2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Sanada yapayım canım :) kargoyla yollarım nolacak :)
sağol canım benim... yazarken aklıma şu güldür düldürdeki kem gözlü nazar değdiren adam var ya o geldi... aman nazar değmesin maşşalah

bir derdim var köşesinde daha çok psikolojisini bozarlar emin ol....
haklısın insan ne yazacağını bilmiyor ...bıçak sırtı bir konu... tanımadığım için ne durumda ne halde olduğunu düşünemiyorum bile... buraya yazdığı için yardımcı olmak istiyor insan... kendisi nasıl algılıyor bilemiyorum...
ama şunu biliyorum... yaşadığın hayatı sevmiyorsan ve o hayatın içindekilerinide sevmiyorsan ... eşte batıyor bebekte...bizim gelinimiz mesela hiç sevemedi yaşadığı hayatı ve eşini doğal olarakta çocuklarınıda sevemedi... birine daha düşkünken diğerine ayak bağısın sen derdi...ne yapsalar batardı..yemek yemezler kızardı uyumazlar bağırırdı...döverdi hatta ayak bağı dediği yeğenimi boğarken yakaladım ağlama artık uyu diye ...elinden zor aldım....çocuklarına hayatımı zindana çevirdiniz diyip 2 sinide bırakıp gitti... herkesin bebeği bazen ağlıyor uyumuyor yemek yemiyor bunlar normal...ama bu normal şeyler anormalleşmeye başladığında ve bir insanı çileden çıkaracak duruma getiriyorsa , daha derinlerde birikmiş şeyler oluyor genelde... ve bu birikintiler insana sevimsizce laflar ettiriyor...
...bırak günlerce ağlamasını uyumamasını...2 saat aralıksız ağladı diye acillere koşuyorduk nesi var diye...

bize bukadarcık şey insanın ruh sağlığını bozar mı diye düşündüren şey belkide bu kadarcık değildir ona koskocaman gelebiliyordur...o arkadaşa bahsettiğim çocuk abartısız söylüyorum 2 hafta hiç uyumadan yaşıyor ara sıra 1 kaç saat sızıyormuş... götürmedikleri doktor kalmamış ...her doktor birşeyi yok normaldir olabilir böyle diyorlarmış... meğerse çocukta hiperaktifite varmış...bitkisel sakinleştirici bir ilaç vermiş doktor...çocuk enerjisini atamıyormuş ki uyusun ... bu arkadaşın bebeğinde de buna benzer bir şey yada başka bir sorun olabilir... doğuştan idrar yolları enfeksiyonu varmış benim görümcenin kızının ve bunu 6 aylıkken falan öğreniyorlar... neredeyse 8-9 aylık olana kadar uykusuzmuş ağlıyormuş sürekli... 4 gün gözümü kırpmadığımı bilirim diyordu...
yani eğer ortada bir sorun varsa bebekle ilgili ki o arkadaşın anlattığına göre var... uykusu geliyor ama dalamıyor cümlesini bizde kullanıyoruz fakat bu çocuğun bir sıkıntısı olduğu için oluyor genelde.. hasta oluyor dişi çıkıyor nebilim gazı oluyor...yada başka bir şey .... bunu öğrenip gidermeye uğraşılması lazım...

yani benim böyle bir bebeğim olsa ...tek başıma baksam bile eşim var annem babam yada hiç olmadı komşum yani beni böyle gergin vede sağlıksız duruma getiren bebek için mutlaka bir şeyler yaparlardı... hiç kimse bir şey önermedimi yada çözüm bulmak için uğraşmadımı...anneyi bebeğiyle kendi hallerine mi bıraktılar...bebek uyuduğu ve ağlamadığı zaman herşey düzelecekmi... bu sevimsiz bebek onun için sevimli olacak mı....ona kimse yardım etmediğine göre sorun bebek değil sorun bebek dışındaki herkes....

Geçmiş olsun çok canım , nekadar dikkat etsekte hastalık gelip buluyor

teşekkür ederim canım bu sabah dr götürdük tekrar iyi dedi, ateş olursa kötülerse getirin dedi burun için başlka bir fısfıs verdi sadece gece sıkın dedi, keyfi iyide öksürük falan kötü alerjik bişeylerde olabilir benim büyük kızımda da var az biraz

canım inan yanlız değilsin benim büyük kızım 6 ay anamı ağlatmıştı ağla ağla canı çıkıyordu, sesi kısılıyordu, morarıyordu, 6 saat susmdan ağlarmı bebek ağlıyordu işte, hangi dr götürdüm gaz diyordu bir ton gaz ilacı içti banamısın demedi ama kendi yavaş yavaş hareketlenince geçti, küçük kızımda da oldu ama daha az ve 2,5 ay sürdü hale gündüz yarım saat bir saatten fazla uyumaz, biraz yapı meselesibelki bir yeri ağrıyordur dr bir götür, bide hırsızın dediği gibi hiperaktivite olabilir, benim tanıdığım bir aileninde çocuğu öyleymiş hep anlatırlar, imdi 8-9 yaşında geçmiş tabi ama ondan sonra bir daha çocuğa cesaret edememişler

üzülme canım dr bir sorun göreseydi mutlaka söylerdi, benim 1. numarada geç oturdu geç yürüdü, herks yazıyordu benimki emekliyor, benimi sürünüyor, benimki ayağa kalkıyor diye, ben çok üzülüyordum benimki daha yeni yeni dönüyordu, ama şimdi görsen dipçik gibi, 1 dk otur diye yalvarıyorum

Canim hosgeldin cok gecmis olsun

canım zaman zaman bahsediyorsun gerçekten çok üzücü ama benim kısaca demek istediğim yanında olmadığımız biri ruh halinden emin değiliz buradaki bir yorumları nasıl alğılar ters etkide yapabilir ve olumsuz sonuçlar doğabilir demek istediğim bu bilişim suçundan birde ifade veririz.sonuçla burada bizim olumlamamızla düzelemiyecek birşey öyle olsa siz yengeni düzeltebilirdiniz bir şey yapamayız sebepte olmayalım yanlışlıkla demek istediğim bu.allah herkezin yardımcısı olsun demekten başka klavye başında ötesi bana göre gerek yok.

hoşgeldin sanada geçmiş olsun canım diş çok zorluyordur annesi ne güzel konusuyormuş bak dr da normal dediyse kafanı takma bende 2 yasına doğru takvıyelerle yürümüşüm olabiliyor farklılıklar

artık varlığımızı hissedecek kadar büyüdüler değil mi bazen geçmiyomuş gibi gelsede zaman su gibi akıyor valla darısı basıma 40gün falan kaldı bakalım alışabilecekmiyiz bırakıp gideceğimi düşündükçe psikolojim bozuluyor

Ay maşallah maşallah diyim,ben de öyle olsun istiyorum,dün gece 10'da uyumuştu,1'de uyandı, 1,5 saat meme ısrarına sonuç alamayınca 2,5'ta uyudu,sabah 6'da,8'de ve 10'da emdi,aralarda uyudu.

Snowy hem sana hem de herkese danışmak istiyorum aşağıdaki durumları;
Sabah ki emzirme araları 2'şer saat ara oldu,acaba onu da mı bıraktırmam gerek?
Gün içinde de bazen 3,bazen 4 kere katı gıda yiyor,az mı?

Canım hiç takılma böyle şeylere,her bebeğin kendi zamanı var,benimki de oturamıyor,devriliyor,daha dün emekler gibi başladı ileri geri kendini atmaya,önceden sürünerek gidiyordu.benimki bıcır bıcır konuşmuyor.diş desen 11.ayda çıkan da var,daha erken de.motor gelişimi vs.sorun olsa doktorun söylerdi,boşver ne zaman neyi yapmış,neyi yapmamış,kendi zamanı gelince oturucak da ayağa da kalkıcak annesi.sağlıklı,gerisi boş.

Kızlar komşum amniyo. Yaptırmıştı,sonucu yaz demiştiniz ya,bebişin kalbine giden damarlarda sıkıntı varmış,genetikse sonlandırılıcaktı hamilelik,değilse takibe alınıcaktı,5 ay bitti bu arada.ön sonuçları aldılar,genetik değilmiş şükür.bakalım tekrar gidicekler,ne diycek doktorlar.doktorlar diyorum,kız bir gidiyo,birkaç kişi bakıyor,yok kalp için yok prof,yok doçent.hayırlısı bakalım,inşallah sağlıkla doğsun o da.

Bende bir yazıyorum bütün sayfa doldu yazılarımla,hafta sonu ya kimse yazmıyo :)
@snowy canım yeğenin nasıl oldu? Hep merak ediyorum onu,zaman uçuyo biliyosun bebek büyütürken,unutuyorum sormayı.

Ne güzel yazmışsın canım yüreğine sağlık. Ben de bebek için de annesi için de çok üzülüyorum. İnşallah biran önce düzelir ikisinin halleri de

Allah şifa versin komşunun bebişine , dualarım onlarla....
Canım ben hala gece emzirmiyorum 1 hafta oldu...akşam 7.3 -8 arası uyumuş oluyor , 7 ye doğru mama sonra yatağa gidiyoruz emziriyorum bırakana kadar sonra ışığı kapatıp uyku, hemen uyumuyor , sakinleştiriyorum önce...emme meme diyip ağlıyor yoksa :) sabah 5 te emiyor emdikten sonra birazdaha uyuyor. 6 da tam uyanıyor sonrası zaten kahvaltı meyve çorba haşlama sebze vs.. Aralarda emiyor canı isterse:)

MISSY benim oğlumdada tık yok aynı anlattığın gibiyiz , geçmiş olsun kuzuna da canım ...

Gece emmese oda rahatlayacak aslında :) gündüz istediği kadar emsin , katı gıda azmı demişsin ama ne yiyor nekadar yiyor canım , gerçi her bebişe göre değişir birde senden aldığı süt de önemli , mesela benim az sütüm o yüzden ağırlık katı gıdada...

Kızlar kuşuma büyüyen yataklardan aldık şimdi içine yatak alma zamanı :) hangi markayı tavsiye edersiniz? Acil yardım litfen :)

Peki gece uyanmıyor mu? Kaç gün sürdü yani bırakması?maşallah da diyim

Mesela mama kavanozu kadar bazen sebze,bazen meyve püresi yanına yoğurt yiyor,ya da muhallebi,çorba,hepsi kavanoz mama kadar yani.3 öğün,bazen 4,yemekten 1 saat sonra ,ne zaman söylenirse anne sütü.

o bağ öyle memeyle sütle kopmaz öyle olsaydı sütü gelmeyen anneler nasıl bağ kursun yavrusuyla geçmiş olsun başka dert hastalık vermesin allah.beş gün çabuk geçer eski düzene geçersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…