merhaba,Malzemeler:
Bir su bardağı su
İki tepeleme tatlı kaşığı tam buğday unu/birbuçuk tatlı kaşığı irmik/yulaf unu -hangisini istersen yada karışık koy
Anne sütü/formul mama/ biraz keçi sütü/günlük süt -hangisini istersen
Üzüm pekmezi yada herhangi bir pekmez isteğe bağlı
Yapılışı
Bir su bardağı suda tam buğday unu/yulaf unu/ irmiği iyice karıştır. Topak topak olmaması için kaynayana kadar karıştırarak pişir. Oldukça koyu bir mama kıvamında olacak ..... Ilıdıktan sonra bebeğinin yediği kıvama gelene kadar anne sütü/ formül mama/keçi sütü/günlük inek sütü ekle.(sütler pastörize olacak yada kaynamış ılımış olacak ekelrken) istersen Pekmezle tatlandır. hem besleyici hemde doyurucu....bebeğin için bu fazla olabilir sen yarı yarıya azaltırsın ölçüyü
Pirinç unu yerine yulaf ununu kullanmak daha sağlıklı . her yerde ve her zaman yulaf ununa ulaşmak mümkün değil.aktarlarda buldum ben...
Muhallebinin üzerine rendelenmiş mevsim meyveleri (elma, armut, kayısı, muz) ve erkenmi bilmiyorum ama dövülmüş ceviz de ekleyebilirsin.
once ispanagi elinle parcalayip koy 1-2 damla zeytinyagi yumusayinca da tavanin bir kenarina yumurta kirip yumurta pismeye baslayinca karistiriyorum benBen akktardan almisstim ama guvenilirdir umarim. HEP alisveris yaptigim yer sonucta. Bilemedim simdi. İspanak ama onletin icinde omlet pisene kadar pismez ki yuksek ateste. Piser mi?
valla benim kiz da ogrendi annesinin basitetsiz oldugunu
kapali grupta kimsenin paylasimini gormuyorum sadece sayfanin kendisi birseyler paylasiyor gecen hukumet hakkinda yazmis dun de antibiyotikle ilgili ama forum tarzi bir blm gormuyorum benBu sayfa canim. Kapali gurup. Yazdigin paylasimlari sadece guruptakiler gorebiliyor.
ben benimkini getiremem yola gibi ins yoldan cikmazcanım kendini o kadar kasma.. yani etkileniyordur bebeğin muhtemelen... duyguları çok güçlü..ifade etme şekilleri bizim gibi değil.. ve inanamıyacağımız derecede algıları yüksek...elbet bebğinle senin hazır olduğunuz bir dönem kendiliğinden düzeniniz yola girer... ailevi sorunlarınızda inşallah hallolur diycem ama senin elinde olan bir şey yok sanırım... çocuk olsalar kulağını çeker karşına alır ceza bilmem ne yola getirirsin ama koca koca insanlar...ve kendi doğruları var değiştiremedikleri...haklarında hayırlısı ne ise o olsun
hayirli olsun cnm nasil kalitesi?ise yarar mi?Kızlar bim den geliyorum piyano vardı birde uyku tulumu.. Tercihim İ tulum dan yana kullandım :) umarım kullanışlı olur. En azından soguk havalarda dışarıda da giydiririm. 15 TL idi
devitin ne zarati varmis?ben kullaniyirumAz önce aşımızı olduk,hemşire devit ve demirini kullanıyor musun dedi ben de kullanmak istemiyorum onları dedim. hemşire kızdı bana kullanmak istemiyorsun ama kıznın bıngıldağı hiç kapanmamış bebekkenki hali gibi duruyor dedi. az önce araştırdım biraz devitle ilgili olumsuz çok şeyler var ne yapsam bilemedim. benim kızım gayet güzel emiyor demir konusunda da karrasız kaldım. 19 nisan da doğmuştu 8 kilo 300 gr geldi elbiseleri ile boy 66. bence gayet iyi kilosu demire halen gerek olduğunu düşünmüyorum ama d vitamini konuusnda karrasız kaldım
aslında muhallebinin kalıp ölçüsü şöyle (yapılınca koyuca bir kase oluyor)kızlar ya geçmişte konuşuldu ama hem unuttum hem de sayfalara baksam bulamam gece yatarken tok tutsun diye yaptığınız muhallebi tarifini tekrar verir misiniz?
eşime söyleyimde eve geçmeden baksın..sağol canım... kumaşı nasıl polyester olmasın iyice terlemesin..canım güle güle giysin bebişinKızlar bim den geliyorum piyano vardı birde uyku tulumu.. Tercihim İ tulum dan yana kullandım :) umarım kullanışlı olur. En azından soguk havalarda dışarıda da giydiririm. 15 TL idi
Kızlar bim den geliyorum piyano vardı birde uyku tulumu.. Tercihim İ tulum dan yana kullandım :) umarım kullanışlı olur. En azından soguk havalarda dışarıda da giydiririm. 15 TL idi
ya içinde koruyucu olarak kullanılan madde avrupa ülkelerinde yasakmış bebek ilaçlarında kullanılması, kanserojen bi maddeymiş. bi ara devitin toplatılması gündeme gelmiş. bi çok doktor kullanmayın derken kimisi de kesinlikle kullanın diyormuş vs vsdevitin ne zarati varmis?ben kullaniyirum
canım aşılarınız geçmiş olsun ama d vit i kullanman gerek ne fazla ne az hemşire ne kadar dediyse o kadar ben günde 3 damla veriyorum...kemikleri için gerekli olan tek şey.. ne gıyla alabiliyor bebeğin bunu nede anne sütüyle ..mecburen dışarıdan takviye edilmesi gerekiyor... fazla alınmasının zararı var evet ama ölçüsünde olursa faydası var ihmal etme canımAz önce aşımızı olduk,hemşire devit ve demirini kullanıyor musun dedi ben de kullanmak istemiyorum onları dedim. hemşire kızdı bana kullanmak istemiyorsun ama kıznın bıngıldağı hiç kapanmamış bebekkenki hali gibi duruyor dedi. az önce araştırdım biraz devitle ilgili olumsuz çok şeyler var ne yapsam bilemedim. benim kızım gayet güzel emiyor demir konusunda da karrasız kaldım. 19 nisan da doğmuştu 8 kilo 300 gr geldi elbiseleri ile boy 66. bence gayet iyi kilosu demire halen gerek olduğunu düşünmüyorum ama d vitamini konuusnda karrasız kaldım
sağol canım yazımın altına ekledim... zaten yazdığım kaşık mamasıydı fakat ne olur ne olmaz diye tarifin alına belirttim tekrar...Allah korusun..dün okudumda balon şişirirken balon soluk borusuna kaçmış ...çocuk ölmüş... Allah korusun bebeklerimizi....merhaba,
canım görünce yazmak istedim şu an dövülmüş ceviz kahvaltıda var ama ben bir yazıda okudum muhallebide biberondan çekerken çocuk takanmış ve ciğerlerine kaçmış ve ezmesi zor ufak taneler olduğu için .sonra ciğerlerden tamamen temizlenemezse ömür boyu çekiyormuş hatırladığım yazıdan bunlar.
Malzemeler:
Bir su bardağı su
İki tepeleme tatlı kaşığı tam buğday unu/birbuçuk tatlı kaşığı irmik/yulaf unu -hangisini istersen yada karışık koy
Anne sütü/formul mama/ biraz keçi sütü/günlük süt -hangisini istersen
Üzüm pekmezi yada herhangi bir pekmez isteğe bağlı
Yapılışı
Bir su bardağı suda tam buğday unu/yulaf unu/ irmiği iyice karıştır. Topak topak olmaması için kaynayana kadar karıştırarak pişir. Oldukça koyu bir mama kıvamında olacak ..... Ilıdıktan sonra bebeğinin yediği kıvama gelene kadar anne sütü/ formül mama/keçi sütü/günlük inek sütü ekle.(sütler pastörize olacak yada kaynamış ılımış olacak ekelrken) istersen Pekmezle tatlandır. hem besleyici hemde doyurucu....bebeğin için bu fazla olabilir sen yarı yarıya azaltırsın ölçüyü
Pirinç unu yerine yulaf ununu kullanmak daha sağlıklı . her yerde ve her zaman yulaf ununa ulaşmak mümkün değil.aktarlarda buldum ben...
Muhallebinin üzerine rendelenmiş mevsim meyveleri (elma, armut, kayısı, muz) ve erkenmi bilmiyorum ama dövülmüş ceviz de ekleyebilirsin.
Kızlar bim den geliyorum piyano vardı birde uyku tulumu.. Tercihim İ tulum dan yana kullandım :) umarım kullanışlı olur. En azından soguk havalarda dışarıda da giydiririm. 15 TL idi
canım okudunmu sonraki yazdıklarımı...kaşıkla yedirilen muhallebi bu...@ supapatya uyardı biberonla ilgili bende kaşıkla veriliyor diye belirtmek istedim...pekmezide pişirme muhallebinin içinde faydasından çok zararı olur...pekmez muhallebi pişip ılıdıktan sonra katacaksın...çok sagol canım
Az önce aşımızı olduk,hemşire devit ve demirini kullanıyor musun dedi ben de kullanmak istemiyorum onları dedim. hemşire kızdı bana kullanmak istemiyorsun ama kıznın bıngıldağı hiç kapanmamış bebekkenki hali gibi duruyor dedi. az önce araştırdım biraz devitle ilgili olumsuz çok şeyler var ne yapsam bilemedim. benim kızım gayet güzel emiyor demir konusunda da karrasız kaldım. 19 nisan da doğmuştu 8 kilo 300 gr geldi elbiseleri ile boy 66. bence gayet iyi kilosu demire halen gerek olduğunu düşünmüyorum ama d vitamini konuusnda karrasız kaldım
canım okudunmu sonraki yazdıklarımı...kaşıkla yedirilen muhallebi bu...@ supapatya uyardı biberonla ilgili bende kaşıkla veriliyor diye belirtmek istedim...pekmezide pişirme muhallebinin içinde faydasından çok zararı olur...pekmez muhallebi pişip ılıdıktan sonra katacaksın...
once ispanagi elinle parcalayip koy 1-2 damla zeytinyagi yumusayinca da tavanin bir kenarina yumurta kirip yumurta pismeye baslayinca karistiriyorum ben
kapali grupta kimsenin paylasimini gormuyorum sadece sayfanin kendisi birseyler paylasiyor gecen hukumet hakkinda yazmis dun de antibiyotikle ilgili ama forum tarzi bir blm gormuyorum ben
ben benimkini getiremem yola gibi ins yoldan cikmaz
6 ayda tepetaklak etti beni
hayirli olsun cnm nasil kalitesi?ise yarar mi?
kuzun kac kilo kac aylik aldin cnm?ben de esime soyleyim guzelse
dislik varmis bir de
aslında muhallebinin kalıp ölçüsü şöyle (yapılınca koyuca bir kase oluyor)
içini ne ile zenginleştirirsen sana kalmış
1 su bardağı ister keçi sütü ister su-ister inek sütü koy
1 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu istersen yulaf unu
(sadece birini koyacaksan eğer yani sadece irmik yada sadece un koyacaksan 2 tepeleme yemek kaşığı olacak ölçü)
kıvamı koyu değilde biraz cıvık olsun dersen ister aynen böyle yap su ile seyrelt istersen un ölçüsün yarısını koy)
1 tatlı kaşığı zeytin yağı sızma olacak
2 yemek kaşığı pekmez (pekmez muhallebi yapılıp bittikten sonra soğuyunca koyacaksın..asla pekmezle pişirme hatta pekmez koymasan bile olur onun yerine tatlı meyvelerden koyarsın)
istersen meyvede koy yarım armut yada yarım elma rendelenmiş..yada buharda haşlanmış keyfine göre
AKTARRR BUNLAR KAŞIK MUHALLEBİSİ BİBERONLA VERİLMEZ ZATEN İRMİK ŞİŞECEĞİ İÇİN BİBERONUN DELİĞİNDEN GEÇMEZ....DİĞER VERDİĞİM TARİFTE HEMEN HEMEN AYNI AMA ODA KAŞIK MUHALLEBİSİ..EĞER BİBERONLA VERECEKSEN BİBERONDAN GEÇECEK KIVAMA GELENE KADAR SÜT YADA SU İLE SEYRELTMEN VE İÇİNE İRMİK MEYVE VE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ KOYMAMAN GEREK
eşime söyleyimde eve geçmeden baksın..sağol canım... kumaşı nasıl polyester olmasın iyice terlemesin..canım güle güle giysin bebişin
Hayırlı olsun canım güle güle kullansın kuzun.
Alışverişe gitsek benım oglanın da eksikleri var. Yarına inşallah
güle güle kullanın canım
ben sordum mağazadan 80 tl dedi canım sen fiyatını uygun almışsın...evin oradaki bimde kaldıysa eşimde alacak...güle güle giysin bebeğinTeşekkür ederim. Kızım sekiz Kilo idi üç hafta önce. Boyu 172.. İlk baş 18 24 ay yazarı aldım ama şimdi değiştirmeye gittim. 9.12 aldım büyük geldiği için ilki.
%100 pamuk yazıyor üzerinde yumuşacık. Yatarken olmasa bile kışın hemen geçir üzerine dışarı çık.
Foto eklemeyi beceremedim.. Ama eklemiştim :)
ben sordum mağazadan 80 tl dedi canım sen fiyatını uygun almışsın...evin oradaki bimde kaldıysa eşimde alacak...güle güle giysin bebeğin
Kızlar aranızda kan tahlili yaptıran var mı?Sonuçlarınız kaç çıktı?Bizim Hgb 11.6 g/dl çıktı eşimle konuşmuş doktor güzel demiş tam detaylı konuşamadık yoğunluktan bugün geri dönüş yapacak sizce ilaç verir mi?Aramızda deneyimli olan anneler vardır muhakkak
Normal sınırlar içinde cıkmış vermez ilac canım. Kerem'in 11.4 cıkmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?