2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Canim tsk ederim arka kök dişler cikiyor birde hafif grip zaten küçükkende diş çıkarırken grip olurdu ateşi 39,5 olunca müdahale ettim dün dok antibiyotik yazmıştı üç gün ateşi düşmezse verirsin demişti farenjit ilerler su an daha iyi aferin veriyorum birde umca almıştım onu veriyorum biraz düzelsin bağışıklık sistemi güçlenmesi içinde max immumun vermiştı onu alacam bu kuz ne balık ne et yer sadece kiymayla yapılan yemekleri yer bende yemeklerime onu kullanıyorym

Gunaydin iyi hafta sonlari

Klasik bir haftasonu. Gezme tozma gunu ilan ettik Alisveris te yapilacak. Minik korsanimin yeni kiyafetlere ihtiyaci var. Kucuk geliyor sweatshirtleri, bilekleri acik kaliyor 6 disi var artik. Simasi cok degisti. Kocaman adam oldu yakisiklim:)

Hasta olan&atesi cikan tum yavrulara gecmis olsun.

Ceylan gibi seken, koltuktan koltuga kosturan ve oturmaya baslayan kuzulara masallah

Dolma yiyen tosuna ayrica masallah. Bol bol op saril yerimize annesi

Ise baslayacak olan arkadaslar...insallah gonlunuze gore bir bakici bulursunuz.

kızlar günaydın sonunda hafta sonu geldi son iş günü yarın pazar kızımın hadi hadi atti demeleri yarın gerçek olacak haftalardır olan soğuktan sonra daha dışarı çıkılabilir havalar sabah kuzumu zor bıraktım koynumdaydı ben kıpırdandıkça yakamı tutup bırakmadı işe geç kaldım :)

Herkese günaydın!

Perşembe akşamından beri Ceku'nun derdindeydim. Şimdi işe giderken ancak vakit bulabiliyorum foruma göz atmak için.

Perşembe eve vardığımda Ceku'nun ateşi vardı: 37.5 Ne yapsak, ne yedirsek, ne zaman yatırsak derken uyudu, 1 saat sonra uyandı. Ateşi 39 olmuştu. Apar topar ASM acile koştuk. Varana kadar 39.5 olmuştu bile! Doktor (artık bir klasik) soğuk algınlığı için ağrı kesici/ateş düşürücü ve antibiyotik yazdı. "Bence hemen bir çocuk hastanesine götürün" dedi. Çıkmadan da elime bir fitil tutuşturdular.
Tabi ki almadım reçetede yazanları. Son ASM maceramdan beri oradaki hekimlere karşı garezim var. Fitil Ceku'nun ateşini 37'ye kadar indirdi 30 dk'da. Biraz da ıslak bezle soğuk kompres yaptım şakaklarına ve koltuk altlarına. Öylece uyudu sabah 4'e kadar. Baktım ateşi yine yükselmiş 38'e, bir ölçek calol verdim, yedirdim uyuttum. Uyanınca doğru hastaneye.

İnsanın kendi arabası olmayınca böyle askıya alıyor işte acil durumları bile bazen. Biz hastaneye varana kadar saat 9'u geçti. Muayene oldu. "Kakası cıvık ama seyrek" demem gerekirken doktora, "ishal" dedim. Adam da yüksek ateş, tıkanık geniz, ağızda pamukçuk ve ishal belirtilerinden dolayı kaka tahlili istedi ilaç vermeden önce.

Ceku'nun kakası çok kıymetli, öyle herkese göstermez! Bütün gün bekledik, tık yok! Doktora danıştım, eve döndük. Yolda her ihtimale karşı fitil aldım eczaneden. Ceku'yla yaşıt kuzenimin oğlu var İstanbul'da. Onlar da 1 hafta önce aynı şikayetlerle doktora gitmişler. Doktor ağzındaki pamukçuk için de ilaç vermiş. Ben de eczacıdan aynısını istedim, artık ne yapayım! Tahlil sonucu olmadan ilaç vermiyorlar. Çocuk pazartesiye kadar çile mi çeksin? Burnu için de viks buharında oturduk 5 dk'ya yakın.. Oh, temiz!

Diş bu, arkadaş... Soğuk algınlığı bu kadar çabuk geçer mi? Akşam ateşi normaldi. Sabah da öyle. Arada bir huzursuzluk yapıyor, uykusu kaçıyor, ağlıyor falan ama ateşi yok bugün, şükür!

Ne dişmiş!

Hasta olan tüm bebeklere acil şifalar! Annelerine de kolaylıklar! (Babalar horul horul uykuda nasılsa!)

geçmiş olsun canım acil şifalar.biz<de daha iki diş var çıkarken baya zorlanacağız demkki inşallah sizde çabuk atlatırsınız.

Günaydın büyük kızımın ateşi çıkmıştı akşam ömrümü yedi
geçmiş olsun canım...

canım çok geçmiş olsun... benim kızında 1 ay önce başladı üst ön dişleri diş içerde uzamaya başlayınca çok ateşi oldu 1 ay oldu ucu patladı dün akşam rahatladı kuzum...taze soğanın arkasını kemirdi günlerce ...ağrısını alıyormuş ve grip için falanda antibiyotik gibi beyaz kısmını eline verip gevelettim.. başlarda pek sevmedi ama sonra yarsına kadar yiyordu...inşallah çok sürmeden çıkar dişleri...

Cekuyada geçmiş olsun minik korsanada güzel alış verisler.kızlar geçen gün bir arkadaş serum fizyolojik damla yerine damara zerk edilen sorumun adını yazmıştı bulamadım bilen var mi neydi artık ondan alayım dedim

vewntolin koyuyorlardı nibulitöre mi ne canım bunu mu sordun ayrıca serum fiz. yapımını paylaşmışlar daha ucuza onuda paylaşıyım.

Adına bakıp da bir şey sanmayın; serum fizyolojik 1 litre saf suda 9 gram sodyum klorür yani bildiğimiz sofra tuzu bulunan bir çözeltiden başka bir şey değildir.
Her birinde 5 ml serum fizyolojik bulunan 12 flakonun fiyatı tam 20 lira.
Evet, yanlış okumadınız, 60 mililitre su ve yarım gram tuzun fiyatı 20 lira, yazı ile ‘yirmi lira’.
Yani litresi yaklaşık 350 tl ye geliyor.
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın da hastalarına yazdığı 1 litresi 2-3 lira olan ve üstelik de damara zerk edilebilecek kadar ‘steril’ olan serumlardan alın ; bütün aile aylarca kullanın.
Bizim doktorda öncesinde fahiş fiyatlı olanı tavsıye etti ve bizde bilmediğimizden uzunca bir süre kullandık(kazıklandık-dolandırıldık).
Daha sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'nın konuyla ilgili yazdıklarını okudum.
Sonuç olarak eczaneden 3,5 Tl ye yarım litrelik (500 ml) Poliforma marka PF %0,9 İZOTONİK SODYUM KLORÜR İ.V İNFÜZYON İÇİN ÇÖZELTİ adlı ürünü kullanıyoruz artık. Bırde şırınga almanız gerekiyor 50 kuruşa.
Doktorumuza tekrar konuyu açtığımızda iyi yapmışşınız dedı.(neden en başta bizi bu sekılde yonlendırmediği ayrı bir soru işareti tabiki)

kızlar bu arada ben kırmızı et sakatat ve bunların çorbaları falan hiç tüketmiyorum eşimde sebze tüketmiyor doktorumuz artık biz yemek yerken akşam yemeklerinde hep birlikte oturmamızı ileride yemedğimiz bir şey bile olsa tabağımza koyup ona çaktırmadan diğerimizin yemesini yani çocuğun yanında yemek seçmememizi söyledi yoksa çocuklarımızda reddedermiş.

morganapril Ceku ya çok geçmiş olsun bizimde ara ara ateş çıkıyo 38.5 olmadan ilaç vermeme kararı aldım sağlık ocağına kalsa 37.5 sınır

geçmiş olsun canım acil şifalar.biz<de daha iki diş var çıkarken baya zorlanacağız demkki inşallah sizde çabuk atlatırsınız.

Teşekkürler, kızlar. Anlaşılan Ceku'nun diş maceraları 1 yaşına kadar uzayacak böyle. O kadar ateş ve uykusuzluk sonunda ben 32 diş çıkarırdım. Ucu bile görünmüyor dişlerinin hâlâ!

morganapril Ceku ya çok geçmiş olsun bizimde ara ara ateş çıkıyo 38.5 olmadan ilaç vermeme kararı aldım sağlık ocağına kalsa 37.5 sınır
Ben de calpol ağırlıklı devam etmeyi düşünüyorum. Fitil travmatik bir şey
Fitilden beri altını değiştirmek için bile yatmayı reddediyor. Eskiden bacakları çıplak kalınca sevinirdi, şimdi son ses ağlıyor.

Bak bunu okuduğum iyi oldu...

Ben az önce portakal tattırdım benim sıpaya, çok sevdi ona kalsa koca portakalı yerdi ama ben yarım dilim verdim tatlı değil de ekşi şeyleri daha çok seviyo

doktorumuz asidik olduğundan haftada bir vememizi söylemişti ama snowyy nin oğlu yiyiyor bir sakıncasını görmemiş.benim kız kiviyi çok seviyor ekşi tatlardn.

Ceku da ekşici.. Ekşi elma, kivi, mandalina, portakal, yoğurt... Tatlılara karşı biraz mesafeli.. Anasına çekmiş..

Günaydın büyük kızımın ateşi çıkmıştı akşam ömrümü yedi

geçmiş olsun kuzucuklara

beşikte dikilmeye başladı başlayalı öğle uykuları gene memeye bağımlı oldu önceden yatağına yatırıyodum döne döne mızırdana mızırdana uyuyodu maksimum 15 dk içinde şimdi beşiğe bırak dikilip kalkıyo adam gecede uyumuyo bu sebeple, yanımızda yatıyo 1 haftadır şimdide yatağın başlığına tutunup dikilmeyi keşfetti 9 ay geldi ama ne geldi be

off bu diş mevzusu kaç yasına kadar cektiriyor böyle yazık kuzularada bizede allah yardımcın olsun canım

BİZDE AYNIYDIK CANIM....ama şimdi ela ile birlikte her sebzenin etin tadına bakmaya başladık...önceden balık ayda 1 bile zor yerdik şimdi ayda bir kaç defa abalık tüketiyoruz...çocuk bize düzen de getirdi...

fitil makattan girdiğinde hafif yanma oluyor sonrada oyanmayla beraber bağırsaklar harekete geçiyor... bağırsak içeridekileri boşaltmak için uğraşırken o hareket öyle sancı ve ağrı yapıyorki...hani çabucak olup bitiyor ama o süre içinde insan ter döküyor.. ben zamanında fitil benzeri şeyler çok kullandığım için kendime biliyorum nasıl bir his...eğer bebeklerdede aynı etkiyi yapıyorsa yaptırmak istemiyordur...büyük yeğenimde de bırak altını açmayı sırt üstü yatırdığımızda hemen ağlamaya başlardı fitil yapcaz diye...

zaten büyüdüklerinde ergenliklerinde birey olma çabasına girip yalnız kalmak isteyecekler...çoğu zaman kendilerini sevdirip öptürmüyorlar bile...şimdi tadını çıkaralım bol bol öpüp koklayalım ...ben pes ettim zaten sürekli bizim yatakta....çok derin uyuduğunda beşiğine alıyorum...

canım diş sıkıntısı için biraz fazla yüksek 39-39.5 acaba dişi apsemi yaptı ki soğuk algınlığı olsa sen zaten anlarsın bizde bir haftadır uykusuzluk huysuzluk hat safhada üstten 4 diş birden kabarmıs 2 aydır cıkamadı bu ara iyice kabardı yakın heralde gercekten allah annelerin yardımcısı olsun ağlarsa anam ağlıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…