- 3 Haziran 2014
- 424
- 801
- 128
Bende mandalina vermiyecektim dün sonradan limonu kaptı yuzunde hiç bi değişiklik olmadı ya..elinden alınca da bağırdı.mandalina verdim bende sorun olmadı hiç maşallah. Ama hala gözü limondaydı. Onlar bize haber veriyo sanırım ben hazırım diye. Cennet meyvesi 8 ay diyo bende zamanı geçmeden vereyim dedim bi sorun olmadı.yumuşak içini hupleterekr yıyor.son iki aydır doğru durur kilo almadı.bende şimdi onu kafaya taktım.Aynen canim. Karnini bacaklarini parcaliyor alt degistirirken. Esim evde ise o ellerini tutuyor, heryeri tirnak izi. Benim kolumu elimi de tirnakliyor sik sik.
Afiyet olsun ikisine de
Canim bu peynir helvaya konur mu acaba?
Afiyet olsun kuzuna da. Daha yeni baslamissiniz normal canim. Yavas yavas puturlu seyleri de ver. Ogurur kusar bunlar normal refleksler. Sanirim 7. Ayda (hic olmadi 8 de) dili ile itme refleksi kaybolacak, daha rahat yer. Ara ara eline sebze meyve ver. Puturlu yemeye de alisir. Yogurttan dolayi kustugunu sanmiyorum. Sen sabirla denemeye devam et.
Isin sirri endise etmemek ve bebegin ihtiyaclarini izlemek. Bizim evde cogu sey spontan gelisiyor. Normalde mandalinayi henuz vermeyecektim mesela. Babasinin elinde gorunce kapti bir tane yediSen de rahat ol. Yemek vakitleri bizim icin cok eglenceli geciyor, sizin icin de oyle olsun
Şimdiden sutu veriyorlar. Benimki le içiyom orda çok şukur..annesinin yaptığı ballı sutu içiyo oğluşlarımHerkese mutlu haftasonları :)
Snowyy maşallah kereme hayranlıkla okuyorum Allah nazardan saklasın. Biz ek gıdaya 10 gün önce ufak ufak başladık. Meyve suyunda sıkıntı yok, kıvamı açık olursa çorbada da sıkıntı yok ama püre ya da hafif koyu kıvamlı çorba verince hiç istemiyo çok zorlanıyo ağzına almasıyla diliyle itmesi bir oluyo.
Bi de 3 4 gündür keçi yoğurdu verdim 1 çk ondan mı oldu bilmiyorum 2 gündür çok sık kusuyo, öyle fışkıran tarzda deil ama kusuyo az az. Yoğurt dokunmuş olabilir mi sizce? Bizim bu ek gıdayla ilgili çok işimiz var nerde yanlış yapıyorum
Bi de d vitamini konusulmus; ilaç ciddi bir ticari sektör ve ben bakanlığa asla güveniyorum. Hiç unutmam ilkokul 1 de her gün sınıflara fındık kolisi getirilip dağıtılırdı biz de sevinirdik, neden sonra öğrendik ki o fındıklar radyasyonlu olduğu için yurtdışından geri gönderilen satilamayan findiklarmis bize bi güzel yedirdiler ama. Şu anda tarımda da kanserli zehirli olduğu halde israille protokol yapıldığı için bile bile ordan tohum alınıp tarlalar zehirlenip kurutuluyor. Bu şartlar altında ben bu bakanlıkların dayatmalarini tavsiyelerini nasıl güvenle uygularım ki. İlaç da aynı aşı da. Ben ortaokuldayken kendi isteğimizle hepatit b aşısı yaptırdık şimdi yenidoğan bebeğe doğar doğmaz yapıyorlar. Bu konu tam olarak -Afedersiniz- iki ucu bklu deynek; yaptığında da yapmadiginda da ayrı vicdan azabı. Aşıları gönülsüzce yaptırdım ama d vitamini vermiyorum. Bir arkadaşa hemşire bingildak daha hiç kapanmamış vitamin ver demiş daha çok erken zaten bingildagin kapanması için. Tanıdığım birinin bebeğinin bıngıldağı erken kapandı vitamin yüzünden diye düşünüyolar. Başka bir tanıdığım da o ay bebeğini kontrole götürmekte gecikince hemşire arayıp çabuk gelin tsh hormonu yüksek çıkmış demiş apar topar gittiler meğerse tüm değerler normalmiş, sırf kontrole hemen gelsinler diye öyle dediğini itiraf etmiş. Sonra gel de güven bu insanlara işte. ..
Bende mandalina vermiyecektim dün sonradan limonu kaptı yuzunde hiç bi değişiklik olmadı ya..elinden alınca da bağırdı.mandalina verdim bende sorun olmadı hiç maşallah. Ama hala gözü limondaydı. Onlar bize haber veriyo sanırım ben hazırım diye. Cennet meyvesi 8 ay diyo bende zamanı geçmeden vereyim dedim bi sorun olmadı.yumuşak içini hupleterekr yıyor.son iki aydır doğru durur kilo almadı.bende şimdi onu kafaya taktım.
Merhaba nisan anneleri ve minnakları ne yapıyosunuz bebişler iyidir umarım kaç gündür giremiyorum iyice baya koptum sizden İnş daha sık gelirim vaktım olursa
İyiyim canım bende 6 ay asımızı olduk 2 dişimiz var artık tanıyor bizi sadece dolu dolu ek gıdaya gecemedim nedense sürekli meyve puresi yogurt oda azıcık çünkü sütüm birikiyor göğsüm agrıyor daha sebze püresi yapmış değilim Bide sofrada durmuyor surekli yemek istiyor eşim verdi yedikçe yiyor sonrada durmadı miydesi ağrıdı sanki sürekli masaj yaptım gazı vardı kıvranıyordu basıl olcak bilemedim ya Sözde
Bide buyuk oğlum var tecrübeliyim
Cennet meyvesi trabzon hurması diyede geçiyo.Benimki de ayniMuzu yerken yuzunu gozunu eksitiyor, eksi mandalinayi yerken yuzunde guller aciyor. Hamileyken yedigim mandalinalardan mi acaba :) Cennet meyvesini bilmiyorum ben, bakayim.
Kiloya takilma. Senin pasa abileri ile de oynuyor tum gun durmuyordur. Sen bizden tecrubelisin. Artik oyle tombis olduklari&ciltlerinin yagdan katkat oldugu gunler geride kalacakSaglikli olmalari oncelik
Biz iyiyiz canim sizden ne haber
Cennet meyvesi trabzon hurması diyede geçiyo.
Kudret narı damak tadımı za uyan bişe değil ben yiyememiştim. Babam şeker hastası ve tropikal meyve yetiştirmeye merak saldı.hatay iskenderunda Oturuyo lar. Bahçesi musait.altın çilek yetiştirdi gojı bey diye bi meyve kudret narı pepino şekerini düzenledi gerçekten, altın çilek bahçeye ettim bende çokta güzel olmuştu. ? Ust katımda gorumcee ler Oturuyo. ? Kocası benden izinsiz üstü meyve dolu bitkiyi Kokunden sokmuş ne anladım. Ondan sonrada bahçeye bişe ekmedim. Yoksa çok etmiştim sırf çocukla ne nerden yetişiyorsun bilsinler diye .domates salatalık mısır patlıcan çilek.bahardada roka maydanoz nane..kasımda maydanoz ek tım dalga geçtiler..kıs geldi.kar yağdı. Kar eriyince benim maydanoz bir coştu..utanmadan yediler bide..onlar olmasa cok şey ekecem ama...Biz ona hurma diyoruz. Onu verdim gecen gun ama cok olgunlasmisti tutamadi
Cennet meyvesi deyince sen aklima google da "kudret nari" diye gecen meyve geldi. Ona zamaninda cennetli birsey diyorlardi ama hatirlayamadim. Markette falan gormedim hic.
Kudret narı damak tadımı za uyan bişe değil ben yiyememiştim. Babam şeker hastası ve tropikal meyve yetiştirmeye merak saldı.hatay iskenderunda Oturuyo lar. Bahçesi musait.altın çilek yetiştirdi gojı bey diye bi meyve kudret narı pepino şekerini düzenledi gerçekten, altın çilek bahçeye ettim bende çokta güzel olmuştu. ? Ust katımda gorumcee ler Oturuyo. ? Kocası benden izinsiz üstü meyve dolu bitkiyi Kokunden sokmuş ne anladım. Ondan sonrada bahçeye bişe ekmedim. Yoksa çok etmiştim sırf çocukla ne nerden yetişiyorsun bilsinler diye .domates salatalık mısır patlıcan çilek.bahardada roka maydanoz nane..kasımda maydanoz ek tım dalga geçtiler..kıs geldi.kar yağdı. Kar eriyince benim maydanoz bir coştu..utanmadan yediler bide..onlar olmasa cok şey ekecem ama...
Kudret narı damak tadımı za uyan bişe değil ben yiyememiştim. Babam şeker hastası ve tropikal meyve yetiştirmeye merak saldı.hatay iskenderunda Oturuyo lar. Bahçesi musait.altın çilek yetiştirdi gojı bey diye bi meyve kudret narı pepino şekerini düzenledi gerçekten, altın çilek bahçeye ettim bende çokta güzel olmuştu. ? Ust katımda gorumcee ler Oturuyo. ? Kocası benden izinsiz üstü meyve dolu bitkiyi Kokunden sokmuş ne anladım. Ondan sonrada bahçeye bişe ekmedim. Yoksa çok etmiştim sırf çocukla ne nerden yetişiyorsun bilsinler diye .domates salatalık mısır patlıcan çilek.bahardada roka maydanoz nane..kasımda maydanoz ek tım dalga geçtiler..kıs geldi.kar yağdı. Kar eriyince benim maydanoz bir coştu..utanmadan yediler bide..onlar olmasa cok şey ekecem ama...
Maşallah ela ya kv çok güldüm gerçekten dişinizde çıkmış hayırlı olsun canım...maşşallah afiyet olsun Kerem e yumurtaları peynirleri götürmüş....benim kız yoğurtları bitirmiş... önceden 2 kaşık yerdi şimdi kavanozu bitirmiş...bebeğin yoğurdundan yemesin diye kv yede mayalıyorum...onunda hoşuna gidiyor...
canim benimkide vuruyor ozellikle sol.eliyle.uyurken yapıyor ve gaz çıkarıyor sonra uykuya devam evet altını açınca hemen karnını kaşıyor beni yoluyor ama bu vurması çok dikkatimi çekti kendinede vuruyor acaba dedim sizinkiler nasıl.
kizlarin verdigi cevaplari okumadan bende sol eliyle vurdugunu yazdim demekki hepimizin bebisleri ayni. gecmis olsun canim allah korumus.benimkide genelde sol eli vallaha rahatladım biraz ben hamileyken trafik kazası geçirmiştim acaba dedim onunla ilgili sorunlar mı çıkıyor
27.haftadan işten eve dönerken önüme çıkan bisikletli çocuğa çarpmamak için direksyonu kırdım sonra toparlayamayıp boş bi eve girdim köşesinden arabanın yarısı girdi ön cam patladı duvarlar içeri girdi bir tek benim önümde 20 cm cam kaldı ve o sayede üstüme gelmedi arabanın şasesi oynadığından bacaklarım sıkışmış ama ben farketmedim bi baktım direksyon karnıma değiyor zaten çarpıcağımı anlayınca kollarımla direksyonu gergince tutmuştum kemerimde vardı hemen araçtan çıktın diğer taraftan çıkmama imkan yoktu zaten bisikletli çocuk yanımda ağlıyor hemen cep tel. çıkarım 112 aradım o arada bi araç geldi dedim hamileyim beni hast. yetiştirin 112 daha düşmeden adam aldı beni götürdü yolda hemen doktorumu aradım ameliyattaydı sekreteri acili bilgilndirdi ablamı aradım hemen kaza yaptım kimseye söylemeden yanıma gel dedim annemde tansiyon var eşim yolda diye olay oldu ve 7. dak. ben bunları yapıp hast. ulaştım acile girdim kimliğimi hemen vezneye attım sedyeye oturdum damar yolu açtılar tekerlekli sandalye getirdiler ama sıcağıyla koşturdum ama orda kalkamadım bir daha hemen başka bir doğum dokt. çıkardılar falan işte bağlar azilmiş hast. attım sonra 10 gün atelde kaldı bacağım emara girmeyi kabul etmedim bebeğime zararı olacağı için doğum yapana kadar hep yattım düşük tehlikesine karşı iğne oldum zordu ama o günler bile geçti allaha şükür kavuştum kızıma.supapatya
kaza nasil oldu canim
cnm yikayinca cekti mi nasil geldi?Saol cnm aynen bende bakıyordum pahalı geliyordu. Kışın sokağa bile çıkarken gitse yeter. Gece kullanır mı bilmiyorum bakalım
neler yasamissin cnm ama helal olsun sana kosede aciz sekilde aglayip zmn gecirmemissin cok takdir ettim kizin da sana benzesin guclu kadin olsun27.haftadan işten eve dönerken önüme çıkan bisikletli çocuğa çarpmamak için direksyonu kırdım sonra toparlayamayıp boş bi eve girdim köşesinden arabanın yarısı girdi ön cam patladı duvarlar içeri girdi bir tek benim önümde 20 cm cam kaldı ve o sayede üstüme gelmedi arabanın şasesi oynadığından bacaklarım sıkışmış ama ben farketmedim bi baktım direksyon karnıma değiyor zaten çarpıcağımı anlayınca kollarımla direksyonu gergince tutmuştum kemerimde vardı hemen araçtan çıktın diğer taraftan çıkmama imkan yoktu zaten bisikletli çocuk yanımda ağlıyor hemen cep tel. çıkarım 112 aradım o arada bi araç geldi dedim hamileyim beni hast. yetiştirin 112 daha düşmeden adam aldı beni götürdü yolda hemen doktorumu aradım ameliyattaydı sekreteri acili bilgilndirdi ablamı aradım hemen kaza yaptım kimseye söylemeden yanıma gel dedim annemde tansiyon var eşim yolda diye olay oldu ve 7. dak. ben bunları yapıp hast. ulaştım acile girdim kimliğimi hemen vezneye attım sedyeye oturdum damar yolu açtılar tekerlekli sandalye getirdiler ama sıcağıyla koşturdum ama orda kalkamadım bir daha hemen başka bir doğum dokt. çıkardılar falan işte bağlar azilmiş hast. attım sonra 10 gün atelde kaldı bacağım emara girmeyi kabul etmedim bebeğime zararı olacağı için doğum yapana kadar hep yattım düşük tehlikesine karşı iğne oldum zordu ama o günler bile geçti allaha şükür kavuştum kızıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?