2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
canım bunu birde benim kv ye sen söylesen...başkası söyleyince aklı yatıyor herşeye...ya çocuk rahat uyur...hem mikrobu ateşi gider üstünden... burnu akıyor eliyle yüzünü gözünü sümük yapıyor..gözleride akmaya başladı...ev sıcak zaten ,öyle soğuk bir evde oturmuyoruz...

amaannn ne derse desin yazık çocuma ya ...akşamları yıkamanın sakıncası daha mı çok olur...
her gün olmasada gün aşırı yıkayım yavrumu...öylede konuşuyor böylede zaten...

ben geçen hafta kistlerim için gittim doktor kan ilacı içiyorum doğumdan beri bi kan değerine bakalım dedi ama yanımda kimse olmayınca korktum tansiyonum düşüyor kan veririken heycan yapıyorum çok :)bir dahakine inşalalh baktıracağım.

güzel de bakıyor valla bunaldı o da.arkadasimin tayini çıktı dün akşam kızlar dışarı çıkıp veda gibi birşey ayarlamış.sen git ben bakarim dedi.gittim geldim.çoğu konuda şanslıyım.hiçbir şeye elini sürmeyen erkekler var.masallah diyeyim de nazar değmesin.orumcek var koymuyor zararlı diye.bütün gün uğraşıyor valla

HIRSIZI ebn doktora akşam yaptırsam ne olur diye sormadım ama ben 7.ayına kadar evdeyke hep kızımı 10:30 11 arası yıkadım birde biz klima ile ısınıyoruz gece hem nefes açısından hemde alerjim olduğundan 22 derecede oluyor oda bende serin olur üşütürüm diye çekiniyorum gündüzx ısıtıp yıkayıp beresini takıyorum birde banyodan sonra sarıp uyutuyorum pestil gibi yatıyor banya yapmadığı güne nazaran daha uzun uyuyor.

ay arkadaşımın eşi geldi aklıma bebekleri 3 aylık çocuğu annesiyle kız yıkamış gündüz ev kombili her yer sıcak akşam çocuk kusmuş kocası kayınvalidesini arayıp sen giydirirken oyalanıp çocuğu üşüttün kustu diye kadında olurmu öyle şey demiş bierde kabul etmiyorsun falan demiş bu arada iş arkadaşım bu kiş birde anlatıyo sonra dedi bende dün doktora gittim göğsüm ağrıyordu üşütmüşüm bende dedim senidemi kaynanan yıkadı ama sinir oldum yani seninki kaynanana bu bide erkek yani.allah yardımcın olsun vallha allah sana güç kuvvet versin zaten idareci biri olmasan katlanmakta zorlanırsın stresten hasta olursun bu ortamda.ela da biraz büyüyüp kendini kurtarınca sende rahat edersin üst üste geldi herşey yine iyi toparlandınız.

ben ölçtürmedim canım ama eskiden çok üşürdüm kanım düşüktü..doğumdan sonra ..yanıyorum bile ellerim falan sıcacık... bence sen en kısa zamanda bir git ölçtür... birde şu hızlı kilo vermenle ilgilide danış doktora... belki bir önerisi olur...halsizleşmişsin falan... Allah korusun bedenen çökme... dikkat et kendine... hani bazı insanlar çok sıska olur ama canı içinde olur... kendini güçsüz halsiz hissetmen iyi değil...

maşşallah 41 kere...nazar değmesin ailene...

hırsızi sabırlı hatunsun vesselam:))
sabırlıyımdırda ...bence sabredeceğim şeyler daha başlamadı diye içime doğuyor... yani bu sessizliğin arkası fırtına gibi... konuşmakta fayda var ama konuşarak anlaşılan biri değil...mesela tv izliyoruz.. ben her kv ye döndüğümde bana suratını asmış bakarken buluyorum... yani hep beni izliyor hemde pislik mişim gibi bakıyor bana...diğer gelininede oğlu görüşürken mikrop falan derdi şimdi iş ciddiye binince seviyormuş gibi davranıyor....ben oda da yokken duyuyorum fısır fısır konuşuyrlar eşimle ,ben girince susuyorlar...insan kendini rahatsız hissediyor...eşimle konuştum dün biraz tartıştık...annene sorarmısın bana neden öyle bakıyormuş dedim...sen kendin görmüşsünde merak etmişsin gibi sor dedim...
bu aralar bir gariplik var yani daha öncede böyleydi ama ben takmıyormuydum görmezden mi geliyordum bilmiyorum.. kaç gündür dayanılmaz kötü hissediyorum kendimi...bir şeyler ters gidiyor gibi....bazılarının negatif duyguları bana yönelmiş hissediyorum...

akşam yıkanmasında o zaman bir sorun yok...snowyy de akşam yıkıyormuş...eee bende bu zaman kadar hep akşam yıkıyordum işten döndüğümde...akşam yıkayıp yatırırsan daha çok hasta olur dediği için sordum... insanın üzerinden kiri pisi atıyor su ...ateşini alıyor... negatif elektriğini alıyor...su gibisi varmı... rahat rahat uyur...resmen banyonun kapısına dayanacak o derece karşı çıkıyor... kafasına takmış hasta edeceksin diye... zaten oldu ... çok huzursuz bakmı zor oluyor hastalanınca... işe gitme sen bak diyor hasta olunca...kendisine iyice yük olacağı için tepkili...ne kadar büyüttüm bu meseleyi ben yaa...

ayy o nasıl biriymiş ...bir kv nin damadından duyabileceği kötü şeyler...çocuk bu kusarda ederde...erkek haliyle geç giydirdin üşüttün cümleleri başka bir kadının aklı sankiii....belki adamın kendi annesi aklına getirmiştir bunu ...karınla annesi üşütmüştür demiş olabilir...benim eşimde yapar çünkü böyle öğretme akıllılık....
sende iyi söylemişsin valla.. biraz olsun anlar yaptığı hatayı...
benim kendi annem kv ye göre anlaşması daha zor insandır...ama çok samimidir...içtendir...annem olduğu için demiyorum herkese karşı öyledir...kv bana karşı dolmuş sanki ama nasıl patlayacağını bilmiyor gibi saçma sapan abuk subuk şeylerle uğraşıyor...
yapacak bir şey yok... o benim çocuğuma bakacak bende çalışmak zorundayım...ikimizinde bir arada yaşaması gerekiyor...bunalıma girsede ben ona kızından daha yakınım her anlamda ...ama zihniyet olarak bu ona ters geliyor...bana açılmak benimle paylaşmaktan sakınıyor...ben yine ona ağzımı açıp bir şey söylemem çünkü bakmıyorum dese ortada kalırız...... şu kadar su içirdim..4 kaşık püre yedirdim 2 kere altını değiştirdim sildim 3 defa yüzünü yıkadım falan sayısına kadar söyler tek tek ne yaptığını ...yüzünede söylüyorum anne allah razı olsun diye...bakalım derdi neymiş yakında öğrenirim...çünkü en son bana söylüyorlar... ben aileden değilim ya...

Son düzenleme:
Kızlar oğlumun ateşi 38.3 e çıktı düşüremedik acile gittik ateşi biraz düşmüş görünüyordu distendir takipte kalın dediler ama geçen hafta kontrolde 8 olan kilosu 7700 olmuş biz bu 1 hafta içinde sıkı bi uyku eğitimine girmiştik besledikten sonra 7 7.30 gibi yatırıyoduk 10.30 da uyku öğünü aralarda uyansada emzirmedim ta ki sabah 5.30 a kadar, 5.30 da gene emzirip yatırıyodum 7ye kadar uyuyodu artık kendisi alışmıştı sadece 5.30 da uyaniyodu böylece o da ben de adam akıllı uyumuş oluyoduk ama şimdi 300 gram kaybetmiş tedirgin oldum sizce gece yine 2 saate bir emzirmeli miyim yoksa diş çıkarma aşamasında normal mi bu durum, neticede uyku da önemli düzenini birden bozmak istemiyorum ne düşünüyorsunuz

HIRSIZI CANIM ELA ÜSTÜSTE HASTA OLDU BİR ARA GEÇ saatlere kadar çalıştın acaba yin kendi bunaldımıki sende bu süreçte biraz bunalmışsınki onun bu tavorlarını takar olmuşsun bence ona bir yeni yıl hediyesi al izin gününüzdede bi çaybahçesine gidin kendine gelir belki ilgi bekliyor olabilir değişik bir kayınvaliden var çünkü en azından kızınla biraz daha performanslı ilgilenir sende tavırlarına üzülmezsin yine ona motivasyon lazım gibi :)

geçmiş olsun ben saat 8 de muhallebi veriyorum yatıyor ve 1 de 120cc mama 5te 120 cc mama 8:30 kahvaltı ediyor bu ay başladık muhallebiye doktora gece 1 e düşüreyimmi dedim beslenmesini hayır acıkır dedi ama annesütü çabuk sindiriliyor daha çok acıkıyorlar anne sütü veren arkadaşlar daha iyi bilir.

canım geçmiş olsun öncelikle...ne güzel uyku düzenini kurmuşsunuz... acıksa zaten kalkar gece diye düşünüyorum..demekki karnını iyi doyuruyor sabaha kadar yetiyor... diş çıkarma dönmelerinde vede bu aylarda kilo kaybettiğini söyledi doktor... hem çok hareketliler hemde biraz iştahsız oldukları içinmiş... boyu nasıl çıktı belki boyunada vermiş olabilir...ama 300 gram o kadar çok değil... ama işte insan anne olunca 1 gram da verse neden verdi diye düşünüyor üzülüyor....ben olsam hiç çocuğu rahatsız etmem rahat rahat uyusun..zaten aç olsa uyanırdı 5:30 da uyandığı gibi

ben eski işimde çalışırken 6 buçukta evde oluyordum sürekli söyleniyordu geç geliyorsun... saatler geçmiyor ben yoruluyorum... işte kurumsal bir yerde çalış falan filan.. diğer işi birazda onun için istedim... o yeni işe başladım..saat 8 de 8 buçukta evdeyim... bana eşimin ailesinde herkes karıştı yok çık işten o saatte işten mi gelinirmiş falan filan.. dedim eğer kv bana işten çık ben bu saate kadar bakamam kızına derse çıkarım...ama herkes çık dedi bir tek o destekledi çıkma diye... anlamadım gitti ...6 buçukta gelirken burnumdan getiriyordu 8 buçukta gelince sesi çıkmadı....canım dediğin doğru benim bile ihtiyacım varken oda istiyordur elbet ama yapıyorduk arada bir .yemeğe götürüyorduk kv yi....bu işler ve kızın hastalığı yüzünden çalıştım çalışmadım çıktım tekar girdim derken çıkamadık 2 aydır bir yere....kv nin 2 tane kız kardeşi var... bu aralr telefonda çok görüşüyor onlarla...onlarımı eve davete tsem sık sık... aradada biz mi gitsek kv ile ..sen söyleyince aklıma geldi....belki kardeşleriyle vakit geçirmeyi özlüyordur...sonuçta hepimiz insanız... her ne olursa olsun birbirimize lazımız... ama işte bunu anlatma şeklimiz önemli...evde kendini sıka sıka benim gözümün üstümde kaşım oldu ...derdini anlatamıyor..bana dert ettiriyor kendini...bak hala üstüme alınmıyorum diyorumki başka bir derdi var bana sarıyor diyorum....belki ben gerçekten gıcık biriyimdir insan kendini kötü bilmez miş...

Bizim daha disimiz yok çıkarsa bu ilk olacak onu belirtmeyi unutmuşum dediğim gibi zaten herseyi yemiyo bayıla bayıla yediği bi tarhana çorbası var onun içine azda köftelik bulgur katıyorum bide kıyma katmaya başladım irmikli yoğurt yer bide ha bide devam sütünden muhallebi meyve sevmiyo tatlı şeyleri sevmiyo genel anlamda aslında iyi bişey bu bi yerde annelik zormuş bu arada bende bi kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum ocakta 9.ay kızamık aşısı varmış bende aç gider yaptırırım kısmetse

öncelikle teşekkür ederim napıcamı şaşırdım zaten herseyi yemiyo boyu 72 cm
canım eğer dişten se sıkıntısı diş çıkarınca rahatlar kiloda alır... hem uyumayan bebek büyümez derler...maşşallah uykusunu iyi alıyormuş... hem dinç olur hem iştahlı... dişten dolayı yavrucak rahatsızlanmış eğer sürekli kilo kaybetmeye devam ediyorsa o zaman doktora danışırsın... ishal falan oldumu...ishalde su kaybettiriyor kilo kaybetmiş gibi... benim kız 1250 gram kadar kilo kaybetti ... 5 kilonun içine düştü ....sonra tekrar aldı verdiklerini ...çabuk toparlanır...ki senin oğlunun çok fazla bir kiloda değil canım ... herkes uyku düzeni kurmaya çalışıyor... maşşallahs en oğlunla bunu başarmışsın...
maşşallah canım yedikleride öyle az buz değilmiş... tarhana irmik kıyma falan daha ne olsun... tarhananın içind eher bir şey var zaten... hem % 70 anne sütü % 30 da ek gıda alsa yetermiş.. buda 3 çay bardağı kadar demişlerdi...

öncelikle teşekkür ederim napıcamı şaşırdım zaten herseyi yemiyo boyu 72 cm
boyu gayet iyi çocuğun...bir kilo alıyorlar bir kilo veriyorlar böyle böyle büyüyorlar...
hem bu arada sen nasılsın canım... Batman a tekrar döndünüz mü.. o aralarda yazdıysan eğer ben görmedim o yüzden haberim yok senden ... nasılsın ... durumlar nasıl...hepimizin bebeği şapur şupur yemiyor... ben bile daha 3 haftadır adam akıllı ek gıda veriyorum....diş kilo vermesi için en önemli etken... damağının acısından yemek yemek istemiyordur ... ağrısı sancısı vardır...dişi yakındır çıkması ağrısı bu kadar arttıysa... hayırlısıyla atlatır inşallah...

16 kasımda batmana döndük martta babamın senesi gelmiş olacak tekrar gidicem gitmişken oglanın doğumgününü de yapar öyle dönerim dedim Allah kısmet ederse

Allah gönlüne göre versin gülüm. Hiç kolay degil. Yerine koyuyorum da kendimi ben anneme bile bırakamam. Bu ara cok daha sakınır oldum. Sürekli bir koruma halindeyim. Annem buraya geldiginde uyumaya bile zorla gidiyorum. Sesi kulagımda surekli. Ih desin koşuyorum yanlarına...

Evet kesinlikle. Cok guzel aciklamissin.

Sen ne yaptın canım, iş bası yapacaktın. Kim bakacak yavruna?

Benim gücüm yetmiyor canım zaptedemiyorum yalnız. O yüzden eşimin gelmesini bekliyorum. Banyo yapıp sıcak odasında uyuyor.

Gecmiş olsun canım. Diş çıkarma döneminde iştahsızlık kilo kaybı yasayan cocuklar oluyor canım. Uyku düzeni oturduysa hiç uyandırma. Sıkıntılı dönemi gecsin onun da iştahı artar, kilo almaya devam eder.

16 kasımda batmana döndük martta babamın senesi gelmiş olacak tekrar gidicem gitmişken oglanın doğumgününü de yapar öyle dönerim dedim Allah kısmet ederse
Allah babana gani gani rahmet eylesin canım...Allah bir adamı hayatından aldı bir adamı verdi... Allah oğluna uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah...ne çabukta geldi doğum günleri ya...sanki hep hayatımızdaymışlar gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…