iyi akşamlar anneler.bende uzun zamandır yazmadım.belki unutmuşsunuzdur beni.
bugün kilolardan bahsetmişsiniz benim kızım 6,5 aylık ve 6,5 kilo annem mercimek diye seviyor.
ne yapim bizimkininde modeli böyle :)
ben kızımla bir günümüzü yazayım. kızım sabah 6.30 da kalkıyor saat 7 ye kadar beşik içinde oyalanıyor sonra beni
emiyor.saat 8de açlık çığlıkları ülkerin pirinç ununu yapıyorum elmalısını çok seviyor.
kızıma 4 saatte bir ek gıda veriyorum.yani 4 öğün her halde yeterlidir.
ve çeşitli çorbalar.meyve püreleri yemede sorun yaşamıyoruz.ama kiloda almıyoruz.
saat 9 da sabah uykusu 11 e kadar.sonra öğleden sonra 14 de öğle uykusu saat 16 ya kadar
sonra akşam uykusu saat 20:00 gece 4, 5 defa meme istiyor.(neyse ki ağlamalarımız yok,çok şükür)
benim kız daha emeklemedi ama yuvarlana yuvarlana geziniyoruz.
bende öğretmenim ücretsiz izindeyim.şubata kadar almıştım.
inşallah hazirana kadar uzatacağım. mercimeğime ben bakacağım.
sadece kızımın bir gözü çok iltihaplanıyor doktor göz kanalları açılmamış
dedi.bol bol masaj yapın dedi. ama bir faydası olmuyor sanki.
çok konuştum sizlere selamlar. kuzucuklarınızla sağlıklı günler
Kızlar Merhaba. Geçmişi okuya
cagim. Evdeyim pazartesiye beri.kizim çok hasta.pazartesi ise başlıyorum.
Aynen bugun hic ama hic bise yemedi.emdi sadece..bitik durumdayim..bizi. Yemeklerden istiyo verememmm diyorum guluyoBenim kızda ağız kitliyor :)
Elleriyle ayaklarıyla itiyor beni.
Çok farklı tatlar denedim aslında yemesi için kavanoz organik çorba ve pureler doldu dolap yok yemiyor.
Ustelemeyecegim artık.
Ben ne yersem heves edip saldırıyor bende az az ondan veriyorum.
Kuru ekmeği kemirmeye bayılıyor yiyor da kontrolüm dahilinde.
Bebekler için olan hiçbirşeyi bu aralar yemiyor canım.
Gecmis olsun gulumKızlar Merhaba. Geçmişi okuya
8 kasimda sanirim7 ayı 8 nisanda dolduruyor
Gecmis olsun guluKızlar Merhaba. Geçmişi okuya
Topikte busorunda olan yok diye biliyorum.cocuk drnla gotusupp noroloji ye belki gorunebilirsin.ama gelisimi gec oluyoda olabilir sorun olmayabilir ama icin rahat olsun bence bir uzmana gostererek arastir cnim yaArkadaşlar yokmu benzer durum yaşayan, düzelicekmi kızım sizce?
canım bir doktora götür inşallah yoktur bir şey kafasını tutuyorsa bir sorun yoktur herhaldemerhaba arkadaşlar. Moralim çok bozuk, sizinle paylaşıp akıl almak istedim,
Benim kızım 6,5 aylık. Yaklaşık 3. Aydan beri kafasını dik tutabiliyor ancak vücudu çok yumuşak yani nasıl anlatayım kucağımda iken dik duramıyor öne yığılıyor, otururken dik duramıyor yığılıyor öne, internette bir koltuk gördüm bumbo oturma koltuğu, onu aldım ama yok onda bile öne yığılıyor, acaba kemiklerinde yada gelişiminde bi problemmi var diye çok endişeleniyorum.... Noolur bi akıl verin ;(
Budami bi atk acaba aynisi bendede oldu istahla yiyen oglan gitti yedinci ayda atak varmi Ki aceppJazzquell benim kızda aynısı canım bu gün neler neler denedim bir sabah kahvaltı karışımı yapmıştım onu yedi 4-5 kaşık, onun dışında çorba içmedi, yoğurt yemedi, meyve püresi yemedi, muhallebi yemedi, senin dediğin gibi ben sofraya oturunca kıyametler kopuyor benim yediklerimi yemek istiyor, bende az az veriyorum amasalçalı falan olunca çekiniyorum
HIRSIZI geçmiş olsun
O halde belirli bir dönem böyle oluyorlar sanırım .Jazzquell benim kızda aynısı canım bu gün neler neler denedim bir sabah kahvaltı karışımı yapmıştım onu yedi 4-5 kaşık, onun dışında çorba içmedi, yoğurt yemedi, meyve püresi yemedi, muhallebi yemedi, senin dediğin gibi ben sofraya oturunca kıyametler kopuyor benim yediklerimi yemek istiyor, bende az az veriyorum amasalçalı falan olunca çekiniyorum
HIRSIZI geçmiş olsun
Çok şükür iyiyim canım, sen nasılsın miniğin nasıl?merhaba kızlar nasılsınız?
geçmiş çok birikmiş okuyamadım umarım herkes iyidir.
HIRSIZI geçmiş olsun güzelim,Allah şifalar versin.
benim bıdık 7 aylık oldu teyzeleri,gel gelelim ek gıdada hala zorlanıyoruz,günde 1 sefer birkaç tatlı kaşığı ancak birşeyler yedirebiliyorum. Pekmez vermiştim,alerji olduŞimdi çok az az kendi sütümle muhallebi yapıp veriyorum. Siz ne kadar su ve ek gıda veriyorsunuz?
ücretsiz iznimin bitmesine 1 ay kaldı ve hala bakıcı bulamadım"aman alıştırma" dedikleri ne varsa alıştırdım;kucağa alıştı,memede uyumaya alıştı, her döndüğümde arkamdan ağlamaya,benden ayrılmamaya alıştı, 2 saatte bir emmeye alıştı yani çocukta her türlü pislik var şaka bir yana, ben bu çocuğu nasıl bırakıp gidicem işe,o bakıcıya nasıl alışacak, yeni beslenme düzenine nasıl alışacak bilemiyorum,hala düzenli şekilde ek gıda almıyor ve bana çok düşkün
geceleri 2 saatte bir ağlayarak uyanıyor; önce emziriyorum uyumazsa sallıyorum,o da olmazsa ninni dinletiyorum. ben bakıcıya bırakınca bu çocuk nasıl uyuyacak onu da bilemiyorum
bu konularda deneyimlerinize ve fikirlerinize çok ihtiyacım var.
bir de artık sepet beşikten yatak olayına geçicez kısmetse. Büyüyebilen yataklardan almayı düşünüyorum. Bu konuda öneriniz var mı,uzun süre kullanabileceğim ve güvenlikli birşey olsun istiyorum. Sizler tercihlerinizi hangi ürünlerden yana kullandınız?
bu arada yazmışken sormadan geçmeyeyim F filizfff den haber var mı?aylardır yazmıyor de mi,ben mi kaçırdım?
Jazzquell nasılsın,merak ediyorum seni,her şey yolunda mı,iyi misin,yeni düzenine alışabildin mi güzelim?
tek tek yazmayayım,hepinizi öpüyorum; Allah bebeklerinizle mutlu&huzurlu günler nasip etsin
SAĞOL CANIM HEPİMİZN YAVRUSUNU BAĞIŞLASIN ALLAH. 2 KERE ÇEKİLMİŞ DANA KIYMASI DEDİ DOKTOR KEMİK SUYUNU EN FAZLA HAFTADA 1 KERE DEDİ SICAK BAKMADI 1 YAŞINDAN ÖNCE8 kasimda sanirim? Allah bagislasin.
Ben de corbasina biraz kiyma katmayi dusunuyorum. 2 kere cektirmek yeter mi, bilen var mi?
Kemik suyu kullanan var mi?
Ben de sifayi kapanlardanim 1 haftadir pek tadim yoktu, pek girip yazamadim. Hala daha tam gecmedi. Esim sayesinde. Kiza da benden azicik gecer gibi oldu ama benim kadar etkilenmedi.
Çok ama çok geçmiş olsun.Kızlar hayırlı cumalar.alinti yapamadım. Herkese teşekkürler. Kızımın Ateşlenen salı günü. Doktora götürdük. Hiç bir ilaç vermedi.bol su ve odayı nemlendir dedi.kusuyor safra çıkıyor. Midesi üsuttü sanırım. Burnu sürekli akıyor oksuruyor. Burnu boğazına akıyor yutamiyor. Öksürük ten sesi kıs ildi. Ayva yaprağı. İhlamur içiyorum. Bugün 4. Gün. Burnu Aspire etmekten yara oldu.kanadi.bugun keyfi yerinde.insallah düzelir. Dün okuyamadim geçmişi. Cepte bakmak okumak yazmak çok zor.yada alışamadım. Hepinizi öperim. Bebişlerinizi hasta olanların .Allah acil şifalar versin
Kızlar hayırlı cumalar.alinti yapamadım. Herkese teşekkürler. Kızımın Ateşlenen salı günü. Doktora götürdük. Hiç bir ilaç vermedi.bol su ve odayı nemlendir dedi.kusuyor safra çıkıyor. Midesi üsuttü sanırım. Burnu sürekli akıyor oksuruyor. Burnu boğazına akıyor yutamiyor. Öksürük ten sesi kıs ildi. Ayva yaprağı. İhlamur içiyorum. Bugün 4. Gün. Burnu Aspire etmekten yara oldu.kanadi.bugun keyfi yerinde.insallah düzelir. Dün okuyamadim geçmişi. Cepte bakmak okumak yazmak çok zor.yada alışamadım. Hepinizi öperim. Bebişlerinizi hasta olanların .Allah acil şifalar versin
Günaydın arkadaşlar,
Anam dün gece benimkisi taarruzdaydı.Yavrumun burnu tıkanıyor gece ağızdan nefes almayı şuan keşfetmedikleri için alamadıkça uyanıyor,uykuya dalmak için emzik istiyor onu veriyorum tam dalacak gene burundan nefes alamayıp emziği atıyor ve sürekli aynı kısır döngü şeklinde devam ediyor.Burnunu çektim de saat 12 de rahatladı birazcık.Sabahta gene temizledim rahattı.Eşim okilüptus yağı alacak bugün umarım işe yarar çünkü buhar makinasından hiçbir yarar görmüyorum.
Neyse başka canımı sıkan bir konuda aileler konusu.Eşimin annesi uzakta yaşıyor kayınbaba rahmetli olmuş Allah rahmet eylesin.15-20 gün sonra yanıma gelecek ne kadar kalacak belli değil.Sorun şu ki annemle araları pek iyi değil.Yani görünür olarak birbirlerine kötü sözleri falan yokta kırgınlıkları var.Kvnin bir takıntısı kilo.Sürekli her telefonda kilo almış çok vermeyin vs.vs diyor.Yahu bu çocuk doktor kontrollerine sürekli giden ve denetim altında olan bir çocuk.Ve doktorumuz gelişiminden çok memnun ki öyle kilolu dediği 8,5 kilo 6,5 aylık bebek düşünün.Doktor ne kilolu ne zayıf tam ideal diyor.Ama her defasında her telefonda sürekli istisnasız aynı şeyi söylüyor.Ay gıcık olmaya başladım artık.6 aylık çocuğun obez riski çok çok zayıftır.Zaten Allah korusun öyle bir durum olsa şuan 8,5 değil 12-13 kg olması lazım onun için.Bu çocuğun şuan tek hareketi elini ayağını çırpmak,emeklemeye çalışmak.Hareketlenince belki onlarda kalmayacak ki en yakın örneği ablamın kızı.5 aylıkken 7,5 kg idi.Ayaklanmaya başladı ve şuan 11 aylık 9 kg.Şuan annem bakıyor zeynebe ve de çok güzel bakıyor.Annemin fikri bu çağlarda besinin iyi almsı yönünde kadın sürekli peşinde.Kemik suyu,yoğurt mayalama,taze meyve suyu,köy yumurtası bulma çabası vs.vs.Kv de de hayatta üstüne düşmez.Bende annem gibiyim gerçi her anne öyledir onlar yiyince güzelce bizler daha çok doyuyoruz.O bakımdan şimdi gözüm arkada kalacak.Annem ilgilenmediğini görürse laf söyleyecek vs.vs.Ne olacak hiç bilmiyorum.Dua edin kızlarda kazasız belasız sağ sağlim şu zamanı atlatayım.Umarım fazla da uzun kalmazlar yoksa ben tırlatırım.
Kızlar hayırlı cumalar.alinti yapamadım. Herkese teşekkürler. Kızımın Ateşlenen salı günü. Doktora götürdük. Hiç bir ilaç vermedi.bol su ve odayı nemlendir dedi.kusuyor safra çıkıyor. Midesi üsuttü sanırım. Burnu sürekli akıyor oksuruyor. Burnu boğazına akıyor yutamiyor. Öksürük ten sesi kıs ildi. Ayva yaprağı. İhlamur içiyorum. Bugün 4. Gün. Burnu Aspire etmekten yara oldu.kanadi.bugun keyfi yerinde.insallah düzelir. Dün okuyamadim geçmişi. Cepte bakmak okumak yazmak çok zor.yada alışamadım. Hepinizi öperim. Bebişlerinizi hasta olanların .Allah acil şifalar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?