bende bı yandan çalısmanın iyi geleceğini düşünüyorum cünkü herkes kızımla kafayı bozduğumu abarttığımı söylüyo bilmiyorum belkide doğru kendimi bitek burda rahat ifade edebiliyorum anlatıp anlasılıyorum yediğinden içtiğinden ilacına doktoruna oturacagı koltuktan oynayacagı oyuncaga herseyden biz sorumluyuz sürekli kafam onunla mesgul uykuda bile asla derin uykuya dalamıyorum o dönerken bile uyanıyorum belkide ben abartıyorum ama elimde değil o yuzden bakıcı fikri korkunc gelıyo anneme bile zor bırakıyorum su an ellı kere arıyorum bı hastaneye carsıya gidince yuzden alısamam diye cok korkuyorum inşallah dediğin gibi olur okul telasesiyle kolay atlatırım son kurduğun cümleyi kurabilmeyi çok istiyorum
çok çok geçmiş olsun, ateşten bende korkuyorum çok ateşlenince başının çok ısınmamasına dikkat et canım, bide diş olayını dr söyle takviye vitaminler veriyorlar bazen geç diş çıkaran çocuklaraHerkese günaydın!
Perşembe akşamından beri Ceku'nun derdindeydim. Şimdi işe giderken ancak vakit bulabiliyorum foruma göz atmak için.
Perşembe eve vardığımda Ceku'nun ateşi vardı: 37.5 Ne yapsak, ne yedirsek, ne zaman yatırsak derken uyudu, 1 saat sonra uyandı. Ateşi 39 olmuştu. Apar topar ASM acile koştuk. Varana kadar 39.5 olmuştu bile! Doktor (artık bir klasik) soğuk algınlığı için ağrı kesici/ateş düşürücü ve antibiyotik yazdı. "Bence hemen bir çocuk hastanesine götürün" dedi. Çıkmadan da elime bir fitil tutuşturdular.
Tabi ki almadım reçetede yazanları. Son ASM maceramdan beri oradaki hekimlere karşı garezim var. Fitil Ceku'nun ateşini 37'ye kadar indirdi 30 dk'da. Biraz da ıslak bezle soğuk kompres yaptım şakaklarına ve koltuk altlarına. Öylece uyudu sabah 4'e kadar. Baktım ateşi yine yükselmiş 38'e, bir ölçek calol verdim, yedirdim uyuttum. Uyanınca doğru hastaneye.
İnsanın kendi arabası olmayınca böyle askıya alıyor işte acil durumları bile bazen. Biz hastaneye varana kadar saat 9'u geçti. Muayene oldu. "Kakası cıvık ama seyrek" demem gerekirken doktora, "ishal" dedim. Adam da yüksek ateş, tıkanık geniz, ağızda pamukçuk ve ishal belirtilerinden dolayı kaka tahlili istedi ilaç vermeden önce.
Ceku'nun kakası çok kıymetli, öyle herkese göstermez! Bütün gün bekledik, tık yok! Doktora danıştım, eve döndük. Yolda her ihtimale karşı fitil aldım eczaneden. Ceku'yla yaşıt kuzenimin oğlu var İstanbul'da. Onlar da 1 hafta önce aynı şikayetlerle doktora gitmişler. Doktor ağzındaki pamukçuk için de ilaç vermiş. Ben de eczacıdan aynısını istedim, artık ne yapayım! Tahlil sonucu olmadan ilaç vermiyorlar. Çocuk pazartesiye kadar çile mi çeksin? Burnu için de viks buharında oturduk 5 dk'ya yakın.. Oh, temiz!
Diş bu, arkadaş... Soğuk algınlığı bu kadar çabuk geçer mi? Akşam ateşi normaldi. Sabah da öyle. Arada bir huzursuzluk yapıyor, uykusu kaçıyor, ağlıyor falan ama ateşi yok bugün, şükür!
Ne dişmiş!
Hasta olan tüm bebeklere acil şifalar! Annelerine de kolaylıklar! (Babalar horul horul uykuda nasılsa!)
Ya işte asıl korktuğum kulak iltihabı. Çünkü çok uzun zamandır genizini tamamen temizleyemedim..canım diş sıkıntısı için biraz fazla yüksek 39-39.5 acaba dişi apsemi yaptı ki soğuk algınlığı olsa sen zaten anlarsın bizde bir haftadır uykusuzluk huysuzluk hat safhada üstten 4 diş birden kabarmıs 2 aydır cıkamadı bu ara iyice kabardı yakın heralde gercekten allah annelerin yardımcısı olsun ağlarsa anam ağlıyo
çok çok geçmiş olsun, ateşten bende korkuyorum çok ateşlenince başının çok ısınmamasına dikkat et canım, bide diş olayını dr söyle takviye vitaminler veriyorlar bazen geç diş çıkaran çocuklara
Evet, şu gaita örneğini bir vereyim, doktorla daga detaylı görüşmek istiyorum. Behçet Uz bile olsa devlet hastanesi hep aynı.. En fazla 5 dakika ayırıyorlar. Keşke imkanım olsa ben de bebeğimi güzel bir uzmanın takibinde büyütsem..
Morganapril canım cekuya geçmiş olsun( kıyamıyorum kuzulara bişi olmasıınn ((
Biizz kontrolden geldik ama oğlum çok ağladı yabancıladı doktorunuhiçbirşey soramadım dinleyemedim üst dişlerde kabarmış gelir yakında dedi :)
Aşı oldu ve 3 gün içerisinde ateş olabilir döküntü olabilir ama bulaşıcı değil dedi ve banyo yaptırabilirsiniz dedi:)
Oğlum 77.5 cm olmuş :) 10100 kilosu :) 48 de baş çevresi :) kocaaaman olmuş dedi doktoruda :)) kapı gibi olacak bu oğlan sanırım :))))
Evet, şu gaita örneğini bir vereyim, doktorla daga detaylı görüşmek istiyorum. Behçet Uz bile olsa devlet hastanesi hep aynı.. En fazla 5 dakika ayırıyorlar. Keşke imkanım olsa ben de bebeğimi güzel bir uzmanın takibinde büyütsem..
kızım kasım 2009 doğumlu 5 yaşında ve arka dişler çıkıyor sonra öndekiler dökülecek onlar tekrar çıkacak hah ben hatırlıyorum lise 1 sınıftaydım yan kesici dişim düşmüştü birde onun çıkması vardı milet benimle dalga geçiyordu diş buğdayı dökelim diyeoff bu diş mevzusu kaç yasına kadar cektiriyor böyle yazık kuzularada bizedeallah yardımcın olsun canım
paranox fitil benim bildiğim ateş düşürücü olarak daha çok kullanılıyorkızlar oğluma doktor soğuk algınlığı için paranox diye bir fitil yazmıştı çok iyi gelmişti kabızlık için verilen fitillere mesafeliyim ama soğuk algınlığı için kurtarıcı oldu şurup icirmek ölüm
benim yengemde öğretmen kendi kızını 5 yaşında okula gönderdi bana görede 5 yaş anasınıfı yaşı okul erken olurhassas anne bloğunu biliyosunuzdur sanırım az önce ece hanım 7 yaşında 3.sınıfa giden oğlunun sınava gireceğini yazmış annelerde sormuşlar 7 yaşında nasıl 3.sınıfta diye ece hanımda gelişiminin çok önde olduğunu 5 yaşında 2 basamaklı sayıları aklından toplayıp çıkardığını yazıp okuyabildiğini yazmış uzman görüşü alınarak 5 yaşında okula başlamış şimdide sınava girecek sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda bizimkiler küçük çok yolumuz var ama aynı durumda tutumunuz ne olur merak ettim
kendi adıma çocuğumu 5 yaşında okula başlatmam sanırım kafa olarak çocuk buna hazır olabilir ev ortamında yazma okuma toplama çıkarma yapabilir ama okul düzeni farklı sabah erkenden kalk derslere gir ödev sınav falan yani iş böyle bi rutine binince sıkılabilir evde istediği zaman yapacağı şeyler o zaman mecburi olacak annelik iç güdülerim uzman görüşlerine ağır basar diye düşünüyorum
kızım kasım 2009 doğumlu 5 yaşında ve arka dişler çıkıyor sonra öndekiler dökülecek onlar tekrar çıkacak hah ben hatırlıyorum lise 1 sınıftaydım yan kesici dişim düşmüştü birde onun çıkması vardı milet benimle dalga geçiyordu diş buğdayı dökelim diye
paranox fitil benim bildiğim ateş düşürücü olarak daha çok kullanılıyor
Selvi boylu maşallah ya:)Morganapril canım cekuya geçmiş olsun( kıyamıyorum kuzulara bişi olmasıınn ((
Biizz kontrolden geldik ama oğlum çok ağladı yabancıladı doktorunuhiçbirşey soramadım dinleyemedim üst dişlerde kabarmış gelir yakında dedi :)
Aşı oldu ve 3 gün içerisinde ateş olabilir döküntü olabilir ama bulaşıcı değil dedi ve banyo yaptırabilirsiniz dedi:)
Oğlum 77.5 cm olmuş :) 10100 kilosu :) 48 de baş çevresi :) kocaaaman olmuş dedi doktoruda :)) kapı gibi olacak bu oğlan sanırım :))))
oooo lisede diş mi cıkarttın:) lise1 de bnm 20yas dişim çıkmıştı :) cocuklar sana cektiyse bıraz uğrastıracaklar galiba senikızım kasım 2009 doğumlu 5 yaşında ve arka dişler çıkıyor sonra öndekiler dökülecek onlar tekrar çıkacak hah ben hatırlıyorum lise 1 sınıftaydım yan kesici dişim düşmüştü birde onun çıkması vardı milet benimle dalga geçiyordu diş buğdayı dökelim diye
paranox fitil benim bildiğim ateş düşürücü olarak daha çok kullanılıyor
kulak iltihabında süpheleniyorsan kulaak burun boğaza götür canım izin gününde çünkü cocuk doktorları pek anlayıp tanı koyamıyorlar kulağaYa işte asıl korktuğum kulak iltihabı. Çünkü çok uzun zamandır genizini tamamen temizleyemedim..
umarım alışır canım ne zor anne olmak babalar cekip işe giderken böyle kaygıları olmuyor ama bizim için çok zor oluyorgünaydın herkese iyi hafta sonları hastalıksız kazasız belasız ağrısız günler
umarım sende kısa zamanda rahatlarsın yani illaha insanın aklı çocuğunda oluyor ama saplantı haline de getirmemek lazım, aslında kaygıların çok normal canım ama inan alışırsın sende kızında, bir gün evden çıkıyorum kızım nasıl ağladı ağla ağla kendini parçaladı bakıcı dedi üzülme bak dedi biz şlimdi evden çıkacağız köşeyi dönmeden susacak, bende dışardan bir yerden bakıyorum ne köşeyi dönmesi , daha bahçe kapısını çıkınca sustu 5 dk sonra gülücükler saçıyordu
çok çok geçmiş olsun, ateşten bende korkuyorum çok ateşlenince başının çok ısınmamasına dikkat et canım, bide diş olayını dr söyle takviye vitaminler veriyorlar bazen geç diş çıkaran çocuklara
bilmiyordum bende bakayım bloğa. aslında zor bir konu herkesin cocugu kendıne cok zeki geliyor böyle düşünüp okula 5 yasında yollayan cok insan var gecen sene sınıfımın yarısı 5 yasındaydı bi çogunun velisini çağırdım yalvardım alın seneye yollayın okul çocugu degıl bunlar dıye ama dinletemedim ve o cocuklar okuma yazma öğrenemediği gibi okuldan bile soğudular ama okuma yazmayı ilk öğrenip herkes 10a kadar sayamazken 2-3 basamaklı toplaama cıkarma yapan öğrencimde 5 yasındaydı yani gercekten uzman görüşüne göre zekiyse erken gitmeli çünkü bu seferde 7 yasına geldiğinde o cocuk kompleks problem cözebilecek hale gelir ve o yasta 1.sınıfa gıtmek kendini moronların arasında hissettirir ve okuldan sıkılıp gitmek istemeyebilir ama bn kendi adıma bu kadar zeki olmadığı sürece asla erken yollamamhassas anne bloğunu biliyosunuzdur sanırım az önce ece hanım 7 yaşında 3.sınıfa giden oğlunun sınava gireceğini yazmış annelerde sormuşlar 7 yaşında nasıl 3.sınıfta diye ece hanımda gelişiminin çok önde olduğunu 5 yaşında 2 basamaklı sayıları aklından toplayıp çıkardığını yazıp okuyabildiğini yazmış uzman görüşü alınarak 5 yaşında okula başlamış şimdide sınava girecek sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda bizimkiler küçük çok yolumuz var ama aynı durumda tutumunuz ne olur merak ettim
kendi adıma çocuğumu 5 yaşında okula başlatmam sanırım kafa olarak çocuk buna hazır olabilir ev ortamında yazma okuma toplama çıkarma yapabilir ama okul düzeni farklı sabah erkenden kalk derslere gir ödev sınav falan yani iş böyle bi rutine binince sıkılabilir evde istediği zaman yapacağı şeyler o zaman mecburi olacak annelik iç güdülerim uzman görüşlerine ağır basar diye düşünüyorum
Dis uzun bi surec canim, ama bir yasindan sonra dahada kolay cikariyolar bi bakiyosun azi disi var agzindaoff bu diş mevzusu kaç yasına kadar cektiriyor böyle yazık kuzularada bizedeallah yardımcın olsun canım
ya o günler gelecek miDis uzun bi surec canim, ama bir yasindan sonra dahada kolay cikariyolar bi bakiyosun azi disi var agzindagun gelecek benim oglanin kizin disleri niye hala dusmedi yasitlari tum doktu diyeceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?