- 28 Mart 2014
- 1.783
- 1.507
- 198
yanılmıyorsam patee anlatmıştı daha önce zaten o serumlar tek kullanımlık yazıyor bende hafşf yatar şekilde sıktırıp burnunu yüzü koyun yatırıyorum pıtpıt sırtına vuruyotum çıkıyor çıkmıyanda aspiratörle çıkıyor bir iki damla işe yaramıyor hiç.senin yazdığını okuyunca hemen evi aradım eşime anlattım kızın hala burnu tıkalıysa şöyle yapın diye...aspire etmekte bir işe yaramıyor ...serumdan 1 damla 2 damlada bir işe yaramıyor...akşamdan sabaha kadra hır hır hır hor hor hor ne uyyor nede bir şey yiyor...başınıda ağrıtıyordur burnun tıkanıklığı...tekrar sağol canım...
ben şu yeni işteyken o zamanlar yazdı galiba... okumadım canım daha önce...ki bana hemşire tarif ederken 1-2 damla sık dedi... bir işe yaramıyor dediğim halde...boşu boşuna damlatıp durmuşuz...yanılmıyorsam patee anlatmıştı daha önce zaten o serumlar tek kullanımlık yazıyor bende hafşf yatar şekilde sıktırıp burnunu yüzü koyun yatırıyorum pıtpıt sırtına vuruyotum çıkıyor çıkmıyanda aspiratörle çıkıyor bir iki damla işe yaramıyor hiç.
olabilir yoksa bende serum damlatıyorum aspiratörle çekiyorum derken bunu kasdediyordum ama tabi senin 1-2 damla damlattığını bilmiyordum.ben inanamıştım çektim çektim gripken çocuk haklıymış dedim genzine inmeden öksürük yapmadan kurtulduk bu şekilde.ben şu yeni işteyken o zamanlar yazdı galiba... okumadım canım daha önce...ki bana hemşire tarif ederken 1-2 damla sık dedi... bir işe yaramıyor dediğim halde...boşu boşuna damlatıp durmuşuz...
yazıyı mümkünse paylaşırmısın bizde okuyalım.aç kalırsa uyanır elbetteki zaten canan yazmıştı galiba doktoruda söylemiş 6-7 saat aç kalabilir diye benim kızda ortalama 5-6 saatsonra açıkıyor uyuduktan ki bahsetmiştim arkadaşınki hiç beslenmeden sabaha kadar uyuyormuş.yanılmıyorsam annen hastahanede çalışıyordu orada doktora danışsa sende rahat edersin 300 gr verdi diye anladımğım kadarıyla bir tedirginlik yaşıyorsun rahat etmiş olursun.Nilüfer Devecigil'in uyku eğitiminin zararları diye bir yazısını okudum bebekolay da kafam karıştı kızlar kendimi kötü hissettim yanlış mı yapıyoruz ama kendi adıma eğitimden önce gecede 3 kere uyanan oğlum artık düzeldi gibi aç kalsa gene uyanır değil mi uykuda önemli bebekler için hatta yatak odasına fon perde taktıtaktık kapkaranlık olsun diye karanlıkta uyumak melatonin hormonu salgılanması için en ideal ortammış özellikle gece 11-5 arası
yazıyı mümkünse paylaşırmısın bizde okuyalım.aç kalırsa uyanır elbetteki zaten canan yazmıştı galiba doktoruda söylemiş 6-7 saat aç kalabilir diye benim kızda ortalama 5-6 saatsonra açıkıyor uyuduktan ki bahsetmiştim arkadaşınki hiç beslenmeden sabaha kadar uyuyormuş.yanılmıyorsam annen hastahanede çalışıyordu orada doktora danışsa sende rahat edersin 300 gr verdi diye anladımğım kadarıyla bir tedirginlik yaşıyorsun rahat etmiş olursun.
bende okudum şimdi yazıyı kafa karıştırıyor biraz...eğer çok endişeliysen bu konuda gece kalkıyor emzirmiyorum tekrar uyyor diyorsun ya o saatlerden birinde emzir istersen... onun dışında fon perde almak la iyi bir şey yapmışsın... mesela benim kız gözleri kapalı ağlıyor ağzına meme verene kadarda susmaz çoğu zaman emmiyor bile ağzında memeyle uyuyor... yani kızım memede uyumaya alışmasaydı uykusu bu kadar sık bölünmezdi....zaten benim sütüm onu doyurmuyor ben yine yatmadan önce ,gece 3 gibi ve sabah kalktığında yine mama yapıyorum... yanımda yatıyor sürekli çünkü sürekli emdiği için bende oda uyuya kalıyoruz... bazen göğsüm ağzından çıkmış oluyor o zamnda ağzına memeyi verene kadar ağlıyor...bende isterdim deliksiz uyusun benide uyutsun... acıkınca uyansın emzireyim yada mama vereyim ...zaten gündüz hep berabersiniz oğluşunla ... beyin gelişimi başka bir beyinle iletişime geçmesiyle olur diyor...zaten seninle öğreniyor herşeyi...Nilüfer Devecigil'in uyku eğitiminin zararları diye bir yazısını okudum bebekolay da kafam karıştı kızlar kendimi kötü hissettim yanlış mı yapıyoruz ama kendi adıma eğitimden önce gecede 3 kere uyanan oğlum artık düzeldi gibi aç kalsa gene uyanır değil mi uykuda önemli bebekler için hatta yatak odasına fon perde taktıtaktık kapkaranlık olsun diye karanlıkta uyumak melatonin hormonu salgılanması için en ideal ortammış özellikle gece 11-5 arası
Cok sevindim canim ins. faydasi olur sizede, yaparken sag burun deligine sikiyorsaniz iyice sola cevirin bebegi, sol delik icinde iyice saga tarafa. Yemekten once ve yatmadan once yapilinca daha iyi. Gunde 2 yada 3kez. Normal hasta olmadigi donemde bile haftada bir kac kez yapilmaliymis banyo sonrasida cnm. Tekrar gecmis olsun kuzuya.senin yazdığını okuyunca hemen evi aradım eşime anlattım kızın hala burnu tıkalıysa şöyle yapın diye...aspire etmekte bir işe yaramıyor ...serumdan 1 damla 2 damlada bir işe yaramıyor...akşamdan sabaha kadra hır hır hır hor hor hor ne uyyor nede bir şey yiyor...başınıda ağrıtıyordur burnun tıkanıklığı...tekrar sağol canım...
sağol canım... daha önce pate arkadaşımız bu konuda yazmış ama ben görmedim...burun spreyleri zararlı zaten onlarda bir işe yaramamıştı.. çocuğu korkutup durduk...Cok sevindim canim ins. faydasi olur sizede, yaparken sag burun deligine sikiyorsaniz iyice sola cevirin bebegi, sol delik icinde iyice saga tarafa. Yemekten once ve yatmadan once yapilinca daha iyi. Gunde 2 yada 3kez. Normal hasta olmadigi donemde bile haftada bir kac kez yapilmaliymis banyo sonrasida cnm. Tekrar gecmis olsun kuzuya.
Kuru fasulye ozellikle nohutun pistikce kabugu soyuluyor Allah korusun o kabuk bogaza yapisinca cok zor cikiyor dikkat edin kizlar kabuklara, simdilik yemegin suyundan faydalaniyoruz biz.NOHUT ,FASULYEYİ BENDE SORACAĞIM KZIIM ZATEN GAZMAN ARTIK ONALRIDA YİYİNCE NE OLUR BİLEMEM AMA BEn mercimek,pirin. ve irmik çorbalarına kattıyorum.
bıde sakın unutma ıcının atesını düşürmeden banyoya falan sokma havale gecırıyormus ozman bebekler gecmıs olsuneve geldik ateş gene 37.5 38 arası duduş aldırdık calpol vericem gene yatmadan ateş varken aşı yapmazlar dimi ocağın ilk haftası kızamık aşısı var
Bende bazen konusulanlari kaciriyorum malesef basa gelmeyincede bilinmiyor sanirim.sağol canım... daha önce pate arkadaşımız bu konuda yazmış ama ben görmedim...burun spreyleri zararlı zaten onlarda bir işe yaramamıştı.. çocuğu korkutup durduk...
sanada geçmiş gitmiş olsun canım... buhar makinası almayı düşündük ama herşeyin fazlasıda zarar...bronşit yapıyormuş falan filan...gerçi kararında kullanılırsa sorun olmaz...eşim bakıyordu uygun bir şey bulursam alırım demişti...bend eşimdilik peteklerin üzerine ıslak havlular atıyorum...bu geçirdiği 2. grip... bizim ev kalabalıkya... her işten gelende kızı ellerini yıkamadan bir güzel seviyor öpüyor ... mikrop çok bizim evde...Merhaba kızlar,
HIRSIZI canım çok geçmiş olsun.Benim kızda hastaydı.Aynı seninkisi gibi burnu tıkalı olduğu için genize aktı ve öksürük başladı.Antibiyotik kullanmadan atlattık çok şükür.Nebilazatör ve balgam sökücü şurup sayesinde.İstersen bir doktora görün bu tip durumlarda nebilazatör gerçekten çok işe yarıyor çocuğu rahatlatıyor.Burnunun tıkalı olmasınn diğer bir sebebide kuru hava.Malum evler kaloriferli haliyle havayı kurutuyor.Biz buhar makinası alarak çözüm bulduk.Eğer imkanın varsa bir düşün derim canım.Umarım eloşta atlatır biran evvel.
Bu arada 9.ay aşısı için bende tedirgin oldum sizi okudukça.yaptırsan bir türlü yaptırmasan bir türlü.Yaptırmayıpta sürekli acaba demekte kötü.1 ayımız var bizim aşıya bilmiyorum ne yapıcam bende çok kararsızım.Sizin yaptırmama nedenleriniz neler kızlar?
@simca12 kullanıyordu tulum...askılı torbalı olanlardan...evin çok soğuk olmuyorsa... ne çok ince nede çok kalın bir pijama daha giydir üstüne ,üstünü açsada için rahat yatarsın...ben kullanmıyorum benim kız rahatına düşkün... başta alıştırsaydım belki sorun olmazdı ama bu saatten sonra bu kadar hareketlilikte tulumun içinde uyuyamaz sanıyo
bende yaptırmayı düşünmüyorum canım bes gunumuz kaldı bı kaç dr ve sağlık ocagına danıstım dr lardan yaptır diyen var sen bilirsin diyen var son sordugum sağlık ocagında eve cok giren cıkan yoksa kalabalık kapalı ortamlara sokmuyorsan gerek yok zaten 1 yasında yapılıyor dedi o yuzden tamamen vazgectım eve kalabalık gelen yok toplu tasıma kapalı mekan kullanmıyorum okuldan hastalık getırecek kardesi de yok suruyelılerle yakın uzak temasımız yok yine rabbim korusunda tabi yasını bekleyecegimBu ası normalde 1 yasından sonraymış. Suriyelilerden dolayı erken yapıyorlarmış. Cocugumun zaten temaso yok kimseyle. Lüzumsuz yere erken yaptırmak istemiyorum. Menenjit için de bekleyecegim yasını.
geçmiş olsun canım bende hep 1-2 damla damlatıyorum o bile genzıne kaçıyor bi şişe serum genzine kaçmadımı yutmadımı ?Merhaba anneler, Eymen Asaf iki gundur cok az oksuruyordu ama hasta gibiydi.Dun gece yatirdim, aradan cok gecmeden oksurmeye basladi hem uyuyo hem agliyo oksurukten gorseniz bronjitmi oldu acaba dersiniz. Ben cok pipirikliyimdir, oglum oksurdukce cigerlerini dusunuyorum( biraz anksiyetede var bende) esim sabaha kadar dursun demesine ragmen hastaneye goturdum. Bugun noelden dolayi doktorumuz kapali. Hastanede bakti dinledi doktor, cigerler temiz ama burun iyi temizlenmediginden genizden bogaza akiyor bogaza yerlesip oksuruk yapiyor dedim. Ben burnunu aspiratorle cekiyorum deyince, o iyi degil dedi. Hemsire gosterdi orada bir sise serum fizyolojigi bir burun deligine tamamen sikti digerinden gelene kadar aynisini digerinede yapti.Ben evde bukadar yapmiyordum acikcasi. Sonra oksuruk tamamen kesildi uyanmadan uyudu. Sasirdim gunde 2, 3 kere uyguluyacagim artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?