Oooooo canım ya kıyamam,başka doktora götür,belki başka şeyler önerir.bol bol su cay icsin canım.Selamlar güzeller, Nasılsınız?
Hazır vakit bulmuşun sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Daha önce de bahsetmiştim kuzumun kabızlığından, 3 aydır düzene girmedi ve tahminimce o dönemde ek gıdayı birden artırdığını oldu. Sonraki süreçte yedirdiklerime dikkat ettim; kayısı suyu, armut suyu, avokado, zeytinyağı, bademyağı, kimyon, rezene, duphalac şurup vs aklınıza ne geliyosa hepsini denedim ama bir kere iyi geldiyse devamı gelmedi orada kaldı, yavrum bazen gün aşırı bazen 3-4 günde bir yapıyor kakasını ve katı bi şekilde ağlayarak yapıyor. Birkaç kez fitil 1 kez lavman denedim, yine feryat figan yaptı ve sonrasında da düzelmedi. Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki. Doktora gittik on gün sürekli lavman yapmamızı ,vücudunun kaka yapma alışkanlığını bu şekilde kazanacağını söyledi, onun dışında klasik şeyler söyledi lifli gıdalar yedir, sıvı tüketim, pirinç patates muz verme fln dedi ki zaten vermiyorum. Lavman zaten travmatik bir etki yaratıyor ve bazı dr lar bu yüzden lavman fitil önermiyor hatta bağırsak tembelliğine neden olabileceğini, lavman daki kimyasalların kana karışabilecegini bebeğe zarar verebileceğini söylüyorlar. Ben napacağımı şaşırdım, lavman yapsam çocuk etkilenecek psikolojisi de vücudu da belki olumsuz etkilenecek, yapmasam sorun çözülmüyor devam ediyor sürekli. Ne yapacağımı şaşırdım ben. Doktor önemli bi sorun ya da çatlak vs yok dedi muayenede ama kuzum katı kaka yaptığı ve acı çektiği için her kaka yaptığında feryat figan ağlıyo, kendini sıkıyor yapmamak için çok üzülüyorum( yerimde olsanız ne yapardınız?
Gecmiş olsun canım...ben,eşimden sonra kızımda grip olduo kadar maske tatktık fayda etmedi ya .bu gün hava güzkdi parka gittik hapşışıkla burnu baya açıldı dışarıda doktora gideceğiz aradım.
bizde gece emmeyi bıraktık tabi ben bıraktırmadım kızım kendi bıraktı artık gecede emmiyor 11 ay emdi bıraktı mamada vermıyorum yatmadan ve kalkınca veriyorum gercekten gece uykuları daha rahatladı.ama masallah diğerlerinide çok güzel emzırmısssın güçlü kuvvetlı olur senın oğlanlar.diş sıkıntısı benı de mahvetti 4 diş aynı anda cıkmaya calısıyo su an 2 haftadır süreklı uyanıyo gece emzıgını yan cevırıp dişini kaşıyo kuzum.iyi geceler kızlar 2 gündür evcek gribiz yine babamız 1 ay oldu askerden geleli 2.kez grip bulaştırdı kavga ettım artık bı daha grip olursa eve almayacam annem 3 gün sonra gidiyor iyileşebilmek için ne varsa yiyip içiyorum
süpürmeyi beceremıyor benım kı sulu işleri pis işleri yaptırıyorum tuvalet banyo yıkama çöp dökme bulasık toplamagönlü olursa yemekte yapar gönlü olmazsa kılı kıpırdamaz
amin canım görmediğin koklamadığın halde unutamamıssın allah onun ömrünüde kucagındakıne versin onun acısını tattırmasın
bazen biz planlıyoruz kader işliyor canım olsun kuzun sağlıklı ya masallah şimdi çalıssan saatlerin cokmuş bebişine zor olurdu
evet bi gelir daha olması işlerine geliyo benimkıde pek maçoydu hiç çalışmasam çalış demezdi hepsi söndü.tatlım benim hamilelik cok kötüydü 9 ay pijama esofman spor ayakkabı kusmaktan yataktan cıkamadım su an o günleri hatırlıyorum iiyim sağlıklııyım niye böyle gezeyim diyorum gecen hamileyken giydiğim kıyafetleri çöpe attım görmeye dayanamıyorum hele yarım metre karda bile spor giyiyordum bı daha ayakkabı gıyemem diyordum aldım topuklu botları bütün gün üstünde kosturuyorum sınıfta alıstım rahata alısması kolay ama kendini mutlu hıssettiğin seye de hemen alısıyorsun
ayy bendeücretsiz izindeyken ihtiyacı kadar alıyordum elim gitmiyordu bu ara cozuttum yine kendime hiç almıyorum hep kuzuma
maşallah korsana benimki benden ayrı yatmıyor alıstı babası yokken su an cok sıkıntı yasıyoruz park yatakta var karyolada epeyide geniş ikiside ama yetmiyor dönmeye calısıp dönemeyınce ağlamaya başlıyorçekmeceler sıkıntı ya güvenlık kılıdı aldım ama takmadım oynasın bıksın diye yok bıkmıyo elini sıkıstırdı dün taktım artık birde halısız yerlerde ayagı cok kayıyor kosarken hep düşüyor kafayı kaç kez vurduk sizdede oluyor mu
geçmiş olsun canım bizde aynıyız burun akıntısı keyifsizlık. maşallah kuzuna yakında koşmaya baslar.bende katılıyorum canım asırı yoruluyorum ama calısmak bana ii geldi hem maddi hem manevi yavrum benim herseyım ama arada bebek maması kakası dısında normal muhabbet edebilecegin bi ortama girmek ii geliyor gerçi ben arkadaslarada sureklı kızımı anlatıyorum ama olsun
alısverişle basla netten bir ıkı kıyafet sıpariş ver az fön az ruj kendini öyle ii hissedeceksın kı gerisi gelecek
Benim oglsn delu ediyo beni butun gece meme agzinda yoksa uyumuyo gunduzde oyle yapiyo uc gundur.sirtim tutuldu.karni tok devam sutu veriyorum iki kere gece..hastaligids gecti sayilir ama cok fena bise oldu..ust dis yeri morarmis ondan sanirim..benim iki oflandada basima bi is geldi diye emmeyi biraktirdim..buguk oglan onbes ay emdi ikinciye hamileyim diye biraktik..ikinci on dokuz ay emdi bobregim patladi bes gun hastanede kaldim oyle birskti.insaAllahh bunda sorunsuz iki yasta birakiriz.
Aaaa elmanın kabız yaptığını bilmiyordum...ama elma duyu isal yapıyor bende.yerindeyim aynı sıkıntıyı 5 aydır yasıyorum banada toz verdi doktor 10gün kullandım yaptı veriyorum yapıyo kesıyorum kabız ve ağlayarak ıkınarak meyveyi aç karna verince özellikle ekşi meyve kıvı portakal mandalina verince bide içine haslayıp kuru kayısı ve incir katıyorum o zaman yapıyo ama ben sunu fark ettım kızım her diş döneminde asırı kabız oluyo ve hıç bişey fayda etmiyor son bir aydır yine öyle bide eczaneden bebekler için probiyotik aldım meyvesine katıyorum o da fayda ediyor dediğin gibi ama çok uzun süre değil bünye alısınca fayda eden sey etmez oluyor.lavman falan yapma sakın büyüklere bile tavsiye edilmiyor zaten sabah aç karna kayısı incir suyu içine probiyotik kat içir bi dene posasınıda meyvesine katar verirsin aksam ben ilk yaptıgımda 3 gün isal olmustubirde elma kabız yapıyor aklında olsun ekmek makarna hergün alıyorsa etkiler yada bebe bisküvisi yani genel olarak unlu gıdalar
senin bu karışımlarınada hayran kalmamak mümkün değil :) maşallah ben tahin kaşar doktora sodum ama vermededi kaşar çok yağlı ve tuzlu olduğundan önermedi zaten kiloya ihyiacı yok dedi bende vermedim ama karışımların süper ve besleyici.evet balkabağını bene çorbalarında kullanıyorum çok faydalı diye duymuştum bende.bu arada kızım balığı patates,havu. ve soğanlarla buğudabeğndi ama çorbasını sevmiyor buğuda yedi şükürki.nurlar içinde yatsın babacığın,sizede rabbim sabrınızı bol versin, kabullenmek çok zor olsada çok acı bir gerçek ölüm
kızlar size naçizane bir tavsiyede bulunacağım, kabızlık için ben her akşam bal kabağı veriyorum sıkıntı yaşamıyoruz, tavsiye ederim,akşam yatmadan bir muz ,bir kivi, bir dilim balkabağı rondodan geçiriyorum, içine ceviz,pekmez,tahin, zeytinyağı,çok az tereyağı ekliyorum, sonra yarım bardak tan az sütle 1 kaşık tam buğday unu ile muhallebi yapıp karıştırıp yediriyorum, yani muhallebisi çok çok az babannemiz meyve yediremiyor bende akşam hem meyve hem muhallebi Allah ne verdiyse yediriyorum, balkabağı her akşam verdiğim için kabızlık sorunu olmuyor ayrıca çok da faydalı imiş,
hepinize iyi haftalar sevgiler
her bünyede farklı canım benimde muz söktürür ama kızımı kabız yapıyor birde bütün meyveleri 3 gün kuralıyla denediğim için iyi biliyorum benim kızda yapıyor zaten doktoruda söyledi yapar diyeAaaa elmanın kabız yaptığını bilmiyordum...ama elma duyu isal yapıyor bende.
Alerji riski olduğundan sanırım canım ben de az bişey verdim alerji fln yapmadı şükürler olsunben 7.aydan beri veriyorum zaten benim kız ekşi meyveleri seviyor ben bi sakıncasını görmedim probiyotik toz ama ilaç değil bitkisel dediler eczanede kivi dene mesela cok güzel söktürüyor öğlen uykusundan kalkınca aç karna cam rendeden geçir ver gece gec verirsen gaz yapabilir yoksa baska bi sıkıntı yapmıyor bebeğin cok eksi yemezse armutla karıstırıp ver . elma kabız yapıyor canım kesinlikle vermiyorum . bu arada 1 yasına kadar neden vermeyin dedi anlamadım bizim doktor ek gıdaya geçince ilk verilecek meyveler arasında saymıştı kiviyi
iyi geceler kızlar 2 gündür evcek gribiz yine babamız 1 ay oldu askerden geleli 2.kez grip bulaştırdı kavga ettım artık bı daha grip olursa eve almayacam annem 3 gün sonra gidiyor iyileşebilmek için ne varsa yiyip içiyorum
süpürmeyi beceremıyor benım kı sulu işleri pis işleri yaptırıyorum tuvalet banyo yıkama çöp dökme bulasık toplamagönlü olursa yemekte yapar gönlü olmazsa kılı kıpırdamaz
amin canım görmediğin koklamadığın halde unutamamıssın allah onun ömrünüde kucagındakıne versin onun acısını tattırmasın
bazen biz planlıyoruz kader işliyor canım olsun kuzun sağlıklı ya masallah şimdi çalıssan saatlerin cokmuş bebişine zor olurdu
evet bi gelir daha olması işlerine geliyo benimkıde pek maçoydu hiç çalışmasam çalış demezdi hepsi söndü.tatlım benim hamilelik cok kötüydü 9 ay pijama esofman spor ayakkabı kusmaktan yataktan cıkamadım su an o günleri hatırlıyorum iiyim sağlıklııyım niye böyle gezeyim diyorum gecen hamileyken giydiğim kıyafetleri çöpe attım görmeye dayanamıyorum hele yarım metre karda bile spor giyiyordum bı daha ayakkabı gıyemem diyordum aldım topuklu botları bütün gün üstünde kosturuyorum sınıfta alıstım rahata alısması kolay ama kendini mutlu hıssettiğin seye de hemen alısıyorsun
ayy bendeücretsiz izindeyken ihtiyacı kadar alıyordum elim gitmiyordu bu ara cozuttum yine kendime hiç almıyorum hep kuzuma
maşallah korsana benimki benden ayrı yatmıyor alıstı babası yokken su an cok sıkıntı yasıyoruz park yatakta var karyolada epeyide geniş ikiside ama yetmiyor dönmeye calısıp dönemeyınce ağlamaya başlıyorçekmeceler sıkıntı ya güvenlık kılıdı aldım ama takmadım oynasın bıksın diye yok bıkmıyo elini sıkıstırdı dün taktım artık birde halısız yerlerde ayagı cok kayıyor kosarken hep düşüyor kafayı kaç kez vurduk sizdede oluyor mu
geçmiş olsun canım bizde aynıyız burun akıntısı keyifsizlık. maşallah kuzuna yakında koşmaya baslar.bende katılıyorum canım asırı yoruluyorum ama calısmak bana ii geldi hem maddi hem manevi yavrum benim herseyım ama arada bebek maması kakası dısında normal muhabbet edebilecegin bi ortama girmek ii geliyor gerçi ben arkadaslarada sureklı kızımı anlatıyorum ama olsun
alısverişle basla netten bir ıkı kıyafet sıpariş ver az fön az ruj kendini öyle ii hissedeceksın kı gerisi gelecek
Benim oglsn delu ediyo beni butun gece meme agzinda yoksa uyumuyo gunduzde oyle yapiyo uc gundur.sirtim tutuldu.karni tok devam sutu veriyorum iki kere gece..hastaligids gecti sayilir ama cok fena bise oldu..ust dis yeri morarmis ondan sanirim..benim iki oflandada basima bi is geldi diye emmeyi biraktirdim..buguk oglan onbes ay emdi ikinciye hamileyim diye biraktik..ikinci on dokuz ay emdi bobregim patladi bes gun hastanede kaldim oyle birskti.insaAllahh bunda sorunsuz iki yasta birakiriz.
Selamlar güzeller, Nasılsınız?
Hazır vakit bulmuşun sıkıntımı paylaşmak istiyorum. Daha önce de bahsetmiştim kuzumun kabızlığından, 3 aydır düzene girmedi ve tahminimce o dönemde ek gıdayı birden artırdığını oldu. Sonraki süreçte yedirdiklerime dikkat ettim; kayısı suyu, armut suyu, avokado, zeytinyağı, bademyağı, kimyon, rezene, duphalac şurup vs aklınıza ne geliyosa hepsini denedim ama bir kere iyi geldiyse devamı gelmedi orada kaldı, yavrum bazen gün aşırı bazen 3-4 günde bir yapıyor kakasını ve katı bi şekilde ağlayarak yapıyor. Birkaç kez fitil 1 kez lavman denedim, yine feryat figan yaptı ve sonrasında da düzelmedi. Kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki. Doktora gittik on gün sürekli lavman yapmamızı ,vücudunun kaka yapma alışkanlığını bu şekilde kazanacağını söyledi, onun dışında klasik şeyler söyledi lifli gıdalar yedir, sıvı tüketim, pirinç patates muz verme fln dedi ki zaten vermiyorum. Lavman zaten travmatik bir etki yaratıyor ve bazı dr lar bu yüzden lavman fitil önermiyor hatta bağırsak tembelliğine neden olabileceğini, lavman daki kimyasalların kana karışabilecegini bebeğe zarar verebileceğini söylüyorlar. Ben napacağımı şaşırdım, lavman yapsam çocuk etkilenecek psikolojisi de vücudu da belki olumsuz etkilenecek, yapmasam sorun çözülmüyor devam ediyor sürekli. Ne yapacağımı şaşırdım ben. Doktor önemli bi sorun ya da çatlak vs yok dedi muayenede ama kuzum katı kaka yaptığı ve acı çektiği için her kaka yaptığında feryat figan ağlıyo, kendini sıkıyor yapmamak için çok üzülüyorum( yerimde olsanız ne yapardınız?
ay masallah anali kizli size
ben tum gun pijamaylayim
benimki cok kotu supuruyor ustunden tekrar ben yapiyorum ondan adi belli yaptirmiyorum
cnm unut diycem ama sacma olacak
ama bu dusunceyle hamilelik eziyet olur guzel seyler dusun hayal et
hb cnm
park yataktan cikmak ok de kendi kendine girip uyuyor mu?
yurumeyi ilerletti mi 1-2 adim mi hala?
dis macunsuz fircalamak yeterliymis bu arada
anni mi diyor ne tatli masallah :)
+1 de benden :)
laf aramizda ben de aynen pijama ustune montu cekiyorum
ben,eşimden sonra kızımda grip olduo kadar maske tatktık fayda etmedi ya .bu gün hava güzkdi parka gittik hapşışıkla burnu baya açıldı dışarıda doktora gideceğiz aradım.
Gunaydin guzeller.benim oglum artik onbir aylik.tek elinden tutunca yuruyo.heniz crsaret edemiyo tek.ilk arabasiyla surekli yuruyo.onune engel geldimi elini birakim bekliyo yonunu degistireyim diye cok guluyorum..en cok kitap incelemeyi seviyo.belim cok agriyo dr gidesim hic yok.hemsireyim ama hic sevmiyorum hastaneyi..
tşk ederim canım kızım hiçbirşey yemediği için hala öylesenin bu karışımlarınada hayran kalmamak mümkün değil :) maşallah ben tahin kaşar doktora sodum ama vermededi kaşar çok yağlı ve tuzlu olduğundan önermedi zaten kiloya ihyiacı yok dedi bende vermedim ama karışımların süper ve besleyici.evet balkabağını bene çorbalarında kullanıyorum çok faydalı diye duymuştum bende.bu arada kızım balığı patates,havu. ve soğanlarla buğudabeğndi ama çorbasını sevmiyor buğuda yedi şükürki.
yok canım muz söktürmez tutar oyüzden içine bol zeytinyağı koyuyorum benher bünyede farklı canım benimde muz söktürür ama kızımı kabız yapıyor birde bütün meyveleri 3 gün kuralıyla denediğim için iyi biliyorum benim kızda yapıyor zaten doktoruda söyledi yapar diye
sanada cok geçmiş olsun canım niye yeniledi acaba zorladın mı ki?Iyi geceler guzeller
Cok gecmis olsun canim. Kendi kendine yatmaya da alisir canim, zaman ver biraz. Cekmece meraki benimkinde de var. Ilk isi mutfaga gidip cekmeceleri kurcalamak zatenDusmedi simdiye kadar cok sukur ama evet ayaklari kayiyor
Arkadaslar onerilerde bulunmuslar canim. Tecrube ettigim bir durum olmadigindan belirli bir gida onerisinde bulunamayacagim. Cok gecmis olsun. Insallah tavsiyeler kuzuna sifa olur.
Odasinda oynadigimizda girip cikiyor surekli. Oyun gibi dusunuyor onu. Oynamaktan yorulunca da girince basini koyuyor be yavas yavas uyuyor canim. Tutmadan kalkiyor ve yuruyor canim. Birakti emeklemeyi cok sukur. Evet ben de cogu zaman macunsuz fircaliyorum canim. Onemli olan aliskanlik kazanmasi su etapta.
Gecmis olsun gulum, cabucak toparlanir insallah.
Masallah pasanaGecmis olsun canim. Benim belim de basladi bu sabah yine. Surer 3-5 gun...
burdaaa...:)))neredesiniz kızlar snowy hırsızı burujav patee canan yoksunuz
Merhabalar :)
Bebe biskuvisi yaptim geçenlerde yulafli tam bugday unlu. Robotta ufalttigim halde sert ve puturlu kaliyor. Sut vb ile vermek icin. Erimiyor. Begenip yemiyor. Bebe biskuvisi yapan varsa siz nasil yapıyorsunuz? Ezip mi veriyorsunuz, eline mi veriyorsunuz? Bebeginizin begendigi bir tarif var mi?
Ikısınıde yaptım ben kızlar fırsat bulunca girip tarif yazarım ii gecelerIyi akşamlar kızlarrrrr....nasılsınız?
Kızlar şeker hamuru nasıl yapılıyor bilen varmı?kızımın doğum gününde 1 şeklinde kurabiyeler yapmak istiyorum,ama şeker hamuru hic yapmadım.
Bugün pastamızı ısmarladık inşallah güzel olur.
Ck Sağol canımIkısınıde yaptım ben kızlar fırsat bulunca girip tarif yazarım ii geceler
canım Türkiye de olsaydın işin daha kolaydı sana yer falan tarif ederdim bazı marketlerde ki ürünlerden falan... ben şeker hamurunu marşmelovla yapıyorum burada pembe ve beyazı satılıyor...benmari usulü eritiyorum...sonra içine pudra şekeri dökerek hamur haline getiriyorum yoğurarak... kurumasın diye streç filme sarıyorum... pudra şekeri serpip tezgahta merdane ile açıyorum pastanın büyüklüğünde...Iyi akşamlar kızlarrrrr....nasılsınız?
Kızlar şeker hamuru nasıl yapılıyor bilen varmı?kızımın doğum gününde 1 şeklinde kurabiyeler yapmak istiyorum,ama şeker hamuru hic yapmadım.
Bugün pastamızı ısmarladık inşallah güzel olur.
Ck teşekkür ederim canımcanım Türkiye de olsaydın işin daha kolaydı sana yer falan tarif ederdim bazı marketlerde ki ürünlerden falan... ben şeker hamurunu marşmelovla yapıyorum burada pembe ve beyazı satılıyor...benmari usulü eritiyorum...sonra içine pudra şekeri dökerek hamur haline getiriyorum yoğurarak... kurumasın diye streç filme sarıyorum... pudra şekeri serpip tezgahta merdane ile açıyorum pastanın büyüklüğünde...
ama bu şeker hamurunu sade lokum ile yapan var... lokumları yine pudra şekeriyle (aldığı kadar) yoğuruyorlar ve hangi renk istiyorsan gıda boyası katıyorsun yoğururken...internette daha patik tariflerini bulabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?