kizlar uzun zmndir kullanmadigim normal ince kanatli kotex ve orkid var fakat kendi de kanatlari da yapismiyor ic camasirina?baska ped baska camasir da denedim neden acaba?
ben gece kullaniyorum da bunlar baya eskiden kalmis var mi fikriniz ya da yasayan?
organik bende aldım diğer tavuğa göre eti daha sert sonuçta belli bir kiloya ulaşınca kesyor firmalar köydeki gibi yumurtlayıp kartlaşmıyor ve ırk olarakta farklı farklı köy tavuklarınında yumurta tavukları neredeyse damızlık gidi çok yaşlı olduğunda geç pişiyor piliç tabir ettiğimiz köy tavuklarıda kolay pişsede eti markette diğer tavuklardan daha sert oluyor.gıda sektöründe olduğumdan bu konular hakkında bilgim var biraz.kızlar biz de migrostan tavuk aldık,20 dakikada pişti,nasıl organik anlamadım
doktorumuz asidik olduğundan haftada bir vememizi söylemişti ama snowyy nin oğlu yiyiyor bir sakıncasını görmemiş.benim kız kiviyi çok seviyor ekşi tatlardn.Ben az önce portakal tattırdım benim sıpaya, çok sevdi ona kalsa koca portakalı yerdi ama ben yarım dilim verdim tatlı değil de ekşi şeyleri daha çok seviyo
evet cnmkalbinize kusku düşürmek istemem ama organik değil geçen sene bir velimin tavukları vardı köyde bi tane aldık eve getirdik tam 1 saat pişti düdüklüde hala da sert sertti
hımmm anladım cnmorganik bende aldım diğer tavuğa göre eti daha sert sonuçta belli bir kiloya ulaşınca kesyor firmalar köydeki gibi yumurtlayıp kartlaşmıyor ve ırk olarakta farklı farklı köy tavuklarınında yumurta tavukları neredeyse damızlık gidi çok yaşlı olduğunda geç pişiyor piliç tabir ettiğimiz köy tavuklarıda kolay pişsede eti markette diğer tavuklardan daha sert oluyor.gıda sektöründe olduğumdan bu konular hakkında bilgim var biraz.
firmalarınki etlik cinsi oluyor salınarak beslenip diyelimki 1.5kg 75 günde ulaştı hemen kesiliyor ama köyde heleki yumurta tavukları yumurta vermemeye başlayınca ancak kesiliyor bu aradada kartlıyor ve eti pişmiyor .zaten çok büyük firmalar bu riski alamaz organik tavukların yetişmesi çok masraflı.öteki tavukları çabuk büyüsün diye yem ile besleyip sürekli aydınlık ışıklı ortamda hiç uyumadan sürekli yemle çok çabuk sürede şişiyorlar tabi yem içeriğide tıpkı beyaz un gibi katkılı ne yazkki yoksa aynı firma organiğine niye daha çok para istesin :)evet cnm
bize de hafta sonu arkadaşlar getirdi kendi yetişdikleri tavuktan,çok sertti
hımmm anladım cnm
ben bulamıyorum
yine migrostan alıvam mecbur,kafama takılan neden kısa sürede pişmesiydi
canım baktım üsten ikincisağol canım bakınca haber ver bende ikiye çıkarıcam becerebilirsem
doğru söylüyorsun ben de köyde yaşıyan velilerimden alıyordum tavuğu bir saatten fazla düdüklüde piştiği hhalde sert oluyordu eti ve koyu kahve ama çok lezzetli oğluma da bulabiliyorum velilerden market tavuğunun iki katı fiyatı ama olsun doğal sonuçtakalbinize kusku düşürmek istemem ama organik değil geçen sene bir velimin tavukları vardı köyde bi tane aldık eve getirdik tam 1 saat pişti düdüklüde hala da sert sertti
evet özellikle bizim görev yaptığımız ilçede öğretmense 3 katı fiyat çekiyolar öğretmen=para kaynağı. ama çocuguma feda olsun diyorsun alıyorsun yapacak bişi yok:)canım baktım üsten ikinci
doğru söylüyorsun ben de köyde yaşıyan velilerimden alıyordum tavuğu bir saatten fazla düdüklüde piştiği hhalde sert oluyordu eti ve koyu kahve ama çok lezzetli oğluma da bulabiliyorum velilerden market tavuğunun iki katı fiyatı ama olsun doğal sonuçta
evet özellikle bizim görev yaptığımız ilçede öğretmense 3 katı fiyat çekiyolar öğretmen=para kaynağı. ama çocuguma feda olsun diyorsun alıyorsun yapacak bişi yok:)
doğru etin kilosu 20 lira bizim orda tavuk40-50 yumurta 1liraben geçen gün 50 tl verdim 1 kg biraz geçiyordu eşim diyor pirzola alsaydık onun yerine :)) adam haklıda işte ayda yılda bir alıyorum zaten
bu arada sen başladın demi işe, nasıl gidiyor alıştın mı emzirme işini nasıl yapıyorsun, kim bakıyor çocuğuna, çok soru sordum demi
evet sukurler olsun cok guzel anlatmissin tatlim
anne sutu aliyor mu kestin mi?
doğru etin kilosu 20 lira bizim orda tavuk40-50 yumurta 1liraaltın yumurtlayan tavuk gibi.
yok canım 2.dönem başlıyorum az kaldı gün sayıyorum kalbime sıkıntı girdi şimdiden sorduğun soruların cevabını bilmiyorum o yüzden kabus görmeye başladım son günlerdesen tecrübelisin sen anlat ilk yavrunda nasıl bırakıp gittin ne kadar zamanda alıstın depresyona girdim girecem zaman yaklaştıkça
bende bı yandan çalısmanın iyi geleceğini düşünüyorum cünkü herkes kızımla kafayı bozduğumu abarttığımı söylüyo bilmiyorum belkide doğru kendimi bitek burda rahat ifade edebiliyorum anlatıp anlasılıyorum yediğinden içtiğinden ilacına doktoruna oturacagı koltuktan oynayacagı oyuncaga herseyden biz sorumluyuz sürekli kafam onunla mesgul uykuda bile asla derin uykuya dalamıyorum o dönerken bile uyanıyorum belkide ben abartıyorum ama elimde değil o yuzden bakıcı fikri korkunc gelıyo anneme bile zor bırakıyorum su an ellı kere arıyorum bı hastaneye carsıya gidince yuzden alısamam diye cok korkuyorum inşallah dediğin gibi olur okul telasesiyle kolay atlatırım son kurduğun cümleyi kurabilmeyi çok istiyorumaynen canım bizim burada da fiyatlar öyle
bizim okul tam gün, benim ufaklık sabah genelde uyuyor oluyordu ben çıkarken ,bazende emzirip çıkıyordum, bakıcının evi 10 dk okula öğlenleri getiriyordu emziriyordum çıkışta da gidip alıyordum sonra sonra emzirmeyi azaltma başladım önce öğle arasını kestim sonra diğer öğünleri en son geceyi 6 ayda emzir meyi bıraktık ama ben büyük kızımı bakıcıya verdiğimde tam 1 yaşındaydı, ilk günler çok zordu her tenefüs arıyordum ağlıyor mu duruyor mu mama yedi mi, ama zamanla alışıyor insan canım bide iş yoğunluğundan alışmak daha kolay oluyor yani okul işleriyle öğrencilerle uğraşırken bir bakıyorsun kafan dağılmış zaman geçmiş, ayrıca çalışmak iyide geliyor, insana ben çok bunalmıştım okul iyi gelmişti bana, çok düşünmemeye çalış canım, tabi kimsenin bakması senin gibi olmuyor, bezen yemek yemez, düşer, hasta olur, ama unutma ki bunlar sen bakınca da olabilir
Gecmis olsun canimMerhaba anneler.
Bu sabaha ateşle başladı kızım. 38.2 idi. Şimdi 37.5.
Takipteyim. Aşıdan bir hafta on gün içinde ateş olabiliyormuş. İnşallah çabuk atlatırız.
Geçmişe bakıcam şimdi umarım herkes iyidir.
geçmiş olsun canım hasta mı neden ateşi yükseldi?Günaydın büyük kızımın ateşi çıkmıştı akşam ömrümü yedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?