2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Az önce aşımızı olduk,hemşire devit ve demirini kullanıyor musun dedi ben de kullanmak istemiyorum onları dedim. hemşire kızdı bana kullanmak istemiyorsun ama kıznın bıngıldağı hiç kapanmamış bebekkenki hali gibi duruyor dedi. az önce araştırdım biraz devitle ilgili olumsuz çok şeyler var ne yapsam bilemedim. benim kızım gayet güzel emiyor demir konusunda da karrasız kaldım. 19 nisan da doğmuştu 8 kilo 300 gr geldi elbiseleri ile boy 66. bence gayet iyi kilosu demire halen gerek olduğunu düşünmüyorum ama d vitamini konuusnda karrasız kaldım

merhaba,
canım görünce yazmak istedim şu an dövülmüş ceviz kahvaltıda var ama ben bir yazıda okudum muhallebide biberondan çekerken çocuk takanmış ve ciğerlerine kaçmış ve ezmesi zor ufak taneler olduğu için .sonra ciğerlerden tamamen temizlenemezse ömür boyu çekiyormuş hatırladığım yazıdan bunlar.

Ben akktardan almisstim ama guvenilirdir umarim. HEP alisveris yaptigim yer sonucta. Bilemedim simdi. İspanak ama onletin icinde omlet pisene kadar pismez ki yuksek ateste. Piser mi?

valla benim kiz da ogrendi annesinin basitetsiz oldugunu
once ispanagi elinle parcalayip koy 1-2 damla zeytinyagi yumusayinca da tavanin bir kenarina yumurta kirip yumurta pismeye baslayinca karistiriyorum ben
Bu sayfa canim. Kapali gurup. Yazdigin paylasimlari sadece guruptakiler gorebiliyor.
kapali grupta kimsenin paylasimini gormuyorum sadece sayfanin kendisi birseyler paylasiyor gecen hukumet hakkinda yazmis dun de antibiyotikle ilgili ama forum tarzi bir blm gormuyorum ben

ben benimkini getiremem yola gibi ins yoldan cikmaz
6 ayda tepetaklak etti beni

Kızlar bim den geliyorum piyano vardı birde uyku tulumu.. Tercihim İ tulum dan yana kullandım :) umarım kullanışlı olur. En azından soguk havalarda dışarıda da giydiririm. 15 TL idi
hayirli olsun cnm nasil kalitesi?ise yarar mi?
kuzun kac kilo kac aylik aldin cnm?ben de esime soyleyim guzelse
dislik varmis bir de

devitin ne zarati varmis?ben kullaniyirum

kızlar ya geçmişte konuşuldu ama hem unuttum hem de sayfalara baksam bulamam gece yatarken tok tutsun diye yaptığınız muhallebi tarifini tekrar verir misiniz?
aslında muhallebinin kalıp ölçüsü şöyle (yapılınca koyuca bir kase oluyor)
içini ne ile zenginleştirirsen sana kalmış
1 su bardağı ister keçi sütü ister su-ister inek sütü koy

1 tepeleme yemek kaşığı irmik
1 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu istersen yulaf unu
(sadece birini koyacaksan eğer yani sadece irmik yada sadece un koyacaksan 2 tepeleme yemek kaşığı olacak ölçü)

kıvamı koyu değilde biraz cıvık olsun dersen ister aynen böyle yap su ile seyrelt istersen un ölçüsün yarısını koy)

1 tatlı kaşığı zeytin yağı sızma olacak

2 yemek kaşığı pekmez (pekmez muhallebi yapılıp bittikten sonra soğuyunca koyacaksın..asla pekmezle pişirme hatta pekmez koymasan bile olur onun yerine tatlı meyvelerden koyarsın)
istersen meyvede koy yarım armut yada yarım elma rendelenmiş..yada buharda haşlanmış keyfine göre

AKTARRR BUNLAR KAŞIK MUHALLEBİSİ BİBERONLA VERİLMEZ ZATEN İRMİK ŞİŞECEĞİ İÇİN BİBERONUN DELİĞİNDEN GEÇMEZ....DİĞER VERDİĞİM TARİFTE HEMEN HEMEN AYNI AMA ODA KAŞIK MUHALLEBİSİ..EĞER BİBERONLA VERECEKSEN BİBERONDAN GEÇECEK KIVAMA GELENE KADAR SÜT YADA SU İLE SEYRELTMEN VE İÇİNE İRMİK MEYVE VE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ KOYMAMAN GEREK

Kızlar bim den geliyorum piyano vardı birde uyku tulumu.. Tercihim İ tulum dan yana kullandım :) umarım kullanışlı olur. En azından soguk havalarda dışarıda da giydiririm. 15 TL idi
eşime söyleyimde eve geçmeden baksın..sağol canım... kumaşı nasıl polyester olmasın iyice terlemesin..canım güle güle giysin bebişin

Son düzenleme:

Hayırlı olsun canım güle güle kullansın kuzun.

Alışverişe gitsek benım oglanın da eksikleri var. Yarına inşallah

devitin ne zarati varmis?ben kullaniyirum
ya içinde koruyucu olarak kullanılan madde avrupa ülkelerinde yasakmış bebek ilaçlarında kullanılması, kanserojen bi maddeymiş. bi ara devitin toplatılması gündeme gelmiş. bi çok doktor kullanmayın derken kimisi de kesinlikle kullanın diyormuş vs vs

canım aşılarınız geçmiş olsun ama d vit i kullanman gerek ne fazla ne az hemşire ne kadar dediyse o kadar ben günde 3 damla veriyorum...kemikleri için gerekli olan tek şey.. ne gıyla alabiliyor bebeğin bunu nede anne sütüyle ..mecburen dışarıdan takviye edilmesi gerekiyor... fazla alınmasının zararı var evet ama ölçüsünde olursa faydası var ihmal etme canım

sağol canım yazımın altına ekledim... zaten yazdığım kaşık mamasıydı fakat ne olur ne olmaz diye tarifin alına belirttim tekrar...Allah korusun..dün okudumda balon şişirirken balon soluk borusuna kaçmış ...çocuk ölmüş... Allah korusun bebeklerimizi....

çok sagol canım

çok sagol canım
canım okudunmu sonraki yazdıklarımı...kaşıkla yedirilen muhallebi bu...@ supapatya uyardı biberonla ilgili bende kaşıkla veriliyor diye belirtmek istedim...pekmezide pişirme muhallebinin içinde faydasından çok zararı olur...pekmez muhallebi pişip ılıdıktan sonra katacaksın...

maşallah kuzuna canım
ben devit kullanıyorum ama demiri çok kullanmıyorum

tamam canım okudum ben şuan işyerindeyim anneme söyleyeyim yapsın yada ben akşam yatmadan önce yapar veririm çok sağol canım öptüm.

Hayırlı olsun canım güle güle kullansın kuzun.

Alışverişe gitsek benım oglanın da eksikleri var. Yarına inşallah

güle güle kullanın canım

Teşekkür ederim. Kızım sekiz Kilo idi üç hafta önce. Boyu 172.. İlk baş 18 24 ay yazarı aldım ama şimdi değiştirmeye gittim. 9.12 aldım büyük geldiği için ilki.
%100 pamuk yazıyor üzerinde yumuşacık. Yatarken olmasa bile kışın hemen geçir üzerine dışarı çık.

Foto eklemeyi beceremedim.. Ama eklemiştim :)

Eklentiler

• IMG_20141024_144548.webp
    114,9 KB · Görüntüleme: 66
Kızlar aranızda kan tahlili yaptıran var mı?Sonuçlarınız kaç çıktı?Bizim Hgb 11.6 g/dl çıktı eşimle konuşmuş doktor güzel demiş tam detaylı konuşamadık yoğunluktan bugün geri dönüş yapacak sizce ilaç verir mi?Aramızda deneyimli olan anneler vardır muhakkak

ben sordum mağazadan 80 tl dedi canım sen fiyatını uygun almışsın...evin oradaki bimde kaldıysa eşimde alacak...güle güle giysin bebeğin

ben sordum mağazadan 80 tl dedi canım sen fiyatını uygun almışsın...evin oradaki bimde kaldıysa eşimde alacak...güle güle giysin bebeğin

Saol cnm aynen bende bakıyordum pahalı geliyordu. Kışın sokağa bile çıkarken gitse yeter. Gece kullanır mı bilmiyorum bakalım

Normal sınırlar içinde cıkmış vermez ilac canım. Kerem'in 11.4 cıkmıştı.

Normal sınırlar içinde cıkmış vermez ilac canım. Kerem'in 11.4 cıkmıştı.

Peki canım sen bilirsin bundan sonraki süreç nasıl olacak?Yani her ay tahlil mi isteyecek bizden.İlaca ihtiyacı olup olmadığına nasıl karar verecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…