ilk dört ay kilo alımı süperdi sonra bebek dünyada hareket etmek varmış diye yürüdü gitti.. diyorum ya havada yürüyor hep yere basınca napıcam bilmiyorum :) dışarı çıkınca gözler üzerinde hep hareketliliğinden dolayı durup etrafı seyrederken heycandan hem ayaklar çevriliyor hemde havada kulaç atıyor.. yine maşallah diyeyim Allah sağlık versin tüm yavrularımıza.. ama işte insanlar zayıf mı bu yemiyo musun diye soruyorlar çocuğa (kızım sana söylüyorum muabbeti) .. boyu var kilo göstermiyor diyorum. eşimde çok zayıftı cins batmayacak derle burda:) aynen öyle ona çekmiş. yakıyor yediklerini :)
Birakin elalemin lafini sozunu ne olur
Insanlar konusmak icin konusuyor, bir anlasaniz. Kilolu olsa mamayi cok mu veriyorsun niye boyle diyorlar (bana dediler, sadece emziriyordum), zayif olsa ne yiyorsan suyundan vermeye basla sutun yaramiyor derler, emeklese yandin surekli pesinden kosacaksin derler (bana diyorlar), tutunup kalksa hic sevinme bu kadar erken kalkan cocuk bir sure sonra tekrar oturur yasindan once kalkmaz derler... Derler de derler
Eminim hepiniz bebegine en iyi sekilde bakmaya calisan fedakar annelersiniz. Acabalarla yuzunuz golgelenmesin. Siz mutlu olun ki bebeginiz de mutlu olsun.
Maşallah bebisine kuzum .yiyen bir bebegin var ne güzel.bizim ki 4 gündür agzini acmiyor.oyuncak falan gösteri yorum bir saatte yedi diyorum döke döke.bazen yoruluyorum birkaç kasik verip birakiyorum.aman aman emmiyor zaten.geceleri emerse.supapatya9812 .!.:canım benim kzıgündür.ayda başladık bu listeye son bir haftadır tam yiyior ilk günler 1-2 kaşık yedi hep bi meyve ve yoğurdu düzgün yiyiyor dişten herhalde mamalarını bile isteksiz davranıp zaman zaman bırakıyor kahvaltısı aman diyip 1 haftadır hepsini yiyior .bu sabah mesela mamsını 40 ml kaldı içmedi bende zorlamadım ama saatinde öğününü veriyorum yediğini yiyiyor ittiğindede bırakıyorum doktor bu şekilde söyledi bize zorlamayın diliyle itince bırakın diye idil kaç kg bilmiyorum ama bizim ki 10 kg civarında yarın gidince net öğrenicem hepsinin ihtiyacı ve iştahı farklıdır arkadaşım benimle 1 gün farklı oğlu var o 7.5 kg bir de ne yazıkki ben mama ile besliyorum sütüm 5.aydan beri hiç yok doktorumuz anne sütü ile mama aynı kalori obez yapmaz her bebğin gelişimi farklıdır takmayın diyor bazen devam etmek istediği oluyor ama bitince üstüne vermiyorum.
Maşallah bebisine kuzum .yiyen bir bebegin var ne güzel.bizim ki 4 gündür agzini acmiyor.oyuncak falan gösteri yorum bir saatte yedi diyorum döke döke.bazen yoruluyorum birkaç kasik verip birakiyorum.aman aman emmiyor zaten.geceleri emerse.
Ben de merak ediyorum kac gram aldi bu kiz .
günaydın kızlar..berbat bir gece geçirdim..hiç uyumadım..ben hastaydım en başta boynum omuzumun başı ağrıyodu..genel bir karın mide ağrısı..alp on ikide ağlamaya başladı bütün gece meme ağzında açmı diye bişeler denedim yok memeğide almadı bizaman sonra...kucağımda bir küçük aslancık varmışı söylersemuyudu sustuğumda ağıt..bir buçukta ortanca ömer kulağımdan ses geliyo diye ağlamaya başladı ağrıyomus babası acile götürdü bademcıkler şişmiş kulagı tıkamış.büyük ağlayarak uyandı daha doğrusu uyanamadan ağladı oturma odasında yattı büyükler odalarında korkuyomuşlar...tam uyumuştum .4 te ömerin ağlamasına uyandım niye ağlıyomuş sıkılmış..ya sabır çektim yatağıma aldım onuda..iki küçük aslancık varmış demeye başladım..alp daha şiddetli başladı ağlamaya 6da calpol verdim uyudu sonund şimdi ikisi uyuyo yusuf okula gitti..anladımki benim hasta olmaya lüksüm yokmuuuuşşş...
allah kolaylık vrsin gülüm..benim eltimin oglu beş aylıkken 10 kilo dokuz aylıkken 15 klo imis simidi a8 yaşında ve fit bir deliknlı ne obezi...diğer çocuklarıda öyleydi takma kafana..kv çok takma he de geç takmadığını görünce susuar..benim oglan hala ağlıyo yemiyoGünaydın arkadaşlar,
Anam dün gece benimkisi taarruzdaydı.Yavrumun burnu tıkanıyor gece ağızdan nefes almayı şuan keşfetmedikleri için alamadıkça uyanıyor,uykuya dalmak için emzik istiyor onu veriyorum tam dalacak gene burundan nefes alamayıp emziği atıyor ve sürekli aynı kısır döngü şeklinde devam ediyor.Burnunu çektim de saat 12 de rahatladı birazcık.Sabahta gene temizledim rahattı.Eşim okilüptus yağı alacak bugün umarım işe yarar çünkü buhar makinasından hiçbir yarar görmüyorum.
Neyse başka canımı sıkan bir konuda aileler konusu.Eşimin annesi uzakta yaşıyor kayınbaba rahmetli olmuş Allah rahmet eylesin.15-20 gün sonra yanıma gelecek ne kadar kalacak belli değil.Sorun şu ki annemle araları pek iyi değil.Yani görünür olarak birbirlerine kötü sözleri falan yokta kırgınlıkları var.Kvnin bir takıntısı kilo.Sürekli her telefonda kilo almış çok vermeyin vs.vs diyor.Yahu bu çocuk doktor kontrollerine sürekli giden ve denetim altında olan bir çocuk.Ve doktorumuz gelişiminden çok memnun ki öyle kilolu dediği 8,5 kilo 6,5 aylık bebek düşünün.Doktor ne kilolu ne zayıf tam ideal diyor.Ama her defasında her telefonda sürekli istisnasız aynı şeyi söylüyor.Ay gıcık olmaya başladım artık.6 aylık çocuğun obez riski çok çok zayıftır.Zaten Allah korusun öyle bir durum olsa şuan 8,5 değil 12-13 kg olması lazım onun için.Bu çocuğun şuan tek hareketi elini ayağını çırpmak,emeklemeye çalışmak.Hareketlenince belki onlarda kalmayacak ki en yakın örneği ablamın kızı.5 aylıkken 7,5 kg idi.Ayaklanmaya başladı ve şuan 11 aylık 9 kg.Şuan annem bakıyor zeynebe ve de çok güzel bakıyor.Annemin fikri bu çağlarda besinin iyi almsı yönünde kadın sürekli peşinde.Kemik suyu,yoğurt mayalama,taze meyve suyu,köy yumurtası bulma çabası vs.vs.Kv de de hayatta üstüne düşmez.Bende annem gibiyim gerçi her anne öyledir onlar yiyince güzelce bizler daha çok doyuyoruz.O bakımdan şimdi gözüm arkada kalacak.Annem ilgilenmediğini görürse laf söyleyecek vs.vs.Ne olacak hiç bilmiyorum.Dua edin kızlarda kazasız belasız sağ sağlim şu zamanı atlatayım.Umarım fazla da uzun kalmazlar yoksa ben tırlatırım.
allah kolaylık vrsin gülüm..benim eltimin oglu beş aylıkken 10 kilo dokuz aylıkken 15 klo imis simidi a8 yaşında ve fit bir deliknlı ne obezi...diğer çocuklarıda öyleydi takma kafana..kv çok takma he de geç takmadığını görünce susuar..benim oglan hala ağlıyo yemiyo
günaydın kızlar..berbat bir gece geçirdim..hiç uyumadım..ben hastaydım en başta boynum omuzumun başı ağrıyodu..genel bir karın mide ağrısı..alp on ikide ağlamaya başladı bütün gece meme ağzında açmı diye bişeler denedim yok memeğide almadı bizaman sonra...kucağımda bir küçük aslancık varmışı söylersemuyudu sustuğumda ağıt..bir buçukta ortanca ömer kulağımdan ses geliyo diye ağlamaya başladı ağrıyomus babası acile götürdü bademcıkler şişmiş kulagı tıkamış.büyük ağlayarak uyandı daha doğrusu uyanamadan ağladı oturma odasında yattı büyükler odalarında korkuyomuşlar...tam uyumuştum .4 te ömerin ağlamasına uyandım niye ağlıyomuş sıkılmış..ya sabır çektim yatağıma aldım onuda..iki küçük aslancık varmış demeye başladım..alp daha şiddetli başladı ağlamaya 6da calpol verdim uyudu sonund şimdi ikisi uyuyo yusuf okula gitti..anladımki benim hasta olmaya lüksüm yokmuuuuşşş...
Günaydın arkadaşlar,
Anam dün gece benimkisi taarruzdaydı.Yavrumun burnu tıkanıyor gece ağızdan nefes almayı şuan keşfetmedikleri için alamadıkça uyanıyor,uykuya dalmak için emzik istiyor onu veriyorum tam dalacak gene burundan nefes alamayıp emziği atıyor ve sürekli aynı kısır döngü şeklinde devam ediyor.Burnunu çektim de saat 12 de rahatladı birazcık.Sabahta gene temizledim rahattı.Eşim okilüptus yağı alacak bugün umarım işe yarar çünkü buhar makinasından hiçbir yarar görmüyorum.
Neyse başka canımı sıkan bir konuda aileler konusu.Eşimin annesi uzakta yaşıyor kayınbaba rahmetli olmuş Allah rahmet eylesin.15-20 gün sonra yanıma gelecek ne kadar kalacak belli değil.Sorun şu ki annemle araları pek iyi değil.Yani görünür olarak birbirlerine kötü sözleri falan yokta kırgınlıkları var.Kvnin bir takıntısı kilo.Sürekli her telefonda kilo almış çok vermeyin vs.vs diyor.Yahu bu çocuk doktor kontrollerine sürekli giden ve denetim altında olan bir çocuk.Ve doktorumuz gelişiminden çok memnun ki öyle kilolu dediği 8,5 kilo 6,5 aylık bebek düşünün.Doktor ne kilolu ne zayıf tam ideal diyor.Ama her defasında her telefonda sürekli istisnasız aynı şeyi söylüyor.Ay gıcık olmaya başladım artık.6 aylık çocuğun obez riski çok çok zayıftır.Zaten Allah korusun öyle bir durum olsa şuan 8,5 değil 12-13 kg olması lazım onun için.Bu çocuğun şuan tek hareketi elini ayağını çırpmak,emeklemeye çalışmak.Hareketlenince belki onlarda kalmayacak ki en yakın örneği ablamın kızı.5 aylıkken 7,5 kg idi.Ayaklanmaya başladı ve şuan 11 aylık 9 kg.Şuan annem bakıyor zeynebe ve de çok güzel bakıyor.Annemin fikri bu çağlarda besinin iyi almsı yönünde kadın sürekli peşinde.Kemik suyu,yoğurt mayalama,taze meyve suyu,köy yumurtası bulma çabası vs.vs.Kv de de hayatta üstüne düşmez.Bende annem gibiyim gerçi her anne öyledir onlar yiyince güzelce bizler daha çok doyuyoruz.O bakımdan şimdi gözüm arkada kalacak.Annem ilgilenmediğini görürse laf söyleyecek vs.vs.Ne olacak hiç bilmiyorum.Dua edin kızlarda kazasız belasız sağ sağlim şu zamanı atlatayım.Umarım fazla da uzun kalmazlar yoksa ben tırlatırım.
bıde ıkı tane dışımız ucunu gösterdi gece sureklıı uyanıyor mızmız ben o uykusuzlukla işe gıdıyorum pertt oluyorumm
çok zor bir geceymiş gerçekten biz bir bıdıkla zor baş ederken 3 tane maşallah allah sağlık versin hepsine sanada güç kuvvet.günaydın kızlar..berbat bir gece geçirdim..hiç uyumadım..ben hastaydım en başta boynum omuzumun başı ağrıyodu..genel bir karın mide ağrısı..alp on ikide ağlamaya başladı bütün gece meme ağzında açmı diye bişeler denedim yok memeğide almadı bizaman sonra...kucağımda bir küçük aslancık varmışı söylersemuyudu sustuğumda ağıt..bir buçukta ortanca ömer kulağımdan ses geliyo diye ağlamaya başladı ağrıyomus babası acile götürdü bademcıkler şişmiş kulagı tıkamış.büyük ağlayarak uyandı daha doğrusu uyanamadan ağladı oturma odasında yattı büyükler odalarında korkuyomuşlar...tam uyumuştum .4 te ömerin ağlamasına uyandım niye ağlıyomuş sıkılmış..ya sabır çektim yatağıma aldım onuda..iki küçük aslancık varmış demeye başladım..alp daha şiddetli başladı ağlamaya 6da calpol verdim uyudu sonund şimdi ikisi uyuyo yusuf okula gitti..anladımki benim hasta olmaya lüksüm yokmuuuuşşş...
bu gün kontrolümüz vardı bizimde artık sebze çorbasına başlayacağız özellikle brokoli,kerevir atlamayalım dedi 1 kaşık 2 defa çekilmiş dana kıyması ile bulgur,pirinç,yeşilmercimek tabiki patates,havuç,ıspanakta dedi 3 gün irmik konacak içine ama kemik suyu ile ilgili çok çelişki olduğu için sadece haftada 1 kere verelim kafamız rahat olsun dedi tüm gelişimi iyi allaha şükür menenjit aşısına 1 yaşından sonra dedi kandamlası 10 d vit. 4-5 damla devam gözü için masaja devam henüz geçmedi bu şekilde .
CANIM BİZEDE VERİN ATLAMAYIN DEDİ DEDİM YANLIŞ OKUDUN GALİBA BANADA ÖĞÜNLÜK YAPMAMAMı söyledi sorun yok yani bir tek kemik suyu haftada 1 den fazla vermeyin dedi.Valla biz şuan 6,5 aylığız ve çorbalarına kemik suyu 6.aydan itibaren kullanıyorum.Hem lezzetli oluyor hemde besleyiciliği artıyor.Üstelik brokoli ve kereviz neden vermedi anlamadım.Buradaki çoğu arkadaş 6.aydan sonra vermeye başladı.Bende veriyorum sakıncası vardır diye düşünmedim.Yeşil sebzelerde önemli olan tek şeyin tek pişirimlik yapılması olduğunu söyledi doktorum.Ertesi güne bırakılan çorba ısıtıldığında nitrata dönüşüyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?