2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

teşkkür ederim canım yok toparlanamadım henüz

teşkkür ederim canım yok toparlanamadım henüz
Evet bebekler aşırı hijyenik koşullara alıştıkça bağışıklıkları zayıf kalıyor. Ama şu a var bir şekillde mikroplar sıfıra inemez, hele kışın çok havalandıramıyoruz evleri, içeride ne kadar temizlesek de biraz havasızlık oluyor, mikrop ürüyor. Bebekler sürekli yerlerde. Umarım bebeklerimiz ciddi hastalıklar geçirmeden atlatırız bu dönemleri.

Arkadaşlar bebeğime dün köfte vermeyi denedim, yok mümkün değil havu ve patates haşlaması da ekleyerek yumuşattım, gene kustu, minicik parçalara ayırmama rağmen, çocuk refleks olarak kusuyor, ne olacak blmem bu hallerimiz, daha dişler de yok, diş etleri yaklaşık 3 haftadır şişti, ortada diş yok, 1 yaşına girmeye şurda ne kaldı, doktor bırak bir yaşından sonra çıksın, daha rahat edersiniz diyor, ama bu şekilde katı şeyleri öğütemeden çiğneyemeden yutması ne derece doğru, kendmizden düşünelim herşeyi löp löp çiğnemeden yuttuğumuzu, kabız olmaz mıyız, artı hazımsızlık yaşamaz mıyız? Bilmiyorum iç güdüsel olarak çok zorlamak istemiyorum, deniyorum arada ama hepten travma yaşatmak istemiyorum, 10 kg ya yakınız, az az alıyor, bunada razıyım. Napabilirim üzülünce daha beter oluyor herşey.

Evet Römer biraz pahalı, bizim baktığımız model de 1400 civarı idi, ama uzun vadeli kullanılabilecek bir ürün. Ama elbette herkesin durumu bir değil, mutlaka rahat edebileceği başka model ve markaları deneyerek alabilirsiniz. Benimki onda rahat etmişti, alacağız. Nisanda bebek fuarı oluyor İzmirde onu bekliyorum. Belki tüm illede vardır. Sormak lazım mağazalara. Joker bu konuda daha iyi gibi.

Canım
canım bizimde dişimiz yok,ilk zamanlar zor oldu,ama artık yiyor.bence pirinç makarnayla falan başla.ck kücük parçalar yap ve önüne koy,kendi yesin.ama ck ck kücük parçalar yap.pirinci suda haşlıyorum yağsız tuzsuz,makarnayı tam buğdaylı aldım barilla.sebzeyide haşlıyorum,kücük parçalar yapıyorum,etide haşlıyorum.bir dene istersen.

Ben küçültmüyorum o kadar bile! Biraz damağıyla eziyor, sonra da löp indiriyor mideye. Sıfır dişle bence iyi idare ediyorlar =)
Kendileri yemeyi seviyorlar. Yiyeceği yeterince yumuşak olursa, ağzında ezebileceği kadar lokmalar almayı öğrensin diye koyuyorum tepsisine kendi didikleye mıcıklaya, döke saça yiyor. Sadece yoğurt, kaşık maması, çorba ve sulu yemeklerde ben müdahale ediyorum. Bir de pilavda.. Onları da yedirirken nazlanmaya başladığı noktada kaşığı eline tutuşturuyorum, ben de tutup tabaktan aldırıyorum mamayı/yoğurdu, kendi ağzına götürtüyorum. Rahat 10 kaşık bitiyor bu sayede. Geçen hafta Ceku bana sütlaç yedirdi bu şekilde. Çok eğlendi. Şimdi eline yiyecek ne geçirse kendi ilk hevesini alınca bana da uzatıyor yemem için.

Olduğu yerde yatıp agu-bugulayan bebek dönemi sona erdi. Şimdi eğlence zamanı =))

Ceku'nun da dişi çıkmadı henüz. Sorun etmek için erken. Ben de arada "Kızım, dişler ne zaman gelir sence?" diye soruyorum ama 14. aya kadar normal diye okumuştum. Dert etme

Eşinle iletişimini artırsan daha faydalı olur gibi. Ben de bazen neden aşık olduğumu/evlendiğimi sorguluyorum falan ama bizim üstümüzden batık bir şirket geçti, hâlâ da onun hayaletiyle boğuşuyoruz. Belli bir sebebi yoksa gerginliğinin, belki de sadece sürekli evde oturuyor olmaktandır ve işe dönmenin faydası olur. Yarı zamanlı bile olabilir. Daha erken diyorsan, havalar düzelmeye başladı, bebeğin de büyüdü, gezmelere çıkarsınız, havan değişir belki.
Uzaktan ve bu kadar az bilerek söyleyebileceklerim bunlar - evet, çok klişe ama işe yarayabilir belki sende.

Ilk zamanlar ck kücük veriyordum canım,artık ck kücük vermiyorum.dediğin gibi damakta eritip yiyorlar.
Ama bizim iştah giti,hasta olunca ck kötü oluyor ya...doktor sadece muz ve aptamil ver dedi.

Ilk zamanlar ck kücük veriyordum canım,artık ck kücük vermiyorum.dediğin gibi damakta eritip yiyorlar.
Ama bizim iştah giti,hasta olunca ck kötü oluyor ya...doktor sadece muz ve aptamil ver dedi.
Geçmiş olsun! Onlar hastalanınca biz de kötü oluyoruz. Dilerim çabucak iyileşir.

Selam canlar Annem geliyor bugun, ailenin kalani da pazara Oglanin dogum gununu bir gun gecikme ile kutlayacagiz

Hayatimiz cok degisti canim. Eskisi gibi kendimize zaman ayiramiyoruz/dinlenemiyoruz. Bunun neden oldugu stres/sikinti da iliskimize yansiyor. Is basi yapman manevi olarak sana yardimci olabilir ayrica esin ve bebeginle de daha kaliteli zaman gecirirsin.

Cok gecmis olsun. Kolay tedavi edilebilen bir rahatsizliktir insallah. Cok uzuldum. Yeme icmesinin etkilenmemesi iyi ama.

Hic mi birsey yemiyor canim?

Benimki 6. Ayindan beri tum tum yutuyor. Suan sana yazarken havucu cignemeden yutuyor. Sindirim sisteminden degisime ugramadan cikiyor yediklerinin bazilari (zeytin ve havuc gibi). Ama pismis sebze ve et tum de yutsa sindirilip emiliyor.

Uzulmeden stres olmadan vermeye devam et bence. Eline birsey verdiginde "yedi mi, yiyecek mi" diye gozunun icine bakma, sen de al onune ye. Onu ozendirecek sesler cikart, abartarak sapirdat agzini. Seni izleyip o da yapacaktir.

yarına gün almış eşim hastaneden.... bende iş yerinden hemşireyi aradım...kara dut şurubu verin dedi...günde 4-5 defa 1 çay kaşığı...göğüs uçlarını da karbonatlı su ile yıka dedi...
yarın yinede bir kontrole götürmek lazım...birde herşeyi ısırdığı için derileri sıyrıldı sanırım yanık gibi oldu...o halde bile boğaz peşinde sadece biberonla verdiğim mamayı içemiyor...
@Snowyy gözün aydın canım annen ailen geliyormuş...keyfinize keyif katılır inşallah...
2 2ocak - supapatya88 canlarım sağolun..eşime ada çayıda aldırtım yapacaklar bugün söylediğinizi...
M maya_79 canım kussada yedir bence tabiki zorlamadan ama alışması hem senin hemde bebeğin için iyi... benim kızda kusardı sıvı şeylere alışkın oldukları için boğzalarından geçen pütürlü şeyleri yutarken normal öğürüp kusmaları...hem püre olan gıdayı ne kadar sindiriyorsa pütürlü parçalı olanalrı da o kadar öğütüyor... merak etme zaten dişler oluncada pek öyle çiğnemiyorlar sadece koparmaya yarıyor iki ağzında çevirip tekrar yutuyor ...eğer çiğnemesi gerekseydi önce azı dişleri çıkardı oysa ilk ön kesici dişleri çıkıyor onlarda çiğnemek için değil zaten...
seldursel canım inan bana ben çalıştığım halde banada sana olanlar oluyor... yüzünü görmek hatta sesini bile duymak istemiyorum bazen... çok itici geliyor dönem dönem... ama benim eşimin her zamanki hali yani hep böyleydi... sonrada diyorum... kendi kendime ,sen aranıyorsun sürekli çatmak için...büyükleniyormuyum neyim bilemiyorum... bazen suratına bakıp bakıp uzun uzun düşünüyorum... ne için evlendim ben bu adamla diye.... ben okadra işin peşinde koşturup en çok özveride bulunan tarafım... oysa o hiç bir artısı yokken hala benden saygı sevgi bekleyip hizmet bekliyor diyorum...kendimi onunla kıyaslıyorum sürekli... yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum... bu duurumdan kurtulmak için hep iyi taraflarını düşünüyorum çekilebilir yönlerini... hala devam etmemin bir gerekçesini arıyorum...sen eşinin hayattan beklentisini karşılıyorsun ama o seninkini karşılamıyor...ömrümü böyle tüketmenin manası yok gibi düşünüyorum... sürekli bir bekleme halindeyim sürekli bir şeyler değişecekmi diye hevesleniyorum... herşeyleri batıyor oluyor...insan kendide biliyor da neyin nasıl hallolacağını fakat bilmekle yapmak arasında dağlar oluyor...
bebeğine bakabilecek biri varsa bence sende istiyormuşsun bir müddet bir işte çalış bakalım... olmazsa geri dönersin...
havalar ısınıyor canım...doğa canlanıyor...dilerim Allah tan şu ağaçlara çiçek açtırdığı gibi senin ve eşinin gönlünde de pıtır pıtır çiçekler açsın ,birbirinizi her gördüğünüzde yüzünüze bahar gelsin inşallah....
morganapril canım senin ve Ceku nun maceralarını özledik gerçekten...yarın konuşmaya başladıklarında daha bir alem olacaklar...Ceku yu sana sütlaç yediren minik ellerinden öp benim için...

geçmiş olsun bence de dr götür ama ada çayı ile silmeni bende tavsiye ederim
sende sağol canım önerin için...
sana da çok çok geçmiş olsun... insan hep böyle mevsim geçişlerinde çok hastalanıyor...birde kendimize bakmayınca iyileşme süreci uzuyor...bend eöyle çok özen göstermem yememe içmeme ama ... sürekli tükettiğim şeyler var onları ihmal etmem... şükür pekte hastalanmam...sen de toparlanır bir an önce atlatırsın inşallah...

Sanırım bebekler geldikten sonra eşlere bir rahatlık geliyor,yani sanki onlara artık mecburmuşuz gibi...2-3hafta önce ağladım ck,neden ağlıyordun dedi eşim,yetişmiyor hic birşey dedim...ben topluyorum sen dağıtıyorsun dedim...toplama dedi bana,kendini boşuna yoruyorsun,hergün evmi süpürülür dedi...şok oldum...cocuk yerde oynuyor ve ben ck aşırı titiz birisiyim.yardımcı ol dedim,tamam dedi...artîk dikkat ediyor,evi dağıtmıyor sayılır.ve ben 24saat evdeyim yani çalışmıyorum artık,ama yetiştiremiyorum.calışırken evim daha topluydu.

canım benim eşim bebekten öncede öyleydi... annesine sorarsan toparlanmış hali bu yani benim beğenmediğim hali bile kendini geliştirmiş haliymiş...arada bir çabaladığını görmesem zaten gemileri yakardım...mesela bugün bebeğimiz için iyi olabileceği bir şeyi git al dememle uyumam gerekiyor diyor...tamam oda haklı işten geldi yorgun 3-4 saat uyuyp tekrar gidecek..ama birde bize bak 1 senedir uyumuyoruz tam anlamıyla...kendi çocuğun olsa koşa koşa gidermiydin dedim... ne demk istiyorsun o benimde çocuğum diyor...o zaman neden sadece benim çocuğum da senin değilmiş gibi davranıyorsun dedim... gidip almış hemen...sanki açma kapama düğmeleri var.. reset leyince çalışıyorlar ancak...:)
yetiştirilme tarzlarından birazda... annesi hep arkasını toplamış haliyle dağıttıklarının bile farkında değiller...

Valla bizimki tam tersi,zamanında ck ev işi yapmış artık yapmak istemiyor.alkah razı olsun yardım ediyor,ama misafir geleceği zaman topla yeter diyor.ay olurmu hic öyle diyorum olur diyor

Valla bizimki tam tersi,zamanında ck ev işi yapmış artık yapmak istemiyor.alkah razı olsun yardım ediyor,ama misafir geleceği zaman topla yeter diyor.ay olurmu hic öyle diyorum olur diyor
sen sürekli topluyorsun ya ondan gözü görmüyor evi...hep gördüğü gibi temiz toplu kalacak sanıyordur... toplama süpürme bakim ne hale döndürüyorlar evi görsün :)
canım kızın nasıl şimdi...benim kızda gece sırılsıklam oluyor kaldırmasam uyuya kalsam sırtı göğsü buzzz ...midesini üşütmesinden mi oluyor acaba ...şimdi birde yerde geziyorlar ya... elleri ayakları soğuk oluyor... karda kışta kalmış gibi...
patates püreside midesini yumuşak hemde tok tutar yada pirinç lapası.. gerçi doktor sana muz ve mama önermiş...inşallah çabuk iyileşir kuzucuk...
annem aradı pamukçuk çıktı elanın ağzında dedim... telaşlanma olur bazı bebeklerde bağışıklığı güçlenir diyor...annemin böyle doktor gibi bazı tezleri vardır...öyle anlatıyor ki sanki pamukçuk olduğuna sevineceğim neredeyse...
okumadım ama sayenizde doktora yaptım ..kaç tane çocuk büyüttüm heh heyyy diyor...

merhaba kızlar uzun suredır yazamıyorum okuyamıyorumda maalesef doğumgunu olan kuzuları tebrık ederım cok sukur 1yasa dayandık:)bu arada kuzusu sabaha kadar hıc kalkmadan uyuyan bebeklere ozenıyorum nasıl egıtım verdınız kızlar

Ay toplamayınca ev ck dağınık diyor...ya birde evde çalıştığı icin süpürge falan calıştıramıyorum.
Valla ada mira bugün daha iyi muz ve aptamil veriyorum.saten başba birşey istemiyor,normalde hippin bebek bisküvisini ck sever onu bile yemiyor...
Bizim kız ck fazla yerde değil emeklemiyor.

Ela hastamı canım?ada miranın eleri falan normal,ateşi varken buz gibiydi eleri,oda normal ateşini biryerden atıyor denge sağlıyordu

merhaba canım...topicte hiç kalkmadan uyuyan bebebklerin sayısı,sürekli kalkan bebeklerin sayısına göre çok az hatta çok çok az :)
benim kıza eğitim vermedim... yanımda uyumayı seviyor kuzum... çünkü beşiğe koysam sağa sola dönerken uyanı veriyor ama benim yanımda bana çarpsa da uyumaya devam ediyor... zaten çok korkak ve çekingen oldu... kv ve beim dışımda kimsenin kucağında durmuyor...uykusu da güvenle alakalı bir şey sanırım...biraz büyüdüklerinde yanlarından hiç gitmeyeceğimizi onlarıbırakmıyacağımızı anladıklarında kendi yataklarında daha rahat uyuyacaklar inşallah
senin işinde zormuş canım... home ofis olunca zor oluyordur...birde sürekli dipdibesiniz...bebekler hastalanınca ne zor herşey ya... o halde bile gülüyor ya... yaradana kurban olduğum... ağzını yediğim kuzum...acıyorsa da söyleyemiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…