2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
yok canım ela alt 2 dişini çıkardı ama üst damağı morarmaya başlamış... uzun zamandır şişti zaten...masaj yapmak için elimi ağzına götürüyorum ama izin vermiyor... yemek yemeyide bıraktı... ateş dişin bir etkisi değildir diyorlar yani ateş enfeksiyon olduğunda yükseliyor ama diş çıkaran çocuklarda ateş görülmesinin nedenini ben anlayamadım...bir yandanda nezle si var ikisi birlikte çocuğu mahvetti... hayırlıısyla çıkarsalardı şu dişlerini kuzucuklar...aşırı ağrı çektiklerinden mi acaba ateşleri çıkıyor acaba...
azıcıktan ne olacak diye veriyorlar hatta benim kv nin bir lafı var çocuğun canı çeker diyor... nerden bilsinde canı çeksin herşeye saldırıyorlar zaten... cep telefonunuda mı canı çekiyorda yemeye çalışıyor.... çocukların mide bağırsaklarını bozacaklar...

oyyy maşşallah... maşşallah nazar değmesin inşallah...
çok tatlı olmuş oğluşun...en son karpuz kılığında görmüştük... kabak çiçeği gibi açılmış...

teşekkür ederiz teyzesi
bazı çocuklar zor çıkarıyo bazıları da akşamdan sabaha diş çıkarmış oluyo ateş olayını da anlamadım disle doğrudan bi bağlantısı yok diyolar ama bebeklerde apse olabiliyormuş Allah esirgesin

7700 gram ama şöyle bakınca zayıf gelmiyo gözüme ben de eşim de etli butlu değiliz zaten
canım siz yine minyonmuşsunuz..benim eşimle maşşallahımız var kemiklerimizde iri bedenimizde...ama ela minyon minnak bir şey...acıcık göbeği var ama kaburga kemikleri görünüyor....7 kiloya zor geldi ama yine verecek galiba....benim kzıın kilosuna doktor şöyle dedi... alacağı kiloyu almış ama üstüne almamış dedi... yani sınırda ...oğluşun gayet iyi görünüyor...maşşallah...

doktor baktı halbuki dişlerine falan... birşey söylemedi... yinde bir götürmek lazım galiba... alt dişler rahat çıktı ...taze soğanın beyaz kök kısmı ağrısını alıyormuş... alt dişlerine yapmıştım...ama ozaman evdeydim şimdi yaptıracak kimse yok... soğan geveledikten sonra dişi patladı... eline ver ısırsın dursun soğanı... zaten sert ya koparıp yutamaz... olurda koparırsa sen müdehale edersin...

öyleydi böyleydi derken büyüyorlar be canım sağlıklı ise kiloya çok takılmamak lazım bizim doktor zayıf diyo bende dedim bi bana bakın bi eşime ben 56 eşim 75 kilo oglanın da kilosu az boyu 72 cm

öyleydi böyleydi derken büyüyorlar be canım sağlıklı ise kiloya çok takılmamak lazım bizim doktor zayıf diyo bende dedim bi bana bakın bi eşime ben 56 eşim 75 kilo oglanın da kilosu az boyu 72 cm
şu diş nezle falan olmasaydı gayet enerjik bir bebek...eli bacağıda kuvvetli kanına baktırdık oda iyi çıktı... yemeside iyiydi... kilo alamama gibi bir sıkıntıları yokkii... azda olsa her ay kilo alıyor... aşırı kilo versede tekrar alıyor...
şu annelik duygusu var ya... Allah bu duyguyu kadınlara vererek bize iyilik mi yapmış kötülükmü yapmış ...bu his olduğu için bu kadar şeyle uğraşmak bize zor gelmiyor... mesela eşim uykusu bölünsün hemen homurdanır..ama biz sabahlara kadar uyumasak belki çocuğumuza faydamız oldu diye seviniyoruz....
öylede büyüyor böylede büyüyor dediğin gibi... ama annelik duygusu olmasaydı nasıl katlanılırdı bunca şeye ve altından nasıl kalkardık...her şeyi dert ediniyoruz kendimize...annelik zormuş demiştinya...içimizde hissetmeseydik evlat sevgisini daha da zor olurdu değil mi...
canım sen işe başlamıyacakmıydın... ücretsiz iizin mi almıştın en son...

geçmiş olsun ya ne diş bizimkide mızmız.bu arada ateş olunca aşı yapmıyorlar ablamın oğlu kreşte aşı olunurken gripti ilaç kullanıyordu ilaçkları bitip iyileşince sağlık ocağında yaptırın diyip yapmamışlar.

Bir çıksaydı da rahatlasaydı güzelin. Benimki de çok zor çıkardı üstü. Senin de yazdıgın gibi yeşil sogan havuc sürekli elindeydi, onlarla sakinleşiyordu. Kötü seyler getirme aklına. Müdahaleye falan gerek kalmaz, cıkarır yakında inşallah.

Masallah paşana Benimki ile aynı görünüyor canım hiç zayıf durmuyor. Sıkma canını. Saglıklı olsun gıdasını alsın, kilo yuk cocuga. Aktif olsun kalksın yürüsün

Yılbası tatıli giriyor araya. Ben ancak gelecek ayın ortasına yaptırırım. Yaptırma konusundan da emin degilim ya henüz

Cizelgeye göre Kerem 9 aylık mu görünüyor (telefondan göremiyorum)?

sağol canım...geçen benim büyük yeğene okulda aşı yapmışlar omzu davul gibi şişmiş... sertleşmişti ve kızarmış neredeyse avcumun içi kadar bir alan... ve yanıyordu kızarık yer... anneme bu normal değil haralde bir doktora gösterin aşı neden böyle olurki dedim... öğretmeni sorun olmadığını söylemiş... zaten rahatsızdı çocuk demekki aşı oluncada vücudundaki başka bir enfeksiyonla karıştı... hiç sormadan aşı yapmışlar...

@Snowyy 8 ay 4 hafta yazıyor canım.. 1-2 gün sonra 9 aylık oluyor galiba...aşıyla ilgili düşünmene neden olan şey nedir...

Ben 2 sene ücretsiz izin aldım batmanda kimseye bırakamam oğlumu kv gelse eşini de alır gelir haliyle 1100 km aramız, annem gelse kardesimi bırakıp nasıl gelsin ne kadar dursun bide batmanda çalışma şartlarım iyi değildi 7 aylık hamile iken raflara dosya dizdirdiler bana gebelik şekeri vardı bende doktor ara ara yürü demıstı arada bahçeye çıkıp yürüyodum 10 dk falan hemen telefon ediyorlardı nerdesin diye iş var gel gidiyodum iş dedikleri yazdıkları yazıyı kontrol edicem yazım kuralları doğru mu diye deli ediyorlardı adamı kendi adamları yatar batıdan gelene iş yığarlar

maşallah o saçlar ne öyle yerim onu :))çok güülzer yüzlü.bende büyüklerin gereksiz yiyecekler verme çabasını anlamıyorum annemde yazın dondurma varmaya kalkmıştı :)

Diş çıkarma döneminde soguk rahatlatıyor onları. Ben bir cay bardagının içinde yogurt ve elma suyunu karıstırıp içinde silikon kaşıkla donduruyor sonra mama sandalyesindeyken eline veriyordum. Hem oynuyor hem yıyor hem rahatlıyordu.

Bu ası normalde 1 yasından sonraymış. Suriyelilerden dolayı erken yapıyorlarmış. Cocugumun zaten temaso yok kimseyle. Lüzumsuz yere erken yaptırmak istemiyorum. Menenjit için de bekleyecegim yasını.

evet çalışırken anlatıyordun ben o zman sadece sizi takip ediyordum işe gelmden maaş alan var demiştin gerçekten o rotamda çalışmak zor yaılmıyorsam iznin ibitince doğu görevinde bitmiş olacaktı .hakkınızda hayırlısı olsun.doktorunuzuda anlamak imkansız bizim doktorumuz şişman zayıf olması değil sağlıklı olması önemli demişti snowyy dediği gibi fazla kilo yük benim kız yedi yedi şişti hiç kıpırdanmaya gönlü yok :)

Bu ası normalde 1 yasından sonraymış. Suriyelilerden dolayı erken yapıyorlarmış. Cocugumun zaten temaso yok kimseyle. Lüzumsuz yere erken yaptırmak istemiyorum. Menenjit için de bekleyecegim yasını.
bende önümüzdeki ay doktora sorup aşıyı ertelemeyi düşünüyorum menenjit içinde doktorumuz yaşından sonra dedi zaten bizede ama banada 9ay erken gibi geliyor doktor birşey olmaz desede ben biraz oyalanıcam 9 ay dolar dolmaz yaptırmıyacağım.

evet anne sütünden yapırsa 1 yaş öncesi tüketilebileceğini okumuştum bende ama bildiğimiz dondurmayı vermek istemişti 3,5-4 aylıkken.hoş bu yaz kızımada 1 top dondurma alırız herhalde :)

ilk doğduğunda kazma dişli olacak demişlerdi ya...diyorum gerçekten öyleyse dişleri zar zor çıkar çok sancı çekiyordur..daha azılar var...neyse bunlar bir çıksında onları düşünmek istemiyorum...

en iyisini yapmışsın canım...zaten maddi durumunuz müsaitse yapılabilecek en güzeli bu olurdu....kimse kimsenin halinden anlamıyor işte...hayırlısı olsun

bende şimdi göz dokturuna gidicem bakalım kistlerim için gittiğimde göz içinde gitmiştim sürekli batma oluyor ve ışığa pek bakamıyorum yarasa gibi :)damla vermişti bakalım şimdi ne diyecek.gelince görüşürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…