Ben emzirdim ama balığı alırken üstüne basa basa bebeğe vverreceğimi söyledim zaten hep aynı yerden alınca sorun olmadı..balik yedirince ustune hemen emzirdiniz mi?
yogurtla balik arasinda ne kadar beklemeliyim?
Oowww kadın coşmuş :))) o çocuk tosun olmasında kim olsun :)))ben emzirdim yarım saat sonra...hatta yedirdikten sonra buradaki arkadaşlara sormuştum...balık tazeyse sorun olmaz. ama işte insan korkuyor...yoğurtla beraber yedirenlerde var...ama ben yinede yoğurt vermedim balıktan sonra... ama balıktan 2 saat önce yoğurt yemişti...
bir arkadaş bıldırcın yumurtasını bebeğin ağzına kırıyormuş çiğ çiğ...benim kızı biraz zayıf görünce söyledi... kendi kkızıda maşşallah tosun gibi....ama çiğ yumurta iyi değil galiba ...illa pişmesi lazım değil mi...birde komple kırıyormuş ağzına yumurtanın beyazı 1 yaşına kadar yedirmeyin diyorlardı...
bu seferki atak tüketti beni canım diğerleri atakcık kaldı yanındaOnların da dogru bildigi o gülüm. Öyle yetişmişler. Az mı okuduk bu forumda "sutun yetmiyor mu, bu cocuk doymuyor mu" diye söylene söylene lohusa arkadaslarımızı bunalıma soktuklarını. Biz ne kadar uyarsak ta onlar en iyisini yaptıklarını düşünmekten vazgecmeyecekler:)
aynen beni arkadaşımın bebiği ile 1 gün arasında kendilerine pişirdiği tuzlu yemeklerden yadiriyor inanamıyorum ayrıca reçel yediriyor kilo yapsın diye sabahlarıhaklısın canım 2-3 tane olanlara zaten saygıyla eğiliyorum. yumurta ciğ verilmiyor canım içinde baktariler var pişmeden ölmüyor ve gercekten sısman olmanın sağlıklı olmak anlamına geldiğini sanan el kadar bebeğe sırf kilo alsın diye büyüklere bile önerilmeyen seyleri yedirenlere hayret ediyorum bugun bişey olmasa bile ileride o bebeklerin mide bagırsak seker damar sorunlarının sebebı hep bebeklik allahın emanetıne daha özenli davranmak gerek
L koltuğun bir parçasınıda yatağa yapıştırdım :))))L nin diğer parçasınıda öbür yanına mı koysam :))))))) şöyle ferah ferah :))))3unuz birlikte mi??
benim kuzum da cok seviyor tupperware leri ozellikle ama agzini acmiyor yani kapaga aciyor kapak kadar aciyor
biliyorsun blw basladik sonra cekil cocuuum sen yiyemiyorsun ben daha guzel tikistiririm bol bol ye moduna gectim
tabi benim akilli bidik acmadi agzini illa o minik parmaklar girecek olaya
meyve-sebze kendi yiyor yine 1-2 minik parca amma velakin pekmez yemesini istiyorum veremiyorum
et de ilk once sevmisti simdi yemiyor
sen et-balik nasil veriyorsun?
isik acik emzirince uyumuyor mu?
yani yatagina uyanik mi birakiyorsun?kendi mi uyuyor?
uyanik birakip kendi uyuduysa ogrenmis patecan uyumayi
pusur ne demek?Oohhh süper maaşallah :) Allah nazardan saklasın :) 9.800 e 75 benim oğlan :) 11 kilo olsa zaten ağrayan belim kopar :))) amaniinnn :))))
Benim oğlum annesi gibi püsür :) hiiçç acelesi yok :)) ağırdan alıyor :) hiçbirşey yapmıyor :) anası gibi işle kışı sevmeyecek , yazla cızbızı sevecek :) hahaha
Allah korusun o nasil sozYok olmuyor denemediğim şey kalmadı, tek çare var Allah ya onu alsın yada beni, başka bişe istemiyorum artık
ne guzel yazmissin DENEMEDİĞİN ŞEY KALMAMIŞ OLABİLİR..AMA DENEMEYE DEVAM ETTİĞİN BİR ŞEY OLMAMIŞTIR.. ÖNEMLİ OLAN DEVAM ETTİREBİLMEKDünürrr...o günleri görmeyi nasip etsin Allah inşallah...oyun moyun ama bazı şeylerde tesadüf değil... bir bakmışın ilerde Eymen ile Ela ...
ahh canım...ne biçim laflar onlar öyle...canımı alsın falan...bir daha öyle şeyleri söylemeyi bırak aklından bile geçirme asla...sallamaya alıştırmayın dediler...ama benim kız sallamadan gazını çıkartamıyor başka türlü sakinleşip uyumuyordu..gelde sallama... şimdide çok kilolu olmasada sallamak zorlaştı...gündüz kv ayağında sallıyor akşam ben ,memede uyumazsa çarşafta ha babam salla ...şu kaldır indir yöntemini uygulayarak başlamamız lazım...benim kızda çıldıracak gibi ağlıyor...bende her seferinde vazgeçiyorum...benim inatçı keçi kızımla bayağı uğraşmam lazım...Allah kolaylık versin...her zaman denenmemiş bir yöntem vardır....üzülme...
çocuğada sinirlenip onuda etkiliyorsundur... sakin ol ki sakinleşsin...
DENEMEDİĞİN ŞEY KALMAMIŞ OLABİLİR..AMA DENEMEYE DEVAM ETTİĞİN BİR ŞEY OLMAMIŞTIR.. ÖNEMLİ OLAN DEVAM ETTİREBİLMEK...ben bunu yapamadığım için hala sallıyorum...ağlayacak tabiki...her zamanki düzenini istiyor...
senin uyku egitimiyle ilgili paylasimlarini bulamadim yardimci olur msn?Sana uyku eğitimi yazmaya dilim varmadı,sorun o değil.senin ruh sağlığın böyleyken olmaz.normal değil bir anne olarak yazdıkların,sinir krizi geçirip pişman olucağın bişey yapmadan bence gitmelisin,nacizane tavsiyemdir,sen bilirsin.Allah yardımcın olsun.
Alıntı;
Bebeğinizin mutlu ve huzurlu olması biraz da anne babanın mutluluğuna bağlıdır. Sürekli gergin ve stresli ortamda bebekler de huzursuz olur. Gergin ve sinirliyseniz bunu üzerinizden atın, sakinleşmeye çalışın. Arada bir kendinize de vakit ayırın. Bol bol gülün ve pozitif düşünmeye çalışın. Rahatlamış anne baba, rahatlamış çocuk demektir
cok gecmis olsun cnm benimbu arada kızlar bı haftadır yazamıyorum hamılelıkte 8 dısım curumustu 4 kanalım var ve dıpleri iltehap olmus su an doğum acısından daha fazla bi acı cekıyorum 4 gundur sabah aksam iğne ılaç bana mısın demıyo azgın kızım hıç durmuyo artık beşiğinde ve ayaktada sallatmıyo çarsafta saatlerce sallıyoruz gece bile carsafta sallıyoruz hamak aldım netten bugun gelır heralde ınsallah ıse yarar kollarımız koptu bu kadar yaramaz bebek görmedim tabi bende öyleymısım ama altınıda aldırmıyo sırtını yere koyunca kesıyormusum gıbı bağırıyo ayakta alt alıyoruz gunduz uykusu 1 e dustu o da zar zor kolumuzun gucu yettıgınce uyatabılırsek benden böyle arada okuyabiliyorum öpüyorum minnoşlarınızı bu arada butun yaramazlığına ragmen gitgide bal akıyo sankı kızımdan cok tatlı cok yaradana kurban
elosa cok cektirir bu @ HIRSIZIgeçen hafta biberon almadi bu hafta meme evet inadindan 10 saat de duruyor bazen
ben de emzirdim de emzirme diye icime kurt dusurduler isteben emzirdim yarım saat sonra...hatta yedirdikten sonra buradaki arkadaşlara sormuştum...balık tazeyse sorun olmaz. ama işte insan korkuyor...yoğurtla beraber yedirenlerde var...ama ben yinede yoğurt vermedim balıktan sonra... ama balıktan 2 saat önce yoğurt yemişti...
bir arkadaş bıldırcın yumurtasını bebeğin ağzına kırıyormuş çiğ çiğ...benim kızı biraz zayıf görünce söyledi... kendi kkızıda maşşallah tosun gibi....ama çiğ yumurta iyi değil galiba ...illa pişmesi lazım değil mi...birde komple kırıyormuş ağzına yumurtanın beyazı 1 yaşına kadar yedirmeyin diyorlardı...
UOTE="patee, post: 38338017,[/QUOTE] masallah patecanima cok tatli gozler,kirpiklerbende ,haşlayıp sadece sarısını yediririm diye...bugün markette baktım baktım alayımmı diye sonra vazgeçtim...az daha tavuk yumurtası yesin bakalım şunun şurasında 3-4 ay kaldı
o diyen arkadaş 3 aylıkken başlamış ek gıdaya ...öyle tuzlu yağlı dememiş ne pişirdiyse yedirmiş...korkma kızzzzz diyo bana yesin ver ver diyor :)
yani tontiş olmak sağlıklı olmak anlamına gelmiyor ama maşşallah arkadaşın kendide tontiş kızıda...
pusur ne demek? is sevmeyen sen?kapi kollarini camasir suyuyla sildigini unutmadimOohhh süper maaşallah :) Allah nazardan saklasın :) 9.800 e 75 benim oğlan :) 11 kilo olsa zaten ağrayan belim kopar :))) amaniinnn :)))) Benim oğlum annesi gibi püsür :) hiiçç acelesi yok :)) ağırdan alıyor :) hiçbirşey yapmıyor :) anası gibi işle kışı sevmeyecek , yazla cızbızı sevecek :) hahaha
Allah korusun o nasil soz cok bunalmissin bir cocugun daha var hersey daha zor biraz tek basina kalmaya ihtiyac duyuyor insan ben de bazn cok bunaliyorum ama biraz uyuyunca,dus alinca veya tatli birseyler yiyince bile enerji doluyorum cok sukur Allah'a evlatlarimizi bize bagislasin insYok olmuyor denemediğim şey kalmadı, tek çare var Allah ya onu alsın yada beni, başka bişe istemiyorum artık
ne guzel yazmissin DENEMEDİĞİN ŞEY KALMAMIŞ OLABİLİR..AMA DENEMEYE DEVAM ETTİĞİN BİR ŞEY OLMAMIŞTIR.. ÖNEMLİ OLAN DEVAM ETTİREBİLMEK ayrica eymen ile ela cok yakisti isimleriDünürrr...o günleri görmeyi nasip etsin Allah inşallah...oyun moyun ama bazı şeylerde tesadüf değil... bir bakmışın ilerde Eymen ile Ela ... ahh canım...ne biçim laflar onlar öyle...canımı alsın falan...bir daha öyle şeyleri söylemeyi bırak aklından bile geçirme asla...sallamaya alıştırmayın dediler...ama benim kız sallamadan gazını çıkartamıyor başka türlü sakinleşip uyumuyordu..gelde sallama... şimdide çok kilolu olmasada sallamak zorlaştı...gündüz kv ayağında sallıyor akşam ben ,memede uyumazsa çarşafta ha babam salla ...şu kaldır indir yöntemini uygulayarak başlamamız lazım...benim kızda çıldıracak gibi ağlıyor...bende her seferinde vazgeçiyorum...benim inatçı keçi kızımla bayağı uğraşmam lazım...Allah kolaylık versin...her zaman denenmemiş bir yöntem vardır....üzülme... çocuğada sinirlenip onuda etkiliyorsundur... sakin ol ki sakinleşsin... DENEMEDİĞİN ŞEY KALMAMIŞ OLABİLİR..AMA DENEMEYE DEVAM ETTİĞİN BİR ŞEY OLMAMIŞTIR.. ÖNEMLİ OLAN DEVAM ETTİREBİLMEK...ben bunu yapamadığım için hala sallıyorum...ağlayacak tabiki...her zamanki düzenini istiyor...
senin uyku egitimiyle ilgili paylasimlarini bulamadim yardimci olur msn?Sana uyku eğitimi yazmaya dilim varmadı,sorun o değil.senin ruh sağlığın böyleyken olmaz.normal değil bir anne olarak yazdıkların,sinir krizi geçirip pişman olucağın bişey yapmadan bence gitmelisin,nacizane tavsiyemdir,sen bilirsin.Allah yardımcın olsun. Alıntı; Bebeğinizin mutlu ve huzurlu olması biraz da anne babanın mutluluğuna bağlıdır. Sürekli gergin ve stresli ortamda bebekler de huzursuz olur. Gergin ve sinirliyseniz bunu üzerinizden atın, sakinleşmeye çalışın. Arada bir kendinize de vakit ayırın. Bol bol gülün ve pozitif düşünmeye çalışın. Rahatlamış anne baba, rahatlamış çocuk demektir
cok gecmis olsun cnm benim kacinci haftada atak var boyle bizde de durum fenabu arada kızlar bı haftadır yazamıyorum hamılelıkte 8 dısım curumustu 4 kanalım var ve dıpleri iltehap olmus su an doğum acısından daha fazla bi acı cekıyorum 4 gundur sabah aksam iğne ılaç bana mısın demıyo azgın kızım hıç durmuyo artık beşiğinde ve ayaktada sallatmıyo çarsafta saatlerce sallıyoruz gece bile carsafta sallıyoruz hamak aldım netten bugun gelır heralde ınsallah ıse yarar kollarımız koptu bu kadar yaramaz bebek görmedim tabi bende öyleymısım ama altınıda aldırmıyo sırtını yere koyunca kesıyormusum gıbı bağırıyo ayakta alt alıyoruz gunduz uykusu 1 e dustu o da zar zor kolumuzun gucu yettıgınce uyatabılırsek benden böyle arada okuyabiliyorum öpüyorum minnoşlarınızı bu arada butun yaramazlığına ragmen gitgide bal akıyo sankı kızımdan cok tatlı cok yaradana kurban
elosa cok cektirir bu @ HIRSIZIgeçen hafta biberon almadi bu hafta meme evet inadindan 10 saat de duruyor bazen
ben de emzirdim de emzirme diye icime kurt dusurduler isteben emzirdim yarım saat sonra...hatta yedirdikten sonra buradaki arkadaşlara sormuştum...balık tazeyse sorun olmaz. ama işte insan korkuyor...yoğurtla beraber yedirenlerde var...ama ben yinede yoğurt vermedim balıktan sonra... ama balıktan 2 saat önce yoğurt yemişti... bir arkadaş bıldırcın yumurtasını bebeğin ağzına kırıyormuş çiğ çiğ...benim kızı biraz zayıf görünce söyledi... kendi kkızıda maşşallah tosun gibi....ama çiğ yumurta iyi değil galiba ...illa pişmesi lazım değil mi...birde komple kırıyormuş ağzına yumurtanın beyazı 1 yaşına kadar yedirmeyin diyorlardı...
aferin ona akilli bidikim :)L koltuğun bir parçasınıda yatağa yapıştırdım :))))L nin diğer parçasınıda öbür yanına mı koysam :))))))) şöyle ferah ferah :))))
Işık açıkken uyumuyor , uyku sinyalini kaçırmıyorum genelde , uyanıkken bırakıyorum yatağa :) kendi uyuyor artık minikim:)
baligi izgara yaptim kuru oldu tencerede yaptim bu sefer de tutamadi ufalandi hemPate&supapatya masallah kuzularınıza, rabbim nazarlardan korusun
3 gün surdu diyen de vardı, 3 haftadır uyumadım diyen de canım. Alışkınız zaten atak vız gelir degil mi:)
Daha sabah yazmıştım ya oydu buydu diye diye everip yollayana kadar bu böyle gider canım. Sonra da torun baslar. Emeklisi yok
Eti köfte yapıyorum, sade daha cok seviyor. Zeytinyagı koyuyorum yogururken. Yanmaz tavada pişiriyorum. Balıgı da yine tavada yagsız pişiriyorum. Onune acuc içi kadar porsiyonlar halinde koyuyorum.
Benimkinin de cok iştahlı oldugu ve reddettigi günler oluyor. Blw ile basladıgını biliyorum kuzum ama endişe ediyorsun ya az yiyor diye. Ondan dedim eger geleneksel yöntem de deniyorsan ver corbasını muhallebisini kurabiyesini.
O kapı kolları silme falan abartı evet ama içime dert olur silmezsem :) buda başak burcundan geliyor :) başka burç olsaymışım keşke :) püsür bi burç olsun ama :)))aferin ona akilli bidikim :)
yogurdu tepsiden yalayarak mi yiyor?
kasiktan dokuluyor bos kasigi yaliyor benimki
bu devirde bilgi iki parmağın ucunda ama insanlar hala cahilce hareket ediyor olan yavrucaklara oluyor yazıkaynen beni arkadaşımın bebiği ile 1 gün arasında kendilerine pişirdiği tuzlu yemeklerden yadiriyor inanamıyorum ayrıca reçel yediriyor kilo yapsın diye sabahları
maşallah canım darısı basımıza herkes mersıne biz tersıne gitgide daha kötüleşiyor uyku düzenimizL koltuğun bir parçasınıda yatağa yapıştırdım :))))L nin diğer parçasınıda öbür yanına mı koysam :))))))) şöyle ferah ferah :))))
Işık açıkken uyumuyor , uyku sinyalini kaçırmıyorum genelde , uyanıkken bırakıyorum yatağa :) kendi uyuyor artık minikim:)
neyine bayiliyorsun seker?Hahaaaaa :))) senin sorulara bayılıyorum :)))))bazen seslendirme yapıyorum kendi kendime glüyorum :)))
ayni hafta dogumlular benim oglumlacok gecmis olsun cnm benim
kacinci haftada atak var boyle bizde de durum fena
tam sekiz bucuk aylığız canım 10 gündür kök söktürüyor valla
bu pusur nedir yahu?O kapı kolları silme falan abartı evet ama içime dert olur silmezsem :) buda başak burcundan geliyor :) başka burç olsaymışım keşke :) püsür bi burç olsun ama :)))
30 mart canım bizimki sizde durumlar ne olağan üstü bi azgınlık seviyesi var mı uykuda bozukluk?neyine bayiliyorsun seker?
dublajini tamamlayinca bana da at bakalim nasil oluyormus
ayni hafta dogumlular benim oglumla
Bizdr ayni durumdayiz 31 mart dogumu taniyamiyorum cook frna oldu emeklemiyor daha ama emeklemedende birsuru yaramazlik bide ciglik atiyo deliriyorum30 mart canım bizimki sizde durumlar ne olağan üstü bi azgınlık seviyesi var mı uykuda bozukluk?
uzun zamandır yoksun canım valla bişey oldu bizim koçlara emekleme yok yaramazlık çok cıglıkları benden daha kuvvetlı işine gelmezse basıyo çığlığı zahmet edip ağlamıyo bileBizdr ayni durumdayiz 31 mart dogumu taniyamiyorum cook frna oldu emeklemiyor daha ama emeklemedende birsuru yaramazlik bide ciglik atiyo deliriyorum
baligi izgara yaptim kuru oldu tencerede yaptim bu sefer de tutamadi ufalandi hem
et icin de irmigi sisirip sicak suyla zeytinyag kiyma karistirip parmak seklinde mi yapiyorsun yumusak oluyor mu?
corba degil de pure verdim acmiyor agzini sipa
yogurdu tepsiden yalayarak mi yiyor?
kasiktan dokuluyor bos kasigi yaliyor benimki
İnşallah tekrar bozulmaz ama tam alışmadı :) böyle devam etse rutine girer :)maşallah canım darısı basımıza herkes mersıne biz tersıne gitgide daha kötüleşiyor uyku düzenimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?