2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
iyi akşamlar hanımlar kaç gündür
kendi kendime acaba kızlar bebeişlerini nasıl besliyor.kaç saatte bir ek gıda veriyorlar derken
geçmişi okuduğumda cevapları aldı.hepinize teşekkürler

demekki biz annler hep aynı soruları soruyoruz.

bende bebişimin bir gününü yazayım.

sabah 6 da uyanış anne sütü
saat 7.30-08.00 kahvaltı zorla yumurta peynir pekmez
saat 09.00 uyku ,uykudan önce 5dk anne sütü.saat 11 e kadar uyur.
saat 11 anne sütü 11.30 çorba.
saat arada anne sütü saat 14 uyku saat 15 30 akadar sonra anne sütü
saat 16 tekrar ek gıda çorba, meyve, yoğurt ne varsa arada anne sütü akşam
19, yine ek gıda akşam yatış saat 20 anne sütü ve uykuya geçiş gecede en az 3 defa anne sütü

nası kızlar beizim düzenimiz yorum yaparsanız memnun olurum.

merhaba kızlar bu gün pek bakamadım size
bizde beslenme şöyle
sabah 7-8 gibi kalkıyor anne sütü
sonra 08.30 kahvaltı peynir, pekmez, ceviz yumurta bazen mama ile karıştırıyorum bu gün amndalina suyu ile karıştırdım yedi 3-4 kaşık bazende parça parça eline veriyorum bazen yiyor bazen yemiyor
09.30 anne sütü ve uyku yarım saat yada 1 saat uyuyor,
10.30 anne sütü
11.30-12 gibi yoğurt yada çorba varsa çorba
12.30 gibi uyuyor anne sütü alarak
13.30 anne sütü
15 , meyve püresi
16 da uyku
uyanınca anne sütü
bazen meyve tekra
ondan sonra 20.30 kaşık maması ve uyku

ama bziizm uyku saatlerimiz çok düzenli değil yani sabah uyanma saatine göre saatler değişe biliyor bazen uyuyor oluyor uyandırıyorum büyüğü okula bırakmak için

@Snowyy canım sen çorba veriyormusun bilmiyorum ama ben küçüge henüz yapmadım ama büyük kızıma 8 aydan sonra yapıyordum mercimek, yeşil yada kırmızı, biraz bulgur, patates havuç, az kıymahepsini kaynatıyorum, sonra bendırdan geçiriyordum ama tam çorba yapıyordum pütürlü bırakıyordum, bazen pişmesine yakın içine ıspanak koyuyordum, bazen bulgur yerine dövme koyuyordum pişince az tereyağı ekliyordum,

hataları düzeltemiyorum bütün yazı gidiyor, çorba vermiyorum derken mercimek için dedim

maalesef ben de aynı sürede pişiriyorum hepsini bir tencerede oysa ıspanak havuçtan çok önce pişer ama sebze çorbası yaparken aynı anda koyuyorum tencereye

Benim oğlum da suyu sevmiyor bende kaşıkla ağzına veriyorum
Geçen gün bir arkadaşımız yazmıştı kalvaltı bende onu veriyorum severek yiyor.
canım beni oğlumda suyu sevmiyordu hayatın bebekler için olan suyunu aldım ağızlığı var onunla rahat içiriyorum 2-2.5 günde 330ml bitiyor

Kendimize pişirirken onunkini daha erken alıyorum. Hafif diri kalsın, eline alınca ezilmesin diye.

Ama genel olarak dikkat edilmesi gerekir. Bizim saglıgımız da önemli degil mi
Bir liste varsa paylaş gülüm.

Bende belki birisinde vardır Liste diye zarf attım ama olmadı :) bir kaç siteye baktım ama Liste bulamadım. Kendime ödev veriyorum araştırma yapıcam.

Normal canım ama iki defa çorba veriyorsun aynı çorba mı farklı mı canım.

maalesef ben de aynı sürede pişiriyorum hepsini bir tencerede oysa ıspanak havuçtan çok önce pişer ama sebze çorbası yaparken aynı anda koyuyorum tencereye

Aynen yeşil yapraklılar sonra dan eklenmesi gerek ana bakalım bundan sonra dikkat ederim. Sonuçta vitaminlerini alsınlar diye uğraşıyoruz öldürmeyelim :) ben bi atıyorum tencereye hep kırk dk.

Selam ben 2011 Ağustos annelerındenım 2. Çocuğunuzda mı oldu maşallah Rabbim sağlık sıhhat versin ıkısınede
Okula gıdıyor demek ki nasıl konuşması okuldaki uyumu bizde verdık ama bayağı zorlandı bıraktık
Kardeşi kıskançlık durumu filan varmı bizde düşünüyoruz artık genc bile kaldık ama oğlum çok yaramaz ıkısıyle nasıl başederim bilmiyorum

Kızlar brokoli, karnibahar,ıspanak en son pismesine yakın birde yeli yapraklilar eklenince ertesi güne bırakmayın yeşil mercimek vermeye başladım çorbasina biraz ekliyorum tabi önceden suda bekletin kabuğu soyulur

Gunaydın canlar, iyi hafta sonları

Guzel canım düzeniniz. Bir tek "zorla" yazdıgın yerde duraksadım Afiyet olsun kuzuna

Corba vermiyorum canım. Bir tarif bulurum mercimek için

Günaydın kızlar

Uzun zamandır yazamadım.Umarım herkes iyidir.Dün kuzuma ilk defa akşam 8 gibi tahıllı kaşık muhallebisi verdim.Ve gece beslenmek istemedi.Uyanmadı mı uyandı tabi ki saat 4 e doğru uyandı ama ağlayarak değil.Bir sallayayım bakalım uyuyacak mı dedim salladım uyudu 6,30 da kalktı ve mamasına öyle çok aç gibi saldırmadı ve daha huzurlu uyandı.Bugün biraz araştırdım da 6.aydan sonra bebekler gece beslenmeden uyuyabilirlermiş.Gece beslenmesi mideyi rahatsız edip sindirim için daha fazla efor sarfettiyormuş.Bu da büyüme hormonunu baskılayabiliyormuş.Tabi ne kadar doğru bilemicem.Ama diğer önemli bir sorunda bebeklerin açlıktan değilde gece beslenmesini alışkanlıktan yapmalarıymış.4 yaşına kadar geceleri uyanıp süt içmeden yatmayan çocuklar varmış.Biz 7,5 aya doğru ilerliyoruz sanırım ideal bir süre bakalım hayırlısı artık:)

canım saatler değişmekle birlikte ortalama olarak söyle aksam 9 sabak 9 arası süt
10.00 kahvaltı
12.00 süt
uyku
13.00 süt
15.00 meyve
16.00 uyku
17.30 süt
18.30 yogurt
20.00 sebze
21.00 süt +uykuya geçiş
tabi bazen değişiyor yogurt yerine tahıl maması sebze yerine et v.s gibi

benim kızda su kurbası gibi doktor az az sık verin dedi çünkü bi yapıştımı çok içiyor kusuyor bu sefer kontrollü vermesen damacana ile içecek :))
Bizimde aynı canım su kuşu diyorum bende suluğunu cekınce ağlıyor tekrar verirsem kusuyor çok seviyor suyu tebi genetikte olabilir esimle bende su aygırı gibiyizdir

Aynı sürede pişirmemeye dikkat et canım sonuçta amacımız onların ii beslenmesi sadece doyması değil ben ıspanak semiz otu v.s en fazla 10 dk haslıyorum brokoliyi karnıbaharı su buharında 10dk bekletiyorum geç pişenleri önceden koyuyorum yesil sebzeleri almaya yakın ekliyorum

Gunaydın canlar, iyi hafta sonları

Guzel canım düzeniniz. Bir tek "zorla" yazdıgın yerde duraksadım Afiyet olsun kuzuna

Corba vermiyorum canım. Bir tarif bulurum mercimek için
bu tarif konusunda biraz düşündümde canım mercimek köftesi geldi aklıma yesil mercimek kırmızı mercimek nohut hepsinden yapılabilir denemek lazım

bu tarif konusunda biraz düşündümde canım mercimek köftesi geldi aklıma yesil mercimek kırmızı mercimek nohut hepsinden yapılabilir denemek lazım

Onu ben de dusundum de yutamaz/tutamaz gibi geliyor. Mercimegi haslayıp dövüp yogurda karıstıracagım bakalım nasıl olacak

doktorumuz bulfur yeşil mercimek 7.aydan sonra verin dedi ama ben irmik pirinç kattım çorbalarına bide benim kızın gazı çok ondan daha vermed,im
ben de vereyim artik

Nasıl vereceksin yeşil mercimegi canım tarifini bana da ver
bulguru soyle yedirdim;
kiymayi ( ki kendisi 7 kez cekilmistir ) minik toplar yapio tencere azicik su ve peyniralti suyunu koydum kaynayinca bu minik kofteleri attim pisti biraz sonrasinda 1 tatli kasigindan az kucuk esmer bulgur attim
bulgur yerine mercimek koyup haslaninca zar mi denir artik kabuk mu onlari cikaracam
kasikla yemeyi sevmiyor elimle bata cika yedircem ins yer
kiymayi once atiyorum mesela veya havuc,sogan da once ispanak,bulgur gibi seyleri en son
kendimize nasil yapiyorsam ayni sirayla yani

cnm mandalinaya ne zmn baslaniyor?
7+ uygun mu?

yesil mercimegin de koftesi var mi?
Onu ben de dusundum de yutamaz/tutamaz gibi geliyor. Mercimegi haslayıp dövüp yogurda karıstıracagım bakalım nasıl olacak
haslayinca zaten yumusacik olacak ezmene gerek kalmaz
gecen peyniri elimden yedi demistin muhtemelen bunu da yer

Mandalina veriyorum bu gün tam bir tane cam reddeden geçirdim bbazende ağzına veriyorum kendi emiyor

parmak seklınde yaparsan tutabilir canım ama yutma mevzunu sen daha iyi bilirsin neyi yutup yutamayacagını yogurtta iyi fikirmiş ezme gibi yapıp ekmeğinede sürebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…