteyen olursa nette var arkadaslar. 6 aylık bebek gelişim testi diye taratırsanız.

amin canım
mesela sorduğun 3 soruda benim oğlumda cevap evet
merak ettim bu testin sayfaları elinde varsa foto olarak ekler misin?

Ben küçükken erzurumda giderdik.babaannemin mısır tarlası vardı. Evin önünde ateş yakar kocaman bir kazanda mısır pişirildiği o ateş sürekli yanardı. Üstünde balkabağını kabuğuyla keser mısırın üstüne kapak gibi kapatırdı buharıyla pişerdi. Sonra kaşıkla yerdik. Nekadar sağlıklı beslenmişim bilmeden.dere otuda çok olurdu turşulara katardılar sadece. Oyuzden ben çok severim. Dilimliyip hafif şeker ceviz üstüne fırınlıyorum ben ..eşim Yemiyor ben ve çocuklar. ?

Cok guzel yazmissin. Okudukca neler yasadigin canlandi gozumde. En kisa zamanda toparlarsin umarim. Biz de sizi operiz :)

Ben akktardan almisstim ama guvenilirdir umarim. HEP alisveris yaptigim yer sonucta. Bilemedim simdi. İspanak ama onletin icinde omlet pisene kadar pismez ki yuksek ateste. Piser mi?

valla benim kiz da ogrendi annesinin basitetsiz oldugunu

Gunaydin anneler ve kuzulari. Dun kotu bi aksam gecirdik. Ailevi meseleler yine depresti. Gece de uyanip duran kuzuya karsi istikrarli olamadim. Nedense ona karsi vicdan yaptim. Belki onu emzirerek ben de rahatladim.

evet bu çoğumuzun annesinde öyle.. ben olmasam ne yapacaksınız der hep.. sanki o olmayınca biz perişan olacakmışız gibi davranır.. hepimiz Allah a emanetiz ..bir şey olsa annem bile bunu engelleyemez..kabullenmek istemiyorlar haliyle...belkide onlara gereken değeri vermediğimiz için olabilir...sürekli kendi varlıklarını bir şekilde hissettirmek istiyorlar hayatımızda...

hırsızı

brujaV a katılıyorum halt etmiş
canım yarık damak dediğinde üzüntüden mahvolmuştum..ama kazma dişi duyunca nasıl havalara uçtum..yani bana o kadar kötü gelmedi... ama öyle olacağada benzemiyor dediğin gibi güzel kızımın dişleri hem damak yapısı yeğenime benziyor onun dişleride inci gibi... maşşallah

bende yaptım testi internetten.. normalmiş yani gelişimi o zaman..çünkü burada bebeklerinizin yaptıklarını anlatıyorsunuz ya, kıyaslıyorumda benim kız bir kaç hafta geç yapıyor o hareketleri...test doğruysa normal zamanında yapıyor herşeyi

Ben akktardan almisstim ama guvenilirdir umarim. HEP alisveris yaptigim yer sonucta. Bilemedim simdi. İspanak ama onletin icinde omlet pisene kadar pismez ki yuksek ateste. Piser mi?

valla benim kiz da ogrendi annesinin basitetsiz oldugunu
canım ıspanağın canı ne ki ateşi görür görmez soluverir... saplarını değilde yaprakalrında atarsın içine...normal yerken bile sorun olmazken omletin içinde gayet iyi pişer ..yani hafif yumuşasa yeter bebekelrin yemesine...zaten minnak minnak ısırıyorlar...

Gunaydin anneler ve kuzulari. Dun kotu bi aksam gecirdik. Ailevi meseleler yine depresti. Gece de uyanip duran kuzuya karsi istikrarli olamadim. Nedense ona karsi vicdan yaptim. Belki onu emzirerek ben de rahatladim.
canım kendini o kadar kasma.. yani etkileniyordur bebeğin muhtemelen... duyguları çok güçlü..ifade etme şekilleri bizim gibi değil.. ve inanamıyacağımız derecede algıları yüksek...elbet bebğinle senin hazır olduğunuz bir dönem kendiliğinden düzeniniz yola girer... ailevi sorunlarınızda inşallah hallolur diycem ama senin elinde olan bir şey yok sanırım... çocuk olsalar kulağını çeker karşına alır ceza bilmem ne yola getirirsin ama koca koca insanlar...ve kendi doğruları var değiştiremedikleri...haklarında hayırlısı ne ise o olsun

kızlar ya geçmişte konuşuldu ama hem unuttum hem de sayfalara baksam bulamam gece yatarken tok tutsun diye yaptığınız muhallebi tarifini tekrar verir misiniz?

kızlar ya geçmişte konuşuldu ama hem unuttum hem de sayfalara baksam bulamam gece yatarken tok tutsun diye yaptığınız muhallebi tarifini tekrar verir misiniz?
Malzemeler:
Bir su bardağı su
İki tepeleme tatlı kaşığı tam buğday unu/birbuçuk tatlı kaşığı irmik/yulaf unu -hangisini istersen yada karışık koy
Anne sütü/formul mama/ biraz keçi sütü/günlük süt -hangisini istersen
Üzüm pekmezi yada herhangi bir pekmez isteğe bağlı
Yapılışı
Bir su bardağı suda tam buğday unu/yulaf unu/ irmiği iyice karıştır. Topak topak olmaması için kaynayana kadar karıştırarak pişir. Oldukça koyu bir mama kıvamında olacak ..... Ilıdıktan sonra bebeğinin yediği kıvama gelene kadar anne sütü/ formül mama/keçi sütü/günlük inek sütü ekle.(sütler pastörize olacak yada kaynamış ılımış olacak ekelrken) istersen Pekmezle tatlandır. hem besleyici hemde doyurucu....bebeğin için bu fazla olabilir sen yarı yarıya azaltırsın ölçüyü
Pirinç unu yerine yulaf ununu kullanmak daha sağlıklı . her yerde ve her zaman yulaf ununa ulaşmak mümkün değil.aktarlarda buldum ben...

Muhallebinin üzerine rendelenmiş mevsim meyveleri (elma, armut, kayısı, muz) ve erkenmi bilmiyorum ama dövülmüş ceviz de ekleyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…