2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
yerindeyim aynı sıkıntıyı 5 aydır yasıyorum banada toz verdi doktor 10gün kullandım yaptı veriyorum yapıyo kesıyorum kabız ve ağlayarak ıkınarak meyveyi aç karna verince özellikle ekşi meyve kıvı portakal mandalina verince bide içine haslayıp kuru kayısı ve incir katıyorum o zaman yapıyo ama ben sunu fark ettım kızım her diş döneminde asırı kabız oluyo ve hıç bişey fayda etmiyor son bir aydır yine öyle bide eczaneden bebekler için probiyotik aldım meyvesine katıyorum o da fayda ediyor dediğin gibi ama çok uzun süre değil bünye alısınca fayda eden sey etmez oluyor.lavman falan yapma sakın büyüklere bile tavsiye edilmiyor zaten sabah aç karna kayısı incir suyu içine probiyotik kat içir bi dene posasınıda meyvesine katar verirsin aksam ben ilk yaptıgımda 3 gün isal olmustu birde elma kabız yapıyor aklında olsun ekmek makarna hergün alıyorsa etkiler yada bebe bisküvisi yani genel olarak unlu gıdalar

ay masallah anali kizli size
ben tum gun pijamaylayim

benimki cok kotu supuruyor ustunden tekrar ben yapiyorum ondan adi belli yaptirmiyorum

Ya 100kerede hamile kalsam o korku artık hep olacak...Allah hic kimseye evlat acısı yaşatmasın....
cnm unut diycem ama sacma olacak
ama bu dusunceyle hamilelik eziyet olur guzel seyler dusun hayal et

hb cnm
park yataktan cikmak ok de kendi kendine girip uyuyor mu?
yurumeyi ilerletti mi 1-2 adim mi hala?
dis macunsuz fircalamak yeterliymis bu arada

gece emzirmeyi bıraktım dün itibari ile
akşam 22.30 uyku öğünü sonra sabah 6 da uyanana kadar emzirmedim arandı tabi anni anni bitirdi beni ama zaraliymıs be canım
anni mi diyor ne tatli masallah :)

+1 de benden :)
laf aramizda ben de aynen pijama ustune montu cekiyorum

iyi pazarlar herkese fırsat bulamıyorum yazmaya ve okumaya girincede bütün kuzuların keşfetmek isteğiyle yanıp tutuştuğunu okuyorum tatlı bir duygu oluşuyor maşallah hepsine. tam 10 aylık olduk doğum gününe hazırlıklar başlamış umarım herşey gönlünüzce olur güzel yaşlarını görürüz belki hala burda oluruz okullarını meslek hayatlarını düğün hazırlıklarını konuşuruz belli mi olur :)

Benim oglumda emeklem

ben,eşimden sonra kızımda grip oldu o kadar maske tatktık fayda etmedi ya .bu gün hava güzkdi parka gittik hapşışıkla burnu baya açıldı dışarıda doktora gideceğiz aradım.

Cevabın için çok teşekkür ederim tatlım. Doktor alışık olmadığı gıdaları şimdi verme demişti, biliyosun kivi portakal mandalina 1 yaşına kadar yasak, ondan ben hiç vermedim. Sadece geçen kivi tattırdım o kadar. Sen ne zamandır veriyosun bunları? Ben de verip denemem mi acep :) prebiyotik dediğin şey doğal mı kimyasal mı eczanedeki bi bilgin var mı? Valla denemeyi istiyorum söylediklerini keşke 1 kere ishal olsada aylardır kaka dolan bağırsakları bi boşalsa
Bu arada başka bi forumda okumuştum bi elma,1 kivi ve 1 mandalinayı blenderdan geçirip verdiğinde kakasını yapıyormuş yazan kişinin bebeği, ben daha mandalina vs vermediğimden denemedim, senin aklında olsun

ben 7.aydan beri veriyorum zaten benim kız ekşi meyveleri seviyor ben bi sakıncasını görmedim probiyotik toz ama ilaç değil bitkisel dediler eczanede kivi dene mesela cok güzel söktürüyor öğlen uykusundan kalkınca aç karna cam rendeden geçir ver gece gec verirsen gaz yapabilir yoksa baska bi sıkıntı yapmıyor bebeğin cok eksi yemezse armutla karıstırıp ver . elma kabız yapıyor canım kesinlikle vermiyorum . bu arada 1 yasına kadar neden vermeyin dedi anlamadım bizim doktor ek gıdaya geçince ilk verilecek meyveler arasında saymıştı kiviyi

ben,eşimden sonra kızımda grip oldu o kadar maske tatktık fayda etmedi ya .bu gün hava güzkdi parka gittik hapşışıkla burnu baya açıldı dışarıda doktora gideceğiz aradım.
geçmiş olsun canım aynı evin içinde ne yaparsan yap bulaşıyor bizde aynıyız bardak bardak ıhlamur kuşburnu bol kivi portakal c vit bizden cabuk atlattı allaha sükür

bizde gece emmeyi bıraktık tabi ben bıraktırmadım kızım kendi bıraktı artık gecede emmiyor 11 ay emdi bıraktı mamada vermıyorum yatmadan ve kalkınca veriyorum gercekten gece uykuları daha rahatladı.ama masallah diğerlerinide çok güzel emzırmısssın güçlü kuvvetlı olur senın oğlanlar.diş sıkıntısı benı de mahvetti 4 diş aynı anda cıkmaya calısıyo su an 2 haftadır süreklı uyanıyo gece emzıgını yan cevırıp dişini kaşıyo kuzum.

estağfuullah gülüm niye iğrenelim dünden beri hastayım elimde tuvalet kağıdı burnumu sılıyom üstümde pijama olur öyle bazen önemli olan genele yaymamak bu durumu sende toparlarsın yakında hem hamilelikten önce sonra diye ayırma dünyanı sen bir melek dünyaya getirdin hala gençsın güzzelsin mağazaya gidecek kadarda vaktin var evdede bi sürü kıyafetin var eeee ne duruyorsun helva yapsana

hepimizin arada bir silkelenmeye kabuğunu atıp yenilenmeye ihtiyacı oluyor sanırım

masallah kuzuna hayırlı olsun bizimkide parkede cok düşüyor ondada suç yok ben bıle kayıyorum parkede ee sen hepimizden ii bilirsin düşe kalka büyüyecekler annesi. bu arada masallah sana nasıl gözün alıyor 4-5 gercekten asıl sana bravo zaten onların peşinde koşmaktan zor nefes alıyordun aman biraz daha büyüt bari kuzunu daha küçük

tatlım 3 cocuk emzırmek kosturmak daha ne olsun vitamin takvıyesı falan al bari bu arada bı kaç ay önce bu cok zor oldu artık bebek özlemem bı an önce büyüsün istiyorum yazmıstın anneler böyle hemen unutup bebek özlüyor galıba [/QUOTE]
Ah canim benim anneler o sanciyi zorlugu unutmasalar ikinciyi yaparlar mi? 8 sene once Ilk oglumu dogurmaya gittigimde hic unutmam " ilk ve son" diyordum oradaki hemsirenin biri seni 3. yu dogurmaya geldigindede goruruz dedi, dedigi gibi oldu... Dogurmak kolay cnm is emek verip buyutmekte, Allah hepimize kolaylik versin.

portakal ,mndalina aidik ama doktor 9. aydan sonra verdi kiviyide 7. aydan beribende veriyorum çok seviyor.portakalı elimde görsün ağlıyor soyuyorum elimden kapıyor yemek için denemeye başla istersen.benimde kızım kabız değil ama kakasını çok katı yapıyor bezine bile bulaşmıyor onu aldıktan sonraq temizbeze normal yapıyor.ben karnına kantoron yağıyla masaj yapıyorum bağırsakları hareketlendiren peşine gazı varsa çıkıyor belki masajda biraz fazda edebilir geçmiş olsun.

Gunaydin guzeller.benim oglum artik onbir aylik.tek elinden tutunca yuruyo.heniz crsaret edemiyo tek.ilk arabasiyla surekli yuruyo.onune engel geldimi elini birakim bekliyo yonunu degistireyim diye cok guluyorum..en cok kitap incelemeyi seviyo.belim cok agriyo dr gidesim hic yok.hemsireyim ama hic sevmiyorum hastaneyi..

çok teşekkür ederim geçen sene tam bugün bu saatlerde babamın yoğun bakımda olduğu haberini almıştım tarifsiz duygular içindeyim
nurlar içinde yatsın babacığın,sizede rabbim sabrınızı bol versin, kabullenmek çok zor olsada çok acı bir gerçek ölüm

kızlar size naçizane bir tavsiyede bulunacağım, kabızlık için ben her akşam bal kabağı veriyorum sıkıntı yaşamıyoruz, tavsiye ederim,akşam yatmadan bir muz ,bir kivi, bir dilim balkabağı rondodan geçiriyorum, içine ceviz,pekmez,tahin, zeytinyağı,çok az tereyağı ekliyorum, sonra yarım bardak tan az sütle 1 kaşık tam buğday unu ile muhallebi yapıp karıştırıp yediriyorum, yani muhallebisi çok çok az babannemiz meyve yediremiyor bende akşam hem meyve hem muhallebi Allah ne verdiyse yediriyorum, balkabağı her akşam verdiğim için kabızlık sorunu olmuyor ayrıca çok da faydalı imiş,
hepinize iyi haftalar sevgiler

ayy maşallah oğluşuna darısı benim tembel teneke oğluma, bizimki de kanepeye tutunarak dikilebiliyor diye seviniyoruz kızım bukadarken koşuyordu maşallah

Günaydın canım,valla ilk doğum günü olduğu icin ck heycanlıyız,ponponlar yapmaya başladım,liste yapıyorum,yoksa unuturum,eee birde evde yapmayacağımız icin birşeyleri unutmamak icin liste iyi oluyor.
Ay gelsinler kız ilk doğum günleri bebişlerimizin kalabalık olmak iyidir güzeldir....

hasta olan annelere ve bebişlerine çok çok geçmiş olsun...acil şifalar diliyorum...
canım sanada geçmiş olsun... lavman kullanma bence çok sancılı ve bildiğim kadar bağırsakları alıştırmasının tam aksine tembelleştiriyor... çocukluğundan beri kabızlık çeken biri olarak söylüyorum... çünki sürekli lavman yaparsan artık bebeğin lavma yapmadan kaka yapamayacak duruma gelecek... kızımda bana çekmiş oda kabız olmasa bile kakası hep katı yapıyor.. makatı çatlamıştı bir ara hatta.... kocaman bir bal kabağını minik minik doğradım ve buzluğa attım az az çıkarıp her gün neredeyse buharda haşlayıp yediriyorum... ve kabız olduğu çıkaramadığı zamanlarda da vazelin kullanıyorum ve çok işe yarıyor... kulak çubuğunun ucuna bolca vazelin sür ve bebeğinin makatının içine pamuklu kısmı girsin yeter 1 dakika kadar bekletip çıkar... ve yarım saat içinde kakasını yapar...tabi biraz tepinmesi oynaması hareket etmesi lazım... lavman çok sancı yapıyor... nasıl dayanıyor bebeğin...
tabi sebze yediği içinde düzeldi kabızlığı bende yiyorum onunla birlikte bende rahatladım şükür... ıspanağı biraz ince bulgurla haşlıyorum... brokoli karnıbahar pırasa ...yani biz o gün ne pişiriyorsak onada tuzsuz yağsız salçasız ayırıyorum...bolda su içiyor...a rtık geceleri mama yerine su veriyorum...zeytin yağını çok kullanıyorum kızımın yediklerine katıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…