- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
maşallah hayırlı olsun 4 diş birden darısı başımıza :)Gunaydin anneler, gecen hafta ustten dort disimiz cikti ve rahatladik cok sukur. Aradan bi hafta gecmeden emeklemeye basladi, cocuk gercekten herseyle sirasiyla ugrasiyor. Hala emeklemiyor diyen anneler, disleri cikarip rahatlayinca kendilerine geliyor ve nerde kalmistik diyorlar... Sanirim disleri hala cikmayanlarda emeklemeyi onceye aldilar.
var var kız tarafının da gönlü var:))Dünürrr...o günleri görmeyi nasip etsin Allah inşallah...oyun moyun ama bazı şeylerde tesadüf değil... bir bakmışın ilerde Eymen ile Ela ...
ahh canım...ne biçim laflar onlar öyle...canımı alsın falan...bir daha öyle şeyleri söylemeyi bırak aklından bile geçirme asla...sallamaya alıştırmayın dediler...ama benim kız sallamadan gazını çıkartamıyor başka türlü sakinleşip uyumuyordu..gelde sallama... şimdide çok kilolu olmasada sallamak zorlaştı...gündüz kv ayağında sallıyor akşam ben ,memede uyumazsa çarşafta ha babam salla ...şu kaldır indir yöntemini uygulayarak başlamamız lazım...benim kızda çıldıracak gibi ağlıyor...bende her seferinde vazgeçiyorum...benim inatçı keçi kızımla bayağı uğraşmam lazım...Allah kolaylık versin...her zaman denenmemiş bir yöntem vardır....üzülme...
çocuğada sinirlenip onuda etkiliyorsundur... sakin ol ki sakinleşsin...
DENEMEDİĞİN ŞEY KALMAMIŞ OLABİLİR..AMA DENEMEYE DEVAM ETTİĞİN BİR ŞEY OLMAMIŞTIR.. ÖNEMLİ OLAN DEVAM ETTİREBİLMEK...ben bunu yapamadığım için hala sallıyorum...ağlayacak tabiki...her zamanki düzenini istiyor...
olmaz mı...annemin beni neden sevdiği komşuların oğullarına vermeye çalışmasını şimdi anlıyorum (gerçi ben hiç birini istememiştim)... bildik tanıdık insanın olması insanı iyi hissettiriyor demekki...var var kız tarafının da gönlü var:))
bu çocukları isteyerek yada kazara nasıl olduysa dünyaya biz getirdik.bir şekilde büyütmekle mükellefiz.benim oğlum 12 kiloya yaklaştı.5 aydır diş gaz meme sünnet grip ağlarken morariyor çoğu zaman gezerken sallarken bile sakinlesmiyor gece gündüz devamlı kucakta kimin suçu bizim.kendi alismadi ya.yatağa koyduğum an uyanıyor ellerim kasiliyor düşürcem diye korkuyorum.ama şükür eli kolu sağlam tek derdimiz uyku olsun beş saat gezdir 20 dk uyuyor olsun bu günlerde geçecek bu da bizim sınavımiz annelik neden kutsal sizi bırakıp kacarim diyorum gülerek.ama ne olursa olsun bir anne ya onu alsın der mi.duanın saati vardır ya olurda birşey olursa o zaman vicdan azabından durabilecek misin.ben ağlaya ağlaya ninni söylüyorum sinirlerim bozulunca aynı anda kolbasti yapıyorum kucagimda eymen sakinlessin diye.uyku eğitimi vermem gerek ama önce iyileşmesi gerek.bir ömür cocugunu kucağında taşıyan of demeyen anneler var ya engelli olsaydı o zaman değil 8 ay 8 yıl taşırdin 80 yıl taşırdın.uykusuzluk çok zor eşine şöyle biraz yardımcı olsun.olmuyorsa dikkatini dağıtacak birşeyler bul.sen sakin olmazsan bebeğin bunu hisseder.iki çocuk daha zor ama iki çocuğu da sen yaptın o çocuklar doğarken kendisi tercih etmediCanım zaten bebeğim katı gıdaya geçti, onda sorun yok, tek sorun uyku düzenin 8. Ayında hala olmaması, uykusu gelince anormal şekilde ağlayıp ama uyuyamaması,, ben psikiyatriste gidince bu sorun düzelmicekki
Eki Görüntüle 1338674
yeni yılın ren geyiği :) buda benim kızım :)
Kızlar burun için bi ilaçtan bahsedilmişti , not aldım ama bulamıyorum , burnuna sıkıp ters çevirince hepsi akıyor demişti bir arkadaşımız , neydi acaba ? Genizindeki sümüğü çekemiyorum hırıl hırıl , grip değil , gece klima açıyorum üzerini açıyor diye sürekli 24-25 derecede tutuyorum , ama odanın nem oranı 57 , serum fizyolojik yeterli gelmedi , sıkıp çekiyorum geliyor ama tamamı çıkmıyor ....
Gunaydin anneler, gecen hafta ustten dort disimiz cikti ve rahatladik cok sukur. Aradan bi hafta gecmeden emeklemeye basladi, cocuk gercekten herseyle sirasiyla ugrasiyor. Hala emeklemiyor diyen anneler, disleri cikarip rahatlayinca kendilerine geliyor ve nerde kalmistik diyorlar... Sanirim disleri hala cikmayanlarda emeklemeyi onceye aldilar.
günaydın kızlar oğluşumun ikinci dişi de çıktı sancılı bir süreç geçiriyoruz calgel kullanmayı düşünüyorum ağzının içi ateş gibi yavrum ağzını sürekli bir yerlere vuruyor
Gunaydin anneler, gecen hafta ustten dort disimiz cikti ve rahatladik cok sukur. Aradan bi hafta gecmeden emeklemeye basladi, cocuk gercekten herseyle sirasiyla ugrasiyor. Hala emeklemiyor diyen anneler, disleri cikarip rahatlayinca kendilerine geliyor ve nerde kalmistik diyorlar... Sanirim disleri hala cikmayanlarda emeklemeyi onceye aldilar.
maşşallah Kerem e...benim kızda yürütece bindirir bindirmez kakasını yapıyor...topu nereye attın diyorum yüzüme bakıp bir şeyler söyleyecek gibi oluyor sonra topunu attığı yere bakıp içini çekip duruyor
yavruumm nasıl rahatsızdır... kızım emerken göğsümün ucu yanıyor ağzının ateşinden...
merhaba arkadaşlar dün bir kaç defa girdim yazılanları okudum ama yazamadım
geçmiş olsun canım bende dün gece 2 kere yaptım, bildiğimiz serum İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU 250 ml en küçügü bu 3,5 tl falan eczaneden alabilirsin bide şırınga şırıngayla çek iğne kısmını çıkar burnuna sık sonra tesr çevirip sırtına vur sonra diğer tarafa
hayırlı olsun dişleriniz, oh rahatlamış yavrucak
kızlar tuvale eğitimini konuşmuşsunuz tabi en iyisini siz bilirsiniz ama daha erken değilmi, kas gelişimi buna müsait değil, öğrenirler ama bu defa ileride psikolojik sorunlar olabilir, opsesiflik, aşırı cimrilik gibi diye biliyorum
benim kızın gündüz uykusu 2 düştü uyku saatleri de biraz uzadı önceden 30 dk uyuyordu 3 kere, şimdi 2 kere 1 er saat uyuyor ama emzik ağzında olunca emziği çıkarınca yine yarım saat bilemedim emziği alsam mı almasam mı, ileride bırakması daha zor olursa
hayırlı olsun canım... inşallah herşey yolunda gider....merhaba kızlar...29 aralıkta göreve başlayacağım nasip olursa 12 kadar olduğu için ohhhhhhhh çekmek istiyorum çalışmayı da çok özledim gerçi maliye bakanımız kadınlar çalıştığı için işsizliğin çok olduğunu düşünüyor ama ne yapalım çalışmayalım mı
canım tuvalet eğitimini erken öğrendiği için olduğunu sanmıyorum... çişini ve kakasını geldiği halde tutan ...tuvaletini kaçırmak için uğraşan çocuklarda çok görülüyor diye biliyorum..yoksa zaten kasları gelişiyor bebişlerin...merhaba arkadaşlar dün bir kaç defa girdim yazılanları okudum ama yazamadım
geçmiş olsun canım bende dün gece 2 kere yaptım, bildiğimiz serum İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU 250 ml en küçügü bu 3,5 tl falan eczaneden alabilirsin bide şırınga şırıngayla çek iğne kısmını çıkar burnuna sık sonra tesr çevirip sırtına vur sonra diğer tarafa
hayırlı olsun dişleriniz, oh rahatlamış yavrucak
kızlar tuvale eğitimini konuşmuşsunuz tabi en iyisini siz bilirsiniz ama daha erken değilmi, kas gelişimi buna müsait değil, öğrenirler ama bu defa ileride psikolojik sorunlar olabilir, opsesiflik, aşırı cimrilik gibi diye biliyorum
benim kızın gündüz uykusu 2 düştü uyku saatleri de biraz uzadı önceden 30 dk uyuyordu 3 kere, şimdi 2 kere 1 er saat uyuyor ama emzik ağzında olunca emziği çıkarınca yine yarım saat bilemedim emziği alsam mı almasam mı, ileride bırakması daha zor olursa
günaydın kızlar oğluşumun ikinci dişi de çıktı sancılı bir süreç geçiriyoruz calgel kullanmayı düşünüyorum ağzının içi ateş gibi yavrum ağzını sürekli bir yerlere vuruyor
devam ettiriyor... masanın üzerine diziyorum... muhallebisini yoğurdunu sebze yemeğini meyvesini oda yediriyor..ama hala sebzeyi sevmiyor bayıla bayıla yemiyor bu çocuk diyip duruyor... (kim çok severki ) ...çocuk onun sebze olduğunu bilmiyorkii...bayılmasına gerek yok ...versen gazete kağıdını bile yiyor ...Canım çıktıysa rahatlar 1-2 güne. Sen bilirsin ama bence hiç kullanma bu saatten sonra.
Masallah
Masallah guzelineYemesini içmesini kv devam ettiriyor degil mi canım?
Cok literatur/tartısma var canım bu konuda. 2 yasından once tuvaletini tutamaz diyen yayınlar da var. 9 ay-1 yas arası kasları gelişmeye baslıyor. Bir sıkıntı olmaz. Bence cocuga verilen egitim çok önemli. Cocugunu altına yapmasın/bezi bıraksın diye korkutan azarlayan ebeveynler psikolojik sorunlu hale getiriyor diye düşünüyorum. 9 aylıkken annem beni bezlemeyi bırakmış.
Benimkinin uykusu 3 saat. Ögleden önce 1 saat, ögleden sonra 2 saat uyuyor. Emzik ben hiç kullanmadım, sen bizden daha tecrübelisindir. Buyugune vermiş miydin?
merhaba kızlar...29 aralıkta göreve başlayacağım nasip olursa 12 kadar olduğu için ohhhhhhhh çekmek istiyorum çalışmayı da çok özledim gerçi maliye bakanımız kadınlar çalıştığı için işsizliğin çok olduğunu düşünüyor ama ne yapalım çalışmayalım mı
oyyy maşşallh kuzuya..çok geçmiş olsun... o cihaz bizede olmadığı için her gün sabah akşam hastaneye gittik... çok iyi geldi kuzuma...senin kuzuda en kısa zamanda düzelir inşallah...Günaydın kızlar
Uzun zamandır okuyup yazamayanların arasına katıldım bende:)Valla bizim cimcime alttan 2 diş birden patlattı.Artık dişten ötürü mü yoksa diş çıkarma evresinin üzerine üşütüpte grip mi oldu bilmiyorum ama 10-15 gündür baya sıkıntılıyız.Burnumuz akmadığı için boğazlarımız dolu haliyle öksürük ve hırıltı başladı doktora götürdüm bronşit değil ama başlangıcı gibi biraz seste kalınlaşma var dedi ve nebulizatör önerdi durumu müsait olan hastalarıma öneriyorum dedi bizde aldık 2 gündür kullanıyoruz çok şükür daha iyi.Antibiyotik önermedi kullanılacak kadar önemli değil dedi umarım en kısa sürede atlatırız.Derlerdi de inanmazdım çocuğum hasta olana kadar ben olayım daha iyi diye.Ağzı yok sıkıntısını anlamıyorsun ama annelik içgüdüsü işte yol gösteriyor bir şekilde anlaşıyoruz:)Onun dışında diş sıkıntısı mı hastalıktan mı ne huy değiştirdik.Gece uyanıp bazen sallanmak istiyor yoksa hayatta uyumuyor.Konuşuyor,söyleniyor, ağlıyor.Umarım atak haftasıdır da eskiye döneriz diğer türlüsünü düşünemiyorum yoka:)Yeme içme olayı da tam sıkıntı oldu.Ağzı bir kilit yapıyor ki açana kadar yapmadığımız şaklabanlık kalmıyor.Evet çocuğu sıkmamak lazım ama onun aç olduğu bile bile aman yerse yer yemezse yemez diyemiyorum işte.O doyunca ben dünyanın en mutlu insanı oluyorum:)Uyuma olayına gelince bizde sallayarak uyuyanlardanız.Uyku eğitimi vermeyi çok isterdim ama çalışınca ne yazık ki anneler kendi istediği düzeni kuramıyor.Annem bakıyor kıza ne kadar olursa olsun yaşlı kadın bırak yatağına ağlaya ağlaya uyusun alışsın diyemiyorsun.Üstüne üstlük bu benim annem ise:)Aman ağlatma çocuğu,o benim ciğerim,paralarım seni vs vs başlıyor:)Elbet öğrenecek birgün kendi kendine uyumayı,yemeyi,içmeyi..Hoş bu şekilde belki geç olacaktır ama güç olmaz umarım.
Bu arada onca bak et,kahrını çek,uykusuz kal ama kızın ağzından ilk baba lafı çıksın çok zoruma gitti.Kıza da dedim yazdım bunu bir kenara diye o da anca sırıtıyor alttaki minnak dişlerini göstererek:)))
oyyy maşşallh kuzuya..çok geçmiş olsun... o cihaz bizede olmadığı için her gün sabah akşam hastaneye gittik... çok iyi geldi kuzuma...senin kuzuda en kısa zamanda düzelir inşallah...
bizim kide ilk dede dedi...bize anne denmeseydi ,,. mama dada falan olsaydık...daha çabuk söylerdi... bebişinin kabahati değil...
Günaydın kızlar
Uzun zamandır okuyup yazamayanların arasına katıldım bende:)Valla bizim cimcime alttan 2 diş birden patlattı.Artık dişten ötürü mü yoksa diş çıkarma evresinin üzerine üşütüpte grip mi oldu bilmiyorum ama 10-15 gündür baya sıkıntılıyız.Burnumuz akmadığı için boğazlarımız dolu haliyle öksürük ve hırıltı başladı doktora götürdüm bronşit değil ama başlangıcı gibi biraz seste kalınlaşma var dedi ve nebulizatör önerdi durumu müsait olan hastalarıma öneriyorum dedi bizde aldık 2 gündür kullanıyoruz çok şükür daha iyi.Antibiyotik önermedi kullanılacak kadar önemli değil dedi umarım en kısa sürede atlatırız.Derlerdi de inanmazdım çocuğum hasta olana kadar ben olayım daha iyi diye.Ağzı yok sıkıntısını anlamıyorsun ama annelik içgüdüsü işte yol gösteriyor bir şekilde anlaşıyoruz:)Onun dışında diş sıkıntısı mı hastalıktan mı ne huy değiştirdik.Gece uyanıp bazen sallanmak istiyor yoksa hayatta uyumuyor.Konuşuyor,söyleniyor, ağlıyor.Umarım atak haftasıdır da eskiye döneriz diğer türlüsünü düşünemiyorum yoka:)Yeme içme olayı da tam sıkıntı oldu.Ağzı bir kilit yapıyor ki açana kadar yapmadığımız şaklabanlık kalmıyor.Evet çocuğu sıkmamak lazım ama onun aç olduğu bile bile aman yerse yer yemezse yemez diyemiyorum işte.O doyunca ben dünyanın en mutlu insanı oluyorum:)Uyuma olayına gelince bizde sallayarak uyuyanlardanız.Uyku eğitimi vermeyi çok isterdim ama çalışınca ne yazık ki anneler kendi istediği düzeni kuramıyor.Annem bakıyor kıza ne kadar olursa olsun yaşlı kadın bırak yatağına ağlaya ağlaya uyusun alışsın diyemiyorsun.Üstüne üstlük bu benim annem ise:)Aman ağlatma çocuğu,o benim ciğerim,paralarım seni vs vs başlıyor:)Elbet öğrenecek birgün kendi kendine uyumayı,yemeyi,içmeyi..Hoş bu şekilde belki geç olacaktır ama güç olmaz umarım.
Bu arada onca bak et,kahrını çek,uykusuz kal ama kızın ağzından ilk baba lafı çıksın çok zoruma gitti.Kıza da dedim yazdım bunu bir kenara diye o da anca sırıtıyor alttaki minnak dişlerini göstererek:)))
desin desin...görümcemin kızı ''anneciğim seni çok seviyorum'' diyor içim eriyor....benim kız bir anneciğim desin ..canımı yesin....Az önce aradım arka fonda hala baba diyor.Dedim gelirsem yırtarım ağzını.Sırıtıyormuş o da:)İşin latifesi tabi bunlar.Onların sağlıkları,sıhatleri,neşeleri yerinde olsun isterse anne demesin ona bile razıyım.Ama genede desin tabi ki:))Hihihi
maşallah incinize canım:)
Benimde oğluma annem bakıyor senin annen gibi aynen lafları da ben yiyorum. Bende ne yemesinde ne tuvaletinde ne vs zorlamıyorum. Benim oğlum da ilk önce dede dedi şimdi de annn annn diyor sanırım anne diyor yada ben öyle anlamak istiyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?