bana da drum 1 yaş aşısının içinde menenjit zaten var bunlar birazda capital sistemin oyunu özel aşılar dedi yinede sen bilirsin istersen yaptır dedi bilemedimKızlar menenjit aşısını sordum ben 2 yaşından önce önermiyorum 1 yaş kontrolüne geldiğinizde konuşuruz dedi ...
banada aynı şeyi söyledi 1 yaşını geçsin ben size söyliyeceğim dedi.Kızlar menenjit aşısını sordum ben 2 yaşından önce önermiyorum 1 yaş kontrolüne geldiğinizde konuşuruz dedi ...
çünkü çoğu buzhane oluyor ondan benimkide alınınca pişirilmesini söyledi ama eşim tazaden tutarsa parça parça atabilirsiniz dipfirize dedi.doktorlarımız aynı kafadan.Birde whatsapptan şu balık mevzusunu sordum ,Dondurucuya koymayın en fazla 1-2 gün bekletebilirsiniz yazmış ....
anam yine kafalarımız karıştı :)bana da drum 1 yaş aşısının içinde menenjit zaten var bunlar birazda capital sistemin oyunu özel aşılar dedi yinede sen bilirsin istersen yaptır dedi bilemedim
kızlar aras koltuklardan tutunup kalkmaya başladı nihayet yatağını indirmek lazım ama biz park yatağımızı kullanmıyorduk anne yanı karyolamıza çok alıştık sanırım parrk yatağımıza dönme vakti geldi
evet bir de düşmese sırtüstü sürünsün isteyordum şimdi koltuk sehpa altlarından topluyorum şimdi kimbilir nerelerden topluyacağımhayırlı olsun dikilmeye başlama işi efsane şimdi tutunabildiği her yerde kalkmak isticek
evet bir de düşmese sırtüstü sürünsün isteyordum şimdi koltuk sehpa altlarından topluyorum şimdi kimbilir nerelerden topluyacağım
İLK AYLARDAKİ GİBİ TAŞ GİBİ OLMAZ CANIM DEVAMLI EMDİĞİ İÇİN GÖĞSÜN YUMUŞAK OLUR EĞER TÜM GECE YADA TÜM GÜN EMMEZSE O ZAMAN OLUR BOŞ OLSA ISIRIR ÇİMDİRİR ZATEN MERAK ETMEKafama takıldı siz diyorsunuz ya sütüm azaldı vs diye benimde. mi azaldı acaba göğüs pompası almadım gerek duymadım ama şimdi alsa mıydım diyorum bakardım kaç cc çıkıyo diye 1 ay öncesine kadar oğlum bir memeden emerken diğerine sızlama gelirdi dolardı resmen hissederdim taş gibi olmuyodu tabi ilk annelik günlerindeki gibi ama dolulugu hissediyodum şimdi o his olmuyo sıkınca bazen fışkırıyo meteninde ağzının kenarları süt oluyo akmış belli ama ne biliyim işte tedirgin oldum gerçi meme boş olsa emmez dimi
Afacan Aras geliyoorrr çekiliiiiiinnn yooldaaannn :)) nerde bakiimmm kırılacak döküleceklerrr , hıh işte burada , annneeee uzağa koyma dedim sana şu saydam şeyleri :))) kırılınca çok güzel ses çıkarıyor onlar :) heheheeeekızlar aras koltuklardan tutunup kalkmaya başladı nihayet yatağını indirmek lazım ama biz park yatağımızı kullanmıyorduk anne yanı karyolamıza çok alıştık sanırım parrk yatağımıza dönme vakti geldi
Anne baaak dikiliyorum ... Hmmm yatağıda mı dikiltsek acaba :)))çok keyifli ama yorucu oluyo uyutmak sıkıntı oluyo bizde dikilecem diye yatmıyo tosun
Canancım nasılsın eymen nasıl .. Kafasındaki şişlik geçmiştir dimi ...İLK AYLARDAKİ GİBİ TAŞ GİBİ OLMAZ CANIM DEVAMLI EMDİĞİ İÇİN GÖĞSÜN YUMUŞAK OLUR EĞER TÜM GECE YADA TÜM GÜN EMMEZSE O ZAMAN OLUR BOŞ OLSA ISIRIR ÇİMDİRİR ZATEN MERAK ETME
Gece uzun olabilir :)) iyi geceler sanada :)) bende uyuyayım bari :)))1 haftadır yanımızda yatıyodu metehan bugün odasına aldık tekrar bakalım gece neler yaşıcaz hepinize iyi geceler kızlar
Canim bende besbucukta baslattim buyuk oglumu ..subatta sekize girecek.ucuncu sinifin yarisi bitti bile.ustelik sinifinda on yasinda dokuz yasindakiler de var.ilk yil birinci donem eyvah brn ne yaptim dedim zorlandik biraz.suan super ama sinifin basarilarindan.matematik hele cok iyi ki ogretmenimiz cok siki not almak kolay degil.ikincisidr kasimda alti yasadi birinci sinifa 70aylikken basladi.hic sorun yasamadik..ne verirsen aluyo egitimde islemek lazim bence..hassas anne bloğunu biliyosunuzdur sanırım az önce ece hanım 7 yaşında 3.sınıfa giden oğlunun sınava gireceğini yazmış annelerde sormuşlar 7 yaşında nasıl 3.sınıfta diye ece hanımda gelişiminin çok önde olduğunu 5 yaşında 2 basamaklı sayıları aklından toplayıp çıkardığını yazıp okuyabildiğini yazmış uzman görüşü alınarak 5 yaşında okula başlamış şimdide sınava girecek sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda bizimkiler küçük çok yolumuz var ama aynı durumda tutumunuz ne olur merak ettim
kendi adıma çocuğumu 5 yaşında okula başlatmam sanırım kafa olarak çocuk buna hazır olabilir ev ortamında yazma okuma toplama çıkarma yapabilir ama okul düzeni farklı sabah erkenden kalk derslere gir ödev sınav falan yani iş böyle bi rutine binince sıkılabilir evde istediği zaman yapacağı şeyler o zaman mecburi olacak annelik iç güdülerim uzman görüşlerine ağır basar diye düşünüyorum
Aynisini benim oglumda da oluyor anni hadi arti:kızlar günaydın sonunda hafta sonu geldi son iş günü yarın pazar kızımın hadi hadi atti demeleri yarın gerçek olacak haftalardır olan soğuktan sonra daha dışarı çıkılabilir havalar sabah kuzumu zor bıraktım koynumdaydı ben kıpırdandıkça yakamı tutup bırakmadı işe geç kaldım :)
Cok gecmis olsunHerkese günaydın!
Perşembe akşamından beri Ceku'nun derdindeydim. Şimdi işe giderken ancak vakit bulabiliyorum foruma göz atmak için.
Perşembe eve vardığımda Ceku'nun ateşi vardı: 37.5 Ne yapsak, ne yedirsek, ne zaman yatırsak derken uyudu, 1 saat sonra uyandı. Ateşi 39 olmuştu. Apar topar ASM acile koştuk. Varana kadar 39.5 olmuştu bile! Doktor (artık bir klasik) soğuk algınlığı için ağrı kesici/ateş düşürücü ve antibiyotik yazdı. "Bence hemen bir çocuk hastanesine götürün" dedi. Çıkmadan da elime bir fitil tutuşturdular.
Tabi ki almadım reçetede yazanları. Son ASM maceramdan beri oradaki hekimlere karşı garezim var. Fitil Ceku'nun ateşini 37'ye kadar indirdi 30 dk'da. Biraz da ıslak bezle soğuk kompres yaptım şakaklarına ve koltuk altlarına. Öylece uyudu sabah 4'e kadar. Baktım ateşi yine yükselmiş 38'e, bir ölçek calol verdim, yedirdim uyuttum. Uyanınca doğru hastaneye.
İnsanın kendi arabası olmayınca böyle askıya alıyor işte acil durumları bile bazen. Biz hastaneye varana kadar saat 9'u geçti. Muayene oldu. "Kakası cıvık ama seyrek" demem gerekirken doktora, "ishal" dedim. Adam da yüksek ateş, tıkanık geniz, ağızda pamukçuk ve ishal belirtilerinden dolayı kaka tahlili istedi ilaç vermeden önce.
Ceku'nun kakası çok kıymetli, öyle herkese göstermez! Bütün gün bekledik, tık yok! Doktora danıştım, eve döndük. Yolda her ihtimale karşı fitil aldım eczaneden. Ceku'yla yaşıt kuzenimin oğlu var İstanbul'da. Onlar da 1 hafta önce aynı şikayetlerle doktora gitmişler. Doktor ağzındaki pamukçuk için de ilaç vermiş. Ben de eczacıdan aynısını istedim, artık ne yapayım! Tahlil sonucu olmadan ilaç vermiyorlar. Çocuk pazartesiye kadar çile mi çeksin? Burnu için de viks buharında oturduk 5 dk'ya yakın.. Oh, temiz!
Diş bu, arkadaş... Soğuk algınlığı bu kadar çabuk geçer mi? Akşam ateşi normaldi. Sabah da öyle. Arada bir huzursuzluk yapıyor, uykusu kaçıyor, ağlıyor falan ama ateşi yok bugün, şükür!
Ne dişmiş!
Hasta olan tüm bebeklere acil şifalar! Annelerine de kolaylıklar! (Babalar horul horul uykuda nasılsa!)
Masallah oglusuna canim senin ve benim oglan topigin irilerinden.Morganapril canım cekuya geçmiş olsun( kıyamıyorum kuzulara bişi olmasıınn ((
Biizz kontrolden geldik ama oğlum çok ağladı yabancıladı doktorunuhiçbirşey soramadım dinleyemedim üst dişlerde kabarmış gelir yakında dedi :)
Aşı oldu ve 3 gün içerisinde ateş olabilir döküntü olabilir ama bulaşıcı değil dedi ve banyo yaptırabilirsiniz dedi:)
Oğlum 77.5 cm olmuş :) 10100 kilosu :) 48 de baş çevresi :) kocaaaman olmuş dedi doktoruda :)) kapı gibi olacak bu oğlan sanırım :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?