2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
peynir,yumurta,cevizli pekmez
cay bardagiyla icir cnm kasikla ihlamur mu icilir akilli bidigim :)
sizin gunluk yeme-emzirme saatleriniz nasil?

cnm sizin gunluk meme -mama ek gida saatleriniz nasil?

Canım zorlamıyorum çeşit olarak neler verebilirim diye sordum. Bir iki gün değişik veriyorum farklı olması için mesela muz ile ceviz karışımı veriyorum ama uyduruyorum. Bunun gibi mesela.
ustune bal da sursem ben bayilirim
ben de yaraticilik yok cnm
ya dirak hasliyorum ya pirasayi incecik minicik kiyip az sulu yagda cevirip kiriyorum yada ispanakla pekmezi hic sevmiyor zaten 1 cay kasigi yiyecek guya ama nerde hep dokuluyor

saatleri sasti kuzularin geri alacaklarina ileri aldilar

öff sizin kahvalti da efsaneymis :)

kizlar ORTALAMA olarak 1 gun SAATLERİYLE beraber yavrucaklarin yedigini ictigini yazar msniz?
6:00 anne sutu
7:30 kahvalti (1/2 yumurta sarisi+1,5 -2 kup seker kadar peynir+1/2 cay kasigi pekmez)
9:30 anne sutu
11:00 meyve max 1/2 adet
cok mu sik beslenmis oluyor?

Kahvaltı olarak sıcak suyun içine pekmez bazen ceviz katiyorum ekmeğide içine batiriyorum yumşuyor üstüne yumurta sarısı ve hop ağzına peynir zeytin evde yaptığım reçelden bir çay kadar veriyorum ben yer sofrası seriyorum onuda oturtuyorum önüne minicik peynir zeytin ekmek eliyle yiyor birde azar azar yumurta beyazinida veriyorum alerji olmadı bunları yedikten sonra bir saat sonra emziriyorum ve uyuyor bir saat kadar tabi 10 dak bir uyanıyor tekrar uyutuyorum uyanıncada meyvesi var 12 gibi tekrar uyuyor oda bir saatlik uyku uyku denirse on dak bir uyanıyo uyanınca öğlen yemeği arada emzirme 3.30 uyku akşamda bizimle.birlikte sofraya mesela bu gün tavuk vardı önüne biraz bıraktım ve yoğurt bir yandan o yedi bende verdim arada böyle günümüz geçiyor hani.yiyor dediğim doydugunu zannetmiyorum

benimki 1 aydır emmiyor canım sadece geceleri gündüz hayatta emmiyo mecbur sağarak veriyorum o zaman da istemiyo hatta sütümü istemiyo ama oyundu zıplama hoplama biberonla içiriyorum 2 saatte herkesın sorunu ek gıda benim ki süt!

Bu arafa bebislere minik kuslar diyoruz eee anneyiz ne kadar buyuselerde onlar bizim minnoslarimi ama 8 ayliknolduk neredeyse buuuduler mi ne biraz ?????

Büyüdüler büyüdüler, kurtardık:)

benim oğlum gibi senin oğlun da canım. Kalkma saatleri hemen hemen aynı, kulaklarını kaşıyınca kanatıyor şimdi iki gecedir de bağırığ ağlayarak kalkıyor.
Bunların hepsi bir cins canım. Cok farklı degiller birbirlerinden

Üstten çıkacak canım. Üstteki o iki tavsan dişi geliyor. Böyle iri iri birbirinden ayrık olacak, sekli bile belli:)

Daha azılar var degil mi?:) Unutmuşum hiç. sanki hep böyle dişsiz gezecekti sıpa:)

Kaç saatte bir emziriyorsun canım? Ben 2 satte bir farklı meme veriyorum. Olur da 2 saatten once isterse aynı memeyi tekrar veriyorum. Sütmiktarına gore artık 2 memeyi de tek seferde teklif edebilirsin. Bir sonraki emzirmede en son emzirdigin memeyi once verirsin.

Çıktı yol mol kalmadı bizim evde:):):) Tum gün ayakta. Hiçbir şey bulamazsa paçamdan tutup kalkıyor. Yan yan yengec gibi yuruyor. Elini bırakınca düşüyor. Konuşmayı bıraktı. Gel ve hadi diyor sadece:) Bir de dur demeyi ögrenecek yakında çünkü tüm gün 10000000 defa söylüyorum:)

Ne veriyorsun hatırlamıyorum canım ama benimki kahvaltılıkların üzerine meyve de cok seviyor. Yumurtalı ekmek yapmıştım ona da bayıldı. Omlet yaparken beyazını da koyuyorum artık.

saatleri sasti kuzularin geri alacaklarina ileri aldilar

öff sizin kahvalti da efsaneymis :)

Senin karnın baya acıkmış anlaşılan:) Cok mu spor yaptın bugün

peynir,yumurta,cevizli pekmez
cay bardagiyla icir cnm kasikla ihlamur mu icilir akilli bidigim :)
sizin gunluk yeme-emzirme saatleriniz nasil?

bende hiç yaratıcı değilimdir maleseffff :)
pırasayı birde böyle deneyeyim bende nolcak kiii :):) pekmez bizim ki de yemiyor.aslında pek tatlı ile arası yok sanırım. balkabağını bile istememeye başladı.

bzzim beslenmemiz 9 a kadar emziriyorum yani ne zaman isterse uyanırsa duruma göre..
10 da kahvaltı veriyorum ama dedğim gibi pek çeşit olmuyor. ekmek sadece yemek sularını tatması için veriyorum daha.
öğlen öğlenden önce sonra yine isterse meme.. ona bağlı biraz.. öğlen uykusundan sonra emzirmiyorum sebze yemeği.
akşama kadar yine meme ki bu iki defa falan oluyor. herkes işten gelince onuda yanımıza alıyoruz sofraya mama sandaleysinde oturuyor. ya meyve veriyorum ya muhallebi. (kv kp ve eşim gelince işten) yatmadan arada yoğurt ama her zaman değil. uymuyor bazen bir günüm diğerine. benimki karışık sanırm. :)

@Snowyy beyazını yeni mi başladın vermeye canım. aslında krep vermiş geçen yengemler ondada yumurta beyazı var direkt olmasada vermiş sayılırım bende :)

senin yavru da sik besleniyormus
:) :)
cidden acikmistim senden kacmiyor birsey
yedim birseyler geldim iletini gordum :)
2 saatte emziriyorsun ben de kendime sik mi acaba diyordum
gunluk ortalama saatleriyle yazar msn?ek gida ne zmn ne oluyor?
cunku bizim tum gunumuz hazirla-yedir-temizle tekrar hazirla dongusunde ilerliyor

canım bunu çoğu kişi denemiş sanırım herkes öneriyor.
süt arttırıcı
süt arttırıcı kaynar tarifi:60 gr çubuk tarçın, 10 gr zencefil, 10 gr zerdeçal, 5gr(1 kök) havlıcan, 5gr yenibahar 5 gr karanfil.

Bunları yıkayıp bir tülbente koyun, geniş olsun tülbent sıkışmasın
3,5 lt suda kaynat, 3 lt ye düşene kadar, kahve kızıl bi renk alıyor.. bardağa koyun, balla tatlandırabilirsiniz. Üzerine ceviz ve fındık kırıkları koyabilirsiniz..

alıntı yaptım yani. süt dönem dönem azalabilir bazen bende hissediyorum gerçi hiç sağmadm.

bir dönem gündüz emmiyordu. o zaman resmen üzerine doğru yatarak emzirdim .. memem biberon gibi ağzında (umarım anlatabilmişimdir) direndi ama pes etti emmeye devam etti. yatarak derken yani afedersin köpek şeklinde duruyordum .. sonra memeyi alınca yanına uazıyordum yavaş yavaş..

çok saçma yazmış olabilirim. :)

emmiyor canım bir ay önce bıraktı zaten 4. aydan beri zor aldırıyordum tamamen bıraktı biberonla kasıkla hıç bı sekılde ısteklı almıyo sadece gece uykusunda emiyo gündüz sağıyorum veriyorum ama biri sönmüş yada bastan beri böyleydi emdiği için ben fark etmedim bilmiyorum

sağol canım tarıfın için ama genel bi süt problemi değil benim bi göğsümden tasıyo diğerınden cıkmıyo bırı kocaman oldu bırı eskısı gıbı duruyo az geleni artırmak istiyorum ama bi türlü olmuyo. her türlü pozisyonda emzirdim anlattıklarında dahil hatta evde alay konusu oluyordum bi amuda kalkmadığın kaldı diye ama öyle böyle hiç almıyo şimdi nasıl burun kıvırıyo kabak seviyo ıspanak seviyo süt gelince ağlıyo

biraz araştırdım da bu durumu yaşayan çok kişi var. sürekli az gelen memeye yüklenilmesi yönünde. ama sağarak ama gece emzirerek. gündüzleri de uykuya yatmadan önce doyurma uyuduğunda emzir sırayla hem süt üretimi artar. gerçi bunu da denemiş olailirsin canım. inşallah düzelir . süt varken emmemesi üzücü oluyor

tesekkr ederim canım ikisini aynı anda sağıyordum az geleni daha sık sağayım. valla süt varken emmemesi çok kötü gerçekten o kadar uğrasıyorum ki biberonla bile bide herkes aman istemiyosa verme uğrasma diyo sinir oluyorum anne sütü gibisi var mı ya

@Snowyy beyazını yeni mi başladın vermeye canım. aslında krep vermiş geçen yengemler ondada yumurta beyazı var direkt olmasada vermiş sayılırım bende :)
1 haftadır bırlikte verıyorum canım. Daha cok sevdı böyle. Alerji de olmayınca devam ettim.

7 anne sutu
9 anne sutu
10 kahvaltı
11.3-12 anne sutu
14 anne sutu
15 yogurt ve meyve
16 anne sutu
18 anne sutu
19 aksam yemegi
20.2-21 anne sutu
2-3 anne sutu

Biz dogumdan sonra yaparız kaynarı. Hazır olarak markette satılıyor. Gerci sizin sehirlerde olmayabilir. Bol cevizle..... Canım cekti şimdi. Vardı 1 paket kalkıp yapayım

Benim de hep öyleydi canım. Sag cok üretiyor. Sol ona gore az. Ama tek ögün yetiyor. Yetmese aglardı herhalde bilemiyorum. Hiç sagmadım.

Sagıyorsan az olan kısmı daha sık sag, faydası olacaktır. Bir de kilo vermeye baslamıstın. Guzel besleniyorsun degil mi? Aman ac kalma.

Sabah 07:30 en gec uyanma saatimiz emziriyorum
09:00 uyku 15 yada 30 dk uyaninca kendine gelince kahvalti genelde ev yapimi beb biskuvisi ve labne yi surumle ve biraz su ile eziyorum yaninda yumurta sarisi bazen ayri ayri kendi yaptigim lor biraz ceviz findik yumurta sarisi veriyorum
Kahvaltiyi pek istahla yemiyor sanirim gece depoluyor sabahada yer kalmiyo
10.30 anne sutu
12:30 anne sutu ve uyku 13:30 uyaniyoruz
14:30 sebze
17:00 meyve veya yogurt disarida isek anne sutu
18:00 anne sutu aksam uykusu 20 dk
19:30 baba ile sofrada yemek ( bizim yemekleri tuzsz yapiyoum hep beraber yiyiyoruz birde salcali yapmiyorum)
Sonra dus falan derken saat 22:00 anne sutu ile son bulmasini diliyorum bazen daha gec uyuyor
Gecede saat basi en fazla iki saatte bir uyaniyor dura gore anne sutu yada pispislama

Biz artik iyiden iyiye yiyiyoruz sebzeleri veya corbalari yaklasik 6 corba kasigi meyveleri tam adet yiyiyoruz istemedigi zaman zorlamiyorum
Sebzeleri tek cesit daha cok seviyor yani brokoli corbasi / ispanak / kereviz gibi hepsini karistirinca sevmiyor .bazilarina sarimsak koyuyorum az tadini cok degistiriyor ve sapur supur yiyiyor

Valla destan gibi yazmisim ama inan benimde tum gun mutfakta yap yedir temizle durumundayim.
Bende sik oldugunu dusuyodum icim ferahladi

Tek öğünde yetmiyor canım 3 saatte 40-50 cc cıkıyor ıkısını aynı sağıyordum bugun daha sık sağmaya baslayım. evet canım 1 kg daha vermişim ne mutlu bana beslenmemde sıkıntı yok canım aynı yiyorum gelsin tatlılar gitsin hamur işleri sadece aksam 7den sonra sadece su içiyorum bide spor zaten butun gecede ayakta olunca yetiyo bunlar şimdilik. Sen ek gıdayı çogaltmayı düşünüyormusun canım verdiğin tablo yeni ek gıdaya geçmiş bebeğin tablosu gibi gurme bebekten bakıyorumda arada tabi sütün yettiği içinde öyle olur ama 8.aya giriyoruz arttırmayı düşünüyormusun?

bence sık değil canım ayına göre az bile ek gıdası seninde snowyy gibi sütün fazla galiba daha cok süt agırlıklı beslenmesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…