2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
bilmiyorum ki canım kakada yapmıştı pek gaz gibi de gelmiyor çünkü koşa koşa diğer odaya kablolarla oynmaya gıtmek istiyor bayılıyo kablolu aletlere Sen ne yapıyorsun nasıl idare ediyorsun bütün gece uykusuz kalıp nasıl çalışıyorsun canım

kızlar merhaba ben pek yazamıyorum buraya iş ev çocuk derken vaktim kalmıyor. bebekleriniz emeklemeye başladı mı? benimki 1 hafta sonra 9 aylık olacak ama hala popoyu kaldırmaktan başka bişey yapmıyor. desteksiz oturuyor ama önüne falan uzanmak için düşüveriyor. günde 5-10 dakika yürüteçe bindiriyorum adım atma adına hiçbir çabası yok oyuncak istiyor onu çarpmak yere atmak hoşuna gidiyor. bilişsel gelişim ve dil gelişimi neredeyse 1 yaşındaki çocukla eş değer. televizyonda bebek gördüğünde mesela bebik diyor kuzum daha kendi bebek :). bakıcının oğlunu görünce abi diyor. oyuncaklarla amacına uygun oynuyor ama gelgelelim fiziksel gelişim geride. her çocuk farklıdır biliyorum ama insan kafaya takıyor işte. 2 ön diş çıktı şimdi azı dişi çıkıyor onun huzursuzluğu da var. sürekli kafasını sallayıp beni uyut diyor.çevredeki akranları emekliyor ayağa kalkıyorlar falan heves ediyor insan ama acaba çok mu acele ediyorum doktor nasılsa yürür 12 aylık 15 aylık ne farkeder önemli olan bilişsel gelişimi dil gelişimi diyor ne bileyim kafam karışıyor moralim bozuluyor

kızlar hepinize hayırlı kandiller.

Bizde dokuz aylik olduk.ee baslamak lazim diye kizim yok ama misafir olun bana oglum guzel borek aciyo.hemde ispanakliEki Görüntüle 1358695 Eki Görüntüle 1358695 Eki Görüntüle 1358697 Eki Görüntüle 1358697
maşallah oğluşa. benimki de kız olacak ama gel gör ki ortalık dağıtmaktan başka işe yaramıyor
canım maşallah kuzuna. her bebek farklı. bi de bakmışsın hiç emeklemeden yürümüş. belli olmuyor kuzuların ne yapacağı. gelişimi gayet güzel anlattıklarına göre. bu durum kafaya takılcak bişey değil.

Ayy insaallah buyuge diyorum zaten azcik daha buyu utu ogretecem diye.hem bana hem gelinime yarar ogrenmeleri

:))) is yaptirmissin oglana resmini cektigini farkedince tepki vermis gibi, "elalem ne der aney" masallah pasaya gelecegin ideal eslerinden olacak .
eevede dusunebiliriz..yada telefonuda ver hamura katayim.koc bebek ne s zormus.istedigi olmayinca basiyo yaygarayi.hayir diyince gozunu yere indiriyo allahim bi kusuyo ne yapsam yuzume bskmiyo.saka gibi ya resmen kusuyo.barismak icin neler yspiyorum inat

İyi geceler. Bugün yazılanlara bakamadım ama bir şey soracaktım. Bizim kız rahatsız kulağının şiş olduğunu söyledi doktor. Öksürük burun akıntısı var. İlaç kullandık beş gün ama hala geçmedi. Benim sorum şimdi araştırdım da hasta iken aşı yapılmaması yönünde. Aşı yaptıran var mı yada bilgisi olan. Pazartesi kontrol ve kan sayımı yapılacaktı. Test bile yapmayın hasta iken değerler değişirmiş yazıyor. Kafam karıştı pzt gitsem mi bilemedim

canım ben 9.ay aşısını yaptırmadım doktorum 1 yaşındaki aşının içinde bulunduğunu söyledi yaptıracaksan bence ertele hastayken bağışıklık sistemi düşük oluyor ben gripken aşı olmuştum bir hafta hastanede yattım aşırı ateşten yinede sen bilirsin

Aynen canım bende öyle düşünüyorum.
Kontrol e gidebilirim ama aşı ertelenebilir

Teşekkür ederim

hiç canını sıkma benim kızda öyle ablamın oğluda öyleydi 11 ay direk yürüdü 1,5 taşında emekledi:)tersten gitti.bende bazen takıyorum ama sağlıklılar ya allaha şükür herşeyi yaparlar kuzular.

Selamlar Yeni yılınız ve kandiliniz kutlu olsun. Bu yıl hepimizin evind huzur, mutluluk ve bereket getirsin inşallah.

Hoş geldin canım. Bilmiyordum ben hesabın pasifleştirilebilecegini, merak ettim. Sevindim geri dönmene. Kuzuna da masallah

Ben hiç susmuyorum. Elinizi yıkamadan dokunmayın diyorum. Böyle Allah Allah diyerek basını iki yana sallayan ve yıkamamakta direnen olursa dokunma cocuguma diyorum. Sigara kullananlara hiçbir koşulda dokundurtmuyorum. Banyo yapması üst degişmesi lazım çünkü.

Kimin ne dedigini düşündüğünü hiç umursamıyorum. Gelmesinler evime cok rahatsız oluyorlarsa...

merhaba canım..dediğin gibi her bebeğin gelişimi farklı.. benim kızda emeklemiyor daha..senin bebeğinin kullandığı kelimeleri bile çıkaramıyor henüz...kafama takacaksam okadar şey varkii..
Ayy insaallah buyuge diyorum zaten azcik daha buyu utu ogretecem diye.hem bana hem gelinime yarar ogrenmeleri
evde çocuk işçi çalıştıracaksın demek...:)

canım gitmeden doktorla görüş... aşı yapılmasa bile kontrol edilir en azından...zaten vücutta başka mikrop varken birde aşının etkisiyle çocuklar ağır geçiriyorlar... başka bir enfeksiyon varken yaptırmamak daha iyi ama bunu sen söylemeden bilemezler..

geçmiş olsun bende ablamın oğlundan biliyorum bu aşının 4 yaşında tekrarı var onunda oğlu 4 yaşını geçti aşı zamanı hastaydı yapmadılar iyileşti kontrolden sonra doktor yapılmasını söyleyince yaptırdılar.

günaydın canlar. burda hava yine günlük güneşlik. son güneşli günlerin tadını çıkarmak lazım :)

valla cennetlik kaynanasın.
pimpirikli anne değil, bilinçli anne oluyoruz ama insanlar alışmış paldır küldür çocuk büyütmeye. çocuk öyle büyür, biz abartıyoruz sanıyolar. biri de benim babam sigarasını içer (balkonda) izmariti attığı gibi gelir içeri torunu sevmeye. az havalandır kendini, bak haala kokuyosun derim. "sizinle mi terbiye olcam" a kadar gider muhabbet.

O sigara mevzusu benim de canımı sıkıyor, ama artık vaz geçtim uyarmaktan. Bebeğin babası olarak kendisinin de düşünmesi gerekir, değil mi? (Ceku'nun babasından söz ediyorum.)

Babam 7-8 yıl öncesine kadar sigarasını oturma odasında içerdi.KOAH'ya yakalanınca bıraktı. Sigara kokan odalarda büyüdük. Kardeşim düzenli sigara içiyor. Ben ise bağımlısı olmayı denedim, sarmadı. Muhakkak görmediğim bir zararı vardır, ama görünürde bir şikayetim yok.

Eşimde içiyor elini ağzını yıkar ama.. Bazı geceler birlikte yatıyoruz bebekle. Soluyor sarılıyor.. Bilmiyorum aklıma yatmıyor ana uyarmaktan bıktım. Ben bırakabilirim ama o inat ediyor

merhaba arkadaşlar
herkese yavrularıyla beraber sağlıklı, mutlu huzurlu yıllar dilerimm

sigara konusunu konuşmuşsunuz, bende bir tiryakiydim bir zamanlar, çocuk için dr gitmiştikj, dr dediki siğarayı bırakın öyle yanıma gelin, tamam dedik eşimle , ama o benim bırakmamı istiyordu kendi daha az içtiği için benimkinden bişey olmaz falan diyordu neyse ben bir kaç defa denediim ama olumsuz oldu, çünkü bir paket kesin bitiyordu bazen 2. açıyordum yani bayağı tüttürüyordum, ve inanın çok zor bıraktım kendime de çok kızdım nasıl bu kadar bağımlı oldum diye, yine sigarayı bırakmıştım öbür ay hamile kadığımı öğrendim, ondan sonrada bir daha içmedim ara ara canım çok istedi tabi ama içmedim , 4 yılı geçti bırakalı, şimdi hiç aramıyorum bile eşimde 3 yıl oldu, benim babamda kuoh oldu eşimde onu gördükten sonra bıraktı, şimdi çok kızıyorum kendime yıllarca nasıl içtim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…