Biz dokuz aylik olduk bu hafta ici yaptiricam.hava cok soguk bakalim ne zaman cikarabilirim.Merhaba kızlar
Umarım herkes iyidir.Çok şükür biz iyiyiz.unutmadan sorayım 9.ay aşısını yaptıran var mı aranızda?Tam 9 ay dolmadan yapılması lazımmış sağlık ocağındaki ebe söyledi.Size de bir danışayım dedim.
A-a! Sen de mi İzmirlisin? Şimdi öğrendim..Kızlar merhaba,
yoğunluktan giremedim bugün nete.
Nasılsınız, minnaklarınız nasıl? Biz iyiyiz şükür. İzmir'e sabah kar yağdı tutar diye umut ettik ama durdu malesef ama müthiş soğuk var.
Biz hep inek sütünden mayalıyoruz, markete köyden günlük getiriyorlar bu kasabada..kızlar iyi akşamlar keci sutumuz bitti ve malesef en az bir ay daha yok yavrulama donemiymis.inek sütü ile yoğurt yapacağım ilk kez eymen için.bildiğimiz sutcuden alacagim.açık sütten bebeğine yoğurt mayalayan oldu mu
Selam kızlar
Bursa kara teslim, bebeğimle evde mahsur kaldık :)
Bir süredir meleğimin kabızlık problemi vardı, bir dr arkadaş duphalac şurup tavsiye etti 3 -4 gün 1 çay kaşığı verdim fayda etmedi. 5 günün sonunda toptan yaptı :) bu geçtiğimiz hafta da yapmadı hiç 2 gündür ağlayıp ıkınarak fındık kadar yaptı. Doktora götürmek istemedim gerekli gereksiz bi ton tahlil yaptığı için çoğu. Doktoruyla telefonda görüştüm libalaks lavman tavsiye etti fakat prospektuste 3 yaş üstü çocuklar için yazıyo, eczacı 2 arkadaşımla görüşüp fitilde karar kıldım ve fitili kullanca yaptı kakasını katı bi şekilde. Bugüne kadar da her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim, kuru kayısı suyu, kimyon verdim ama anne sütü de aldığından çok su içmek istemiyo. Önerileriniz var mı?
Sizin bıdıklar nasıl? Hasta olanlara geçmiş olsun çok
Ben yapıyorumkızlar iyi akşamlar keci sutumuz bitti ve malesef en az bir ay daha yok yavrulama donemiymis.inek sütü ile yoğurt yapacağım ilk kez eymen için.bildiğimiz sutcuden alacagim.açık sütten bebeğine yoğurt mayalayan oldu mu
Biz daha vurulmadik ama.bizeboyle birsey denmedi saglik ocaginda hatta birkac gun gec bile vurulcak bizimki.Merhaba kızlar
Umarım herkes iyidir.Çok şükür biz iyiyiz.unutmadan sorayım 9.ay aşısını yaptıran var mı aranızda?Tam 9 ay dolmadan yapılması lazımmış sağlık ocağındaki ebe söyledi.Size de bir danışayım dedim.
Evet izmirliyim.A-a! Sen de mi İzmirlisin? Şimdi öğrendim..
Selam kızlar
Bir süredir meleğimin kabızlık problemi vardı, bir dr arkadaş duphalac şurup tavsiye etti 3 -4 gün 1 çay kaşığı verdim fayda etmedi. 5 günün sonunda toptan yaptı :) bu geçtiğimiz hafta da yapmadı hiç 2 gündür ağlayıp ıkınarak fındık kadar yaptı. Doktora götürmek istemedim gerekli gereksiz bi ton tahlil yaptığı için çoğu. Doktoruyla telefonda görüştüm libalaks lavman tavsiye etti fakat prospektuste 3 yaş üstü çocuklar için yazıyo, eczacı 2 arkadaşımla görüşüp fitilde karar kıldım ve fitili kullanca yaptı kakasını katı bi şekilde. Bugüne kadar da her gün 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim, kuru kayısı suyu, kimyon verdim ama anne sütü de aldığından çok su içmek istemiyo. Önerileriniz var mı?
Ben bir aydir mayaliyorum sukur bi sorunda olmadi.kızlar iyi akşamlar keci sutumuz bitti ve malesef en az bir ay daha yok yavrulama donemiymis.inek sütü ile yoğurt yapacağım ilk kez eymen için.bildiğimiz sutcuden alacagim.açık sütten bebeğine yoğurt mayalayan oldu mu
lLaci kullan canim.gecmisken tekrarlamasin oyle okuyo cunki.dr vaar dr var gercekten.bende dr yuzunden yavrum bi ay kulak agrisiyla yasadi yemedi kilo almadi..uc hafta sonra baska dr direk kbb ye sevk etti zara katar iltihaplamisti nerdeyse isotme kaybi oluyodu.bu arada kizlar agzimiz mantarimiz iyilesti sukur.vitamin takviyesi iyi geldi.İyi akşamlar doktordan geldik ama hiç memnun kalmadım. Diğer doktorumuz uzak değiştirmek zorunda kaldık. Kulağı inmek üzere dedi on gün daha kullan ilaçları dedi ama ben dört gündür vermiyorum.. Ne yapsam devam etsem mi. Çünkü ilaç vermek istemiyorum çok.
Bizim ki muane olurken çok ağladı ve doktor ağlıyor diye ilgilenmedi sakinleşince gelinde demedi sinirlendim çıktım bende. Başından savar gibiydi. Hiç konuşmadık başka bu ay böyle olur şöyle olur yok yok. Aşıyı bile sormadı.
Bizim aşı sağlık ocağında cuma günleri oluyor yani dokuz uçağı beş gün geçecek umarım sorun olmaz.
MerhabalarSelamlar
Oto koltugu mevzusu iyi denk geldi. Bizimki concord ama kucuk geliyor artik. Yeni alacaktim. Herkes bir markada hemfikir sanirim. Tesekkurler, sormadan yardim ettiniz
Canim evimin belirli bir duzeni hep vardi ama cocuk olunca daha da dikkat etmeye basladim. Sigara icenleri eskiden balkona yolluyordum simdi ona da izin vermiyorum. Bana gelen de bilerek geliyor zaten. Sonradan ogrenip memnun olmayanla da telefonda gorusuyoruz
Gecen basima geleni anlatayim. Evde oturma odasi oglanin gunduz vaktini gecirdigi yer. Esimin akrabalari misafir olacakti sadece aksam yemegi icin. Salona davet edip oturma odasina girmemelerini rica ettim. Cunku oglan yere yatip haliyi bile yaliyor. Bir saat kadar sonra cocuklari oturma odasinda tv karsisinda buldum. 4 cocugu var. Bebegimin oyuncaklarina da dokunmuslar. Oda zaten temizlenecek bu saatten sonra cik desem de birsey ifade etmez dedim seslenmedim. Wc ye gittim bir de ne goreyim. Terligi tuvalet kisminda birakmis lavabo olan yerde coraplari ile yurumusler. E tahmin edin artik. Halilar koltuklar...
Ciglik attim saskinliktan. Hanim ne oldugunu anladiginda bile benim kadar uzulmedi kendinin ve ailesinin yaptigina. Hali yikamaya verirsin dedi cok sakin bir ses tonu ile.
Sonuc halilar yikamaya gitti. 2 gun oglum odasindan cikamadi. Koltuk vs temizligi icin de yardimci cagirmak durumunda kaldim. Bir daha evime gelemeyecekler...
Guzel haberlerle gelirsin insallah canim.
AmaninAllah kolaylik versin canim. Basiniza is acilmasin da.
Canim benim oglan surekli ayakta. Tutmadan da 1 m kadar yuruyor. Corabi bazen de patigi var ayaginda. Ayakkabi almadim ama parmak ucunda yurumuyor. Ayagini basiyor bizim gibi.
Bruja nin esinin konusu aslinda. Esine bir sorsun biz de ogrenelim:)
torunu seslenmişte duymamış...torunuda gelmedi diye sinirlenip kakasını sağa sola bulaştırmış..birazda utanmış altına yaptığı için saklamak istemiş ağlamış...evin beti bereketi kalmadı zaten... pislikten...Canım yanliş anlamada elanın sürekli hasta olmasının sebebi de biraz o kız ve kaynanan bence kız bunları yaparken kaynanan nerdeymiş niye bakmamıs ne yapıyo diye valla yazık sana psikolojini bozmadan büyütebilsen bi kızını
canım benim kızda 3 gündür kabız ıkınıyor ıkınıyor çıkaramıyor... kulak çöpüne vazelini bolca sürüp makatından yavaşça fitil gibi içeri itiyorum... kulak öpünün ucu içeri girince 1 dakika kadar bekleyip çıkarıyorum ... altını bezleyip bekliyorum 10 dakika içinde kakaısnı yapıyor... fitil yada banzeri şeylerden iyidir canım... ama işte kaka yapmasına biz yardım ettiğimiz için bağırsak tembelliği olmasın diye her gün aynı saatte yap .. bu dediğimi...geçmiş olsun canım..inşallah düzene girer popoları...Selam kızlar
bana daha erken gibi geldi ayakkabı için... malum her doktorun dediğinide dinlememk lazım..bazıları bilip bilmeden konuşuyor...Ayammabu ba
zAyakkabi bazen giydirmeye calisiyorum.ama daha ayak parmaklarindaki yakalama refleksi daha duruyo bizde.parmaklarini bukuyo sonra birakiyo ama rahatsiz hissediyo.
ilerde düzeliyor yani öyle kalmıyor sonuçta... benim gördüğüm ve senin verdiğin örneklere göre çok büyük bir sakıncası yok galiba...Yürütece çok binen çocukların genellikle çoğunda var bu durum.Ben kızı çok bindirmiyorum.Maksimum günde yarım saati geçmiyor.Annemde sağolsun bütün gün onun elinden tutup gezdiriyor yürüteç yerine.Benim cimcime de tam basıyor ayaklarını.Ama bu zamanla geçici bir durum.Benim ablamın kızı da hep yürüteçteydi ve parmak ucuna basıyordu.10 aylıkken yürüdü şimdi 13 aylık atlı gibi koşturuyor:)
sanada merhaba canım...9 aylık oldu kuzular...şu aşılarıda bir atlatsaydıkKizlar herkese selam umarim minnoslar ve sizler iyisinizdir.uzun zamandir yazamiyorum bebisten vakit kalmiyor valla.kk da zayiflama topigine bi kac kelam yazip xikabiliyorum ancak.
9. Ay asisi ni yaptiracaktim kardan cikamadik umarim zamanini gecirmem ama 9 ayimizda doldu yarin bir ariyaim saglik ocagini
Simdide vakit bulmusken bir gecmise bakiyim
Hepinizi opuyoruz
ben pastorize alıyorum canım malesef sütçümüz yok... ama bir sorun olmadı inek sütünden...tabi senin biraz kaynatman lazım açık süt olunca...kızlar iyi akşamlar keci sutumuz bitti ve malesef en az bir ay daha yok yavrulama donemiymis.inek sütü ile yoğurt yapacağım ilk kez eymen için.bildiğimiz sutcuden alacagim.açık sütten bebeğine yoğurt mayalayan oldu mu
canım kullan istersen bir sıkıntı yaşamasın...cins cins doktor var işte... insan evladı bulmak zor her sektörde...İyi akşamlar doktordan geldik ama hiç memnun kalmadım. Diğer doktorumuz uzak değiştirmek zorunda kaldık. Kulağı inmek üzere dedi on gün daha kullan ilaçları dedi ama ben dört gündür vermiyorum.. Ne yapsam devam etsem mi. Çünkü ilaç vermek istemiyorum çok.
Bizim ki muane olurken çok ağladı ve doktor ağlıyor diye ilgilenmedi sakinleşince gelinde demedi sinirlendim çıktım bende. Başından savar gibiydi. Hiç konuşmadık başka bu ay böyle olur şöyle olur yok yok. Aşıyı bile sormadı.
Bizim aşı sağlık ocağında cuma günleri oluyor yani dokuz uçağı beş gün geçecek umarım sorun olmaz.
maşşallah Arda ya geçmiş bitmiş olsun inşallah bir daha tekrarlamasın..İ
lLaci kullan canim.gecmisken tekrarlamasin oyle okuyo cunki.dr vaar dr var gercekten.bende dr yuzunden yavrum bi ay kulak agrisiyla yasadi yemedi kilo almadi..uc hafta sonra baska dr direk kbb ye sevk etti zara katar iltihaplamisti nerdeyse isotme kaybi oluyodu.bu arada kizlar agzimiz mantarimiz iyilesti sukur.vitamin takviyesi iyi geldi.
günaydın canım...yulaf unu acımsı oluyor evet... bayat olduğundan falan değil...omletine yoğurdunada karıştırabilirsin...o zaman tadı çok ağzına gelmiyor ...ben tam buğday unu kullanıyorum... onuda dene istersen...Günaydın arkadaşlar ardanin annesi kuzu iyileşmiş gözün aydın kızlar dün yazmıştım yulaf ününü nasıl kullanıyorsunuz diye bu sabah yaptım tadı hafif acimsi geldi tadı böyle mi acaba yoksa bayatlamis mi anlamadim bilgisi olan cvp sevinirim hırsız sanırım sen kullanıyorsun of kafam karıştı önceden tadını bilmisligimde yok
İyi akşamlar doktordan geldik ama hiç memnun kalmadım. Diğer doktorumuz uzak değiştirmek zorunda kaldık. Kulağı inmek üzere dedi on gün daha kullan ilaçları dedi ama ben dört gündür vermiyorum.. Ne yapsam devam etsem mi. Çünkü ilaç vermek istemiyorum çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?