yerindeyim aynı sıkıntıyı 5 aydır yasıyorum banada toz verdi doktor 10gün kullandım yaptı veriyorum yapıyo kesıyorum kabız ve ağlayarak ıkınarak meyveyi aç karna verince özellikle ekşi meyve kıvı portakal mandalina verince bide içine haslayıp kuru kayısı ve incir katıyorum o zaman yapıyo ama ben sunu fark ettım kızım her diş döneminde asırı kabız oluyo ve hıç bişey fayda etmiyor son bir aydır yine öyle bide eczaneden bebekler için probiyotik aldım meyvesine katıyorum o da fayda ediyor dediğin gibi ama çok uzun süre değil bünye alısınca fayda eden sey etmez oluyor.lavman falan yapma sakın büyüklere bile tavsiye edilmiyor zaten sabah aç karna kayısı incir suyu içine probiyotik kat içir bi dene posasınıda meyvesine katar verirsin aksam ben ilk yaptıgımda 3 gün isal olmustuSelamlar güzeller, Nasılsınız?
Hazır vakit bulmuşun sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Daha önce de bahsetmiştim kuzumun kabızlığından, 3 aydır düzene girmedi ve tahminimce o dönemde ek gıdayı birden artırdığını oldu. Sonraki süreçte yedirdiklerime dikkat ettim; kayısı suyu, armut suyu, avokado, zeytinyağı, bademyağı, kimyon, rezene, duphalac şurup vs aklınıza ne geliyosa hepsini denedim ama bir kere iyi geldiyse devamı gelmedi orada kaldı, yavrum bazen gün aşırı bazen 3-4 günde bir yapıyor kakasını ve katı bi şekilde ağlayarak yapıyor. Birkaç kez fitil 1 kez lavman denedim, yine feryat figan yaptı ve sonrasında da düzelmedi. Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki. Doktora gittik on gün sürekli lavman yapmamızı ,vücudunun kaka yapma alışkanlığını bu şekilde kazanacağını söyledi, onun dışında klasik şeyler söyledi lifli gıdalar yedir, sıvı tüketim, pirinç patates muz verme fln dedi ki zaten vermiyorum. Lavman zaten travmatik bir etki yaratıyor ve bazı dr lar bu yüzden lavman fitil önermiyor hatta bağırsak tembelliğine neden olabileceğini, lavman daki kimyasalların kana karışabilecegini bebeğe zarar verebileceğini söylüyorlar. Ben napacağımı şaşırdım, lavman yapsam çocuk etkilenecek psikolojisi de vücudu da belki olumsuz etkilenecek, yapmasam sorun çözülmüyor devam ediyor sürekli. Ne yapacağımı şaşırdım ben. Doktor önemli bi sorun ya da çatlak vs yok dedi muayenede ama kuzum katı kaka yaptığı ve acı çektiği için her kaka yaptığında feryat figan ağlıyo, kendini sıkıyor yapmamak için çok üzülüyorum( yerimde olsanız ne yapardınız?
ay masallah anali kizli sizecanım biz ünv den beri beraberiz o zamanlar çocuk olunca çalısma büyüt ben bakıcıya bıraktırmam derdi bende kavga ederdim ben ev hanımı olmak için mi okuyorum kimse beni evde tutamaz derdim sımdı ters oldu ben çalışmak istemiyom kocam sessiz istemiyosan çalısma diyo ama 2bin tl maasla bin tl kredi ödeyip kira yakıt mutfak bez mama giderlerini nasıl ödeyeceğini bilmiyom nasıl geçinecez diyom allah yardım eder diyo ama boş laf gökten para yağmıyo mecburiyet.
niye o kadar sasırdın kızben annemden öle gördüm 45-50 yasına kadar hergün günde 2-3 kıyafet değiştirir aksamları ayrı hazırlanırdı asla bakımsız görmedim simdi 54 yasında hala pijamayla esofmanla oturmaz babamın yanında çok kavga etmişlerdir ama babam asla senin yüzünden diye yaptıklarına kılıf bulamamıstır annem hep mükemmeldi çünkü gerci o evi yemeği temizliği kendi hepsi dört dörtlüktü ama ben anca kendime zor bakıyom
benimki cok kotu supuruyor ustunden tekrar ben yapiyorum ondan adi belli yaptirmiyorumBiz evlendiğimizde eşim okuyordu,ben eğitimimi tamalamıştım,eşim ilk yılar bana yardım edemiyordu,dersler falan...okul bitince yardım etmeye başladı.ben artık çalışmıyorum ama süpürgeyle kocamın arasına girmedim,süpürgeden eşim sorumlu.
Araba koltuğunu ve puseti benim kız hic sevmiyor.bugün 2-3saat pusetle gezmeye cıktık offff kıyamet koptu,ama çıkartmadım puseten.ya hic sevmiyor puseti...şimdi aynı puseti kardeşimde aldı,bakalım yeğenim sevecekmi.
cnm unut diycem ama sacma olacakYa 100kerede hamile kalsam o korku artık hep olacak...Allah hic kimseye evlat acısı yaşatmasın....
Selamlar guzellerBizde de gunes var. korsan ogle uykusunda suan. Uyansin parka gidecegiz. Sizlere de iyi gezmeler&alisverisler
Mavis hos geldin canim. Uyuyor evet odasinda. Park yatagin fermuarli kismini acik birakiyorum istedigi gibi girip cikiyor. Uyaninca solugu bizim odada aliyor ya da mutfaga gecip cekmeceleri bosaltiyor
hb cnmCanım benim kızın dişi yok,ama eniştem dişhekimi,diş çıktığı andan itibaren fırcalamak lazım demişti.biz elmex aldık diş macunu,bir gün dişi çıkarsa fırcalarız diye.türkiyede elmex varmı bilmiyorum.
anni mi diyor ne tatli masallah :)gece emzirmeyi bıraktım dün itibari ile
akşam 22.30 uyku öğünü sonra sabah 6 da uyanana kadar emzirmedim arandı tabi anni anni bitirdi beni ama zaraliymıs be canım
+1 de benden :)K kubizm geçen yazamadım; annene de sana da ayrı ayrı hayranım şu andan itibarenben de hamilelikten önce giyime çok önem verip makyajsız dışarı çıkmazdım ama şu an tüm gün evde picamaylayım, bak eşofman demiyorum pijama dışarı çıkarken o kadar üşeniyorum ki dolaptaki kıyafetlerle 2 mağaza açılır ama ben üşendigimden saçımı t arayıp toplamaya uğraşmayım diye bere takıp bi kot ve pijama üstünün üstüne kaban geçirip gidiyorum hatta geçen gün o halde lüks bi mağazada bişeyler denedim. Kabinde ben denerken ,satış sorumlusu beden oldu mu vs die sorarken üstümdeki pijama görcek die baya gergin anlar yaşadım bu anımı da niye paylaştım bilmiyorum, hepiniz benden iğrendiyseniz artık yapabilirim, iyi geceler
Benim oglumda emeklemAy maşallah....bizim kız poposunu zor kaldırıyor valla....kilosu 12 olmuş maşallah,boy 78cm.acaba kilodan dolayımı emeklemiyor?
Yaaaa ne güzel gir çık yapıyor,heryere gidiyor maşallah.bizim sadece iyi çığlık atıyor şimdilik
Hosgeldin canim sünnetiniz simdiden hayirli olsun babana da allah rahmet eylesin nur icinde yatsin insallahbalık yağı kullanan var mı ya da krill yağı
Hosgeldin canim sünnetiniz simdiden hayirli olsun babana da allah rahmet eylesin nur icinde yatsin insallah
Cevabın için çok teşekkür ederim tatlım. Doktor alışık olmadığı gıdaları şimdi verme demişti, biliyosun kivi portakal mandalina 1 yaşına kadar yasak, ondan ben hiç vermedim. Sadece geçen kivi tattırdım o kadar. Sen ne zamandır veriyosun bunları? Ben de verip denemem mi acep :) prebiyotik dediğin şey doğal mı kimyasal mı eczanedeki bi bilgin var mı? Valla denemeyi istiyorum söylediklerini keşke 1 kere ishal olsada aylardır kaka dolan bağırsakları bi boşalsayerindeyim aynı sıkıntıyı 5 aydır yasıyorum banada toz verdi doktor 10gün kullandım yaptı veriyorum yapıyo kesıyorum kabız ve ağlayarak ıkınarak meyveyi aç karna verince özellikle ekşi meyve kıvı portakal mandalina verince bide içine haslayıp kuru kayısı ve incir katıyorum o zaman yapıyo ama ben sunu fark ettım kızım her diş döneminde asırı kabız oluyo ve hıç bişey fayda etmiyor son bir aydır yine öyle bide eczaneden bebekler için probiyotik aldım meyvesine katıyorum o da fayda ediyor dediğin gibi ama çok uzun süre değil bünye alısınca fayda eden sey etmez oluyor.lavman falan yapma sakın büyüklere bile tavsiye edilmiyor zaten sabah aç karna kayısı incir suyu içine probiyotik kat içir bi dene posasınıda meyvesine katar verirsin aksam ben ilk yaptıgımda 3 gün isal olmustubirde elma kabız yapıyor aklında olsun ekmek makarna hergün alıyorsa etkiler yada bebe bisküvisi yani genel olarak unlu gıdalar
ben 7.aydan beri veriyorum zaten benim kız ekşi meyveleri seviyor ben bi sakıncasını görmedim probiyotik toz ama ilaç değil bitkisel dediler eczanede kivi dene mesela cok güzel söktürüyor öğlen uykusundan kalkınca aç karna cam rendeden geçir ver gece gec verirsen gaz yapabilir yoksa baska bi sıkıntı yapmıyor bebeğin cok eksi yemezse armutla karıstırıp ver . elma kabız yapıyor canım kesinlikle vermiyorum . bu arada 1 yasına kadar neden vermeyin dedi anlamadım bizim doktor ek gıdaya geçince ilk verilecek meyveler arasında saymıştı kiviyiCevabın için çok teşekkür ederim tatlım. Doktor alışık olmadığı gıdaları şimdi verme demişti, biliyosun kivi portakal mandalina 1 yaşına kadar yasak, ondan ben hiç vermedim. Sadece geçen kivi tattırdım o kadar. Sen ne zamandır veriyosun bunları? Ben de verip denemem mi acep :) prebiyotik dediğin şey doğal mı kimyasal mı eczanedeki bi bilgin var mı? Valla denemeyi istiyorum söylediklerini keşke 1 kere ishal olsada aylardır kaka dolan bağırsakları bi boşalsa
Bu arada başka bi forumda okumuştum bi elma,1 kivi ve 1 mandalinayı blenderdan geçirip verdiğinde kakasını yapıyormuş yazan kişinin bebeği, ben daha mandalina vs vermediğimden denemedim, senin aklında olsun
geçmiş olsun canım aynı evin içinde ne yaparsan yap bulaşıyor bizde aynıyız bardak bardak ıhlamur kuşburnu bol kivi portakal c vit bizden cabuk atlattı allaha sükürben,eşimden sonra kızımda grip olduo kadar maske tatktık fayda etmedi ya .bu gün hava güzkdi parka gittik hapşışıkla burnu baya açıldı dışarıda doktora gideceğiz aradım.
bizde gece emmeyi bıraktık tabi ben bıraktırmadım kızım kendi bıraktı artık gecede emmiyor 11 ay emdi bıraktı mamada vermıyorum yatmadan ve kalkınca veriyorum gercekten gece uykuları daha rahatladı.ama masallah diğerlerinide çok güzel emzırmısssın güçlü kuvvetlı olur senın oğlanlar.diş sıkıntısı benı de mahvetti 4 diş aynı anda cıkmaya calısıyo su an 2 haftadır süreklı uyanıyo gece emzıgını yan cevırıp dişini kaşıyo kuzum.iyi geceler kızlar 2 gündür evcek gribiz yine babamız 1 ay oldu askerden geleli 2.kez grip bulaştırdı kavga ettım artık bı daha grip olursa eve almayacam annem 3 gün sonra gidiyor iyileşebilmek için ne varsa yiyip içiyorum
süpürmeyi beceremıyor benım kı sulu işleri pis işleri yaptırıyorum tuvalet banyo yıkama çöp dökme bulasık toplamagönlü olursa yemekte yapar gönlü olmazsa kılı kıpırdamaz
amin canım görmediğin koklamadığın halde unutamamıssın allah onun ömrünüde kucagındakıne versin onun acısını tattırmasın
bazen biz planlıyoruz kader işliyor canım olsun kuzun sağlıklı ya masallah şimdi çalıssan saatlerin cokmuş bebişine zor olurdu
evet bi gelir daha olması işlerine geliyo benimkıde pek maçoydu hiç çalışmasam çalış demezdi hepsi söndü.tatlım benim hamilelik cok kötüydü 9 ay pijama esofman spor ayakkabı kusmaktan yataktan cıkamadım su an o günleri hatırlıyorum iiyim sağlıklııyım niye böyle gezeyim diyorum gecen hamileyken giydiğim kıyafetleri çöpe attım görmeye dayanamıyorum hele yarım metre karda bile spor giyiyordum bı daha ayakkabı gıyemem diyordum aldım topuklu botları bütün gün üstünde kosturuyorum sınıfta alıstım rahata alısması kolay ama kendini mutlu hıssettiğin seye de hemen alısıyorsun
ayy bendeücretsiz izindeyken ihtiyacı kadar alıyordum elim gitmiyordu bu ara cozuttum yine kendime hiç almıyorum hep kuzuma
maşallah korsana benimki benden ayrı yatmıyor alıstı babası yokken su an cok sıkıntı yasıyoruz park yatakta var karyolada epeyide geniş ikiside ama yetmiyor dönmeye calısıp dönemeyınce ağlamaya başlıyorçekmeceler sıkıntı ya güvenlık kılıdı aldım ama takmadım oynasın bıksın diye yok bıkmıyo elini sıkıstırdı dün taktım artık birde halısız yerlerde ayagı cok kayıyor kosarken hep düşüyor kafayı kaç kez vurduk sizdede oluyor mu
geçmiş olsun canım bizde aynıyız burun akıntısı keyifsizlık. maşallah kuzuna yakında koşmaya baslar.bende katılıyorum canım asırı yoruluyorum ama calısmak bana ii geldi hem maddi hem manevi yavrum benim herseyım ama arada bebek maması kakası dısında normal muhabbet edebilecegin bi ortama girmek ii geliyor gerçi ben arkadaslarada sureklı kızımı anlatıyorum ama olsun
alısverişle basla netten bir ıkı kıyafet sıpariş ver az fön az ruj kendini öyle ii hissedeceksın kı gerisi gelecek
Benim oglsn delu ediyo beni butun gece meme agzinda yoksa uyumuyo gunduzde oyle yapiyo uc gundur.sirtim tutuldu.karni tok devam sutu veriyorum iki kere gece..hastaligids gecti sayilir ama cok fena bise oldu..ust dis yeri morarmis ondan sanirim..benim iki oflandada basima bi is geldi diye emmeyi biraktirdim..buguk oglan onbes ay emdi ikinciye hamileyim diye biraktik..ikinci on dokuz ay emdi bobregim patladi bes gun hastanede kaldim oyle birskti.insaAllahh bunda sorunsuz iki yasta birakiriz.
portakal ,mndalina aidik ama doktor 9. aydan sonra verdi kiviyide 7. aydan beribende veriyorum çok seviyor.portakalı elimde görsün ağlıyor soyuyorum elimden kapıyor yemek için denemeye başla istersen.benimde kızım kabız değil ama kakasını çok katı yapıyor bezine bile bulaşmıyor onu aldıktan sonraq temizbeze normal yapıyor.ben karnına kantoron yağıyla masaj yapıyorum bağırsakları hareketlendiren peşine gazı varsa çıkıyor belki masajda biraz fazda edebilir geçmiş olsun.Cevabın için çok teşekkür ederim tatlım. Doktor alışık olmadığı gıdaları şimdi verme demişti, biliyosun kivi portakal mandalina 1 yaşına kadar yasak, ondan ben hiç vermedim. Sadece geçen kivi tattırdım o kadar. Sen ne zamandır veriyosun bunları? Ben de verip denemem mi acep :) prebiyotik dediğin şey doğal mı kimyasal mı eczanedeki bi bilgin var mı? Valla denemeyi istiyorum söylediklerini keşke 1 kere ishal olsada aylardır kaka dolan bağırsakları bi boşalsa
Bu arada başka bi forumda okumuştum bi elma,1 kivi ve 1 mandalinayı blenderdan geçirip verdiğinde kakasını yapıyormuş yazan kişinin bebeği, ben daha mandalina vs vermediğimden denemedim, senin aklında olsun
allah başka acı göstermesin .mekanı cennet olsun babanın.çok teşekkür ederim geçen sene tam bugün bu saatlerde babamın yoğun bakımda olduğu haberini almıştım tarifsiz duygular içindeyim
nurlar içinde yatsın babacığın,sizede rabbim sabrınızı bol versin, kabullenmek çok zor olsada çok acı bir gerçek ölümçok teşekkür ederim geçen sene tam bugün bu saatlerde babamın yoğun bakımda olduğu haberini almıştım tarifsiz duygular içindeyim
ayy maşallah oğluşuna darısı benim tembel teneke oğluma, bizimki de kanepeye tutunarak dikilebiliyor diye seviniyoruzGunaydin guzeller.benim oglum artik onbir aylik.tek elinden tutunca yuruyo.heniz crsaret edemiyo tek.ilk arabasiyla surekli yuruyo.onune engel geldimi elini birakim bekliyo yonunu degistireyim diye cok guluyorum..en cok kitap incelemeyi seviyo.belim cok agriyo dr gidesim hic yok.hemsireyim ama hic sevmiyorum hastaneyi..
Günaydın canım,valla ilk doğum günü olduğu icin ck heycanlıyız,ponponlar yapmaya başladım,liste yapıyorum,yoksa unuturum,eee birde evde yapmayacağımız icin birşeyleri unutmamak icin liste iyi oluyor.Iyi geceler
Dogum gunu hazirliginda olanlara kolayliklar diliyorum. Benim de ailem gelme planlari yapiyormus. Cekirdek aile oluruz derken, bir hayli kalabalik olacagiz gibi gorunuyor
Supapatya ben az yagli kuzu kiyma aliyorum. Tek cekim kullaniyorum. Pisirirken de zeytin yagi ilave ediyorum. Yumusak ve sulu oluyor. Cignemeden yutuyor zaten
canım sanada geçmiş olsun... lavman kullanma bence çok sancılı ve bildiğim kadar bağırsakları alıştırmasının tam aksine tembelleştiriyor... çocukluğundan beri kabızlık çeken biri olarak söylüyorum... çünki sürekli lavman yaparsan artık bebeğin lavma yapmadan kaka yapamayacak duruma gelecek... kızımda bana çekmiş oda kabız olmasa bile kakası hep katı yapıyor.. makatı çatlamıştı bir ara hatta.... kocaman bir bal kabağını minik minik doğradım ve buzluğa attım az az çıkarıp her gün neredeyse buharda haşlayıp yediriyorum... ve kabız olduğu çıkaramadığı zamanlarda da vazelin kullanıyorum ve çok işe yarıyor... kulak çubuğunun ucuna bolca vazelin sür ve bebeğinin makatının içine pamuklu kısmı girsin yeter 1 dakika kadar bekletip çıkar... ve yarım saat içinde kakasını yapar...tabi biraz tepinmesi oynaması hareket etmesi lazım... lavman çok sancı yapıyor... nasıl dayanıyor bebeğin...Selamlar güzeller, Nasılsınız?
Hazır vakit bulmuşun sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Daha önce de bahsetmiştim kuzumun kabızlığından, 3 aydır düzene girmedi ve tahminimce o dönemde ek gıdayı birden artırdığını oldu. Sonraki süreçte yedirdiklerime dikkat ettim; kayısı suyu, armut suyu, avokado, zeytinyağı, bademyağı, kimyon, rezene, duphalac şurup vs aklınıza ne geliyosa hepsini denedim ama bir kere iyi geldiyse devamı gelmedi orada kaldı, yavrum bazen gün aşırı bazen 3-4 günde bir yapıyor kakasını ve katı bi şekilde ağlayarak yapıyor. Birkaç kez fitil 1 kez lavman denedim, yine feryat figan yaptı ve sonrasında da düzelmedi. Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki. Doktora gittik on gün sürekli lavman yapmamızı ,vücudunun kaka yapma alışkanlığını bu şekilde kazanacağını söyledi, onun dışında klasik şeyler söyledi lifli gıdalar yedir, sıvı tüketim, pirinç patates muz verme fln dedi ki zaten vermiyorum. Lavman zaten travmatik bir etki yaratıyor ve bazı dr lar bu yüzden lavman fitil önermiyor hatta bağırsak tembelliğine neden olabileceğini, lavman daki kimyasalların kana karışabilecegini bebeğe zarar verebileceğini söylüyorlar. Ben napacağımı şaşırdım, lavman yapsam çocuk etkilenecek psikolojisi de vücudu da belki olumsuz etkilenecek, yapmasam sorun çözülmüyor devam ediyor sürekli. Ne yapacağımı şaşırdım ben. Doktor önemli bi sorun ya da çatlak vs yok dedi muayenede ama kuzum katı kaka yaptığı ve acı çektiği için her kaka yaptığında feryat figan ağlıyo, kendini sıkıyor yapmamak için çok üzülüyorum( yerimde olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?