- 25 Ağustos 2013
- 276
- 355
- 108
- 41
canım okurken çok moralim bozuldu çocukluğum aklıma geldi... benim babamda kardeşleriyle ailesiyle ortak çalışırdı... onlar mal mülk sahibi oldu babamın eline ancak geçineceği kadar geçerdi... her gece evde hır gür... anne sinir krizleri geçirirdi babam bir sofrada yemeği ağız tadıyla yedirmezdi yemekler havada uçuşurdu...evde ses yükseldimi kalbim pıt pıt atardı korkardım... 9 yaşıma kadar altıma ıslattım okulda bile altıma yapardım tırnaklarımı yerdim... 35 yaşıma geldim... babam aynı ailesi aynı kimse değişmedi... annem sizin için katlandım der... sinir sahibi oldu...bazen kafası gidip geliyor.. geçmişi hiç unutamaz sürekli geçmişte yaşıyor...vesselam bizde bıktık ...para her yerde kazanılıyor ama sağlık gittimmi gelmiyor... kavga gürültü çıkmasın diye hayatımın her döneminde uyumlu olmaya çalıştım belki uyum dediğim şey ezikliğimdendir...Kizlar cok kotu gunler geciriyorum.esim on gundur ise gitmiyo babasiyla tartisti..evde bise kalmaddi.karsimizda babaannesi sesleri cikmiyo bugun kriz gecirdim aradim birsuru laf saydim rahat nasil uyuyosunuz dedim..kapattim yuzune.sonra kayinbabam aradi bakmadim.esimede patladim.bu yasa geldi bir duzrnimiz yok.kucuk on gundur iishal dr goturemedim..bugunde pisik oldu.kollarimda kabatdi allerji..basurum oldu oturamiyorum bile..obur oglanlar iyi sukur ama birsuru istekleri var..ikiside gece altina isiyo bi haftadir kafayi yiyecem..buaksam yemek yapmadim sadece oglanlari dooyurdum babaya yok bise ..butun gun agladim basim catliyo..bide ustune yine gunum gecti.babam birak gel diyo..onlarda uzuluyo halime..cok kotuyim coook
ela çok iyi canım...bir çocukla nasıl yaşanır bize öğretiyor...çok sinirli ve gergin ama bundan hoşlanıyor sanki...dişini yumruklarını sıkarak bağırıp kasılıyor... sonra da istediği olmayınca öylece kalıyor şaşkın şaşkın...senin de dediğin gibi dikkatini hep başka yöne çeviriyorum unutsun diye... sürekli hayır demiyorum alışmasın diye... çünkü sürekli hayır dersek hayır dendiğinde durması gerektiğini bilmezmiş....Iyi aksamlar guzeller
Aktar kuzunun dogum gunu kutlu olsun canim, nice yaslara saglik ve mutlulukla insallah.
Hirsizi minigin nasil canim?
Ardaannesi akraba arasina para&mal girdiginde varolan iliski de bozuluyor maalesef. Cocuklara cok uzuldum. Onlarin isteklerini karsilayamamak cok can yakar. Esin izin vermese de kucuk pasan biraz daha buyuyunce ise baslamayi dusun bence canim. Yarin duzelir, obur gun yine bir sorun cikartirlar. Onlarin vicdanina emanet etme yavrularinin gelecegini.
onun 2 tel saçını öperim ben... ilerde rapunzel gibi uzak saçları...bir komşumuzun bebeği 4 yaşına kadar uzamadı... ama öyle bir çıktı ki fışkırdı resmen... şimdi çocuğun saçını tokayla bile toplayamıyor ...ela nın saçlarıda çok az... bir sürü toka aldım ama takılacak kadar uzun değil...Bu arada, paylaşmadan edemeyeceğim:
Benim Ceku şu iletilerimin sonunda bir bebek resmi var ya, aynı ona benziyor hâlâ. Tek farkı, tepesinde tokası yok. 3 tele toka almak mantıksız zaten...
tesekkurler canim hepimizin bebislerinin insallah.Dogum gunu kutlu olsun pasanin.bahti omru guzel olsun insaallah
sağol canım senin bebeğinin de doğum günü kutlu olsun...mutlu huzurlu sağlıklı bir ömürleri olsun inşallah.hirsizi
bebisinin dogum günü kutlu olsun. nice mutlu yillara.
sağlıklı mutlu nice yıllara ,Allah güzel yazılar yazsın evlatlarımıza.sağol canım senin bebeğinin de doğum günü kutlu olsun...mutlu huzurlu sağlıklı bir ömürleri olsun inşallah.
Allah sağlıklı,mutlu uzun ömürler nasip etsin.bu gün sizin için eğlenceli bir gün olacak çok özenip hazırlandın kaç gündür gönlüne göre plur inşallah :)Bugün 10nisan,benim canım kızım tam bir yıl önce merhaba dedi bize.beni tekrar hayata bağlan kücük mucizem bugün 1yaşına girdi.iyiki doğdun benim kücük mucizem.....
10nisan doğumlu bütün bebişlerin doğum gününü kutluyorum....
Sabah erkenden başladık hazırlıklara,yarın devam edeceğiz.arabayı doldurduk,yoldayız.kv lere gidiyoruz,yarım kalan maraton yarın devam edecek.inşallah hava bozulmaz..bugün 22dereceydi,güneşli sıcak.
enCerazatte bende inanilmaz sivilce ve mide bulantisi yapmisti tum vucuda hemse sivilce..yasminde iyle bise ilmmisti..kullann bi kac arkadasimda ayni oldu.ysmin iyidir canimÖyle çok da sık emzirmiyorum. Evde olduğum günler sabah-öğle-akşam ve geceleri 2.5 saat aralıklı (maalesef, Ceku'nun gece beslenmelerini bitiremiyorum)
İşteyken sabah ve öğlen sağıyorum, akşam eve gelince de aynı evde olduğum günler gibi. Aralıklar değil de sütün miktarında azalma oldu. Önceleri tek sağmada 150 ml çıkardı, artık 100 ml çıksa şükrediyorum.
Neyse, 1 yaşını doldurmak üzere zaten, bu kadarını bile bulamayanlar var (misal, ben).
Az önce geldim ASM'den. Ebe hemşire doğum kontrol haplarının yan etkilerinin 6 aydan sonra olmayacağını, yasmine devam etmemde sakınca olmadığını söyledi. cerazette'i sordum, duymamış bile hemşire. Eczaneden çıkarken cerazette sordum, varmış! Tüh, bileydim önce onu alırdım. Gerçi, risk (=kilo) almak istemiyorum. Hele de var olanlardan bir gram bile kurtulamamışken.. Eski dostum yasmine geri döndüm. Aman, bu koşullarda bir bebek daha olmasından evlâdır! Hemen telefonuma da hatırlatma kaydettim ki unutmayalım, kaza kurşununa gelmeyelim
Ceku'nun doğum gününe 3 gün kaldı. Teyzesi ve annemler olacak sadece. Annem "masa donatalım" dedi, biz bize olacağımız için gerek görmedim. En fazla evde bir pasta yaparım izin günümde, Ceku'ya da döküp saçması için küçük bir porsiyon veririz, yeter... Maksat muhabbet olsun, işte!
İnsaallha cok saol canim ama hic sanmiyorum.anlatsam sizlete ysadiklarim koca bi yuuuh ceker ne duruyosun dersiniz inan.bi umut iste cok bisede istemiyorum cocuklarim kimseye muhtaac olmasin boyunlari bukulmesin tek istegim bu.Kötü dizi film senaryosu gibi, değil mi? Sanki her şey senin üstüne geçip "altta kalanın canı çıksın" oynuyorlar! Aynı koşullar değil belki, ama iyi bilirim sıkıntıyı. Dilerim tez zamanda sona erer, her şey yoluna girer.
Canim aile degismiycek..bizde fark suvesim ailesinden hep uzakti.hatta evi hic yakinda tutmadik iflas edince yakina geldik ve bin pismaniz.gelirken esim annesine demistiki bir evimde huzurluyum sakin hanima dookunmayin cok bozulmustu..o konusmaz ne abla ne abiyle cok bayramda bile gidip gelmez ben hep gittim iyi olalim diye ama esim biliyomus dustuk bikere.bugunr dek hep destektim ama tak etti.dunden beri sutdokmus kedi gibi bitmisbi durumda benle kotu diye.yuzume bakamiyo.ben konusuyorm Yinede cok sessiz.kendisi.canım okurken çok moralim bozuldu çocukluğum aklıma geldi... benim babamda kardeşleriyle ailesiyle ortak çalışırdı... onlar mal mülk sahibi oldu babamın eline ancak geçineceği kadar geçerdi... her gece evde hır gür... anne sinir krizleri geçirirdi babam bir sofrada yemeği ağız tadıyla yedirmezdi yemekler havada uçuşurdu...evde ses yükseldimi kalbim pıt pıt atardı korkardım... 9 yaşıma kadar altıma ıslattım okulda bile altıma yapardım tırnaklarımı yerdim... 35 yaşıma geldim... babam aynı ailesi aynı kimse değişmedi... annem sizin için katlandım der... sinir sahibi oldu...bazen kafası gidip geliyor.. geçmişi hiç unutamaz sürekli geçmişte yaşıyor...vesselam bizde bıktık ...para her yerde kazanılıyor ama sağlık gittimmi gelmiyor... kavga gürültü çıkmasın diye hayatımın her döneminde uyumlu olmaya çalıştım belki uyum dediğim şey ezikliğimdendir...
kendine mukayet olmaya çalış...çok zor içinden çıkılmaz durumlar olsa da...elinden bir şey geliyorsa da gelmiyorsa da hep Allah tandır...elbet rahat edeceğin günler gelir ama o günler gelene kadar çocuklarının ve kendi sağlığından çok şey götürmesine izin verme...
en azından senin eşin senin yanında benim babam ailemde ailem diye ne yaptılarsa hep onlar için bizi ezdi hiçe saydı... bizi perişan etti... şimdi yaşlandı herkes ,sular duruldu ama öyle pislik çöktü ki o sulara zamanında,,,şimdi ailesinden biri parmağını bile soksa hemen bulanı veriyor...
Allah aklına fikrine ve sinirlerine mukayyet olsun...içini ferahlatsın...çocuklarınla sağlıklı huzurlu bir ömür nasip etsin... eden buluyor bulacaktır da...inşallah
Mevlana demiş ki içinizin ısınmadığı insanlardan uzak durun...
şimdi olmasa bile zamanla uzaklaşın bu insanlardan ...işinizi evinizi ayırın....onları gözünüzün görmediği yerlere gidin...elbet bir kapı açar size Yaradan...
ela çok iyi canım...bir çocukla nasıl yaşanır bize öğretiyor...çok sinirli ve gergin ama bundan hoşlanıyor sanki...dişini yumruklarını sıkarak bağırıp kasılıyor... sonra da istediği olmayınca öylece kalıyor şaşkın şaşkın...senin de dediğin gibi dikkatini hep başka yöne çeviriyorum unutsun diye... sürekli hayır demiyorum alışmasın diye... çünkü sürekli hayır dersek hayır dendiğinde durması gerektiğini bilmezmiş....
maşşallah hepsi büyüdüler...artık açıktığın da mama-susadığında bab bab -uykusu geldiğinde eee -eee -dışarı çıkmak istediğinde addaa diye söylüyor...
Allah yardımcınız olsun.3 evladınla çok zor inşallah en kısasürede toparlanırsınız eşinin başka bir işte çalışma imkanı yokmu?eşinede kızma zaten üzülüyordur herkez bi olmuyor benim eşimde bazı konularda ses çıkaramaz hakkını arıyamaz ama sana ve çocklarına karşı iyi anladığım kadarıyla eşinle el ele çıkarsınız bu darlıktanda inşallah.işin içinde para olunca anne ,bab ,kardeş bile birbirine düşüp kimse diğerinin hakkını saymıyor.Canim aile degismiycek..bizde fark suvesim ailesinden hep uzakti.hatta evi hic yakinda tutmadik iflas edince yakina geldik ve bin pismaniz.gelirken esim annesine demistiki bir evimde huzurluyum sakin hanima dookunmayin cok bozulmustu..o konusmaz ne abla ne abiyle cok bayramda bile gidip gelmez ben hep gittim iyi olalim diye ama esim biliyomus dustuk bikere.bugunr dek hep destektim ama tak etti.dunden beri sutdokmus kedi gibi bitmisbi durumda benle kotu diye.yuzume bakamiyo.ben konusuyorm Yinede cok sessiz.kendisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?