2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
maşşallah afiyet olsun Kerem e yumurtaları peynirleri götürmüş....benim kız yoğurtları bitirmiş... önceden 2 kaşık yerdi şimdi kavanozu bitirmiş...bebeğin yoğurdundan yemesin diye kv yede mayalıyorum...onunda hoşuna gidiyor...

benimkide genelde sol eli vallaha rahatladım biraz ben hamileyken trafik kazası geçirmiştim acaba dedim onunla ilgili sorunlar mı çıkıyor
yok canım benim... neden evham yapıyorsun..bir sıkıntı olsa zaten çıkardı önceden...benim kıızın kolu sürekli vurma şeklinde ..otururken oynarken yatarken...kolu kalkıp kalkıp iniyor...gülüyor yaparken bence oyun yapıyorlar...

kayınvalidene hayranın o kızına bakıyor sende bebek gibi ona bakıyorsun :)

kayınvalidene hayranın o kızına bakıyor sende bebek gibi ona bakıyorsun :)
bu yaştan sonra bebek bakmak zorunda değil aslında ama sırf bizim geçim edebilmemiz için bakıyor.. kaç defa sordum anne zor gelecekse bakma diye... istemesede bakıyor sağolsun...sen daha iyi bilirsin bakıcı bilmem ne bulmak ne kadar zor...zaten bakıcıya verecek paramızda yok... bende gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum.. hoş yinede öz kızıyla aralarındaki ilişki, ikimizin arasında asla olmayacak ve aramızdaki o görünmez duvar hiç yıkılmayacak ama bu çocuk bakma işi daha fazla eziyet olmasın diye sevdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum.. ayda bir eşimle yemeğe çıkarıyoruz dışarı...ben ona mecburum....yalakalık olsun diye değil yaptıklarım kendimi onun yerine koyuyorumda 68 yaşıma gelince çocuk bakmak istemezdim...

benimkide genelde sol eli vallaha rahatladım biraz ben hamileyken trafik kazası geçirmiştim acaba dedim onunla ilgili sorunlar mı çıkıyor
canım sen ne yaptın bebeğe bakabilecek biri bulabildin mi...canım sen çok hassas birisin..acaip etkileniyorsun küçücük şeylerden kendine dert yapıyorsun.. yarın bir gün kv baksaydı kızına...inan daha çok hasta olurdun... böylesi daha iyi..Allah tan hayıslısını istiyorsun ya..işte hayırlısı bu senin ve bebeğinin sağlığı için kv nin bakmaması gerekiyor demekki.. benim kv sağolsun baksada istemiyor ..kafese kapatılmış gibi davranıyor....sinir olduğum şeyler yaptı,yapıyorda hala..anlattıklarımı okumuşsundur...çareler aradım o bakmasında ne yapabilirim diye...Allah kimseyi çaresiz bırakmasın...birde çocuğuma bakıyor diye ona gebe kalacaktın...kısacası üzülme sakın bakmıyor diye.. baksa daha çok üzülecektin demekki...

Herkese mutlu haftasonları :)
Snowyy maşallah kereme hayranlıkla okuyorum Allah nazardan saklasın. Biz ek gıdaya 10 gün önce ufak ufak başladık. Meyve suyunda sıkıntı yok, kıvamı açık olursa çorbada da sıkıntı yok ama püre ya da hafif koyu kıvamlı çorba verince hiç istemiyo çok zorlanıyo ağzına almasıyla diliyle itmesi bir oluyo.
Bi de 3 4 gündür keçi yoğurdu verdim 1 çk ondan mı oldu bilmiyorum 2 gündür çok sık kusuyo, öyle fışkıran tarzda deil ama kusuyo az az. Yoğurt dokunmuş olabilir mi sizce? Bizim bu ek gıdayla ilgili çok işimiz var nerde yanlış yapıyorum

Bi de d vitamini konusulmus; ilaç ciddi bir ticari sektör ve ben bakanlığa asla güveniyorum. Hiç unutmam ilkokul 1 de her gün sınıflara fındık kolisi getirilip dağıtılırdı biz de sevinirdik, neden sonra öğrendik ki o fındıklar radyasyonlu olduğu için yurtdışından geri gönderilen satilamayan findiklarmis bize bi güzel yedirdiler ama. Şu anda tarımda da kanserli zehirli olduğu halde israille protokol yapıldığı için bile bile ordan tohum alınıp tarlalar zehirlenip kurutuluyor. Bu şartlar altında ben bu bakanlıkların dayatmalarini tavsiyelerini nasıl güvenle uygularım ki. İlaç da aynı aşı da. Ben ortaokuldayken kendi isteğimizle hepatit b aşısı yaptırdık şimdi yenidoğan bebeğe doğar doğmaz yapıyorlar. Bu konu tam olarak -Afedersiniz- iki ucu bklu deynek; yaptığında da yapmadiginda da ayrı vicdan azabı. Aşıları gönülsüzce yaptırdım ama d vitamini vermiyorum. Bir arkadaşa hemşire bingildak daha hiç kapanmamış vitamin ver demiş daha çok erken zaten bingildagin kapanması için. Tanıdığım birinin bebeğinin bıngıldağı erken kapandı vitamin yüzünden diye düşünüyolar. Başka bir tanıdığım da o ay bebeğini kontrole götürmekte gecikince hemşire arayıp çabuk gelin tsh hormonu yüksek çıkmış demiş apar topar gittiler meğerse tüm değerler normalmiş, sırf kontrole hemen gelsinler diye öyle dediğini itiraf etmiş. Sonra gel de güven bu insanlara işte. ..

evet canım haklısın ama bakmaması şu yöndende iyi oldu eşim çok inanıyordu bakacağına ama ailesinin gerçek yüzünüde gördüben annesinin yanlızken bana söylediklerini söyleyince yapmaz diyordu bende artık hiç mevzu yapmıyordum ama bakmam deyince eşim akşamına ağladı çok üzüldü bende onu teselli ettim ve konuyu kapattık ama kul sıkışmadan hızır yetişmezmiş arkadaşımız vardı eşimle ortak onun teyzesi sağolsun annemle birlikte bakıcaklar benimde aklım kalmayacak umarım her şey yolunca gider çok iyi ve sevecen bi kadına benziyor ama tanıdıkça görürüm zaten annemde olacak ikisi birlikte artık idare ederler diye düşünüyorum evlatlarımızı allah iyi insanlarla karşılaştırsın vicdanlı hele şimdi ağızları var dilleri yok kuzularımızın.

haklısın canım...kanserin ilacı bile bulundu da piyasaya sürmüyorlar...sıtmanında ilacı var ama diğer tedavi edici ilaçlar artık satılmayacağı için sıkıntının yaşandığı ülkeye göndermiyorlar... dediğin gibi bu bir piyasa..mikrobu üretip insanları hasta edip ilacını bulduk diye satıyorlar...Allah a emanet yaşıyoruz ...neye inanacağını bilemiyor insan.. herkes yapıyorsa kimseye bir şey olmuyorsa işte kıstas bu...

benim kızda yoğurt yediği zamn az az çıkarıyor kusma tarzında... ama yoğurt dokunduğu için olduğunu sanmıyorum..mdesi ekşimiş olabilir... geyirirken çıkan şeyler olabilir...bizde onlarala beraber öğreniyoruz canım...

ayy çok sevindim... bak daha iyi olmuş... insanın kendi annesinin gibi varmı...nazın geçer sözün geçer...daha rahat edersin...hem annenle beraber bakacaklarmış... gayet güzel olmuş.. her işte bir hayır vardır canım...iyiyki kv bakmamış yoksa daha zor günler seni bekliyordu.. ve eşinde annesi çocuğunuza baktığı için daha çok üstüne düşerdi annesinin ... belki kv bunu kullanırdı bile...Allah yüzüne bakmışta kv bakmamış

aynen öyle zaten çok baksında istemiyordum ama öyle çocuğumuda istemiyor gibi bir hava estirdi ona sinir oldum ama insanın kendine yaptığını kimse yapamıyor oğlu ile arasına artık dönüşü olmayan bir duvar ördü zaten 3 yıldır görüşmüyorduk yeni yeni ısınmıştı .dediğn doğru önceden onların bana davranışlarından stres yapa yapa kas romatizması oldum bağışıklığım düşmüş izmirde ünv. süründüm teşhis için hassas olmayı hiç istemiyorum ama çok inca fikirliyim ne yazıkki.annemden allah razı olsun duru onu yadırgamasın diye her gün geliyor kızımında güller açıyor yüzünde anneneyi görünce.baksaydı kesin maddi beklentiye girerdi zaten ilk evlendiğimizde k.kartımız yoktu kayınpederin kartından aldık klimayı 161 tl idi 160 verdim 1 tl eksik dediler bende 10 tl verdim bir dahakilerde 1 tl yi aramazsın dedim utanmadan verdiğim parayı hep sayıyordu daha neler neler..

bak 1 tl yi bile soran insan daha neler neler yapardı...Allah anennden razı olsun...Allah demişki sana çektiğin yeter daha ne istiyorsun bu kv nin bakmasını...onunda yüreğine soğukluk vermişki sizden uzak tutmuş...sana zararı olan insandan uzak dur...maddi manevi iyice çökertirdi seni...ağladığınla üzüldüğünle kalırdın...artık bakma istemiyorum desen bu defa yine sen kötü olurdun herkesin gözünde...zor çok zor...iyi olmuş böyle Duru içinde iyi olmuş...gerçekten seven birinin bakması kızının gelişimi içinde iyi olacak

uyurken yapıyor ve gaz çıkarıyor sonra uykuya devam evet altını açınca hemen karnını kaşıyor beni yoluyor ama bu vurması çok dikkatimi çekti kendinede vuruyor acaba dedim sizinkiler nasıl.

Aynen canim. Karnini bacaklarini parcaliyor alt degistirirken. Esim evde ise o ellerini tutuyor, heryeri tirnak izi. Benim kolumu elimi de tirnakliyor sik sik.

Afiyet olsun ikisine de

Canim bu peynir helvaya konur mu acaba?

Afiyet olsun kuzuna da. Daha yeni baslamissiniz normal canim. Yavas yavas puturlu seyleri de ver. Ogurur kusar bunlar normal refleksler. Sanirim 7. Ayda (hic olmadi 8 de) dili ile itme refleksi kaybolacak, daha rahat yer. Ara ara eline sebze meyve ver. Puturlu yemeye de alisir. Yogurttan dolayi kustugunu sanmiyorum. Sen sabirla denemeye devam et.

Isin sirri endise etmemek ve bebegin ihtiyaclarini izlemek. Bizim evde cogu sey spontan gelisiyor. Normalde mandalinayi henuz vermeyecektim mesela. Babasinin elinde gorunce kapti bir tane yedi Sen de rahat ol. Yemek vakitleri bizim icin cok eglenceli geciyor, sizin icin de oyle olsun

konur konur.... çokta güzel olur bence...hiç yapmadım ama zaten içine şunuda koysam bunuda eklesem diye diye çıkmış yeni yeni lezzetler...höşmerim diye bir tatlı var peynirli helva gibi birşey...onu herkes bayıla bayıla yiyor..denemekte fayda var

Gozun aydin canim. Cok sevindim sizin adiniza.

Ancak yazdiklarini okudukca cok uzuldum. 3 yildir gorusmedik diyorsun ama yasananlar seni o kadar etkilemis ki hasta bile olmussun. Beyninde de kalbinde de bu hatiralara yer verme artik canim. Gecmise bakma, kapat o sayfalari. Daha once de gecmisti mevzu. Bu insanlara kizgin&kirgin oldugun muddetce sen mahkum hayati yasarsin. Yok yere hatirlar gerilir, gerersin. Affet onlari gulum, affet ve yoluna devam et.

Evet izliyoruz su yemek programlarini, canimiz cekiyor. Gecen esime "elimize bir kamera alip biz de gidip yeyip&icelim, hep onlar yiyecek biz bakacak miyiz????" dedım

Yine izlemiş birilerini, gitti etli pide yaptırmaya:)

Evet izliyoruz su yemek programlarini, canimiz cekiyor. Gecen esime "elimize bir kamera alip biz de gidip yeyip&icelim, hep onlar yiyecek biz bakacak miyiz????" dedım

o programlar yüzünden kaç defa gece yemek sofrsı kurduğumu bilirim..bir de iştahla yiyorlar ki sorma...köyde kadın cağız gözleme yapıyor sac da...sunucu yanaşıyor teyzenin yanına...teyze ne yapıyosun falan filan diyo birden löööp diye bir seferde ağzına atıyo gözlemeyi...sanki 5 gün aç bırakmışlar gibi kim neyapsa saldırıyorlar...insanın iştahını kabartıyorlar...
afiyet bal şeker olsun sizede....

anlaşılan senin eşinde benimki gibi boğazına düşkün bir ara surviver izlerken ödül neyse ertesi gün bizde onu yiyiyorduk :)

anlaşılan senin eşinde benimki gibi boğazına düşkün bir ara surviver izlerken ödül neyse ertesi gün bizde onu yiyiyorduk :)

Survivor gunleri biz balık ve hindistan cevizi alıyorduk. Canımız cekıyordu onlar yerken:)

Allah olmayanlara yardım etsın. Bu tv cok tehlikeli, insanın canı cekiyor herşeyi. 33 yıl öncesi. Ben daha bebek. Tv de etipuf her cıktıgında isteyip aglıyormuşum. O zamanlar şimdiki gibi gece yarılarına kadar acık market yok. Careyi eve etipuf stoklamakta bulmuşlar, istedikçe veriyorlarmış. Hala her markete gittigimde alırım:)

Ah canımm Kv de ek gıda hazırlıyosun yani..Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…