doğru demiş canım annemde hep öyle der ama değerini bilsin yeter aşağılık kompleksi ego tatmini demekki beklediği değeri evlatlarından göremıyor senden beklıyor. bak yine beni güldürdün demek kilo aldı hekapıdan çıkarken eve gelince öpüşme faslına herkes o ne asker uğurlar gibi sürekli diyor ama olsun olsun öpsün diyor kv ...demekki kadının pek elini öpen yok... egosumu tatmin oluyor yoksa başka duygularımı kabarıyor garip bir haz alıyor bend eanlamıyorum ama öpüyorum öyle iğrenir gibide değil severek öpüyorum... napim yani öyle düşünmesem bana eziyete dönüşür ...
babaannen iki dakikada mideye indiriyormuş ... tadına bakıyor hemde her kaşığı verirken bakıyor ama dediğin gibi ben evdeyken kaseyi bitiren kız ben yokken 2 kaşık yemiyor diyordu... kendisine beceriksiz dememem için kendi yiyor olabilir... aman dökmesinde onada razıyım...afiyet olsun ne diyim... kilo aldı bu aralar zaten kv...:)
canım o zamn oturu pozisyonda sık sen burnuna çok fazla midesine kaçmaz belki serum... ben yatırıp kafasını yana çevirdim...
uyurken derken uyutmadan öncemi... çünkü uyurken damlatırsan korkar uyanır belki...canım artık damlatmıyorum ben işe yaramadığı için...Bir-Yolcu supapatya88 ve patee arkadaşımızın dediği gibi fışkırtıyorum ... dün akşam yaptım bayağı açıldı burnu... uyumadan önce yaptım ... evde olsam sabah ta yapardım...
canım sabredilecek bir şeymiş gibi bakarsam şeytan aklıma bin bir türlü şey getiriyor... kendi annemde görüyor...dedim hep böyleyiz ..... kendi annemde bana el öpmekle ağız aşınmaz dedi...
hahahaaahayatımda ilk defa duydum 6. hastalığı..zaten götürdüğümüz doktorda anlamadı..kırmızı döküntüler başlayınca 6. hastalık geçirdiğini farkettik...7. - 8. hastalıkta varmış...hastalık bir girdimi hep devam ediyor...iş ile iyi dileklerin için sağol canım..insallah senide ilçeye vermezler...
yok hamile değil...yani olmaması lazım (bana ne oluyorsa)...hamile kalarak dinlene bileceğini düşünüyor...iş izni falan filan...yada biz öyle anladık...dünürrr hamilemisin yoksa
hoşbulduk canımhoş geldin .
yık kız canan değil hamile demedi hiç öyle birşey şuan çocuklarımızın hemen hemen hepsi koç burcu ya onu hesaplayıp yapmış o zaman da tutumuş:) sanırım onu anlatıyor.
bizimde öyle canım annem kollarından tutuyo ona ragmen kafayı sallıyo zor yapıyom ah bu koçlargercekten iyiki burası var çok sey paylasıyoruz öğreniyoruz ama basak değil kedi burcuda olsa aman aman ikinci çocuk fikri bile suan çok korkunc
allaha ne kadar sükretsek az candan ötelerimiz var mutluluk kaynakları
bizim sıpada öyle geçen 4 yasında bi kızı ağlattı saça nasıl yapıştıysa bıraktıramadık
ne güzel hayırlısı olsun canım gözün kapalı bırakabilecek biri olması çok büyük nimet
ilçeye verseler bile ile görevlendirme alırsın canım doğuda olmanın bazı avantajları
hımm. daha net arastırmadım ama içine faizin girmediği bir yol bulmak istiyorum altın alıp atsam esim ılk sıkıldığında bozacak o yuzden banka güvenli gibi geliyor bakalım
sağol canım aman kuzum hasta olmasında buna da şükür
ooo çok iyiymiş canım... eşim şimdi aradıda iştahı falan yerindeymiş... sebze yemeğini muhallebisini falan hep bitirmiş... dedim yerken sende yanındamıydın dedim :) evet dedi...:)Hırsızı canım ela nasıl noldu ? İyilrşti mi ?
Evet birde o var... eşi ve kendi çocukları kadına ezik gibi davranıyorlar... pek sayan yok ailede... işte oda otoritesini bana yansıtmaya çalışıyor... zaten ela ya ne alırsam kv yede alıyorum ...canı çekmesin diye...bazen yanımda azarlıyorlar kadını... it ite itte kuyruğuna buyururmuş ,biizimkisi o hesap işte...doğru demiş canım annemde hep öyle der ama değerini bilsin yeter aşağılık kompleksi ego tatmini demekki beklediği değeri evlatlarından göremıyor senden beklıyor. bak yine beni güldürdün demek kilo aldı heartan mamalarıda yesin bari kemikleri güçlenir
biz bile acabaya düştük canım...yani yeni okuyan biri olsa oda öyle anlardı...canım hakkında hayırlısı olsun inşallah... gönlüne göre versin Rabbimhahahaaabu kadar süre uzak kalınca kozu kaz anlıyorum demek ki
evet, o döküntülerle anlaşılıyor 6. hastalık olduğu. o noktaya kadar pek anlaşılmıyomuş. ben de sağda solda okuduklarıma göre yorum yapıyom. başıma gelse anlamam. sen de sağol güzel dileklerin için
hoşbulduk canımnasılsın?
işte uydurmuşum. uydurukçu ben
şimdiden bi kaç kişi bulduk "hocam ilçeye düşerseniz eğer bize bi alo deyin" diyen kişiler. ama inşallah o duruma düşme. hiç sevmem başkalarına minnet etmeyi. eğer ilçe derslerimi düzenler, 3 güne sıkıştırırsa giderim. hayırlısı bakalım. en kötüsü ücretsiz izin :)
yok canım olsaydim diyorum mesela yani.ilk adetim geçen aydi.bir hafta gecikti duzene girene kadar normaldir herhalde.spiral var hem zaten ölümüne kankayiz birşey olmaz:))
benden demesi, o kardeş bu dünyaya gelecekkkGunaydin
Yarim saattir okuyorum, ne guzel sohbet etmissiniz
Benim hesabimda ayrica altin hesabi da vardi. Oglana hediye gelenleri nakte cevirip onun icin yatirmistim. Simdi her ay 5 gr altin aliyorum. Hesabinda birikiyor. Faiz yok, deger kaybetti derdi yok. Tavsiye ederim. Bilgisayar basinda tek tikla al&sat yapabilirsiniz.
Cok gecmis olsun canim. Yeniden emzirmeye basladin ya huysuzlugu gecer, uykusu da duzene girer insallah. Sutun de artar, sen de biliyorsun. Hic kendine sikinti etme
Hadi insallah gonlune gore bir netice alirsin canim. Bakacak birinin olmasi da cok guzel, gozun arkada kalmaz.
Benim buyuk korsan da istiyor (mus meger) bir tane daha. Dun sabah "bir tane de kizimiz olsa fena mi olur. Hem cocuk tek olmaz" dedi. Erkek olursa ne yapacagiz diye sordum. "Kizi bulana kadar devam ederiz" diyor
Gozun aydin bu arada, guzel kilo vermissin. Vermek isteyenler de heveslenir senin basarini gorunce
Cnm fiskirtarak sikiyorsan eger mumkun degil uyuyarak yapmak, mecbur aglata aglata yapacaksin malesef, hicbir bebek memnun degil bundan ama baska care yok. Yalniz yapamiyorsan yardim iste varsa biri yaninda tutsun bebegi. Sirt ustu yatarak sikma, yan tarafa cevirerek yapmalisin sag delik icin sol yana yatir, sol icinda sag yanina yatir.Canlar uykudayken sikabiliyorum uyanıkken mümkün değil sıkamiyorum damlayi sorun olur mu
Saol canım deneyecem bir soru daha pek anlamıyorum bu geniz akintisi ne demek burun tikanikligimi büyük kızimda pek rastlamadigim bir durumCnm fiskirtarak sikiyorsan eger mumkun degil uyuyarak yapmak, mecbur aglata aglata yapacaksin malesef, hicbir bebek memnun degil bundan ama baska care yok. Yalniz yapamiyorsan yardim iste varsa biri yaninda tutsun bebegi. Sirt ustu yatarak sikma, yan tarafa cevirerek yapmalisin sag delik icin sol yana yatir, sol icinda sag yanina yatir.
amin hırsızım. Allah sesini duysun inşallahsorma ya bazen sinirimden ağlayasım geliyor...göğsüme yumruk gibi bir şey oturuyor...hazırlıyorum şunu yedir falan diyorum ya zoruna gidiyor...eğer ben banyo yaptırdıktan sonra nezle olsaydı demdğini bırakmazdı... ben bir şey yapmadım etmedim dikkate diyorum diyor..anne seninle ilgisi yok biz getiriyoruz dışarıdan mikrobu diyorum...dün yarım muz vardı mutfakta eşim yemiş onu...ben yemedim diyor bana... yesen ne olurki... aklından ne geçiyor ne düşünüyor anlamıyorum...beraber yatıp kalkıyoruz ama hala yabancı gibi...konuşması hareketleri hep samimiyetsiz... parayla tutulmuş bakıcı gibi davranıyor... her sabah elini öpüp çıkmamı istiyor neyse sorun değil öpüyorum ama mesela bugünde ayakkabımı giymiş bulundum aklıma geldi ama ayakkabımı çıkarıp içeri giremedim tekrar...kapıdan ben çıkıyorum dedim... hiç bir şey söylemedi ters ters baktı...eşimde gripti ya iyi gelir diye dün turp doğradımince ince salataya ben kızla ilgilenirken sizde yemeğinizi yiyin dedim... sofrada kaç kişi onun ne olduğunu çözememiş... biri soğan mı bu diyor biri kereviz mi diyor... dedim hayatınızda hiç turp yemediniz mi...velakin salata yenmedi ... ben yedim hepsini...
her gün dua ediyorum Allah ıma kızıma ben bakayım diye...
kv nin eksikliğinide göstermesin Allah ama inşallah biryerlerden bir şey ler çabucak olurda gönlümce kendim bakarım...
kan testi yaptırmak benim de aklımdahep boyleydim eymenden önce 62 olmuştum en fazla normalde 56 kiloydum hep o da serum vitamin vs ile tamamen bünye ile ilgiligörüntüyü geçtim de halsizlik oluyor bir gidip kan vermeliyiz doğumdan sonra kan testi yaptıran oldu mu.hiç kendimize bakmıyoruz valla
canımcım akşamları yıkıyorum ben. üstelik bi tomar saçı var kızımın, kurutmuyorum. havluyla siliyorum, tüy gibi zaten 2 dk da kuruyor kendi. odasını da öyle aman aman sıcak yapmıyorum. penye ince tulumunu giydiriyorum. üzerine de uyku tulumu. hasta olmasına hasta. hırıltısı var, geçmedi bi, türlü. ama banyo yaptırmadığım zaman da geçmedi. 2 güne bir yaptırsan olurcanım bunu birde benim kv ye sen söylesen...başkası söyleyince aklı yatıyor herşeye...ya çocuk rahat uyur...hem mikrobu ateşi gider üstünden... burnu akıyor eliyle yüzünü gözünü sümük yapıyor..gözleride akmaya başladı...ev sıcak zaten ,öyle soğuk bir evde oturmuyoruz...
amaannn ne derse desin yazık çocuma ya ...akşamları yıkamanın sakıncası daha mı çok olur...
her gün olmasada gün aşırı yıkayım yavrumu...öylede konuşuyor böylede zaten...
canım uyku eğitimini bozma. dişten dolayı kilo kaybeder çocuklar, normaldir. bi de aynı doktor ve aynı tartı mı? tartıdan tartıya da deişiyor. aksine gece güzel uyursa güzel toparlar kilosu filan diye biliyorum ben. bi de bazı bebekler aynı anda bi kaç diş birden çıkarıyo. zaten bu aylarda kilo almaması hatta zayıflaması normal. çünkü çok hareketlilerKızlar oğlumun ateşi 38.3 e çıktı düşüremedik acile gittik ateşi biraz düşmüş görünüyordu distendir takipte kalın dediler ama geçen hafta kontrolde 8 olan kilosu 7700 olmuş biz bu 1 hafta içinde sıkı bi uyku eğitimine girmiştik besledikten sonra 7 7.30 gibi yatırıyoduk 10.30 da uyku öğünü aralarda uyansada emzirmedim ta ki sabah 5.30 a kadar, 5.30 da gene emzirip yatırıyodum 7ye kadar uyuyodu artık kendisi alışmıştı sadece 5.30 da uyaniyodu böylece o da ben de adam akıllı uyumuş oluyoduk ama şimdi 300 gram kaybetmiş tedirgin oldum sizce gece yine 2 saate bir emzirmeli miyim yoksa diş çıkarma aşamasında normal mi bu durum, neticede uyku da önemli düzenini birden bozmak istemiyorum ne düşünüyorsunuz
Hadi gözün aydın iyileşmiş sonunda :) tekrarlamasın tekrar inş.ooo çok iyiymiş canım... eşim şimdi aradıda iştahı falan yerindeymiş... sebze yemeğini muhallebisini falan hep bitirmiş... dedim yerken sende yanındamıydın dedim :) evet dedi...:)
evdeki herkez grip oldu elanın gribi geçti şükür...
senin oğlan hala uyumuyor değil mi... :) KITLAMALARI BİR ÇIKSAYDI
nasıl yaptığını yazman iyi olmuş bizde burada bir arkadaştan öğrenmiştik ama birde yan deniyeyim bakalım daha mı kolay olacak.Cnm fiskirtarak sikiyorsan eger mumkun degil uyuyarak yapmak, mecbur aglata aglata yapacaksin malesef, hicbir bebek memnun degil bundan ama baska care yok. Yalniz yapamiyorsan yardim iste varsa biri yaninda tutsun bebegi. Sirt ustu yatarak sikma, yan tarafa cevirerek yapmalisin sag delik icin sol yana yatir, sol icinda sag yanina yatir.
Canim burundan disari degilde icten bogaza dogru akinti geniz akintisi oluyor. Mesela annemin burnu hic akmaz hep icerde sinuslerde birikir bas agrisi yapar genelde, burun akintisi geniz akintisina nazaran hep iyidir.Sao
Saol canım deneyecem bir soru daha pek anlamıyorum bu geniz akintisi ne demek burun tikanikligimi büyük kızimda pek rastlamadigim bir durum
Evet canim ben yazmistin biz oyle yapiyoruzBEN tam dik değil ama yatıkta değilken hafif eğim verip sıkıp hemen kaldırıyorum diğerinede yapıp yüzükoyun yatırıp sırtını pıtpıt vuruyorum zaten bir kısmı geliyor serumun geri burnunda diğer kısmını mümükleri getiriyor kulak çubuğu ile alıyorum grip falan olduğu zamanda otribebe ile çektim ben.ayrıca bir arkadaş yazmıştı iğnesi çıkarılmış şırangaya çekerekte yapılabilir serum burna.
Sorun olurmu bimiyorum canim ama bizde uyanikken zorlaniyoru ama bir sekilde sikmaya calisiyoruz uyurken korkabilir canimCanlar uykudayken sikabiliyorum uyanıkken mümkün değil sıkamiyorum damlayi sorun olur mu
HAYIRLI CUMALAR
canım o zamn ihmale gelmez bir şeymiş... Allah korusun kontrollerini unutma...bak dün arkadaş söyleyince hatırladın...
geçmiş olsun canım göz dünyaya açılan pencere ihmal etme sakın
ooo çok iyiymiş canım... eşim şimdi aradıda iştahı falan yerindeymiş... sebze yemeğini muhallebisini falan hep bitirmiş... dedim yerken sende yanındamıydın dedim :) evet dedi...:)
evdeki herkez grip oldu elanın gribi geçti şükür...
senin oğlan hala uyumuyor değil mi... :) KITLAMALARI BİR ÇIKSAYDI
bizde iyiyiz canım...hayırlısıyla çıksın miniklerin minik dişleri... dün çenemi bir kaptı alt 2 dişinin izi hala duruyor...iyi akşamlar kızlar geçmişe tam olarak bakamadım herkes iyidir umarım biz iyiyiz çok şükür sanırım ilk dişimiz çıkacak sabırsızlıkla bekliyorum ağzındaki o beyazlığı:)Allah ım bu nasıl bir sevgi bu küçücük kalbe böyle bir sevgi nasıl sığıyor yürürken bu sevginin ağırlığıyla nasıl yer titremiyor şaşıyorum annelik çok güzelmiş çokkk hepimiz çok şanslıyız ...
bende mi emzirmeyi bıraksam acaba... ben sadece akşam eve gidince birde gece emziriyorum zaten onlarıda bırakırsam sütüm temelli kesilir...şimdi yine azda olsa kızı avutacak kadar sütüm var... napsamki... gece uyuyor uyumasınada gözü kapalı ağlıyor memeyi verene kadar...tabi benim de onunda uykusu bölük pörçükHadi gözün aydın iyileşmiş sonunda :) tekrarlamasın tekrar inş.
Benim oğlan uyuyor maşallah :))) gece emzirmeyi bırakınca çok güzelleşti uykusu , bozulmasın inşallah dişten dolayı :)
haklısın canım çok önemli bir konu aslında...çoğu kadının doğumda ölme sebebi bu... kan kaybıydan...Allah korusun...sen Fransa daydın değilmi... burada çoğu doktor önceden böyle şeylerin testini falan istemiyor aklına bile gelmiyordur...Kizlar bebislerimiz yavas yavas buyuyor kimisi sunnet olacak, kimisinin geniz eti olacak ( olmaz ins. tabi) ama aklinizda bulunsun istiyorum. Fransada bazen gozden kaciriliyor cok dikkatli dr olmadigi zaman. Herhangi bi ameliyatta yada sunnette cocugunuzun kanin akiskanligini civikligini ( hemofili ) ogrenmek icin test isteyin. Ben buyuk oglumda geniz eti ameliyati icin tesadufen ogrendik cok dusuk seviyede kaninin normalinden daha civik oldugunu ve ameliyattan vazgectik cok onemli olmadigi icin...
hala gencizde bebekler olmadan önce bu kadar acelemiz yoktu...bu kadar planımız bu kadar taze bir ruhla yaşamak isteyişimiz yoktu... kaç yaşına kadar görebilcem daha ne kadra beraber vakit geçirebileceiz diye düşünüyorumGunaydın canlar iyi hafta sonları
Alışveriş günü bugun. Oglana aktivite masası ile ilk arabam alacagım. Evdekilerden sıkıldı
İnsan kendine konduramıyor işte. Hala gencim bana birşey olmaz mantıgı var. Ne zaman kabullenecegim büyüdüğümü
Yılbasından sonra oglana da kendime de alacagım. Ne diyecek bakalım:)
Afıyet olsun kv ye...kuş sutuyle besler hırsızı seni
evet benim trombisitim düşüntü eğer 100 ün altına düşseydi çok sıkıntı yaşaıyabilirdim doğuma kadar tkiop edildi bol bol antep fıstığı ve yeşil mercimek yedim 135 le girdim allahtan yoksa kanama durmuyormuş kolay kolay.geçmiş olsun benimde bir arkadaşımın kzızı %80 geniz eti ile doğdu 3 gün yoğun bakımda kaldı 2 yaşında alınması gerkmiş çocuk sürekli iğne yiyior hasta oluyor allah korusun yavrularımızı.Kizlar bebislerimiz yavas yavas buyuyor kimisi sunnet olacak, kimisinin geniz eti olacak ( olmaz ins. tabi) ama aklinizda bulunsun istiyorum. Fransada bazen gozden kaciriliyor cok dikkatli dr olmadigi zaman. Herhangi bi ameliyatta yada sunnette cocugunuzun kanin akiskanligini civikligini ( hemofili ) ogrenmek icin test isteyin. Ben buyuk oglumda geniz eti ameliyati icin tesadufen ogrendik cok dusuk seviyede kaninin normalinden daha civik oldugunu ve ameliyattan vazgectik cok onemli olmadigi icin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?