selam canlar. bende bir kaç gündür diş ağrısından delirdim. ilaç alamadım şişti vs.. çok sancılıydı. şimdi iki gündür parol içiyorum iyi geldi. doktor başka antibiyot,ik verdi emzirmeyui kes dedi. Tamam sağlık için ama emzirmeyi bir anda nasıl keserim ki.. almadım tabiki o ilacı. parolu önerdi diğer doktorum.
geçmişi okudum da.. ilk önce yardıma desteğe ihtiyacı olan biri yazıyor dedim ama sonra inanmadım. kusura bakmasın. Evet bir anlık öfke uç noktada olabilir ama insan o zaman kendinden vazgeçer evladından geçemez. Herkes neler çekiyor. Kimisi eş kimisi aile vs. neyse çok yazmak istemiyorum. Sizler çok güzel yön göstemişsiniz. saygı duydum. İyi ki buraya üyeyim dedim. ama kendi fikrim ben inanmadım.
doğum gününü bende düşündüm ama eşimin çağırmazsam kızar dediğim ailesi çok kalabalık ve onlar sadece 40 kişi oluyorlar. bizimkiler 15 kişi. çoluk çocuk vs dersek 65 kişi oluruz heralde. yemek nere pasta nere küçük evim nere ... :)
Allah yardımcım olsun o gün
yeni yıl için planlarınız neler.. evde mi dışarıda mı.. ailelerle mi arkadaşlarla mı..
nasıl acaba
yeni yıl için planlarınız neler.. evde mi dışarıda mı.. ailelerle mi arkadaşlarla mı..
nasıl acaba
Canlar selaar cok ozledim sizi arada girip okuyorum ama yazamiyorum bir turlu. Gecmidi okuyamadan yazmama gibi bi takintim var:) hangi sayfada oldugumu kaybedince en sondan baslayim dedim:). Gecen hafta disimiz cikti pazartesi gunu anladik ertesi gun de diger disi farkettik suan buyumeye calisan 2minik disimiz var:). Oglani yere birakinca emeklemiyor sadece ayakta durmsk istiyor ayaklariyla yere basacakmis hasba tabi bende bel mel kalmadidoktor kontrolumzde hersey guzel gecti ek gidalara hala ogun olarak gecmedik doktorda kilosu fazla oldugu icin istemiyor ogun olarak vermemizi. simdilik boyle gecmise takilayim azcik optum sizi
vallah ben muhasebede olduğumdan yılın son günü en uzun gün oluyor yeni yıla girerken evde olursam şükür hiç bir yere gidemiyorum önceki yıllar ablamlar annemlerde toplanırdık biz en son katılırdık şimdidi eve gidip yattığuıma şükür ederim :)yeni yıl için planlarınız neler.. evde mi dışarıda mı.. ailelerle mi arkadaşlarla mı..
nasıl acaba
geçmiş olsun canım...inşallah emzirmeyi kesmeden düzelecek bir çözüm bulur doktorlar..ama anlattığına göre kuvvetli ilaçlar kullanman lazım...parol le nereye kadar gidecek...selam canlar. bende bir kaç gündür diş ağrısından delirdim. ilaç alamadım şişti vs.. çok sancılıydı. şimdi iki gündür parol içiyorum iyi geldi. doktor başka antibiyot,ik verdi emzirmeyui kes dedi. Tamam sağlık için ama emzirmeyi bir anda nasıl keserim ki.. almadım tabiki o ilacı. parolu önerdi diğer doktorum.
geçmişi okudum da.. ilk önce yardıma desteğe ihtiyacı olan biri yazıyor dedim ama sonra inanmadım. kusura bakmasın. Evet bir anlık öfke uç noktada olabilir ama insan o zaman kendinden vazgeçer evladından geçemez. Herkes neler çekiyor. Kimisi eş kimisi aile vs. neyse çok yazmak istemiyorum. Sizler çok güzel yön göstemişsiniz. saygı duydum. İyi ki buraya üyeyim dedim. ama kendi fikrim ben inanmadım.
doğum gününü bende düşündüm ama eşimin çağırmazsam kızar dediğim ailesi çok kalabalık ve onlar sadece 40 kişi oluyorlar. bizimkiler 15 kişi. çoluk çocuk vs dersek 65 kişi oluruz heralde. yemek nere pasta nere küçük evim nere ... :)
Allah yardımcım olsun o gün
:) :) canım erkek olsun kız olsun bir şeylerin ucundan tutuyorlar çocuklar büyüyünce...ama gelişimleri için yardım ettirmek lazımmış...zaten çocuklar da çok hevesli oluyor... sen yapamazsın edemezsin demememiz gerekiyormuş mesela bir sofra kurarken en azından kaşık çatal yerleştirmesi gibi yapabileceği küçük şeyler... odasını toplaması falan...hırsızi bu çok sert erkekler evlenince kilibik bişey oluveriyor neden çünkü yeni evli malûm sebepten:) ay aynı kaynana gibi konustum şimdi merak etme yemek temizlik hepsini ogretecegim eymene ela rahat etsin die
merhaba canım...dişiniz hayırlı olsun...maşşallah kuzunaCanlar selaar cok ozledim sizi arada girip okuyorum ama yazamiyorum bir turlu. Gecmidi okuyamadan yazmama gibi bi takintim var:) hangi sayfada oldugumu kaybedince en sondan baslayim dedim:). Gecen hafta disimiz cikti pazartesi gunu anladik ertesi gun de diger disi farkettik suan buyumeye calisan 2minik disimiz var:). Oglani yere birakinca emeklemiyor sadece ayakta durmsk istiyor ayaklariyla yere basacakmis hasba tabi bende bel mel kalmadidoktor kontrolumzde hersey guzel gecti ek gidalara hala ogun olarak gecmedik doktorda kilosu fazla oldugu icin istemiyor ogun olarak vermemizi. simdilik boyle gecmise takilayim azcik optum sizi
Ne kadar sinirbozucu olduğunu tahmin ediyorum canım çook haklısın ama o insanlara verilecek en güzel cevap bu durumu umursamayıp mesafe koymak. Senin kızın çok değerli ve bu değeri annesi babası zaten hissettiriyor ona, başka kimseye ihtiyacı yok.bende yazmadan duramıyacağım akşam kayınpederim geldi diğer oğlunun yanına gitmişlerde burada bi gezinmeye gelmiş bende kızıma neden bakmak istemediklerini sordum ik mık tabi insanın gönlü istemedikten sonra sevmedikten sonra bakmakta istemez dedim kafa salladı resmen istemiyorlar kızımı birde görmeye geliyor akşam sinirden uykuya dalamadım vallaha eşimde ağzı aşınır hiç bir şey söyleyemez birde gelip kendini ağırlatıyor istemiyorsan gelme bundan sonra kesinlikle onları kabul etmeyi düşünmüyorum evime .küçükük bebeğe gelirken 2 çift 30numara çorap almış biride yırtık verdiği değere bak.
Allah kimseye de yaşatmasın zaten canım. Başından beri iyi kötü herşeyi paylaşıyoruz şimdi tam geçmişe bakmadan rumuzda yazamadım. Valla ben zaten takıntılı bir insanım en ufak şeyi kendime dert eder vicdana vururum o Yüzden beni kastetmişse ciddi anlamda üzüldüm. Ama diyorum ya Allah düşmanıma yaşatmasın .kim söylemiş canım vallaha ben kaçırmışım bende birazdan kayınpederime sinir oldum onu yazacaktım :) bende üyeliğimden öncede formu takip ediyordum senin konunun akışını ve yaşadıklarını biliyorum allah kimseye yaşatmasın genç ve güzel bir anne olarak umarım hayatta karşına artık çok güzel şeyler çıkar ve biz doğum sonrası sıkıntılarımızı zarzor atlatmaya çalışırken senin bunların üstüne yaşadıkların ve ilk ailenin yanına geldiğinde ablanın söyledikleri gerçekten bunlarla başedip evladını büyütme çaban takdire şayan allah yardımcım olsun ve içine ferahlık versin kimseyede yaşatmasın çok zor bi sınav.
evet haklısın.ne yazıkki ne kendi nede evlatlarının yaptıklarından utanmıyorlar.sende benim gibi alıngansın o zmaan bize burada yansıttığından dahada ağır yaşıyorsun sıkıntılarını.benim ablamda 24 yaşında çocuğuyla ayrılmıştı ama şimdi 15 yaşına geldi oğlu ikisi beraber yaşıyor ablamda çalışıyor bizde destek oluyoruz allaha şükür herşey geride kaldı ama o ilk zmanlar çok zor ablama stresten geçici felç geçirmişti seni çok iyi anlıyorum umarım en az hasarla atlatırsın çıkarsın bu cendereden.Allah kimseye de yaşatmasın zaten canım. Başından beri iyi kötü herşeyi paylaşıyoruz şimdi tam geçmişe bakmadan rumuzda yazamadım. Valla ben zaten takıntılı bir insanım en ufak şeyi kendime dert eder vicdana vururum o Yüzden beni kastetmişse ciddi anlamda üzüldüm. Ama diyorum ya Allah düşmanıma yaşatmasın .
Sende takma kafana canım bakmıyorlarsa bakmasınlar. Insanın içinden gelecek ne gelecekse ben benim kv kız bende diye bir çöp almazlar. Hatta kendi kardeşlerinin gönderdiği kızım için altınları bile vermemişler :) Allah gözlerini doyursun. Neye sasiyorum biliyor musun. Bilen bilir kv de sorunsuz insandım ben annemden farksız derdim. Asla kusurum saygısızlığım olmadı ona karşı kendi de bilir ki, hala evine çağırıyor bunca yaptığına rağmen. Neyse sen takma kafana insan üzülüyor seni çok iyi anlıyorum ama zorlada sevdiremezsin içinde olacak insanın.
amin .çok doğru söylüyorsun ama işte yıllardır yaptıklarından birikimim var onların seviyesizlikleri ve ikiyüzlülüklerine kıvararak cevap veremiyorum direk soruyorum sonrada sinirleniyorum :) ne güzel allah hepimizi öyle iyi insanlarla karşılaştırsın.ayrıca ben çocuk istemediğim için çocuk yapmıyorken çevreye kısır olduğumu ve bizim sonunda boşanacağımızı konuşuyordu ve torun görmeden göçücem çok istiyorum diyip ağlanıyordu şimdi yaptıklarına kızıyorum zaten onların cehaleti ile benim baş etmem imkansız söylediklerini yazarken ben utanıyorum.Ne kadar sinirbozucu olduğunu tahmin ediyorum canım çook haklısın ama o insanlara verilecek en güzel cevap bu durumu umursamayıp mesafe koymak. Senin kızın çok değerli ve bu değeri annesi babası zaten hissettiriyor ona, başka kimseye ihtiyacı yok.
Ya şöyle olsaydı; kendi çocuklarına hamileyken bile sigara içmiş, kendi çocuklarını uyutabilmek için şurubu dayadığını marifetmiş gibi anlatan, çocuğun yatırılarak beslenmesi gerektiğini savunan, çocuğu bitlenince kafasına sinek ilacı sıkıp tülbent örtüp bekleten ve lafa gelince "ben torunum için ölüp geberirim" deyip durduğu halde onun bedensel&ruhsal gelişimi adına yanlıştan başka bişey yapmamasına rağmen "illlaaaa bu çocuğa ben bakıcam" diye tutturan bir kayınvaliden olsaydı ?? Ne demek istediğimi anlıyorsun eminim. Bazı insanların uzak olması, uzak durması ve sevgisinde iddialı olmaması da bi nimet. Senin yapacağın şey; onlardan bişey beklememek ve araya mesafe koymak -ki zaten kendileri koymuş mesafeyi- arada bi gelip sevip giderler, onların sevgisi de bu kadar bunu kabullenmek lazım; kızın büyüdüğünde insanları tanıması da kolay olur hem senin de için rahat olur. En azından çocuk için kılını kıpırdatmaya gönlü olmadığı halde "senin için ölürüm biterim, ben sana çok bakmak istedim vs vs" diye konuşacak ikiyüzlü bi sevgi görmez karşısında
Canını sıkma kuzum; benim de annem çalıştığı için bana da babaannem bakmadığı için bakıcı baktı ve öyle bi baktı ki hâlâ görüşüyoruz :) Allah kızını sevip gözü gibi bakabilecek iyi insanlarla karşılaştırsın
canım yeni iş olmadı saatleri yüzünden eski işe geri döndüm ama başka firmadayım...sağlık olsunda herşey yoluna giriyor canım...bizde senin post ların yolunu gözlüyoruz...bir taraftanda emziriyorsun bebeğini..emzirmek insanı eritiyor...gıdanada dikkat etmezsen....sağlıklı olsunda İdil kilo alır elbet...çok hareketli olmalarıda bebeklerin kilo almasını engelliyor...HIRSIZI canım benim senin yeni iş nasıl gidiyor bayağıdır sorucam aklımdan çıkıyor.
deli oluyorumya böyle insanları duyunca... ama senden çok eşinin içi parçalanıyordur belli etmesede...Allah hidayet versin....tek zararları olmasında faydalarını kimse istemiyor...bende yazmadan duramıyacağım akşam kayınpederim geldi diğer oğlunun yanına gitmişlerde burada bi gezinmeye gelmiş bende kızıma neden bakmak istemediklerini sordum ik mık tabi insanın gönlü istemedikten sonra sevmedikten sonra bakmakta istemez dedim kafa salladı resmen istemiyorlar kızımı birde görmeye geliyor akşam sinirden uykuya dalamadım vallaha eşimde ağzı aşınır hiç bir şey söyleyemez birde gelip kendini ağırlatıyor istemiyorsan gelme bundan sonra kesinlikle onları kabul etmeyi düşünmüyorum evime .küçükük bebeğe gelirken 2 çift 30numara çorap almış biride yırtık verdiği değere bak.
esmer canım buraya evladıyla ilgili sorunu olan bir anne yazmıştı...geçmişe bakınca sende anlarsın...hepimiz üzüldük o anneye...okuduğun post onunla ilgili...anne bebeği için bir sinirle kötü şeyler söyledi...o söylediklerine inanmıyorum demek istedi arkadaşımız.....................
Allah kimseye de yaşatmasın zaten canım. Başından beri iyi kötü herşeyi paylaşıyoruz şimdi tam geçmişe bakmadan rumuzda yazamadım. Valla ben zaten takıntılı bir insanım en ufak şeyi kendime dert eder vicdana vururum o Yüzden beni kastetmişse ciddi anlamda üzüldüm. Ama diyorum ya Allah düşmanıma yaşatmasın .
Sende takma kafana canım bakmıyorlarsa bakmasınlar. Insanın içinden gelecek ne gelecekse ben benim kv kız bende diye bir çöp almazlar. Hatta kendi kardeşlerinin gönderdiği kızım için altınları bile vermemişler :) Allah gözlerini doyursun. Neye sasiyorum biliyor musun. Bilen bilir kv de sorunsuz insandım ben annemden farksız derdim. Asla kusurum saygısızlığım olmadı ona karşı kendi de bilir ki, hala evine çağırıyor bunca yaptığına rağmen. Neyse sen takma kafana insan üzülüyor seni çok iyi anlıyorum ama zorlada sevdiremezsin içinde olacak insanın.
sanırım esmer benden dolayı alınmış ama anlamadım gitti.
ben bu sayfayı en başından beri takip ediyorum sonra üye oldum. burda yazılanlara ve konu sahibine inanmasaydım üye olmazdım. kesinlikle başka yerde yazmam bakabilirsiniz. ben çocuğum ölsün diye kişiye (sadece uyku sorunu yaşadığı için diğer herşeyi normal dediği için) bu sebepten inanmadım. herkese saygı duyduğumu belirttim. zaten amaç buydu bana göre cevaplar verilsin o kişi hakkında görüşülsün. herkes daha fazla şeyler yaşıyuor ve evladımızın tırnağına zarar gelsin istemeyiz. amaç polemik yaratmak değil. alınacak bir şey yok.
herkes Allaha emanet olsun arkadaşlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?