sağol canım benim... yazarken aklıma şu güldür düldürdeki kem gözlü nazar değdiren adam var ya o geldi... aman nazar değmesin maşşalahSanada yapayım canım :) kargoyla yollarım nolacak :)
bir derdim var köşesinde daha çok psikolojisini bozarlar emin ol....arkadaşalr size akıl vermek olarak algılamayın ama arkadaşı dışlamakta değil amacım bencede snowyy katılıyorum olumsuz yoprum yapacaksak yapmayalım doğum sonrası depresyona girmiştir anneme ben durumu anlattım bebeğine bile zarar verebilir dedi bende psikolojik destek alıp gerekirse bebeğini emzirmeyip kendisinin tedavi yolunda ilerlemesi taraftarıtım bunları söyledik ama kendisi bunun yerine aynı tarzda düşünüp yazıyor burası yerine bir derdim var bölümüne yazsa bu yazdıklarını ben şahsen dahda çok sevineceğim okurken huzurum kaçıyor resmen
Geçmiş olsun çok canım , nekadar dikkat etsekte hastalık gelip buluyor
Geçen gün bunalım anında yazmış olduğum kötü şeylere bazı arkadaşlarımızın yazdığı yorumları gözyaşları içinde okudum. Ben iyi durumda değilim arkadaşlar, gündüz kesinlikle uyumayan bir bebeğim var. Ve ben uykusuzluktan kendimi kaybetmiş durumdayım. 2 yaşındaki oğlum meleğim allah nazarlardan saklasın düzenli uykusunu uyur, ama bu sevimsiz bebek uyumuyor bir türlü. 8 aydır benim tuh sağlığımı bozdusizlerin varmı gündüz uyumayan bebekleri ?
merhaba nisan anneleri geçmişi okuyorum da şimdi bebeği hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun. uzun zaman oldu yazamıyorum. benim kuzu da hasta burnu tıkalı dişi çıkmadı, her şeyi ısırıyor damaklar şiş kabarık dişten eser yok çok zor günler geçiriyor yavrum uykusuzuz. kilo almıyor iştahsız değil anlamadım emeklemiyor hala oturması da iyi değil, bıcır bıcır konuşuyor anne teyze dede mamasını görünce atılıp mama der beni görünce anne diyor asılıyor boynuma ama desteksiz beş dakikadan fazla oturamıyor yana kaykılıp düşüyor motor gelişimi iyi değil çok üzülüyorum. böyle işte ne yapabilirim bilmiyorum çocuk doktoru normal olabilir bazı bebekler geç oturur falan dedi bekliyorum ben de uzun oldu yazdım içimi döktüm hepinize iyi hafta sonları.
Sen mi ordun gercekten cok guzel gule gule giysin bebisin
Canim hosgeldin cok gecmis olsunmerhaba nisan anneleri geçmişi okuyorum da şimdi bebeği hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun. uzun zaman oldu yazamıyorum. benim kuzu da hasta burnu tıkalı dişi çıkmadı, her şeyi ısırıyor damaklar şiş kabarık dişten eser yok çok zor günler geçiriyor yavrum uykusuzuz. kilo almıyor iştahsız değil anlamadım emeklemiyor hala oturması da iyi değil, bıcır bıcır konuşuyor anne teyze dede mamasını görünce atılıp mama der beni görünce anne diyor asılıyor boynuma ama desteksiz beş dakikadan fazla oturamıyor yana kaykılıp düşüyor motor gelişimi iyi değil çok üzülüyorum. böyle işte ne yapabilirim bilmiyorum çocuk doktoru normal olabilir bazı bebekler geç oturur falan dedi bekliyorum ben de uzun oldu yazdım içimi döktüm hepinize iyi hafta sonları.
Evet canım :) sağolasın cnm :)Sen mi ordun gercekten cok guzel gule gule giysin bebisin
canım zaman zaman bahsediyorsun gerçekten çok üzücü ama benim kısaca demek istediğim yanında olmadığımız biri ruh halinden emin değiliz buradaki bir yorumları nasıl alğılar ters etkide yapabilir ve olumsuz sonuçlar doğabilir demek istediğim bu bilişim suçundan birde ifade veririz.sonuçla burada bizim olumlamamızla düzelemiyecek birşey öyle olsa siz yengeni düzeltebilirdiniz bir şey yapamayız sebepte olmayalım yanlışlıkla demek istediğim bu.allah herkezin yardımcısı olsun demekten başka klavye başında ötesi bana göre gerek yok.sağol canım benim... yazarken aklıma şu güldür düldürdeki kem gözlü nazar değdiren adam var ya o geldi... aman nazar değmesin maşşalah
biz
yani benim böyle bir bebeğim olsa ...tek başıma baksam bile eşim var annem babam yada hiç olmadı komşum yani beni böyle gergin vede sağlıksız duruma getiren bebek için mutlaka bir şeyler yaparlardı... hiç kimse bir şey önermedimi yada çözüm bulmak için uğraşmadımı...anneyi bebeğiyle kendi hallerine mi bıraktılar...bebek uyuduğu ve ağlamadığı zaman herşey düzelecekmi... bu sevimsiz bebek onun için sevimli olacak mı....ona kimse yardım etmediğine göre sorun bebek değil sorun bebek dışındaki herkes....
hoşgeldin sanada geçmiş olsun canım diş çok zorluyordur annesi ne güzel konusuyormuş bak dr da normal dediyse kafanı takma bende 2 yasına doğru takvıyelerle yürümüşüm olabiliyor farklılıklarmerhaba nisan anneleri geçmişi okuyorum da şimdi bebeği hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun. uzun zaman oldu yazamıyorum. benim kuzu da hasta burnu tıkalı dişi çıkmadı, her şeyi ısırıyor damaklar şiş kabarık dişten eser yok çok zor günler geçiriyor yavrum uykusuzuz. kilo almıyor iştahsız değil anlamadım emeklemiyor hala oturması da iyi değil, bıcır bıcır konuşuyor anne teyze dede mamasını görünce atılıp mama der beni görünce anne diyor asılıyor boynuma ama desteksiz beş dakikadan fazla oturamıyor yana kaykılıp düşüyor motor gelişimi iyi değil çok üzülüyorum. böyle işte ne yapabilirim bilmiyorum çocuk doktoru normal olabilir bazı bebekler geç oturur falan dedi bekliyorum ben de uzun oldu yazdım içimi döktüm hepinize iyi hafta sonları.
artık varlığımızı hissedecek kadar büyüdüler değil mi bazen geçmiyomuş gibi gelsede zaman su gibi akıyor valla darısı basıma 40gün falan kaldı bakalım alışabilecekmiyiz bırakıp gideceğimi düşündükçe psikolojim bozuluyorela alışıktı zaten de ben alışamadım bir süre...hani ilk aylar pek dünyadan haberi yoktu mama içip uyuyor ağlıyor olduğu yerde sırt üstü yatıyordu , şimdi öyle değil...daha çok şey paylaşabiliyoruz... beni dinliyor ona bir şey sorduğumun farkında... yani çoğu şeyin farkında ...bend eiş yerinde acaba ne yapıyor diye sürekli düşünüyorum..çünkü daha aktifler...başta zorlandım ama ister istemez alışıyorsun...
geçmiş olsun canım...diş sıkıntısı bu kadar arttıysa çıkmasıda yakındır inşallah...benim kızda oturuyor ama her zaman kontrollü değil bazen oda devriliyor...senin bebeğinde teyze falan diyormuş benim kızda de de diyor ama bilinçsizce...hepimizin bebekleri aynı dönemde aynı şeyler yapmıyor...2 gün sonra bazılarımızn bebeği yürümeye başlayacak bazılarımızın ki 2-3 ayı bulacak yada daha geç...bazılarımızın ki daha erken konuşacak...üzülme bir sıkıntısı olsaydı doktor söylerdi...
Gunaydın iyi hafta sonları...
Arkadaslar katılmayabilirsiniz size cok ters de gelebilir ama lütfen yorum yaparken karsıdaki insana bir fayda saglamak için yapın, daha fazla kırıp üzmeyin. Siz yargıladıkça o insan düzelmeyecek, daha da kötü hissedecek...
Simca canım benimki düzeldi. 28 mart dogumlu. Senin yavrun da sıkıntılı dönemi atlatınca eski düzenine dönecektir. Ben gece kalkmıyorum bu arada. En son 20.3-21 gibi emip sabah 6.3 gibi kalkıyor. Ek gıdayı da biliyorsun nasıl verdigimi. Aksamları cogu zaman birkaç lokma köfte ve ayran dışında birsey yemiyor.
Kubizm canım, gitti 1 gün kaldı 4. Zor durum ama cok şükür sayılı. Gecip gidecek, öpüyorum kuzunu.
merhaba nisan anneleri geçmişi okuyorum da şimdi bebeği hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun. uzun zaman oldu yazamıyorum. benim kuzu da hasta burnu tıkalı dişi çıkmadı, her şeyi ısırıyor damaklar şiş kabarık dişten eser yok çok zor günler geçiriyor yavrum uykusuzuz. kilo almıyor iştahsız değil anlamadım emeklemiyor hala oturması da iyi değil, bıcır bıcır konuşuyor anne teyze dede mamasını görünce atılıp mama der beni görünce anne diyor asılıyor boynuma ama desteksiz beş dakikadan fazla oturamıyor yana kaykılıp düşüyor motor gelişimi iyi değil çok üzülüyorum. böyle işte ne yapabilirim bilmiyorum çocuk doktoru normal olabilir bazı bebekler geç oturur falan dedi bekliyorum ben de uzun oldu yazdım içimi döktüm hepinize iyi hafta sonları.
Ne güzel yazmışsın canım yüreğine sağlık. Ben de bebek için de annesi için de çok üzülüyorum. İnşallah biran önce düzelir ikisinin halleri desağol canım benim... yazarken aklıma şu güldür düldürdeki kem gözlü nazar değdiren adam var ya o geldi... aman nazar değmesin maşşalah
bir derdim var köşesinde daha çok psikolojisini bozarlar emin ol....
haklısın insan ne yazacağını bilmiyor ...bıçak sırtı bir konu... tanımadığım için ne durumda ne halde olduğunu düşünemiyorum bile... buraya yazdığı için yardımcı olmak istiyor insan... kendisi nasıl algılıyor bilemiyorum...
ama şunu biliyorum... yaşadığın hayatı sevmiyorsan ve o hayatın içindekilerinide sevmiyorsan ... eşte batıyor bebekte...bizim gelinimiz mesela hiç sevemedi yaşadığı hayatı ve eşini doğal olarakta çocuklarınıda sevemedi... birine daha düşkünken diğerine ayak bağısın sen derdi...ne yapsalar batardı..yemek yemezler kızardı uyumazlar bağırırdı...döverdi hatta ayak bağı dediği yeğenimi boğarken yakaladım ağlama artık uyu diye ...elinden zor aldım....çocuklarına hayatımı zindana çevirdiniz diyip 2 sinide bırakıp gitti... herkesin bebeği bazen ağlıyor uyumuyor yemek yemiyor bunlar normal...ama bu normal şeyler anormalleşmeye başladığında ve bir insanı çileden çıkaracak duruma getiriyorsa , daha derinlerde birikmiş şeyler oluyor genelde... ve bu birikintiler insana sevimsizce laflar ettiriyor...
...bırak günlerce ağlamasını uyumamasını...2 saat aralıksız ağladı diye acillere koşuyorduk nesi var diye...
bize bukadarcık şey insanın ruh sağlığını bozar mı diye düşündüren şey belkide bu kadarcık değildir ona koskocaman gelebiliyordur...o arkadaşa bahsettiğim çocuk abartısız söylüyorum 2 hafta hiç uyumadan yaşıyor ara sıra 1 kaç saat sızıyormuş... götürmedikleri doktor kalmamış ...her doktor birşeyi yok normaldir olabilir böyle diyorlarmış... meğerse çocukta hiperaktifite varmış...bitkisel sakinleştirici bir ilaç vermiş doktor...çocuk enerjisini atamıyormuş ki uyusun ... bu arkadaşın bebeğinde de buna benzer bir şey yada başka bir sorun olabilir... doğuştan idrar yolları enfeksiyonu varmış benim görümcenin kızının ve bunu 6 aylıkken falan öğreniyorlar... neredeyse 8-9 aylık olana kadar uykusuzmuş ağlıyormuş sürekli... 4 gün gözümü kırpmadığımı bilirim diyordu...
yani eğer ortada bir sorun varsa bebekle ilgili ki o arkadaşın anlattığına göre var... uykusu geliyor ama dalamıyor cümlesini bizde kullanıyoruz fakat bu çocuğun bir sıkıntısı olduğu için oluyor genelde.. hasta oluyor dişi çıkıyor nebilim gazı oluyor...yada başka bir şey .... bunu öğrenip gidermeye uğraşılması lazım...
yani benim böyle bir bebeğim olsa ...tek başıma baksam bile eşim var annem babam yada hiç olmadı komşum yani beni böyle gergin vede sağlıksız duruma getiren bebek için mutlaka bir şeyler yaparlardı... hiç kimse bir şey önermedimi yada çözüm bulmak için uğraşmadımı...anneyi bebeğiyle kendi hallerine mi bıraktılar...bebek uyuduğu ve ağlamadığı zaman herşey düzelecekmi... bu sevimsiz bebek onun için sevimli olacak mı....ona kimse yardım etmediğine göre sorun bebek değil sorun bebek dışındaki herkes....
Kızlar komşum amniyo. Yaptırmıştı,sonucu yaz demiştiniz ya,bebişin kalbine giden damarlarda sıkıntı varmış,genetikse sonlandırılıcaktı hamilelik,değilse takibe alınıcaktı,5 ay bitti bu arada.ön sonuçları aldılar,genetik değilmiş şükür.bakalım tekrar gidicekler,ne diycek doktorlar.doktorlar diyorum,kız bir gidiyo,birkaç kişi bakıyor,yok kalp için yok prof,yok doçent.hayırlısı bakalım,inşallah sağlıkla doğsun o da.
Ay maşallah maşallah diyim,ben de öyle olsun istiyorum,dün gece 10'da uyumuştu,1'de uyandı, 1,5 saat meme ısrarına sonuç alamayınca 2,5'ta uyudu,sabah 6'da,8'de ve 10'da emdi,aralarda uyudu.
Snowy hem sana hem de herkese danışmak istiyorum aşağıdaki durumları;
Sabah ki emzirme araları 2'şer saat ara oldu,acaba onu da mı bıraktırmam gerek?
Gün içinde de bazen 3,bazen 4 kere katı gıda yiyor,az mı?
Allah şifa versin komşunun bebişine , dualarım onlarla....
Canım ben hala gece emzirmiyorum 1 hafta oldu...akşam 7.3 -8 arası uyumuş oluyor , 7 ye doğru mama sonra yatağa gidiyoruz emziriyorum bırakana kadar sonra ışığı kapatıp uyku, hemen uyumuyor , sakinleştiriyorum önce...emme meme diyip ağlıyor yoksa :) sabah 5 te emiyor emdikten sonra birazdaha uyuyor. 6 da tam uyanıyor sonrası zaten kahvaltı meyve çorba haşlama sebze vs.. Aralarda emiyor canı isterse:)
MISSY benim oğlumdada tık yok aynı anlattığın gibiyiz , geçmiş olsun kuzuna da canım ...
Gece emmese oda rahatlayacak aslında :) gündüz istediği kadar emsin , katı gıda azmı demişsin ama ne yiyor nekadar yiyor canım , gerçi her bebişe göre değişir birde senden aldığı süt de önemli , mesela benim az sütüm o yüzden ağırlık katı gıdada...
o bağ öyle memeyle sütle kopmaz öyle olsaydı sütü gelmeyen anneler nasıl bağ kursun yavrusuyla geçmiş olsun başka dert hastalık vermesin allah.beş gün çabuk geçer eski düzene geçersiniziyi geceler kızlar bugun büyük bi klinik e gittim diş enfeksiyonu feci olmus antıbıyotık iğne verdi dr son kez emzırıp iğnemi oldum 5 gün emzirmeyecem bu gece nasıl gececek bakalımyavrumla aramdaki bağ kopacakmış gibi hissediyorum
Büyüyen yatak ne aldınız cnm resim koyarmısın , nerden aldınız, bende bakıyorum da ..Kızlar kuşuma büyüyen yataklardan aldık şimdi içine yatak alma zamanı :) hangi markayı tavsiye edersiniz? Acil yardım litfen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?