desin desin...görümcemin kızı ''anneciğim seni çok seviyorum'' diyor içim eriyor....benim kız bir anneciğim desin ..canımı yesin....
masallah patecanima cok tatli gozler,kirpikler pusur ne demek? is sevmeyen sen?kapi kollarini camasir suyuyla sildigini unutmadimpusur ne demek?
is sevmeyen sen?kapi kollarini camasir suyuyla sildigini unutmadim
Allah korusun o nasil soz
cok bunalmissin bir cocugun daha var hersey daha zor
biraz tek basina kalmaya ihtiyac duyuyor insan
ben de bazn cok bunaliyorum ama biraz uyuyunca,dus alinca veya tatli birseyler yiyince bile enerji doluyorum
cok sukur Allah'a evlatlarimizi bize bagislasin ins
ne guzel yazmissin DENEMEDİĞİN ŞEY KALMAMIŞ OLABİLİR..AMA DENEMEYE DEVAM ETTİĞİN BİR ŞEY OLMAMIŞTIR.. ÖNEMLİ OLAN DEVAM ETTİREBİLMEK
ayrica eymen ile ela cok yakisti isimleri
senin uyku egitimiyle ilgili paylasimlarini bulamadim yardimci olur msn?
cok gecmis olsun cnm benim
kacinci haftada atak var boyle bizde de durum fena
elosa cok cektirir bu @ HIRSIZI
ben de emzirdim de emzirme diye icime kurt dusurduler iste
UOTE="patee, post: 38338017,
Canan....dünürrrr alemsintabi çektirecek ela yemek nerde kaldı diyecek.hiç cektirir mi kendisi hazırlar hayatim yemek hazır der.nazlari annelerine.büyüsün iş bölümü yapacağım evde iki yaşına gelsin hele:)
uyanınca kucakta tekrar dalıyorsa ne güzel canım bizimki her uyandugnda kendını yataktan atıp oynamak istıyor çogu zaman 2-3 saat oynuyoruz gece yarısıbenim kızda çığlık atıyor hemde o kdar yüksek sesleki eşimle inanamıyoruz.emeklemiyor ve hep yanında insan istiyor yanlız kalmayı sevmiyor hemen çığlık atıyor bu sıra benim kızda gece uyanıp sürekli kucak istiyor kucağıma alınca kıvrılıp uykuya devam yoksa susmuyor :)
inşallah dönmezsiniz canım. benim bu kaçıncı basa dönme bıktım artık uyku eğitimindenOzaman ben boşuna uğraşıyorum bu atak gelince gene başa döneriz biz
çok geçmiş olsun canım sen yine elma armut devam çok tropikal takılmaburun tıkanıklığı ,halsizlik,ağızda gözde şişlik,hırıltı ,nefes almakta güçlük, bunlarda alerji belirtisiymiş...dün kıza biraz hindistan cevizi suyu vermiştim aynen böyle oldu ..sabah kalktığında da hala gözleri şişti...
bizimkide çogunlukla yürütece binince yapıyor hareket yarıyor bizim gazlı bebişlere galibamaşşallah Kerem e...benim kızda yürütece bindirir bindirmez kakasını yapıyor...topu nereye attın diyorum yüzüme bakıp bir şeyler söyleyecek gibi oluyor sonra topunu attığı yere bakıp içini çekip duruyor
yavruumm nasıl rahatsızdır... kızım emerken göğsümün ucu yanıyor ağzının ateşinden...
tuvalet eğitimi hakkında bildiklerin doğru canım zaten sende öğretmensin eğitim derslerinde ki en önemli mevzulardan biri tuvalet diğeri emzirme azı fazlası erkeni geçi hep kişilikte kalıcı sorunlar oluşturuyor tuvalet eğitiminin kritik zamanı 18-24 aymerhaba arkadaşlar dün bir kaç defa girdim yazılanları okudum ama yazamadım
geçmiş olsun canım bende dün gece 2 kere yaptım, bildiğimiz serum İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU 250 ml en küçügü bu 3,5 tl falan eczaneden alabilirsin bide şırınga şırıngayla çek iğne kısmını çıkar burnuna sık sonra tesr çevirip sırtına vur sonra diğer tarafa
hayırlı olsun dişleriniz, oh rahatlamış yavrucak
kızlar tuvale eğitimini konuşmuşsunuz tabi en iyisini siz bilirsiniz ama daha erken değilmi, kas gelişimi buna müsait değil, öğrenirler ama bu defa ileride psikolojik sorunlar olabilir, opsesiflik, aşırı cimrilik gibi diye biliyorum
benim kızın gündüz uykusu 2 düştü uyku saatleri de biraz uzadı önceden 30 dk uyuyordu 3 kere, şimdi 2 kere 1 er saat uyuyor ama emzik ağzında olunca emziği çıkarınca yine yarım saat bilemedim emziği alsam mı almasam mı, ileride bırakması daha zor olursa
dişiniz hayırlı olsun canım gece bizde aynıyız inşallah ataktır!uyku eğitiminede canını sıkma biz evdeyiz verdikte noldu aynı bi çocuk doğustan sakinse sakin gidiyor değilse eğitim falan yok tutmuyor ilk sıkıntıda tepetaklak oluyor. bizimkide ilk dede dedi ama doğduğundan beri anni diye ağlıyor onunla teselli oluyorumGünaydın kızlar
Uzun zamandır okuyup yazamayanların arasına katıldım bende:)Valla bizim cimcime alttan 2 diş birden patlattı.Artık dişten ötürü mü yoksa diş çıkarma evresinin üzerine üşütüpte grip mi oldu bilmiyorum ama 10-15 gündür baya sıkıntılıyız.Burnumuz akmadığı için boğazlarımız dolu haliyle öksürük ve hırıltı başladı doktora götürdüm bronşit değil ama başlangıcı gibi biraz seste kalınlaşma var dedi ve nebulizatör önerdi durumu müsait olan hastalarıma öneriyorum dedi bizde aldık 2 gündür kullanıyoruz çok şükür daha iyi.Antibiyotik önermedi kullanılacak kadar önemli değil dedi umarım en kısa sürede atlatırız.Derlerdi de inanmazdım çocuğum hasta olana kadar ben olayım daha iyi diye.Ağzı yok sıkıntısını anlamıyorsun ama annelik içgüdüsü işte yol gösteriyor bir şekilde anlaşıyoruz:)Onun dışında diş sıkıntısı mı hastalıktan mı ne huy değiştirdik.Gece uyanıp bazen sallanmak istiyor yoksa hayatta uyumuyor.Konuşuyor,söyleniyor, ağlıyor.Umarım atak haftasıdır da eskiye döneriz diğer türlüsünü düşünemiyorum yoka:)Yeme içme olayı da tam sıkıntı oldu.Ağzı bir kilit yapıyor ki açana kadar yapmadığımız şaklabanlık kalmıyor.Evet çocuğu sıkmamak lazım ama onun aç olduğu bile bile aman yerse yer yemezse yemez diyemiyorum işte.O doyunca ben dünyanın en mutlu insanı oluyorum:)Uyuma olayına gelince bizde sallayarak uyuyanlardanız.Uyku eğitimi vermeyi çok isterdim ama çalışınca ne yazık ki anneler kendi istediği düzeni kuramıyor.Annem bakıyor kıza ne kadar olursa olsun yaşlı kadın bırak yatağına ağlaya ağlaya uyusun alışsın diyemiyorsun.Üstüne üstlük bu benim annem ise:)Aman ağlatma çocuğu,o benim ciğerim,paralarım seni vs vs başlıyor:)Elbet öğrenecek birgün kendi kendine uyumayı,yemeyi,içmeyi..Hoş bu şekilde belki geç olacaktır ama güç olmaz umarım.
Bu arada onca bak et,kahrını çek,uykusuz kal ama kızın ağzından ilk baba lafı çıksın çok zoruma gitti.Kıza da dedim yazdım bunu bir kenara diye o da anca sırıtıyor alttaki minnak dişlerini göstererek:)))
geçmiş olsun canım ben biteral kullanıyorum agumantin verdi bide ama onu emzırırken kullanılmıyor dıye onun yerıne mınoset plus aldım 40dk anca hafifletiyor parol hiç etki etmiyor sabah aksam dikloflam iğne oluyorum yarın kontrole gıdecem hiç gecmedi boğazıma yayıldı hatta buyuk ihtimal daha agır bı ılac verip emzırme dıyecek artık bı hafta on gun sağıp döküp devam sutuyle idare edecez sonra devam yoksa bu ayda tamamen kesmemek gerekselam canlar. bende bir kaç gündür diş ağrısından delirdim. ilaç alamadım şişti vs.. çok sancılıydı. şimdi iki gündür parol içiyorum iyi geldi. doktor başka antibiyot,ik verdi emzirmeyui kes dedi. Tamam sağlık için ama emzirmeyi bir anda nasıl keserim ki.. almadım tabiki o ilacı. parolu önerdi diğer doktorum.
geçmişi okudum da.. ilk önce yardıma desteğe ihtiyacı olan biri yazıyor dedim ama sonra inanmadım. kusura bakmasın. Evet bir anlık öfke uç noktada olabilir ama insan o zaman kendinden vazgeçer evladından geçemez. Herkes neler çekiyor. Kimisi eş kimisi aile vs. neyse çok yazmak istemiyorum. Sizler çok güzel yön göstemişsiniz. saygı duydum. İyi ki buraya üyeyim dedim. ama kendi fikrim ben inanmadım.
doğum gününü bende düşündüm ama eşimin çağırmazsam kızar dediğim ailesi çok kalabalık ve onlar sadece 40 kişi oluyorlar. bizimkiler 15 kişi. çoluk çocuk vs dersek 65 kişi oluruz heralde. yemek nere pasta nere küçük evim nere ... :)
Allah yardımcım olsun o gün
uyanınca kucakta tekrar dalıyorsa ne güzel canım bizimki her uyandugnda kendını yataktan atıp oynamak istıyor çogu zaman 2-3 saat oynuyoruz gece yarısı
inşallah dönmezsiniz canım. benim bu kaçıncı basa dönme bıktım artık uyku eğitimindenbiraz daha buyusun bakarız
çok geçmiş olsun canım sen yine elma armut devam çok tropikal takılma
bizimkide çogunlukla yürütece binince yapıyor hareket yarıyor bizim gazlı bebişlere galiba
tuvalet eğitimi hakkında bildiklerin doğru canım zaten sende öğretmensin eğitim derslerinde ki en önemli mevzulardan biri tuvalet diğeri emzirme azı fazlası erkeni geçi hep kişilikte kalıcı sorunlar oluşturuyor tuvalet eğitiminin kritik zamanı 18-24 ay
dişiniz hayırlı olsun canım gece bizde aynıyız inşallah ataktır!uyku eğitiminede canını sıkma biz evdeyiz verdikte noldu aynı bi çocuk doğustan sakinse sakin gidiyor değilse eğitim falan yok tutmuyor ilk sıkıntıda tepetaklak oluyor. bizimkide ilk dede dedi ama doğduğundan beri anni diye ağlıyor onunla teselli oluyorum
geçmiş olsun canım ben biteral kullanıyorum agumantin verdi bide ama onu emzırırken kullanılmıyor dıye onun yerıne mınoset plus aldım 40dk anca hafifletiyor parol hiç etki etmiyor sabah aksam dikloflam iğne oluyorum yarın kontrole gıdecem hiç gecmedi boğazıma yayıldı hatta buyuk ihtimal daha agır bı ılac verip emzırme dıyecek artık bı hafta on gun sağıp döküp devam sutuyle idare edecez sonra devam yoksa bu ayda tamamen kesmemek gerek
İstedigim gibi baslayanadım henüz canım. Sabah altını acınca klozete götürüyorum 1 dk kadar bekliyorum. Bazen idrarını yapıyor. Ikınmaya baslayınca da götürüyorum ama genelde gec kalmış oluyorum. Fisher price ın egitici wc si var. Onu alacagım. O zaman daha bilinçli olur sanırım. 9 ay-1 yas arasında daha bilinçli ögretebilirim. Bu yaz inşallah bezden kurtulmuş o
Canlar selaar cok ozledim sizi arada girip okuyorum ama yazamiyorum bir turlu. Gecmidi okuyamadan yazmama gibi bi takintim var:) hangi sayfada oldugumu kaybedince en sondan baslayim dedim:). Gecen hafta disimiz cikti pazartesi gunu anladik ertesi gun de diger disi farkettik suan buyumeye calisan 2minik disimiz var:). Oglani yere birakinca emeklemiyor sadece ayakta durmsk istiyor ayaklariyla yere basacakmis hasba tabi bende bel mel kalmadidoktor kontrolumzde hersey guzel gecti ek gidalara hala ogun olarak gecmedik doktorda kilosu fazla oldugu icin istemiyor ogun olarak vermemizi. simdilik boyle gecmise takilayim azcik optum sizi
uyanınca kucakta tekrar dalıyorsa ne güzel canım bizimki her tuvalet eğitimi hakkında bildiklerin doğru canım zaten sende öğretmensin eğitim derslerinde ki en önemli mevzulardan biri tuvalet diğeri emzirme azı fazlası erkeni geçi hep kişilikte kalıcı sorunlar oluşturuyor tuvalet eğitiminin kritik zamanı 18-24 ay
geçmiş olsun canım ben biteral kullanıyorum agumantin verdi bide ama onu emzırırken kullanılmıyor dıye onun yerıne mınoset plus aldım 40dk anca hafifletiyor parol hiç etki etmiyor sabah aksam dikloflam iğne oluyorum yarın kontrole gıdecem hiç gecmedi boğazıma yayıldı hatta buyuk ihtimal daha agır bı ılac verip emzırme dıyecek artık bı hafta on gun sağıp döküp devam sutuyle idare edecez sonra devam yoksa bu ayda tamamen kesmemek gerek
küçük tavşan maşallah.benim kızda iki gecedir sakinledi çok sık ağlayıp kalkmadı şükür ki:)GumaydınDısarıdı gece gibi karanlık ama adet olmuş işte günaydın demek
Uykumu aldım keyfim yerinde. Bu zıpırların hepsi aynı tornadan cıktıysa benimki eski düzenine döndü. Sizinkilerin de eli kulagındadır. Bir sonraki diş krizine kadar rahatım sanırım
Masallah kuzunaDişleri de hayırlı olsun.
Cok rahat etti benimki üst dişler çıkınca. Eskiden havucu beraber yerken koparamadıgı için sinirlenir fırlatırdı. Şimdi kemire kemire yiyor. Cok mutlu oluyor elimde havuc görünce
kim söylemiş canım vallaha ben kaçırmışım bende birazdan kayınpederime sinir oldum onu yazacaktım :) bende üyeliğimden öncede formu takip ediyordum senin konunun akışını ve yaşadıklarını biliyorum allah kimseye yaşatmasın genç ve güzel bir anne olarak umarım hayatta karşına artık çok güzel şeyler çıkar ve biz doğum sonrası sıkıntılarımızı zarzor atlatmaya çalışırken senin bunların üstüne yaşadıkların ve ilk ailenin yanına geldiğinde ablanın söyledikleri gerçekten bunlarla başedip evladını büyütme çaban takdire şayan allah yardımcım olsun ve içine ferahlık versin kimseyede yaşatmasın çok zor bi sınav.Geçmişe göz atarken bir arkadaş eş, aile sıkıntılarını yaşayan insanlara inanmadigini söylemiş... Ben arada paylaşıyorum yaşadığım sıkıntıları belki benim dışımda şahit olduklarına yazmıştır lakin yine de üstüme alındım.
Canım zaten anlamanı beklemiyorum şahsen tanımam etmem seni fakat düşmanımda olsa benim yaşadıklarımı yasatmasin kimseye. Herkesin senin gbi tuzu kuru olmuyor. Burada 1 yıldır konuştuğum insanlar var görüyor gibi şahit oluyoruz birbirimizin derdine. Inandigin Inanmadigin sana kalmalı. Eee başa gelmedikce bilinmiyor zaten.
Teşekkür ederim canım.Senin bıdık dişleri tamamlayacaktı neredeyse dimi yanlış hatırlamıyorum:))Valla bende sabırsızlıkla o kelimeyi duymayı bekliyorum.Allah senelerce duymayı nasip eder inşallah.Amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?