2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Birakin elalemin lafini sozunu ne olur

Insanlar konusmak icin konusuyor, bir anlasaniz. Kilolu olsa mamayi cok mu veriyorsun niye boyle diyorlar (bana dediler, sadece emziriyordum), zayif olsa ne yiyorsan suyundan vermeye basla sutun yaramiyor derler, emeklese yandin surekli pesinden kosacaksin derler (bana diyorlar), tutunup kalksa hic sevinme bu kadar erken kalkan cocuk bir sure sonra tekrar oturur yasindan once kalkmaz derler... Derler de derler

Eminim hepiniz bebegine en iyi sekilde bakmaya calisan fedakar annelersiniz. Acabalarla yuzunuz golgelenmesin. Siz mutlu olun ki bebeginiz de mutlu olsun.

merhaba arkidişler
benim kızda bayağı hareketlendi daha 6-7 gün oluyor emeklemeye başladı şimdide sağa sola tutunup ayağa kalkmaya çalışıyor oturuyor ama birden pat yere çok çarptı kafayı bu gün korkuyorum valla kafasına birşey olacak diye

peynir suya koydum şimdi tuzu gitsin diye bakalım yarın sabah bende kahvaltı deniyecem, umarım yer bızdık

@es3me3r canım iştahsızlık diştende olur seninkini dişleri yakında çıkacaksa ondanda yemiyor olabilir

kilodan bahsetmişsiniz benim kız 6 aylık kontrolünde 8 kilo boyu da 68 cm çıktı dr iyi dedi 2 ayından beri 500 gr alıyor,i ama bundan sonra çok daha az alır çünkü çok hareketlendi

aynen öyle canım etrafa bakmamak lazım .. zaten belli bir zamandan sonra gülüp geçiyorsun. tıpkı ilk zamanlar sütün yetiyor mu acaba soruları gibi bunlar..

kızımın ne kadar hareketli olduğunu görüyorum e yediğini de görüyorum. çok şükür.. daha neler görcez kimbilir. bu en büyük derdimiz olsun. Allah sağlık versin yavrularımıza

Maşallah bebisine kuzum .yiyen bir bebegin var ne güzel.bizim ki 4 gündür agzini acmiyor.oyuncak falan gösteri yorum bir saatte yedi diyorum döke döke.bazen yoruluyorum birkaç kasik verip birakiyorum.aman aman emmiyor zaten.geceleri emerse.
Ben de merak ediyorum kac gram aldi bu kiz .

günaydın kızlar..berbat bir gece geçirdim..hiç uyumadım..ben hastaydım en başta boynum omuzumun başı ağrıyodu..genel bir karın mide ağrısı..alp on ikide ağlamaya başladı bütün gece meme ağzında açmı diye bişeler denedim yok memeğide almadı bizaman sonra...kucağımda bir küçük aslancık varmışı söylersemuyudu sustuğumda ağıt..bir buçukta ortanca ömer kulağımdan ses geliyo diye ağlamaya başladı ağrıyomus babası acile götürdü bademcıkler şişmiş kulagı tıkamış.büyük ağlayarak uyandı daha doğrusu uyanamadan ağladı oturma odasında yattı büyükler odalarında korkuyomuşlar...tam uyumuştum .4 te ömerin ağlamasına uyandım niye ağlıyomuş sıkılmış..ya sabır çektim yatağıma aldım onuda..iki küçük aslancık varmış demeye başladım..alp daha şiddetli başladı ağlamaya 6da calpol verdim uyudu sonund şimdi ikisi uyuyo yusuf okula gitti..anladımki benim hasta olmaya lüksüm yokmuuuuşşş...

Gunaydın guzeller, iyi bir gun olur inşallah

Canım hıc eline vermeyi ya da önüne koymayı denedin mi? Bu kadar yorulmazsın, bebegin de bır yandan oynar dıger yandan yer.

Nasıl bir gece imiş öyle...cok gecmiş olsun canım, hepinize. Allah kolaylık versin...

günaydın arkidişler

ardaannesi3 kolay gelsin canım çok zor bir geceymiş , zaten hasta oldularmı hepsi birden olur
D derya5838 gözünüz aydın dişler patladıysa geçer sıkıntısı

benim ufaklık sabah 6 kalktı , keçi sütü , peynir, caviz yumurta sarısı ve pekmezden oluşan bir karışım kazırladım yedi birkaç kaşık dünde önüne koymuştum peynir biraz yemişti ama yumurtayı yememişti, bende bu gün hepsini karıştırdım şimdi uyudu geri bende kendime hakvaltı hazırladım şimdide büyük kızım uyandı

Günaydın arkadaşlar,

Anam dün gece benimkisi taarruzdaydı.Yavrumun burnu tıkanıyor gece ağızdan nefes almayı şuan keşfetmedikleri için alamadıkça uyanıyor,uykuya dalmak için emzik istiyor onu veriyorum tam dalacak gene burundan nefes alamayıp emziği atıyor ve sürekli aynı kısır döngü şeklinde devam ediyor.Burnunu çektim de saat 12 de rahatladı birazcık.Sabahta gene temizledim rahattı.Eşim okilüptus yağı alacak bugün umarım işe yarar çünkü buhar makinasından hiçbir yarar görmüyorum.

Neyse başka canımı sıkan bir konuda aileler konusu.Eşimin annesi uzakta yaşıyor kayınbaba rahmetli olmuş Allah rahmet eylesin.15-20 gün sonra yanıma gelecek ne kadar kalacak belli değil.Sorun şu ki annemle araları pek iyi değil.Yani görünür olarak birbirlerine kötü sözleri falan yokta kırgınlıkları var.Kvnin bir takıntısı kilo.Sürekli her telefonda kilo almış çok vermeyin vs.vs diyor.Yahu bu çocuk doktor kontrollerine sürekli giden ve denetim altında olan bir çocuk.Ve doktorumuz gelişiminden çok memnun ki öyle kilolu dediği 8,5 kilo 6,5 aylık bebek düşünün.Doktor ne kilolu ne zayıf tam ideal diyor.Ama her defasında her telefonda sürekli istisnasız aynı şeyi söylüyor.Ay gıcık olmaya başladım artık.6 aylık çocuğun obez riski çok çok zayıftır.Zaten Allah korusun öyle bir durum olsa şuan 8,5 değil 12-13 kg olması lazım onun için.Bu çocuğun şuan tek hareketi elini ayağını çırpmak,emeklemeye çalışmak.Hareketlenince belki onlarda kalmayacak ki en yakın örneği ablamın kızı.5 aylıkken 7,5 kg idi.Ayaklanmaya başladı ve şuan 11 aylık 9 kg.Şuan annem bakıyor zeynebe ve de çok güzel bakıyor.Annemin fikri bu çağlarda besinin iyi almsı yönünde kadın sürekli peşinde.Kemik suyu,yoğurt mayalama,taze meyve suyu,köy yumurtası bulma çabası vs.vs.Kv de de hayatta üstüne düşmez.Bende annem gibiyim gerçi her anne öyledir onlar yiyince güzelce bizler daha çok doyuyoruz.O bakımdan şimdi gözüm arkada kalacak.Annem ilgilenmediğini görürse laf söyleyecek vs.vs.Ne olacak hiç bilmiyorum.Dua edin kızlarda kazasız belasız sağ sağlim şu zamanı atlatayım.Umarım fazla da uzun kalmazlar yoksa ben tırlatırım.

allah kolaylık vrsin gülüm..benim eltimin oglu beş aylıkken 10 kilo dokuz aylıkken 15 klo imis simidi a8 yaşında ve fit bir deliknlı ne obezi...diğer çocuklarıda öyleydi takma kafana..kv çok takma he de geç takmadığını görünce susuar..benim oglan hala ağlıyo yemiyo

Canım zaten kafaya takmıyorum da sürekli zırt pırt söylenmesi deli ediyor beni.Yemek vermiyorum rejime soktum desem sevinecek sanki.Sadece o değil eşimin ailesinin hepsi aynı sanırım aralarında konuşup ortaklaşa dile getiriyolar.Eşime de dedim bir daha yanımda aynı şeyi söylerlerse cevabını veririm ona göre diye.

çok geçmiş olsun canım. Allah yardımcın olsun ben bir tanesinde zorlanıyorum. yine de çok güçlüsün

:) umarım dediğin gibi kazasız belasız geçer canım

aranızda evde muhabbet kuşu besleyen var mı? gece aklıma takıldı bizimkini attım bi köşeye tüy olmasın diye uçurmuyorum da.. vicdan yaptım resmen. hayvan bize o kadar alışık ki.. konmak istiyor ama ben bırakamıyorum

bıde ıkı tane dışımız ucunu gösterdi gece sureklıı uyanıyor mızmız ben o uykusuzlukla işe gıdıyorum pertt oluyorumm

kıyamam ya haklısınız canım uykusuz işe gitmek çok zor bizde o günleri yavaş yavaş atlatıyoruz 6.dişimiz var maşallah
Bende uyumadığında arada kızıyorum ama benim oğlum sesimi çok yükseltmesemde kızınca ben anlıyor ve hem korkuyor hem dudaklarını büzüyor bende pişman olup öpüyorum kendime kızıyorum sonra da ağlıyorum:);

çok zor bir geceymiş gerçekten biz bir bıdıkla zor baş ederken 3 tane maşallah allah sağlık versin hepsine sanada güç kuvvet.

bu gün kontrolümüz vardı bizimde artık sebze çorbasına başlayacağız özellikle brokoli,kerevir atlamayalım dedi 1 kaşık 2 defa çekilmiş dana kıyması ile bulgur,pirinç,yeşilmercimek tabiki patates,havuç,ıspanakta dedi 3 gün irmik konacak içine ama kemik suyu ile ilgili çok çelişki olduğu için sadece haftada 1 kere verelim kafamız rahat olsun dedi tüm gelişimi iyi allaha şükür menenjit aşısına 1 yaşından sonra dedi kandamlası 10 d vit. 4-5 damla devam gözü için masaja devam henüz geçmedi bu şekilde .

bizim kızla arasında 15 gün olan biri vardı erkek çocuğun alnı yanağı mordu kalmaya çalışıp düşüp sağa sola vuruyormuş kendini ondan morarmış çok hareketliydi bizim kız hımbıl :))

Valla biz şuan 6,5 aylığız ve çorbalarına kemik suyu 6.aydan itibaren kullanıyorum.Hem lezzetli oluyor hemde besleyiciliği artıyor.Üstelik brokoli ve kereviz neden vermedi anlamadım.Buradaki çoğu arkadaş 6.aydan sonra vermeye başladı.Bende veriyorum sakıncası vardır diye düşünmedim.Yeşil sebzelerde önemli olan tek şeyin tek pişirimlik yapılması olduğunu söyledi doktorum.Ertesi güne bırakılan çorba ısıtıldığında nitrata dönüşüyormuş.

evet canım haklısın ya anneler böyle bende uyutunca biraz uzanayım diyorum basıyor çığlığı kalkmak zorunda kalıyorum

CANIM BİZEDE VERİN ATLAMAYIN DEDİ DEDİM YANLIŞ OKUDUN GALİBA BANADA ÖĞÜNLÜK YAPMAMAMı söyledi sorun yok yani bir tek kemik suyu haftada 1 den fazla vermeyin dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…