kimi çocuğun atağı insanı hayattan soğutuyor...Bebegim su an 37. Haftasinda, 12 nisan dogumlu. bir uygulama kurdum haftasini gosteriyor. Bu haftalarda bir "wonderweek" yani bir cesit atak sozkonusuymus. Neden bu aralar bu kadar huysuzluk yapıyor diye baktigimda farkettim bu haftada olduğumuzu. Bu haftalarda kategori mantigi gelistiriyorlarmis. Ornegin ıspanak ve muz farkli ama ikisi de yenebiliyor mantigini gelistiriyorlarmis. Bu atagi da atlatirsak birkac hafta rahat ederiz insallah
bana snowy demişti... ağlayınca dikkatini dağıtıyorum hemen ve ağlamayı kesiyor... çok inatçılar gerçekten... saçım dökülüyor zaten birde o yoluyor...biri evden çıksa hemen üstüne atlıyor benide götür diye... bazen kandırıyorum dış kapıyı açınca susuyor ..gezmeye gitcez sanıyor...eşikten geri dönüyorum ağlıyor...bizim bu kuzlarla yaz ayları parklarda geçecek desene....güzelmiş valla ama hemen sıkılıyor bizimki burcundanmıdır bilmem benim kızda hep ilgi istiyor yanlız oynamayı sevmiyor ayrıca sürekli yoluyor saçımı,yüzümü ,kulağumu birde kuvvetli ,sokak delisi havalar bu sıra güzel gidiyor çıkarıyorum evin kapısında kendini gerip gerip ağlıyor.çok inatcı bilmem nasıl bunları kontrol altına alacağız biraz daha büyüdüklerinde hayır deyincede ağlıyor hemen.
aynen park delisi olacakalr annanesi sabahları denize götürecek allah nasip ederse kahvaltısından sonra planlara başladık:)herhalde benim kzıında atak önemi pazar gününden beri çok huysuz uykusundada huzursuz sürekli uyanıyor.formda galiba bi benim kız hareketlenmedi ne mekliyor nede kalkmaya çalışıyor .bana snowy demişti... ağlayınca dikkatini dağıtıyorum hemen ve ağlamayı kesiyor... çok inatçılar gerçekten... saçım dökülüyor zaten birde o yoluyor...biri evden çıksa hemen üstüne atlıyor benide götür diye... bazen kandırıyorum dış kapıyı açınca susuyor ..gezmeye gitcez sanıyor...eşikten geri dönüyorum ağlıyor...bizim bu kuzlarla yaz ayları parklarda geçecek desene....
inşallah...ohh ne güzel... ne şanslı kızın var...aynen park delisi olacakalr annanesi sabahları denize götürecek allah nasip ederse kahvaltısından sonra planlara başladık:)herhalde benim kzıında atak önemi pazar gününden beri çok huysuz uykusundada huzursuz sürekli uyanıyor.formda galiba bi benim kız hareketlenmedi ne mekliyor nede kalkmaya çalışıyor .
Canim benim cok tesekkurler umarim verirler. Beklemedeyim:)
Evet aynen oyle canim. Mesela bu sabah 6.30da hafif uyandi, yarim saatten fazla agladi uykuda gibi. Ne yaptiysam susturamadim, o an cok zordu. Sonra uyku sersemi yeni ogrendigi hareketi yapmaya basladi: el sallamayakimi çocuğun atağı insanı hayattan soğutuyor...
sanırım 2 atağımız daha kaldı...engelli koşu gibi...hani bize zor geliyor ama bebeklere daha zor geliyordur bu atak dönemleri .. dünyaya alışmaya çalışıyorlar... çocuğa birden bir beceri geliyor...anaaam bak elimile kavrama yeteneği geldi.. napcam ben bunu nasıl değerlendircem diye başaçıkmaya çalışıyor , zorlanıyor ve alıştığı anne karnına geri dönmek için annenin orasına burasına sırnaşıyor...kucağına al emzir beni bilmem ne ...ağzlıyor sızlanıyor...bakıyor tekrar girecek yer yok...
ataksız bebek olmaz....atağı ben mi yarattım...atağımla sev beni
nasıl bir şey hissediyorlarsa atak zamanında...beyinleri taze ve dünya denilen şeye adapte oluyorlar..beyinleri gelişirken bilgi depolanıyorya o elektriksel hareketler o hissettikleri farklılık onları korkutuyor olmalı...bakış açılarımı değişiyor... nasıl birşeyler oluyorsa minnacık beyinlerinde...seninde dediğin gibi bu şeyin tadı farklı ama yeniyor bunun tadıda farklı ama buda yeniyor... oyuncaklarına bakıyorlar onlar yenmiyor... aynı anda tad alıyorlar haz alıyorlar çocukların algıları gelişiyor farkındalıkları gelişiyor ...bir çok şey birden yükleniyor bilinçlerine...zaten ellerinin kollarının hareketlerinden belli..bir acele leri var ne yapacaklarını şaşırıyorlar....artık herşey anlamlanmaya başlıyor zihinlerinde ama konuşamadıkları yürüyemedikleri ve hala bize muhtaç oldukları için sıkılıp bunalıma giriyorlar bence....böyle olunca kalkıp yürümek istedğini ve konuşma isteğini tetikliyor olmalı...level atlıyorlar her atakta ...donatılıyorlar...şu beyin ne kadar ilginç bir organ yaaa...Evet aynen oyle canim. Mesela bu sabah 6.30da hafif uyandi, yarim saatten fazla agladi uykuda gibi. Ne yaptiysam susturamadim, o an cok zordu. Sonra uyku sersemi yeni ogrendigi hareketi yapmaya basladi: el sallamaya
hamile kalsam kocam bakardi eymen e.valla eymende bebek gordumu saçını yolmaya çalışıyor kız da değil ama neden böyle oldu bilmem ki::))dinlenmek diye bir şeyi unut... biri karnında biri kucağında ...dünür yakında olsaydık ,çocukları salardık halıya oynasınlar...dinlenirdin bir güzel ..
benim kız başka çocuklarla oynamayı çok seviyor...saçlarına saldırıyor ısırmak için öyle bir yapışıyorki elinden zor alıyoruz ...
doğru söze ne denir.. daha ne istesin dim insan...biz başkalarının haline bakarak şükrediyoruz...başkalarıda bizim halimize bakarak şükrediyordur...
yok canım olsaydim diyorum mesela yani.ilk adetim geçen aydi.bir hafta gecikti duzene girene kadar normaldir herhalde.spiral var hem zaten ölümüne kankayiz birşey olmaz:))bi dakka yaaaa? hamile misin?
değilim ha ha ben bile şüpheye düştüm siz sorunca.:)
aynen canım.ama hamile olmanın tam zamanı dedim olsa iyi olur diye o yanlış anlaşılmış.ogluma tüm sevgimi vermeden ikinciyi düşünmüyorum zaten günde 4-5 saat görüyorum calistigim için.eşim istemiyor ihale ona kalıyor diye:))yık kız canan değil hamile demedi hiç öyle birşey şuan çocuklarımızın hemen hemen hepsi koç burcu ya onu hesaplayıp yapmış o zaman da tutumuş:) sanırım onu anlatıyor.
oğlanı da everdik sayılır niye olmasın dünür.işten izin rapor için değil canım evde geceleri uyumak için iyi fikir dedim.tabi 9ay sonrasını dusunemiyorum:))hayatımda ilk defa duydum 6. hastalığı..zaten götürdüğümüz doktorda anlamadı..kırmızı döküntüler başlayınca 6. hastalık geçirdiğini farkettik...7. - 8. hastalıkta varmış...hastalık bir girdimi hep devam ediyor...iş ile iyi dileklerin için sağol canım..insallah senide ilçeye vermezler...
yok hamile değil...yani olmaması lazım (bana ne oluyorsa)...hamile kalarak dinlene bileceğini düşünüyor...iş izni falan filan...yada biz öyle anladık...dünürrr hamilemisin yoksa
hayırlısı olsun canım çocuk konusunda... ama kendi dinlenmeden önce eşini düşün ... hani bunalıma giren anneler varya..eşinde çocuk bakımı yüüzünden bunalıma girer sonra ..bir bakmışsın eşinde kadınlar kulübünde ...:)hamile kalsam kocam bakardi eymen e.valla eymende bebek gordumu saçını yolmaya çalışıyor kız da değil ama neden böyle oldu bilmem ki::))
aktar ne güzel canımmm... ben o verdiğim bir kaç kiloyuda geri aldım yaaa... dengesiz beslenmekten...günaydın kızlar hayırlı sabahlar
çok uzun zamandan sonra tartıyla karşılaitık ve giden 12 kg yavaş ama sağlıklı:)=
çok güzel.bende beslenmemi oturtma aşamasındayım artık sabahları yulaf kepekli omlet yiyotum nisana kadar beslenme nisanda babası kızımıza bakıcak bende 1saat spor yapacağım benim verilecek çok kilom var spor yapınca verebiliyorum ama yapmazsam açta kalsam gitmiyor.günaydın kızlar hayırlı sabahlar
çok uzun zamandan sonra tartıyla karşılaitık ve giden 12 kg yavaş ama sağlıklı:)=
günaydın kızlar iki gündür kayıptım yine emzirmeyi kesiğim için uyku problemımız tavan yaptı gece 2 lere kadar uyumadı benim minik bal kabağım yorgunluktan bakamadım buraya
hoşgeldin canım bende son zamanlarda profiline bakıp duruyordum nerelerdesin diye güle güle otur yeni evinde kuzun yeni ortama alıstımı subatta işe başlayacakmısın ?
bugün daha ıyıyım canım dişin dibinde kist olusmus kurtaramadılar cekildi din baya zor ve dikişli bi işlem oldu bütün gece ayaktaydım ağrıdan ve uykusuz kuzudan emzirmeye basladım sabah ama azalmıs sut iki fırt cektı bitti
hay maşallah ne tatlı olmus öyle hiç zayıf bi bebekte değil gıdısını yerim onun
çok geçmiş olsun canım geçen tvda reklemını gördum yakaya damlatılan bitkisel bi damla burun açıyormuş çocuklar için diyordu
Jazzquell , HIRSIZI , @patee , @Snowyy A aktar83 @BrujaV kizlar hepinize tesekkurler gorusmeden sonra aksamina aradilar ve baslamam icin teklif verdiler. Simdi teklif icin azicik pazarliga oturduk haber bekliyorum. Umarim iatedigim rakami verirler. Oglani birakmak cok zor olacak ama gozum kapali birakabilecegim kayinvalidem var cok sukur Rabbim saglik sihhat versin, tum bebisletimize saglikli bakilsin bizde onlarin gelecegi icin calisalim cabalayalim insallah. Tesekkurler mrrak ettiginiz icin. Son durumu tekrar aktaritim opuldunuz.
evet bebeğinin başak burcu olmasını isteenlerin hamile kalma zamanı başladı ocak son kızlar:)
şaka bir yana Allah olmayana, tüm isteyenlere versin inşallah. Bizim bebeklerimize de sağlık sıhhat versin inşallah. Amin.
bende hep kız için birşeyler biriktirelim diyorum... ne varki kıza gelen altınları bile tükettik...paramızın bereketimi yok nedir...kredimizin borcu bu sene bitiyor ağustosta biriyor...inşallah o parayla birikim yaparız... daha erken gibi görünsede çabuk büyüyorlar yarın bir bakmışsın okula başlamış... masrafları çoğalıyor.. hem okul hayatı için bir birikim yapmak şart...yumurta kapıya dayanınca ha diye toplu para bulmak zor ...en güzelini yapmışsınız...Gunaydin
Yarim saattir okuyorum, ne guzel sohbet etmissiniz
Benim hesabimda ayrica altin hesabi da vardi. Oglana hediye gelenleri nakte cevirip onun icin yatirmistim. Simdi her ay 5 gr altin aliyorum. Hesabinda birikiyor. Faiz yok, deger kaybetti derdi yok. Tavsiye ederim. Bilgisayar basinda tek tikla al&sat yapabilirsiniz.
Cok gecmis olsun canim. Yeniden emzirmeye basladin ya huysuzlugu gecer, uykusu da duzene girer insallah. Sutun de artar, sen de biliyorsun. Hic kendine sikinti etme
Hadi insallah gonlune gore bir netice alirsin canim. Bakacak birinin olmasi da cok guzel, gozun arkada kalmaz.
Benim buyuk korsan da istiyor (mus meger) bir tane daha. Dun sabah "bir tane de kizimiz olsa fena mi olur. Hem cocuk tek olmaz" dedi. Erkek olursa ne yapacagiz diye sordum. "Kizi bulana kadar devam ederiz" diyor
Gozun aydin bu arada, guzel kilo vermissin. Vermek isteyenler de heveslenir senin basarini gorunce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?