2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Merhaba cici anneler Ben de 2015 nisan annesi olacağım allahın izniyle ve bebekle ilgili alışverişlere henüz başlamadım. İlk olarak benek arabası almayı düşünüyorum ve tecrübeli aynı zamanda da yeni anne olmuş birilerinden fikir almaya çalışırken aklıma sizler geldiniz Şu an için aklımda graco evo travel sistem var ama acaba aranızda bunun kullanıcıları var mı veya ben şunu kkllanıyorum ve çok çok memnunum dediğiniz bir marka var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Daha çook yolum buralara düşecek gibi

Ben terbiye ettim canım. Babam oglumu gözüyle seviyor. Dokunmak yasak. Morgan da yazmış. Yıllarca sigara dumanlı evlerde yasadık. Bizim saglıgımızla düşünmeden oynadılar, cocugumun saglıgıyla oynatmam.

Sen nasıl oldun?

aynen benimde canımı sıkıyor canım babası ve daha cok düşünmesi gerekmezmi ama amaannn ne olacak mantığıyla bakıyorlar sanırım hayata sana birşey olmamıs ınsallahta olmaz bizde sigara içilen ortamda büyüdük annem astım ablam ve ben alrjik rinit hepimizde bir eser kaldı

maşallah canım ya nasıl bıraktın banada anlat doğumdan sonra eşim elektironik sıgaraya baslamıstı kıza zarar vermesın diye ama askere gidince 2-3 pakete cıkarmıs gelıncede devam eder kesin ne yaptın hap dr ?
baban seni kırmıyorsa ne güzel ben babama öyle birşey desem bana küser canım zaten ben hamile olalı balkonda içmeye başladı dışardan gelince elini yıkamaya anca alıstırdım biz cocukken sigara içilen odada sabaha kadar uyuyorduk simdi hepimiz alerji den çekiyoruz sanırım eskiden bu kadar bilinçli değillerde yoksa bile bile zehirlemezlerdi bizi diye umuyorum hadi babam neyse de ben eşimi eğitemedim asıl sorun o bi sefer elini yüznü yıkasa üstünü değistirse diğer sefer yapmıyodu e günde yirmi kere üst değişmeyecegi için inşallah bıraktırabilirim gelince

son günler değildir canım karadenizin güzelliği üç beş gün kış gerisi hep güzel olur sadece yağmuru biraz fazla
valla yürekten katılıyorum sanırım bilinçli olmakla ilgili bizdede sana kadar anne olan yok mu şu avukat 3 cocuk buyutuyo su öğretmen 2 çocuk büyütüyo senin kadar evhamlı yok abartıyorsun gibi cümleler duyuyorum sürekli evet on çocuk büyütmedik belki tecrübesiziz ama en azından doğruyu yanlısı arastırıp bulup uygulamaya çalısıyoruz. ah bu babalar ah bu kocalar laf dinlemiyo içiyo yine iyi tarafından bakarsak biz içmiyoruz benim bi arkadasım hamileliği boyunca içti halada içiyo yazık o bebişe üzülüyom

Vallahi haklisin benim ogluma da saka olarak kizmisim gibi davraniyorum ters ers bakip sonrada küsüyor simdiden boyleler buyuduklerinde yandik ki ne yandik

Aynen: kıyamet kopar istediği olmazsa. Ceku'nun ses tonu da kalın. Sanırsın 9-10 yaşında erkek çocuk bağırıyor "Uveeeee!"
Bir de trip atmalar var.. Seslenince duymazdan gelmeler falan.. Omzuna parmağımla dokunup "Şşş, Efsuuun!" diyorum yüzüme bakmıyor da başka her yere bakıyor. O arada da gülüyor, sıpa! Oyun etmiş beni kaale almamayı.
Babaannesi seslenince "hı?" diye dönüp bakıyor oysa..
Ellaaam!

BEN cocuklarim icin isimi biraktim.dun gorumcem bana laf sokuyo.azcik yemeseler ben baskaa bi yemek yaparim.dun kayunvalidedeydik.alp corba icmedi.baska corba denedim icmedi.dolma vardi onun icinden verdim yedi.aksama baska corba yaptum az yedi.ee bune birak diyo.ben hayatimi yasarim ki bunu diyen uc cocuk annesi.cocugumuda herkese birakir guvenirim sen niye boylesin diyo.bende birakamam guvensem bile kimse fatma cocugunu birakip gidiyo diye arkamdan konusturmam deeim.kimseye rahatsiz lik veremem dedim bozuldu.cunku o gunduz ayri gece ayri gezer cocuklar ya bende ya anneanne babaanne yada komsuda.

Ayyy canım ne sanslı cocukların var ne fedakar anneleri var maşallah sana üç cocuk hepsinede ayrı özen etrafımda 2-3 çocugu olanlar hep anlattığın gibiler bende hep düşünüyordum acaba ilk çocukta onlarda özenliydi sonradan vakitsizlikten yetişememekten mi böyle oluyor insanlar diye ama demekki tamamen kişilik. görümcenede iyi laf sokmussun bide üç cocukla sana kendi çocuklarınımı bırakıyo gezmek için ne rahatlık yani

kızlar eşimin patronu yanına iki ortak alıp işin bir bölgesinide başkasına devredip şimdilik kurtardı salı günü işleri eskisi gibi devam edecek alackalarda bir şekilde verilir herhalde işsiz kalmadı kimse şükürki bakalım alacaklarda verilir herhalde toparlanınca,destekleriniz için tekrar teşekkürler.

Cok zor oluyo tabi yetemedigim durumlarda okuyo tabi tek cocuk gibi degil ama yinede herseykerine cevap vermeye calisiyorum.bugun mutfaktan cikamadim mesela.kahvalti biraz topladim ortaligi aciktik dediler sandivic yediler ders yaptik bu arada kucuuyandi meyve yedi.ders calistik.mutfagi topladim ispanak yemegi yaptim yedilerr disari cikardim aciktiikk dediler geldik.dereotlu pogaca yaptim bir tepsi bitti ufaklikta ispanakli yemekten yemisti pogacada yedi.meyve suyu siktim..suanda aksam yemegi icin patates koydum.ders calisicaz.aksamki fasilda baska olacak tabi.banyo vaktini hic sormayin ucu biden.bide kavga var once ben girecem diye.dokuzda hepsi uyuyo allahtan.gecen aksam misor patlattim ufaklik eline gecirdi dagitti nasil mutlu.kv geldi bu ne izin verme kotu alistiriyosun dedi.olsun ben temizlerim dedim.sanki misiri yemesine izin verecem oda bi alem cocuk bogulur yiyemez diyo.

Ders calisicaz dedim ama dolapta mozaik pasta varri buyuk arkasina saklamis anne bise diycem ama kizma.bunuda yiyebilirmiyim.sofrayi yeni topladim bir tepsi pogaca bitti..onuda yiyecek.oturmak haram gorusuruz kizlaar

o modeller öyle bende de var bir tane allah eksik etmesin eymen daha 5 günlük mü ne sigara içti bahcede elini yıkamadan uzattı kucagına alacak elini yıka dedim sadece pöööf dedi uzunca yıkadı suratı bir görecektin sanki küfrettim.valla ben hep duman altı büyüdüm annem babam içerdi ufacık odada ama şimdi evde kimseye içtirmiyorum zaten balkon yok mutfakta içelim camı açalım diyorlar hayır diyorum bu evin kuralı var beğenmeyen gelmez.iki buçuk yıl oldu dumansız evimiz.boşver biz büyüdük te artık sans eseri mi allah mı korudu bilmiyorum:)

sağlıkla kucagına alırsın inşallah ben kraft çift taraflı olan arabadan aldım 700 küsür fiyatı vardı ana kucagı dahil değil ama hiç memnun değilim travel sistem olanlardan al dediğin markayı ilk kez duyuyorum fikrim yok ama tekerleri büyük arabalar var ya şimdiki aklım olsa onlardan alırdım teker büyük olunca giderken yan dönmez zorlamaz daha rahat olur

alerjim belki de sigara dumanı kaynaklı devamlı hap iğne serum valla çektiğim çileyi oğluma asla çektirmem eşime resmen baskı uyguladım 4 yılda başladı geri bıraktı kaç sefer yakaladım yalanını geri başlamış.boşarım seni dedim diye korkmuş söyleyememiş.askerde artıyor malesef sigara sayısı dönünce bırakır inşallah.bir kitap var sigara bırakmakla ilgili onu al babama göndreyim dedi meğer kendi başlamış geri neyse kitabı okudu göndermiyor dedi ki babam bosuna göndrme dedi ondan yollamıyorum neyse hamileliğin başları uyuya kaldı telefondan face ine girdim tüm mesajları okudum.face den o kitabın sayfasına mesaj atmış sigarayı sayenizde tekrardan bıraktım diye uyandırdım uyku sersemi o eski mesaj dedi sanki tarihi saati yazmıyor gibi neyse 2 saat ağladım bitti dedim.o oldu 2 yıldır içmiyor yani çok zorlu süreç güzellkle destek oldum bırakmadı boşanma korkusu ile bıraktı.6 yıllık evliyim tek sigara konusunda tehdit ettim işe yaradı ama herkes aynı değil benim eşim uyumlu çok ta zorlamayın çocugu koyun araya onun için filan deyin sonuçta anne baba içerken cocuğa içme demeleri çok komik oluyor

Ders calisicaz dedim ama dolapta mozaik pasta varri buyuk arkasina saklamis anne bise diycem ama kizma.bunuda yiyebilirmiyim.sofrayi yeni topladim bir tepsi pogaca bitti..onuda yiyecek.oturmak haram gorusuruz kizlaar
allah yardım etsin tatlı telaşlar günlük işler bir yemek bitmeden diğeri valla bütün gün yemek hazırlA ye kaldır başka iş yapmaya vakit yo işe gitsem de azcık dinlensem eve gelene kadar demeye başladım :)

umarım sizde bırakırsınız, ben önce ilaç almayı üşündüm ama söylenen ilaç ta vücuda zehir yüklüyormuş, o zamanlar hamile kalmayı düşündüğüm için onu eledim sonra bakanlığın sigarayı bırakma hattını aradım ama cevap veren olmadı ( ama arkadaşlarımdan olumlu yardım alanlar var ) karar verdim ve bıraktım yani şu gün bırakacagım dedim o gece 12 kadarda içtim ve ondan sonra içmedim ama çok zordu özellikle ilk günler o günlerde bol bol yürüyüş yaptım ve biraz abur cuburu kaçırdım , ya hiç unutmuyorum bir gece yaktım bir tane içiyorum sonra, kendime kızıyorum o kadar dayandın niye başladın falan sonra bir baktım yataktayım rüyaymış

eşimde önce elektronik siğara aldı 1 ay kullandı sonra onuda bıraktı çünkü elektıronik sigaraya da neticede nikotin enjekte ediyorsun, ben bıraktıysam herkes bırakır ben hep diyorum çünkü arkadaşlar diyordu öyle bir içiyorsun ki sanki yiyorsun

ama bağımlı olmak çok kötüymüş, onu anladım ve çok ama çok kızdım kendime

Elhamdülillah buda bişeydir canım bi gecede kapatıp gizlice kaçadabilirdi paranız gittiği gibi işsiz kalırdı birde bu da bişeydir gözün aydın inşallah toparlayınca paranızıda öder

Maşallah canım gerçekten hayranlıkla okuyorum zor valla bi çocukla bile sürekli şikayet halindeyim yoruluyorum diye üç tane oğlan çok zor olmalı bizim bi arkadasın üç oğlu var meyveyi kasayla alıyorlar yemekler dev boy tencerelerde pişiyor evde dört adam dört koca boğaz demek hele ergenlikte düşünemiyorum rabbim annelerin yardımcısı olsun

belkide değil kesin olarak öyle canım dumana maruz bırakıldığımız için bende sürekli tedavi sürekli tıkalı burun zor nefes alma bu sebepten sürekli grip nezle olma iğne serum çok yasadım eşim evde içmiyor ama hamileyken dedi doktor ona eşini düşünüyorsan içmeyeceksin senin üstüne sinen koku onun için nefes alamama sebebi diye ama bırakamıyor senin için ölürüm diyo ama sigarayı bırakamıyor çok uğraştı sahidim ama öyle bişi ki eli ayagı titriyo canlı cansız herseyle kavga ediyo en son beni delirtiyo ben yak bi tane git basımdan diye yalvarıyorum tehdit hiç etmedim ama iyi yönden çok tesvik etmeye calıstım ağladım sen sıgaradan ölürsen kırkın cıkmadan baska adamla evlenirim bile dedim ama olmadı eşim benimde uyumludur ama mevzu sigara olunca kafa gidiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…