CANIM BİZEDE VERİN ATLAMAYIN DEDİ DEDİM YANLIŞ OKUDUN GALİBA BANADA ÖĞÜNLÜK YAPMAMAMı söyledi sorun yok yani bir tek kemik suyu haftada 1 den fazla vermeyin dedi.
bu gün kontrolümüz vardı bizimde artık sebze çorbasına başlayacağız özellikle brokoli,kerevir atlamayalım dedi 1 kaşık 2 defa çekilmiş dana kıyması ile bulgur,pirinç,yeşilmercimek tabiki patates,havuç,ıspanakta dedi 3 gün irmik konacak içine ama kemik suyu ile ilgili çok çelişki olduğu için sadece haftada 1 kere verelim kafamız rahat olsun dedi tüm gelişimi iyi allaha şükür menenjit aşısına 1 yaşından sonra dedi kandamlası 10 d vit. 4-5 damla devam gözü için masaja devam henüz geçmedi bu şekilde .
MerhabaCANIM BİZEDE VERİN ATLAMAYIN DEDİ DEDİM YANLIŞ OKUDUN GALİBA BANADA ÖĞÜNLÜK YAPMAMAMı söyledi sorun yok yani bir tek kemik suyu haftada 1 den fazla vermeyin dedi.
slm kızlar tlf bozuldu buryada bakamıyorum net bağlanmadı şimdi kv dedeyim merak ettim hastalara şifa diliyorum beniz kız paazar günündedir düzelmedi en son yazdığımda kusması vardı sabahı tekrar acile gittik serum takıldı eve geldil pazartesi ishalde düşmeyen ateş başlayınca tekrar serum üç gün taktık şimdi biraz daha iyi iştah sıfır burda salgın varmış kuzum kimsyi kendine yanaştırmıyor serumdan dolayı korkuyor kuzularınıza dikat edin
ben kan testi yaptirdim + dra da muayene oldum hamile miyim diyeHIRSIZI hayirli olsun guzelim topicce sevindik
@aktar83 cnm senin bebegin hem boylu hem kg li ne obezi sonucta anne sutu ile aldi kgleri zaraei tok faydasi var zaten buaydan sonra kg alimi azalicak
Regl olan anneler biz olmayanlar napsin birgun buraya hamileymisim hemde 3 aylik yazmayalimda benim reglden haber yok ne gelen var ne giden hala
ben wcye ya kucagimda ya banyo esiginde anakucaginda yada yine esikte mama sandalyesiyle gidiyorumYurutecten bahsedilmis tavsiye edilmiyor benim ablamin kiza almistik biniyorsu baktik siralarkende kendini yurutecteki gibi ittirip one atiyor biraktik ben bindiriyorum oglani napiyim gunde 10/15 dk kadar .yoksa wcye nasil giderim ki emekliyor banyonun esigine tirmaniyor yanima geliyp wcye baska cozum bulamadim yalniz basina zaten birakamiyorum zor durumda kurtarici oluyor
cnm ozledim senin muhabbetini vakit buldukca geliyiyiz şükür diyelim tel.den çok zor oluyo kızlar alıntı yapmak.diş çıkarmaya çalışıyor iştahı az uykusu bölük uykusuz.bu ay 600gram almış ama emmiyor da nasıl almış emmiyor diye sütüm de azalıyor.iş ev yetisemiyorum okumaya bile vakit yok
gecen soke un kullaniyorum diyerek beni cok sasirttin cnm herseyin dogal (sut,yumurta,meyve,sebze)un da direk ciftciden bulmaliydin :)aynen canım benim oğlanda iyi hemde çok iyi yiyodu.şimdi yok az az yiyo..ben abilerinde hiç ağız kilitleme görmedim..bunda görünce panikledim..bide az kilo alınca sıfır morall..ama bizimkinde keşfettiğim kendi yerse yiyo snowy nin yaptıgı gibi....dün fırında kofte patates yapmış
sebzeyi yuzunuze tukurmesi okurken komik de yasarken cok sinir bozucudur eminimkızlar benım oğlum 8 kılo cıkmıstı 6ay bır haftalıkken boyuda 66cm demıstı normal dedıler ama kan damlasını almıyor demırıde duzenlı vermemıstım onları kullan dedı hemsırede sebze hıc sevmıyor benım oğlum yüzümüze tukuruyor ben gun boyu ısteyım ogleyın yemeğe gıdıyorum 3,30dada sut ıznım ısten çıkıyorum sureklı emıyor kahvaltıda az az yıyor kaymak paynır zeytın yumurta sarısı cıcıbebe yaptım onu ıslatıyorum bazen suyla bazen sütle kayınvaldem yedırıyor ama yaslı kayınvaldem bız esımle zor yedırıyuz bazı seylerı oda yedıgını yedırıyor uğraşmıyor bızım gıbıogleyınde emzırıyorum aralarda meyve yoğurt falan verıyor sebze yedıremıyoruz çorbaları hıc sevmıyor ağzına yoğurt sokuyoruz kandırıp sebze çorbası falan verıyoruz:) bıde ben bazen cok gergın oluyorum off oğlum yapmasan falan dıye sesımı yukseltıyorum sonrada uzuluyorum sız sureklı sakınmışınız aceba
yere birakinca ne yapiyor peki?ilk dört ay kilo alımı süperdi sonra bebek dünyada hareket etmek varmış diye yürüdü gitti.. diyorum ya havada yürüyor hep yere basınca napıcam bilmiyorum :) dışarı çıkınca gözler üzerinde hep hareketliliğinden dolayı durup etrafı seyrederken heycandan hem ayaklar çevriliyor hemde havada kulaç atıyor.. yine maşallah diyeyim Allah sağlık versin tüm yavrularımıza.. ama işte insanlar zayıf mı bu yemiyo musun diye soruyorlar çocuğa (kızım sana söylüyorum muabbeti) .. boyu var kilo göstermiyor diyorum. eşimde çok zayıftı cins batmayacak derle burda:) aynen öyle ona çekmiş. yakıyor yediklerini :)
oglum aglayinca hemen baslarlardi ac bu cocuk ondan agliyor diyeaynen öyle canım etrafa bakmamak lazım .. zaten belli bir zamandan sonra gülüp geçiyorsun. tıpkı ilk zamanlar sütün yetiyor mu acaba soruları gibi bunlar..
kızımın ne kadar hareketli olduğunu görüyorum e yediğini de görüyorum. çok şükür.. daha neler görcez kimbilir. bu en büyük derdimiz olsun. Allah sağlık versin yavrularımıza
gelmis gecmis olsun cnm Allah guc kuvvet versingünaydın kızlar..berbat bir gece geçirdim..hiç uyumadım..ben hastaydım en başta boynum omuzumun başı ağrıyodu..genel bir karın mide ağrısı..alp on ikide ağlamaya başladı bütün gece meme ağzında açmı diye bişeler denedim yok memeğide almadı bizaman sonra...kucağımda bir küçük aslancık varmışı söylersemuyudu sustuğumda ağıt..bir buçukta ortanca ömer kulağımdan ses geliyo diye ağlamaya başladı ağrıyomus babası acile götürdü bademcıkler şişmiş kulagı tıkamış.büyük ağlayarak uyandı daha doğrusu uyanamadan ağladı oturma odasında yattı büyükler odalarında korkuyomuşlar...tam uyumuştum .4 te ömerin ağlamasına uyandım niye ağlıyomuş sıkılmış..ya sabır çektim yatağıma aldım onuda..iki küçük aslancık varmış demeye başladım..alp daha şiddetli başladı ağlamaya 6da calpol verdim uyudu sonund şimdi ikisi uyuyo yusuf okula gitti..anladımki benim hasta olmaya lüksüm yokmuuuuşşş...
ins kisa tutar ziyareti kvcigin :)Günaydın arkadaşlar,
Anam dün gece benimkisi taarruzdaydı.Yavrumun burnu tıkanıyor gece ağızdan nefes almayı şuan keşfetmedikleri için alamadıkça uyanıyor,uykuya dalmak için emzik istiyor onu veriyorum tam dalacak gene burundan nefes alamayıp emziği atıyor ve sürekli aynı kısır döngü şeklinde devam ediyor.Burnunu çektim de saat 12 de rahatladı birazcık.Sabahta gene temizledim rahattı.Eşim okilüptus yağı alacak bugün umarım işe yarar çünkü buhar makinasından hiçbir yarar görmüyorum.
Neyse başka canımı sıkan bir konuda aileler konusu.Eşimin annesi uzakta yaşıyor kayınbaba rahmetli olmuş Allah rahmet eylesin.15-20 gün sonra yanıma gelecek ne kadar kalacak belli değil.Sorun şu ki annemle araları pek iyi değil.Yani görünür olarak birbirlerine kötü sözleri falan yokta kırgınlıkları var.Kvnin bir takıntısı kilo.Sürekli her telefonda kilo almış çok vermeyin vs.vs diyor.Yahu bu çocuk doktor kontrollerine sürekli giden ve denetim altında olan bir çocuk.Ve doktorumuz gelişiminden çok memnun ki öyle kilolu dediği 8,5 kilo 6,5 aylık bebek düşünün.Doktor ne kilolu ne zayıf tam ideal diyor.Ama her defasında her telefonda sürekli istisnasız aynı şeyi söylüyor.Ay gıcık olmaya başladım artık.6 aylık çocuğun obez riski çok çok zayıftır.Zaten Allah korusun öyle bir durum olsa şuan 8,5 değil 12-13 kg olması lazım onun için.Bu çocuğun şuan tek hareketi elini ayağını çırpmak,emeklemeye çalışmak.Hareketlenince belki onlarda kalmayacak ki en yakın örneği ablamın kızı.5 aylıkken 7,5 kg idi.Ayaklanmaya başladı ve şuan 11 aylık 9 kg.Şuan annem bakıyor zeynebe ve de çok güzel bakıyor.Annemin fikri bu çağlarda besinin iyi almsı yönünde kadın sürekli peşinde.Kemik suyu,yoğurt mayalama,taze meyve suyu,köy yumurtası bulma çabası vs.vs.Kv de de hayatta üstüne düşmez.Bende annem gibiyim gerçi her anne öyledir onlar yiyince güzelce bizler daha çok doyuyoruz.O bakımdan şimdi gözüm arkada kalacak.Annem ilgilenmediğini görürse laf söyleyecek vs.vs.Ne olacak hiç bilmiyorum.Dua edin kızlarda kazasız belasız sağ sağlim şu zamanı atlatayım.Umarım fazla da uzun kalmazlar yoksa ben tırlatırım.
birak yahu yaziktir ucsun konsun cocugunla da cok iyi arkadas olurlar eminim ilerde bize de videolarini atarsinaranızda evde muhabbet kuşu besleyen var mı? gece aklıma takıldı bizimkini attım bi köşeye tüy olmasın diye uçurmuyorum da.. vicdan yaptım resmen. hayvan bize o kadar alışık ki.. konmak istiyor ama ben bırakamıyorum
bize 3 damla dedi monovitibu gün kontrolümüz vardı bizimde artık sebze çorbasına başlayacağız özellikle brokoli,kerevir atlamayalım dedi 1 kaşık 2 defa çekilmiş dana kıyması ile bulgur,pirinç,yeşilmercimek tabiki patates,havuç,ıspanakta dedi 3 gün irmik konacak içine ama kemik suyu ile ilgili çok çelişki olduğu için sadece haftada 1 kere verelim kafamız rahat olsun dedi tüm gelişimi iyi allaha şükür menenjit aşısına 1 yaşından sonra dedi kandamlası 10 d vit. 4-5 damla devam gözü için masaja devam henüz geçmedi bu şekilde .
gecmis olsun cnm neyi varmis pekislm kızlar tlf bozuldu buryada bakamıyorum net bağlanmadı şimdi kv dedeyim merak ettim hastalara şifa diliyorum beniz kız paazar günündedir düzelmedi en son yazdığımda kusması vardı sabahı tekrar acile gittik serum takıldı eve geldil pazartesi ishalde düşmeyen ateş başlayınca tekrar serum üç gün taktık şimdi biraz daha iyi iştah sıfır burda salgın varmış kuzum kimsyi kendine yanaştırmıyor serumdan dolayı korkuyor kuzularınıza dikat edin
Ee kan testinin sonucu ne cıktıyere birakinca ne yapiyor peki?
boyu&kilosu kac?
konusmaya calisiyor mu?
benim oglum da durmuyor yerinde konusma vs yok butun enerjilerini fiziksel aktiviteye harciyor
oglum aglayinca hemen baslarlardi ac bu cocuk ondan agliyor diye
gelmis gecmis olsun cnm Allah guc kuvvet versin
dedigin gibi hasta olma hakkin yok onun icin sen kendine iyi bak ihmal etme sakin
ins kisa tutar ziyareti kvcigin :)
benimki de aksine ac mi ki cocuk neden agliyor ki diye soylenirdi kendi kendine
birak yahu yaziktir ucsun konsun cocugunla da cok iyi arkadas olurlar eminim ilerde bize de videolarini atarsin
bize 3 damla dedi monoviti
gecmis olsun cnm neyi varmis peki
HIRSIZI gozun aydin cnm cook sevindim
Esmerim gecen kiz doke saca goturdu yazmistin verdigin seyi mi begenmedi acaba?hicbirseyi mi yemiyor?
Elektrikli makina var aslında elimin altında fakat evde olduğum için kullanmadım pek.Canım sütünün yeterli olup olmadığı sağarak anlayabilirsin.Hemen yetmiyor diye düşünme.bak bakalım 2 saatte ne kadar süt çıkıyor.100-120 civarı çıkıyorsa junior esmere hayli hayli yeter üzülme.Hem az da olsa emiyor o bile yeter.ben 3 aya kadar zar zor emzirebildim.Sütüm çok çok azdı ne yaptıysam olmadı sonra işe başlayınca da hepten kesildi zaten.Tut ki olmadı 6 ay vermişsin bu bile inan çok güzel.Emdikleri şifa olsun kuzucuğuna:)
aynen canım benim oğlanda iyi hemde çok iyi yiyodu.şimdi yok az az yiyo..ben abilerinde hiç ağız kilitleme görmedim..bunda görünce panikledim..bide az kilo alınca sıfır morall..ama bizimkinde keşfettiğim kendi yerse yiyo snowy nin yaptıgı gibi....dün fırında kofte patates yapmış
yere birakinca ne yapiyor peki?
boyu&kilosu kac?
konusmaya calisiyor mu?
benim oglum da durmuyor yerinde konusma vs yok butun enerjilerini fiziksel aktiviteye harciyor
oglum aglayinca hemen baslarlardi ac bu cocuk ondan agliyor diye
gelmis gecmis olsun cnm Allah guc kuvvet versin
dedigin gibi hasta olma hakkin yok onun icin sen kendine iyi bak ihmal etme sakin
ins kisa tutar ziyareti kvcigin :)
benimki de aksine ac mi ki cocuk neden agliyor ki diye soylenirdi kendi kendine
birak yahu yaziktir ucsun konsun cocugunla da cok iyi arkadas olurlar eminim ilerde bize de videolarini atarsin
bize 3 damla dedi monoviti
gecmis olsun cnm neyi varmis peki
HIRSIZI gozun aydin cnm cook sevindim
Esmerim gecen kiz doke saca goturdu yazmistin verdigin seyi mi begenmedi acaba?hicbirseyi mi yemiyor?
7 ayı 8 nisanda dolduruyorMerhaba
Afiyet olsun. Bebegin 6 ayi mi yoksa 7 ayi mi doldurdu?
Kızlar Merhaba. Geçmişi okuya
cagim. Evdeyim pazartesiye beri.kizim çok hasta.pazartesi ise başlıyorum.
iyi akşamlar anneler.bende uzun zamandır yazmadım.belki unutmuşsunuzdur beni.
bugün kilolardan bahsetmişsiniz benim kızım 6,5 aylık ve 6,5 kilo annem mercimek diye seviyor.
ne yapim bizimkininde modeli böyle :)
ben kızımla bir günümüzü yazayım. kızım sabah 6.30 da kalkıyor saat 7 ye kadar beşik içinde oyalanıyor sonra beni
emiyor.saat 8de açlık çığlıkları ülkerin pirinç ununu yapıyorum elmalısını çok seviyor.
kızıma 4 saatte bir ek gıda veriyorum.yani 4 öğün her halde yeterlidir.
ve çeşitli çorbalar.meyve püreleri yemede sorun yaşamıyoruz.ama kiloda almıyoruz.
saat 9 da sabah uykusu 11 e kadar.sonra öğleden sonra 14 de öğle uykusu saat 16 ya kadar
sonra akşam uykusu saat 20:00 gece 4, 5 defa meme istiyor.(neyse ki ağlamalarımız yok,çok şükür)
benim kız daha emeklemedi ama yuvarlana yuvarlana geziniyoruz.
bende öğretmenim ücretsiz izindeyim.şubata kadar almıştım.
inşallah hazirana kadar uzatacağım. mercimeğime ben bakacağım.
sadece kızımın bir gözü çok iltihaplanıyor doktor göz kanalları açılmamış
dedi.bol bol masaj yapın dedi. ama bir faydası olmuyor sanki.
çok konuştum sizlere selamlar. kuzucuklarınızla sağlıklı günler
Benim kızda ağız kitliyor :)
Elleriyle ayaklarıyla itiyor beni.
Çok farklı tatlar denedim aslında yemesi için kavanoz organik çorba ve pureler doldu dolap yok yemiyor.
Ustelemeyecegim artık.
Ben ne yersem heves edip saldırıyor bende az az ondan veriyorum.
Kuru ekmeği kemirmeye bayılıyor yiyor da kontrolüm dahilinde.
Bebekler için olan hiçbirşeyi bu aralar yemiyor canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?